• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye para verme

Peki esinin ailesinin sizden para cekmek icin yalan soylemedigini nerden biliyorsun canim? Belki de hazir calisiyolar para koparacagimiz kadar koparalim diye dusunuyolardir. O yuzden bence tedbirini onceden al daha sonradan pisman olmamak icin.

yok. parayı bazen alacaklıya yatırıyor zaten.

o zaman ben de harcarım o da harcar evde otururuz ancak :)
sana şöyle örnek vereceğim.
ben calısıyorum eşim de calısıyor
5 senelık evlıyız.
eşim para harcamayı cok sever Dİ.
hali vakti yerinde olan bir ailesi vardı , eşimin maası bekarken cok düşüktü ama eşime herseyın en pahalısını almıslar önüne sermişler.

biz eşimle evlendik . borc harç ile evlendik ama .
eşim bu huyundan vazgecmedi, o zaman 1400 tl maasla calısırdı bana gider 500 tl ye parfum alırdı
bundan kac sene evvelden bahsedıyorum.
kendısıne gider 400 tl ye hırka alırdı
hersey içiç çok ucuz derdi.
benım o zaman maasım 2400 tl idi.
eşim almayı severdi kiradaydık paramız ucu ucuna yeterdı ama bi bakardım eve elinde koca bir makyaj seti ile gelmiş bana hediye almıs 700-800 tl o zaman.

ben kafayı yerdım tabiki.
sana feda olsun karıcım derdi:)
bana feda olsun da ay sonu kira ödenecek o olacak bu olacak bunları hiç düşünmezdi
çünkü ev eksik kalmazdı ben herseye yetişirdim

sonra ne mi yaptım , eşimi çok severim dünya iyisi bir adamdır
tek eksiği aile bütcesınden anlamamasıydı
içkisi dısarı alıskanlıgı öyle seyleri yok, evcimen kedi gibi bir eştir ama uçuk markalardan alısverıs yapma geleneğini evlenince bozmadı. bana da kendine de alırdı.
eşime göre geçim çok kolay ,500 tl ye bir gömlek çok uygun fiyatlı olabilirdi, ya da dısarıda iki kişi 500 tl bir aksam yemegi yese, mekan kaliteli olsun ne önemi var derdi.

sonra eşim çok daha ıyı sartlarda bir işe girdi
ben ne yaptım bılıyor musun, o gune kadar tüm paramı eve katardım, yetmediği yerde hızır gibi koşardım.
çok zor oldu benım için bunu yapmak ama mecburdum
eşimden gizli para bırıktırmeye basladım.sırf aile yonetmeyı ( bütce anlamında) öğrensin diye
yapım gereği, eli açık içi dısı bır olan ınsanım ve bu benı zorladı ama basardım.

mesela mazot alırdım 300 tl ye,500 tl aldım derdım.
işte markete giderdim 200 tl harcardım , eve gelirdim of hayat ne pahalı ya 350 tl gitti bir markette derdim
bunların acıklamasını eşim zaten asla sormaz benden para istemezdi ama o sacmasapan kendine ve bana kıyafet o bu alınca bunları karsılamak bana kalırdı cogu zaman.
işte eşimle bana kıyafet alırdım ama mesela maasım atıyorum 4000 tl ise , o ay 2000 tl yi eve harcamıs gbi bir sekilde kenara atardım.
ve bu sekılde ciddi birikim yaptım.
sonra eşimle av aldık, eşimi ev borcuna soktum.
ev alırken o kenara koydugum parayı çıkardım eşime verdim eve kattık ama biriktirdim demedim tabi:)

evi aldıktan sonra da 2 sene oldu ben ciddi birikim yaptım.
yeri geldi pazara gtmedim mesela
eşim dolabı açtı meyve yıyecektı, alamadım param yetmedi dedim :)
mesela şunu alalım eve derdi, param kalmadı ki derdim.
aa ben d hepsini karta yatırdım falan derdi.
mesela tatile gittik birkeresınde bunu hiç unutmam
öyle sıkısık hale getirdim ki evi:)
lüks otele cebımızde 10 tl nakıt para olmadan gittik.
eşim sinirlendi vay be ne hallere düştük falan dedi.

