- 5 Nisan 2011
- 1.184
- 625
- 323
- Konu Sahibi puccaandgaru
-
Bak canım daha yeni evlisin. Evlilik konusunda nasıl başlanırsa öyle devam ediyor.
Şuan eşine acıyorsun üzülüyorsun ama sen kendinde eşinle beraber üzülecek hale gelebilirsin.
Bazı şeyler baştan yapılmalı. Taviz verdikçe daha sonra o tavizlerden kaçınnca sizden kötü olmaz.
Maalesef sonra yaptıklarınız için enayi gibi hissedersiniz.
Benim annem kendi ailesi için babamla beraber bazı konularda fedakarlıl yaptı.
Yapmadığı ilk anda nankör oldu.
Ayrıca annemin kardeşleri "salak / enayi olmasaydı o zaman" diyecek kadar ileri gittiler.
Yine de sen bilirsin. Umarım güzel bir hayatınız olur.
Evet yanlış bu yüzden babası kumar borcu yaptıkça gidip eşiniz odememeli.Borcu nasıl ödeyeceğini düşünmesine fırsat bırakılmadığı sürece babası bu borçları arttira arttira devam edecek.Su durumda kayınvalidenizin bir sorunu yok ki,alacakli onun kapısına gelmiycek sonucta...onlar baba oğul kendi aralarında hallediyorlar diye dusunduklerine bile eminim.
Hakkınızda hayırlısı olsun....ben onların bakış açısını yansıtmak için söyledim bunları,yoksa ortada kabul edilebilir bir durum yok zatenbaba oğlu kendi aralarında halletmiyorlar. evlerine borç gidiyor. eşimin annesi eşimi arıyor. hayat babasına güzel yani.
Finansal geleceğiniz kötü gözüküyor ne yazık ki. Eşiniz elinde olanı olmayanı veriyorsa siz bütçenizi ayırmalısınız. Yoksa bu gidişle sizi de batırır.evet bu dediğinizi ona ve kendime -en çok kendime- sordum. aile miyiz olabilecek miyiz? ayrıca dediğiniz gibi bu durum bir anneyi rahatsız etmiyor sanırım.
dediğinizi yapmak olabilirdi eşim kendi borcunu bırakıp ailesinin -babasının- borcuna koşan biri olmasaydı eğer. üstte bir arkadaşa yazdım kredi çekemez zaten diye. bunun sebebi maalesef ailesi. borcu kapatayım diye evi geçindirirken (evlenmeden önce ailesiyle yaşadığı evi) kredi kartlarına yüklenmiş. e maaş borca gidince kredi kartı neyle ödencek yenisi alınmış tabi. bakmış olmuyor, ek gelir elde etmeye çalışmış gecelere kadar çalışarak. yani olmasa yaratmak için uğraşır. ama arkadaşlarında dediği gibi evde eksik olan koltuk gözüne batmaz. ve annesi ise oğlunun günde 12 saatten fazla çalışmasına acımaz. özetle ve üzülerek böyle.
mevcut borç bitene kadar demişsiniz. tam bilmiyorum ama şöyle oluyor anladığım kadarıyla. mekana gidilmek için gerekli para elde ediliyor üstüne elde olan ekleniyor. sonra borç gelince ödenemiyor taa ki eve haciz gelene kadar da kimsenin haberi olmuyor. (bu arada haciz diyorum ama icra olabilir. anlam olarak ayrımını bilmiyorum.) eve gelen borç eşime söyleniyor (babaya naptın sen bu parayı nerde yedin demeden) eşim varsa ödüyor yoksa dediğim gibi yaratıyor. sonuç olarak sürekli bir borç oluyor. yani bir kredi borcu var onu ödüyoruz değil olay.
Hakkınızda hayırlısı olsun....ben onların bakış açısını yansıtmak için söyledim bunları,yoksa ortada kabul edilebilir bir durum yok zaten
Finansal geleceğiniz kötü gözüküyor ne yazık ki. Eşiniz elinde olanı olmayanı veriyorsa siz bütçenizi ayırmalısınız. Yoksa bu gidişle sizi de batırır.
