• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye para verme

Ama işte sen kıyamadıkça o sana kıyacak. Bak daha yeni evlisin, düzeni oturttun oturttun, yoksa kendini de yırtsan değişmez. Yami önlemini aldın aldın, yoksa böyle gider... Biz kadınlar daha duygusal yaklaşıyoruz, ama erkekler öyle değil ne yazık ki.
dogru diyorsunuz. Konu sahibi bunun sonu gelmez.... Babasi nasisla oglum öder diyip ayni devam edecek. yarin öbürgün cocugun oldugu zaman ne yapcan?

Ne alırsanız hepsinin fiyatını 2 katı olarak farz edin ve o parayı kenara koyun. Ay sonunda da herşey çok pahalı yetmiyor param bitti deyip eşinizden isteyin. Kim kadın kim erkek belli olsun bakalım.

Eşiniz alacaklılara direk nasıl ödüyor ,sonuçta kumarda,pavyonda harcıyor resmi bir kurumdan kredi değil ki bu??İleride siz borcu ödemek istemesenizde bu insanlar eşinizi ve sizi tehdit edeceklerdir.Ustelik esiniz borçları ödedigi sürece babası bu davranışlara devam edecektir.

Bı de eşiniz ailesine düşkün cömert iş bitirici bir yapıda ise , ki bunca zaman hep altından kalkmış bir şekilde .. işiniz zor .. benim babam, babaannem ve dedeme , borçlarına harcadı yıllarca , bitmedi bitmedi . Birikim yapamadı hiç . Yani şuan belki çok fazla yatırımı olacakken olamadı .

evet maalesef işim zor.

Kumar borca yardim etmem sahsen. Bizim de bir akrabagin kardesi devamli kumarda boc yapiyordu. Bir kere herkes topluca yardim etti yuvasi dagilmasin diye (kendisi ögretmendi). Ayni kumar oynamaya devam etti. Esi bosandi. Yine ayni kumara devam. Sonra bizden tekrar "borc" istedi. Ilkini daha hic kimseye geri ödememisti. Bizde vermedik. Böylelerine para verip iyilik yapmiyorsunuz. Esinizde bunu anlamali

zaten eşim iyilik yaptığını sanıyor. bilmiyor ki o verdiği sürece o harcayacak.

Zaten sorun eşin ve ailesinin kayınpederin bu halini normalleştirmesi.
Tek üzüldüğün eşinin yorulmasıysa para değilse sende boşver.
Çünkü öyle adamı koca diye tutan kayınvalide, adam olamamış ama baba olmuş adamın arkasını toplayanlar yani normalleştirip kabul edenler bu durumdan rahatsız değil. Kendilerine yapılmasına müsade ediyorlar.
Yani adam ne yapsa müstehak.
Evet eşiniz ana babasını seçemiyor ama büyükler evli çiftler yaşadıklarını kendileri seçiyor.

Bu durumda sizde kendi seçiminizle bunlara razı geliyorsunuz.
Bu yüzden sizde onlara uyun akışını bırakın.

şu an eşimin yorulması daha çok. ama ilerde öyle olmayacak gibi.
belki çocuğum olcak bir ya da daha fazla. ki en iyisini ister herkes çocuğu için. e tabi bende gücüm yettiğince öyle isticem. ama çocuğuma değil eşimin babasının bu tarz borçlarına harcanırsa derdim daha çok para olur.

Sizinle evlenmeden once harçlığını kimden aliyordu esiniz? Cok yanlış bir durum oglan ve gelin calisiyor diye sizden medet ummalari dogru değil. Paranızı atin kenara isterse oraya buraya harcadim diye söyleyin . Ya da acikca ifade edin dogrusu da bu olur zaten. Maaşından kendine ve evimize gerekeni ayirdiktan sonra kalanını ailene verebilirsin ama lütfen elindekini ailene verip benim ihtiyaçlarımı kismami bekleme diye konusun. Eger basta tavrınizi net bir sekilde belirtmezseniz bu durum boyle devam eder. Siz de yiprandiginizla kalirsiniz:KK12:

eşim evlenmeden önce çalışıyordu. okuduğu dönemlerde devlet kredisi, part time işler, burslar... bunlarla geçinmiş ve okumuş.

Eşiniz alacaklılara direk nasıl ödüyor ,sonuçta kumarda,pavyonda harcıyor resmi bir kurumdan kredi değil ki bu??İleride siz borcu ödemek istemesenizde bu insanlar eşinizi ve sizi tehdit edeceklerdir.Ustelik esiniz borçları ödedigi sürece babası bu davranışlara devam edecektir.

eşimin babası harcayacağı paraları resmi yollardan elde ediyor. borçlar o yüzden kredi kartları, telefon hatları, krediler şeklinde oluyor. küçük meblağlar arkadaş borçları. öyle biliyorum.

iyi günler,

bir kaç aylık evliyim. hem eşim hem ben çalışıyoruz. geçiniyoruz sıkıntımız yok maddi olarak. ama her yeni evli gibi eksiklerimiz var. bu yüzden ben para biriktiriyorum her ay bir şeyleri tamamlamaya çalışıyorum. aynı durum eşimde yok ama. ay sonu geldi mi param bitti demeye başlıyor. aslında iyi maaş alıyoruz ama eşim ailesine sürekli para verdiği için eksikleri tamamlayamıyoruz. benim biriktirdiklerimle ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

bu konuyu kendisiyle konuşamıyorum. çünkü konuşsam napayım ailem diyor. şöyle bir şey yapsam eşimin annesini normal arasam ve konuşurken geçim sıkıntısından bahsetsem nasıl olur? insafa gelir mi?

not: parayı aç açıkta kaldıkları için vermiyor. babası nereye yapıldığı belli olmayan borç yaptığı için eve gelen hacizden dolayı veriyor.

düzenleme: arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var. eşimin babası parayı kumara, alkole, pavyona vs. harcıyor. haciz, borç vs bu yüzden hep.