o gun bugundur eşim çok değişti,artık biliyor geçinmek zor
alacaklarını daha düşünerek alıyor ya da bana danısıyor
birsey alacagı zaman mesela artık pahalıymıs dıyebiliyor
ya da diğer ay alalım dıyebiliyor.

benım için cok zor oldu bu durum ama eşimi bu anlamda eğittim diyebilirim
şimdi evin tüm geçimi onun üzerinde.
birsey alacaksa danısır , hatta kendısıne bir küp kumbara aldı para bile biriktiriyor.

benim eşim sizinki gibi ailesine vermezdi
bizim için harcardı ama dediğim gibi harcamasının hesabını bilemezdi

siz de boyle seyler yapın , zor oluyor ugras ıstıyor ama sonuc değiyor
bırakın evde bazen ekmek olmasın , meyve olmasın, et olmasın
deterjan olmasın alamadım deyın
eşiniz yoklugu görsün

o zaman o da kesecektir para verme olayını

iyi günler,

bir kaç aylık evliyim. hem eşim hem ben çalışıyoruz. geçiniyoruz sıkıntımız yok maddi olarak. ama her yeni evli gibi eksiklerimiz var. bu yüzden ben para biriktiriyorum her ay bir şeyleri tamamlamaya çalışıyorum. aynı durum eşimde yok ama. ay sonu geldi mi param bitti demeye başlıyor. aslında iyi maaş alıyoruz ama eşim ailesine sürekli para verdiği için eksikleri tamamlayamıyoruz. benim biriktirdiklerimle ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

bu konuyu kendisiyle konuşamıyorum. çünkü konuşsam napayım ailem diyor. şöyle bir şey yapsam eşimin annesini normal arasam ve konuşurken geçim sıkıntısından bahsetsem nasıl olur? insafa gelir mi?

not: parayı aç açıkta kaldıkları için vermiyor. babası nereye yapıldığı belli olmayan borç yaptığı için eve gelen hacizden dolayı veriyor.

düzenleme: arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var. eşimin babası parayı kumara, alkole, pavyona vs. harcıyor. haciz, borç vs bu yüzden hep.

evet haklısın sonuna kadar ama babası sorumsuz haciz geldiğini yazmışsın annesini kollamak zorunda annesinin ne suçu var hem evin eksiği bitmez en azından borç bitene kadar yardım edebilir benim babamda çok sorumsuz alkol kumar pavyon falan yok ama hep borç var adamın kendine ait hayatı var anneme doğru düzgün para vermez büyük kısmını kendine ayırır ben anneme destek olmaya çalışıyorum mecburen aynı durumda sizin ailenizde olabilirdi

Sizin maasi istemeniz de ayni derecede yanlis bakin. Hatali insana karsi siz de hata yapmayin. Adam butun ay calisip neden maasini size versin? Guvensizlik olusturmayin evliliginizde. Bir sure deneyin dediklerimi uygulayarak. Umarim iyi olur.

tabi yanlış. sonuçta hepimizin kişisel harcamalarıda var. ama kıyafetlerini falan genelde ben aldığım için. çünkü pek bir şeyi yok. benim tam aksine. bende sürekli hediye gibi alıyorum ondan kişisel harmacası olmaz pek diye düşünmüştüm.

evet haklısın sonuna kadar ama babası sorumsuz haciz geldiğini yazmışsın annesini kollamak zorunda annesinin ne suçu var hem evin eksiği bitmez en azından borç bitene kadar yardım edebilir benim babamda çok sorumsuz alkol kumar pavyon falan yok ama hep borç var adamın kendine ait hayatı var anneme doğru düzgün para vermez büyük kısmını kendine ayırır ben anneme destek olmaya çalışıyorum mecburen aynı durumda sizin ailenizde olabilirdi

katılıyorum. ama annesi dur demiyor işte. birisi çıkıp bu adama dur demiyor. sürekli arkası toplanıyor toplandıkça devam ediyor.