Şu an en rahat para biriktirme zamanınız.. siz çalışıp parayı çarçur eden birine yedirmesi çok kötü .. güzellikle konuşun .. ilerde çocuklarımız olacak para biriktirmeliyiz diyin..iyi günler,
bir kaç aylık evliyim. hem eşim hem ben çalışıyoruz. geçiniyoruz sıkıntımız yok maddi olarak. ama her yeni evli gibi eksiklerimiz var. bu yüzden ben para biriktiriyorum her ay bir şeyleri tamamlamaya çalışıyorum. aynı durum eşimde yok ama. ay sonu geldi mi param bitti demeye başlıyor. aslında iyi maaş alıyoruz ama eşim ailesine sürekli para verdiği için eksikleri tamamlayamıyoruz. benim biriktirdiklerimle ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
bu konuyu kendisiyle konuşamıyorum. çünkü konuşsam napayım ailem diyor. şöyle bir şey yapsam eşimin annesini normal arasam ve konuşurken geçim sıkıntısından bahsetsem nasıl olur? insafa gelir mi?
not: parayı aç açıkta kaldıkları için vermiyor. babası nereye yapıldığı belli olmayan borç yaptığı için eve gelen hacizden dolayı veriyor.
düzenleme: arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var. eşimin babası parayı kumara, alkole, pavyona vs. harcıyor. haciz, borç vs bu yüzden hep.
Şu an en rahat para biriktirme zamanınız.. siz çalışıp parayı çarçur eden birine yedirmesi çok kötü .. güzellikle konuşun .. ilerde çocuklarımız olacak para biriktirmeliyiz diyin..
Vicdan... oğlum kumar oynayasım mı geldi diyo ...ailesi vicdanına oynamasa biriktiririz aslında.
Vicdan... oğlum kumar oynayasım mı geldi diyo ...
O babamın derdi desin.. normal şartlarda tabi destek vericek ama o her seferinde öderse babası bu huyunu bırakmaz.. size güvenir.. eşinize bu şekilde açıklayın. .annene iyilik değil kötülük yapıyorsun diyin..hayır. annesi evimize icra geldi diyor.
Eşin nerden bilecek kabul etmediklerini ?benim ailem kabul etmez. o zaman evimin eksiklikleri nasıl giderilcek?
Ailemin durumu kötü değilEşin nerden bilecek kabul etmediklerini ?
Soracak değil ya
Ben olsam bende aileme yardım ediyorum derim
Ağzını bile açamaz
Bir nevi öyle gerçekten. Ben yesem koymaz bana.Size güvenerek ailesine para verebiliyor. Yani bir nevi sizin paranızı veriyor.
Sizinki nokta atısı olmus:)Yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm sanki :) Benim eşim giyime kuşama harcamaz ama ay içinde parası biter bütün iş bana düşerdi. Ben sizden daha büyük bir hamle yapıp ikinci kızımın doğumundan sonra işten çıktım. 2.5 sene içinde aldığı maaşın büyük kısmını bana verip harçlıksız işe gitti. Bir sene önce yeniden işe başladım. Şu anda sizin yaptığınız gibi meyve yok, tuvalet kağıdı yok . ee napıyım yetmiyor sen al diyorum. Az da olsa birikim yapıyorum.
iyi günler,
bir kaç aylık evliyim. hem eşim hem ben çalışıyoruz. geçiniyoruz sıkıntımız yok maddi olarak. ama her yeni evli gibi eksiklerimiz var. bu yüzden ben para biriktiriyorum her ay bir şeyleri tamamlamaya çalışıyorum. aynı durum eşimde yok ama. ay sonu geldi mi param bitti demeye başlıyor. aslında iyi maaş alıyoruz ama eşim ailesine sürekli para verdiği için eksikleri tamamlayamıyoruz. benim biriktirdiklerimle ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
bu konuyu kendisiyle konuşamıyorum. çünkü konuşsam napayım ailem diyor. şöyle bir şey yapsam eşimin annesini normal arasam ve konuşurken geçim sıkıntısından bahsetsem nasıl olur? insafa gelir mi?
not: parayı aç açıkta kaldıkları için vermiyor. babası nereye yapıldığı belli olmayan borç yaptığı için eve gelen hacizden dolayı veriyor.
düzenleme: arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var. eşimin babası parayı kumara, alkole, pavyona vs. harcıyor. haciz, borç vs bu yüzden hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?