Eksikler yüzünden kimse aç açıkta kalmaz. Bir kere her ay bunları tamamlamak in uğraşmayın. Yarı maaşınızı ayırın borç vverdim bi ihtiyacımı karşıladım yardım olarak bağışladım falan deyin.

Evin her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda kalıcak. Böylecr ailesine 100 gönderiyosa 50 gönderebilecek

Valla ben de nasıl olsa eksikleri tamamlayan var derim maaşıımı da kafama göre harcarım.

Evinin sorumluluğunu alamamış eşiniz hala. Anne baba evinin sorumluluğunu devam eettiriyor.

Konuşursanız çok üstüne gidersen ttersleyebilir. Bu yüzden yukarda anlattığım yöntemi deneyin

Yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm sanki :) Benim eşim giyime kuşama harcamaz ama ay içinde parası biter bütün iş bana düşerdi. Ben sizden daha büyük bir hamle yapıp ikinci kızımın doğumundan sonra işten çıktım. 2.5 sene içinde aldığı maaşın büyük kısmını bana verip harçlıksız işe gitti. Bir sene önce yeniden işe başladım. Şu anda sizin yaptığınız gibi meyve yok, tuvalet kağıdı yok . ee napıyım yetmiyor sen al diyorum. Az da olsa birikim yapıyorum.

çalışmasa bile evi geçindiren hep kadın sanırım. ben burada bunu öğrendim :)

Eksikler yüzünden kimse aç açıkta kalmaz. Bir kere her ay bunları tamamlamak in uğraşmayın. Yarı maaşınızı ayırın borç vverdim bi ihtiyacımı karşıladım yardım olarak bağışladım falan deyin.

Evin her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda kalıcak. Böylecr ailesine 100 gönderiyosa 50 gönderebilecek

Valla ben de nasıl olsa eksikleri tamamlayan var derim maaşıımı da kafama göre harcarım.

Evinin sorumluluğunu alamamış eşiniz hala. Anne baba evinin sorumluluğunu devam eettiriyor.

Konuşursanız çok üstüne gidersen ttersleyebilir. Bu yüzden yukarda anlattığım yöntemi deneyin

her ay buna uğraşmıyorum aslında. ama her ay kalan bir paramız var normalde. ve mesela gezmek istiyorum ya. daha yeni evlendiğim eşimi alıp gezmek istiyorum kısaca.

Bakın eşiniz babasını ikna edip tedavi ettirmedigi sürece bu kısır döngü devam edecek.Kayinvalideniz ile değil ödemeyi yapan eşiniz ile konuşun.Cunku kayınvalidenizin yapabileceği hicbirsey yok ama eşinizin var.

Bakın eşiniz babasını ikna edip tedavi ettirmedigi sürece bu kısır döngü devam edecek.Kayinvalideniz ile değil ödemeyi yapan eşiniz ile konuşun.Cunku kayınvalidenizin yapabileceği hicbirsey yok ama eşinizin var.

durumdan kayın validemde etkileniyor daha doğrusu etkilenmesi gerekiyor. neden o konuşmasın? yani bence onun sorunu o halletmeli.

eşim ebeveyn değil çocuk ve anne babasına ebeveynlik yapması yanlış bence.

şu an eşimin yorulması daha çok. ama ilerde öyle olmayacak gibi.
belki çocuğum olcak bir ya da daha fazla. ki en iyisini ister herkes çocuğu için. e tabi bende gücüm yettiğince öyle isticem. ama çocuğuma değil eşimin babasının bu tarz borçlarına harcanırsa derdim daha çok para olur.
Bak canım daha yeni evlisin. Evlilik konusunda nasıl başlanırsa öyle devam ediyor.
Şuan eşine acıyorsun üzülüyorsun ama sen kendinde eşinle beraber üzülecek hale gelebilirsin.
Bazı şeyler baştan yapılmalı. Taviz verdikçe daha sonra o tavizlerden kaçınnca sizden kötü olmaz.
Maalesef sonra yaptıklarınız için enayi gibi hissedersiniz.
Benim annem kendi ailesi için babamla beraber bazı konularda fedakarlıl yaptı.
Yapmadığı ilk anda nankör oldu.
Ayrıca annemin kardeşleri "salak / enayi olmasaydı o zaman" diyecek kadar ileri gittiler.

Yine de sen bilirsin. Umarım güzel bir hayatınız olur.

durumdan kayın validemde etkileniyor daha doğrusu etkilenmesi gerekiyor. neden o konuşmasın? yani bence onun sorunu o halletmeli.

eşim ebeveyn değil çocuk ve anne babasına ebeveynlik yapması yanlış bence.
Evet yanlış bu yüzden babası kumar borcu yaptıkça gidip eşiniz odememeli.Borcu nasıl ödeyeceğini düşünmesine fırsat bırakılmadığı sürece babası bu borçları arttira arttira devam edecek.Su durumda kayınvalidenizin bir sorunu yok ki,alacakli onun kapısına gelmiycek sonucta...onlar baba oğul kendi aralarında hallediyorlar diye dusunduklerine bile eminim.

Back