tabi yanlış. sonuçta hepimizin kişisel harcamalarıda var. ama kıyafetlerini falan genelde ben aldığım için. çünkü pek bir şeyi yok. benim tam aksine. bende sürekli hediye gibi alıyorum ondan kişisel harmacası olmaz pek diye düşünmüştüm.
Erkeklerin zaten kafasi cogu seye calismiyor,ellerinden parayi da alinca iyice embesillesiyorlar nacizane fikrim ;) bu sefer butun is size kaliyor. Alisverisi pucca yapsin,faturalari pucca takip etsin,eksikleri pucca belirlesin olunca da evli olmanin mantigi yok. Parayi vermekle olmuyor ki kim ister affedersiniz amele gibi alisveris poseti tasimayi misal

sana şöyle örnek vereceğim.
ben calısıyorum eşim de calısıyor
5 senelık evlıyız.
eşim para harcamayı cok sever Dİ.
hali vakti yerinde olan bir ailesi vardı , eşimin maası bekarken cok düşüktü ama eşime herseyın en pahalısını almıslar önüne sermişler.

biz eşimle evlendik . borc harç ile evlendik ama .
eşim bu huyundan vazgecmedi, o zaman 1400 tl maasla calısırdı bana gider 500 tl ye parfum alırdı
bundan kac sene evvelden bahsedıyorum.
kendısıne gider 400 tl ye hırka alırdı
hersey içiç çok ucuz derdi.
benım o zaman maasım 2400 tl idi.
eşim almayı severdi kiradaydık paramız ucu ucuna yeterdı ama bi bakardım eve elinde koca bir makyaj seti ile gelmiş bana hediye almıs 700-800 tl o zaman.

ben kafayı yerdım tabiki.
sana feda olsun karıcım derdi:)
bana feda olsun da ay sonu kira ödenecek o olacak bu olacak bunları hiç düşünmezdi
çünkü ev eksik kalmazdı ben herseye yetişirdim

sonra ne mi yaptım , eşimi çok severim dünya iyisi bir adamdır
tek eksiği aile bütcesınden anlamamasıydı
içkisi dısarı alıskanlıgı öyle seyleri yok, evcimen kedi gibi bir eştir ama uçuk markalardan alısverıs yapma geleneğini evlenince bozmadı. bana da kendine de alırdı.
eşime göre geçim çok kolay ,500 tl ye bir gömlek çok uygun fiyatlı olabilirdi, ya da dısarıda iki kişi 500 tl bir aksam yemegi yese, mekan kaliteli olsun ne önemi var derdi.

sonra eşim çok daha ıyı sartlarda bir işe girdi
ben ne yaptım bılıyor musun, o gune kadar tüm paramı eve katardım, yetmediği yerde hızır gibi koşardım.
çok zor oldu benım için bunu yapmak ama mecburdum
eşimden gizli para bırıktırmeye basladım.sırf aile yonetmeyı ( bütce anlamında) öğrensin diye
yapım gereği, eli açık içi dısı bır olan ınsanım ve bu benı zorladı ama basardım.

mesela mazot alırdım 300 tl ye,500 tl aldım derdım.
işte markete giderdim 200 tl harcardım , eve gelirdim of hayat ne pahalı ya 350 tl gitti bir markette derdim
bunların acıklamasını eşim zaten asla sormaz benden para istemezdi ama o sacmasapan kendine ve bana kıyafet o bu alınca bunları karsılamak bana kalırdı cogu zaman.
işte eşimle bana kıyafet alırdım ama mesela maasım atıyorum 4000 tl ise , o ay 2000 tl yi eve harcamıs gbi bir sekilde kenara atardım.
ve bu sekılde ciddi birikim yaptım.
sonra eşimle av aldık, eşimi ev borcuna soktum.
ev alırken o kenara koydugum parayı çıkardım eşime verdim eve kattık ama biriktirdim demedim tabi:)

evi aldıktan sonra da 2 sene oldu ben ciddi birikim yaptım.
yeri geldi pazara gtmedim mesela
eşim dolabı açtı meyve yıyecektı, alamadım param yetmedi dedim :)
mesela şunu alalım eve derdi, param kalmadı ki derdim.
aa ben d hepsini karta yatırdım falan derdi.
mesela tatile gittik birkeresınde bunu hiç unutmam
öyle sıkısık hale getirdim ki evi:)
lüks otele cebımızde 10 tl nakıt para olmadan gittik.
eşim sinirlendi vay be ne hallere düştük falan dedi.

o gun bugundur eşim çok değişti,artık biliyor geçinmek zor
alacaklarını daha düşünerek alıyor ya da bana danısıyor
birsey alacagı zaman mesela artık pahalıymıs dıyebiliyor
ya da diğer ay alalım dıyebiliyor.

benım için cok zor oldu bu durum ama eşimi bu anlamda eğittim diyebilirim
şimdi evin tüm geçimi onun üzerinde.
birsey alacaksa danısır , hatta kendısıne bir küp kumbara aldı para bile biriktiriyor.

benim eşim sizinki gibi ailesine vermezdi
bizim için harcardı ama dediğim gibi harcamasının hesabını bilemezdi

siz de boyle seyler yapın , zor oluyor ugras ıstıyor ama sonuc değiyor
bırakın evde bazen ekmek olmasın , meyve olmasın, et olmasın
deterjan olmasın alamadım deyın
eşiniz yoklugu görsün

o zaman o da kesecektir para verme olayını

çok teşekkür ediyorum cevabınız için. artık bunu deneyeceğim ben de.

benim eşim de sever kaliteye lükse harcamayı ama kendi maaşını verince kalite lüks hep benden çıkıyor. e ben kendim de sevdiğim için kısmamıştım ama artık kısmak gerekiyor demek.

katılıyorum. ama annesi dur demiyor işte. birisi çıkıp bu adama dur demiyor. sürekli arkası toplanıyor toplandıkça devam ediyor.

eşine bu konudan rahatsız olduğunu söyle anlayacaktır benim babam evet sorumsuzdu ama ben babamın üzerine çok yürümüşümdür evden bile kovduğum oldu 2 gün sonra elinde para eve gelirdi taviz vermezdik ama yine de huylu huyundan vazgeçmiyor

Erkeklerin zaten kafasi cogu seye calismiyor,ellerinden parayi da alinca iyice embesillesiyorlar nacizane fikrim :KK66: bu sefer butun is size kaliyor. Alisverisi pucca yapsin,faturalari pucca takip etsin,eksikleri pucca belirlesin olunca da evli olmanin mantigi yok. Parayi vermekle olmuyor ki kim ister affedersiniz amele gibi alisveris poseti tasimayi misal

haklısınız.

peki annesini aradığım zaman çaktırmadan bunu konuşmalı mıyım? "ay şu eksiğimizi tamamlayacaktıkta bu ay sonunu zor görcez başka zamana kaldı" diye söylesem anlar mı?

eşine bu konudan rahatsız olduğunu söyle anlayacaktır benim babam evet sorumsuzdu ama ben babamın üzerine çok yürümüşümdür evden bile kovduğum oldu 2 gün sonra elinde para eve gelirdi taviz vermezdik ama yine de huylu huyundan vazgeçmiyor

onlar sizin gibi yapmıyor işte. nereye gitti bile demiyorlar. çünkü hepsi eşimin halledeceğini biliyor.

zaten eşimin annesinin işine geliyor. yemek yapmamış oluyor evde. ya da eşi evde olunca yemek yapmamak kavga etmek için bahanesi oluyor. bisküvi yiyorlar akşam yemeğinde bu sayede.

haklısınız.

peki annesini aradığım zaman çaktırmadan bunu konuşmalı mıyım? "ay şu eksiğimizi tamamlayacaktıkta bu ay sonunu zor görcez başka zamana kaldı" diye söylesem anlar mı?
Soyleyin ama uzerine alinmayabilir kadin. Iletisiminiz normalde nasil? Ben kaynanama bu adami bosa demistim mesela;) yani o yakinlik varsa anne nolacak senin bu halin,ne zamana kadar varlik icinde yokluk cekip bu adama katlanacaksin diye sorardim mutlaka. Nazik ,akilli ve hos bir kadinsiniz belli,pek guzel konusuyorsunuz ;) nabzina gore bir konusun kadinla isterseniz.

krediyi eş onayı olmadan çekemiyor sanırım evli insanlar yanlış bilmiyorsam. sabrımın sınırına gelmedik demek daha. ben patlamadan işte hallolsun istiyorum.
Uyaran arkadaş oldu mu bilmiyorum ama bu bilginizin kesin olarak yanlış olduğunu söyleyebilirim. Eşimin resmi onayı olmadan kredi çektim çünkü.

Soyleyin ama uzerine alinmayabilir kadin. Iletisiminiz normalde nasil? Ben kaynanama bu adami bosa demistim mesela:KK66: yani o yakinlik varsa anne nolacak senin bu halin,ne zamana kadar varlik icinde yokluk cekip bu adama katlanacaksin diye sorardim mutlaka. Nazik ,akilli ve hos bir kadinsiniz belli,pek guzel konusuyorsunuz :KK66: nabzina gore bir konusun kadinla isterseniz.

onlar benim bunları bildiklerimi bilmiyorlar sanırım. genelde benden saklanıyor bu konular (ailesi tarafından). bazen annesinin kendini tutamadığı ya da patavatsızlığının verdiği laf sokma durumları oluyor eşine yanımızda.

eşime demiştim ama durum bu kadar kötüyse boşansın ya annen biz varız sonuçta demiştim. yani bunun maddi boyutunu geçtim manevi boyutu var, hastalığı var vs vs. eşim annesinin istemediğini söyledi. sanırım kayın validemin işine geliyor bu durum.

onlar benim bunları bildiklerimi bilmiyorlar sanırım. genelde benden saklanıyor bu konular (ailesi tarafından). bazen annesinin kendini tutamadığı ya da patavatsızlığının verdiği laf sokma durumları oluyor eşine yanımızda.

eşime demiştim ama durum bu kadar kötüyse boşansın ya annen biz varız sonuçta demiştim. yani bunun maddi boyutunu geçtim manevi boyutu var, hastalığı var vs vs. eşim annesinin istemediğini söyledi. sanırım kayın validemin işine geliyor bu durum.
Anliyorum. Bence bildiginizi belli edin. Guzel konusabilen bir kadinsiniz,akillica cumlelerle dertlesmis olursunuz hic degilse

haciz gelme sebebi babası kredi kartından falan harcıyor mesela ama nereye harcadığını söylemiyor. borcuda ödemiyor. maaşıda eve harcamıyor oda nereye harcanıyor belli değil. sonuç olarak haciz geliyor.

Tıpkı yıllardır benim babam gibi :)

Demek bizde yarın bigğn gelin alsak, kardeşim yardım etmeye kalksa gelin hanım da böyle düşünecek. Bi yandan haklısınız bişey diyemiyorum.

Fakat şöyle düşünün, aynı borç eşinizin olsa ve babası oğluna kayıtsız kalsa?

Başka erkek çocuğu yok mu ailenin?

Tıpkı yıllardır benim babam gibi :)

Demek bizde yarın bigğn gelin alsak, kardeşim yardım etmeye kalksa gelin hanım da böyle düşünecek. Bi yandan haklısınız bişey diyemiyorum.

Fakat şöyle düşünün, aynı borç eşinizin olsa ve babası oğluna kayıtsız kalsa?

Başka erkek çocuğu yok mu ailenin?

evet maalesef gelin hanım böyle söyleyecek. çünkü kimsenin kumar borcu, pavyon parası için sabahın köründe kalkmak zorunda değilim. aynı borç eşimin olsa konum daha farklı olur zaten. o aldatmaya giriyor çünkü.

Ailelere acil durumlarda yardım etmek gerekir.
Fakat burada kısır döngü var.
Bu adam içki kumar pavyona gidiyorsa evine bakmıyorsa bu artık kayınvalidenin sorunu.
Böyle adamdan boşansa maddi olarak bakıma muhtaç ise eşiniz ve varsa kardeşleri annesine bakmalı. Babası ne yaparsa yapsın.

Şahsen ben eşimin babası evine bakmak yerine içki kumar pavyona para gömecek diye çalışıp kendi paramı yedirmem.

Eşiniz babasıyla konuşacak buna bir son verecek. Yok vermiyorsa eşiniz destek olacaksa ben olsam kendi evimin bütçesini çıkarırım.
Evin kirasını /kredisini faturaları ve mutfak masraflarını bölüşürüm. Herkes kendi bütçesinden kalanı ne yaparsa yapar.
Çünkü içki kumar ve pavyon parası bir gereklilik değil.

Back