aileye para verme

dogru diyorsunuz. Konu sahibi bunun sonu gelmez.... Babasi nasisla oglum öder diyip ayni devam edecek. yarin öbürgün cocugun oldugu zaman ne yapcan?

Ne alırsanız hepsinin fiyatını 2 katı olarak farz edin ve o parayı kenara koyun. Ay sonunda da herşey çok pahalı yetmiyor param bitti deyip eşinizden isteyin. Kim kadın kim erkek belli olsun bakalım.

Eşiniz alacaklılara direk nasıl ödüyor ,sonuçta kumarda,pavyonda harcıyor resmi bir kurumdan kredi değil ki bu??İleride siz borcu ödemek istemesenizde bu insanlar eşinizi ve sizi tehdit edeceklerdir.Ustelik esiniz borçları ödedigi sürece babası bu davranışlara devam edecektir.

evet maalesef işim zor.

zaten eşim iyilik yaptığını sanıyor. bilmiyor ki o verdiği sürece o harcayacak.

şu an eşimin yorulması daha çok. ama ilerde öyle olmayacak gibi.
belki çocuğum olcak bir ya da daha fazla. ki en iyisini ister herkes çocuğu için. e tabi bende gücüm yettiğince öyle isticem. ama çocuğuma değil eşimin babasının bu tarz borçlarına harcanırsa derdim daha çok para olur.

eşim evlenmeden önce çalışıyordu. okuduğu dönemlerde devlet kredisi, part time işler, burslar... bunlarla geçinmiş ve okumuş.

eşimin babası harcayacağı paraları resmi yollardan elde ediyor. borçlar o yüzden kredi kartları, telefon hatları, krediler şeklinde oluyor. küçük meblağlar arkadaş borçları. öyle biliyorum.

Eksikler yüzünden kimse aç açıkta kalmaz. Bir kere her ay bunları tamamlamak in uğraşmayın. Yarı maaşınızı ayırın borç vverdim bi ihtiyacımı karşıladım yardım olarak bağışladım falan deyin.

Evin her türlü ihtiyacını karşılamak zorunda kalıcak. Böylecr ailesine 100 gönderiyosa 50 gönderebilecek

Valla ben de nasıl olsa eksikleri tamamlayan var derim maaşıımı da kafama göre harcarım.

Evinin sorumluluğunu alamamış eşiniz hala. Anne baba evinin sorumluluğunu devam eettiriyor.

Konuşursanız çok üstüne gidersen ttersleyebilir. Bu yüzden yukarda anlattığım yöntemi deneyin

çalışmasa bile evi geçindiren hep kadın sanırım. ben burada bunu öğrendim :)

her ay buna uğraşmıyorum aslında. ama her ay kalan bir paramız var normalde. ve mesela gezmek istiyorum ya. daha yeni evlendiğim eşimi alıp gezmek istiyorum kısaca.

Bakın eşiniz babasını ikna edip tedavi ettirmedigi sürece bu kısır döngü devam edecek.Kayinvalideniz ile değil ödemeyi yapan eşiniz ile konuşun.Cunku kayınvalidenizin yapabileceği hicbirsey yok ama eşinizin var.

durumdan kayın validemde etkileniyor daha doğrusu etkilenmesi gerekiyor. neden o konuşmasın? yani bence onun sorunu o halletmeli.

eşim ebeveyn değil çocuk ve anne babasına ebeveynlik yapması yanlış bence.

Bak canım daha yeni evlisin. Evlilik konusunda nasıl başlanırsa öyle devam ediyor.
Şuan eşine acıyorsun üzülüyorsun ama sen kendinde eşinle beraber üzülecek hale gelebilirsin.
Bazı şeyler baştan yapılmalı. Taviz verdikçe daha sonra o tavizlerden kaçınnca sizden kötü olmaz.
Maalesef sonra yaptıklarınız için enayi gibi hissedersiniz.
Benim annem kendi ailesi için babamla beraber bazı konularda fedakarlıl yaptı.
Yapmadığı ilk anda nankör oldu.
Ayrıca annemin kardeşleri "salak / enayi olmasaydı o zaman" diyecek kadar ileri gittiler.

Yine de sen bilirsin. Umarım güzel bir hayatınız olur.

durumdan kayın validemde etkileniyor daha doğrusu etkilenmesi gerekiyor. neden o konuşmasın? yani bence onun sorunu o halletmeli.

eşim ebeveyn değil çocuk ve anne babasına ebeveynlik yapması yanlış bence.
Evet yanlış bu yüzden babası kumar borcu yaptıkça gidip eşiniz odememeli.Borcu nasıl ödeyeceğini düşünmesine fırsat bırakılmadığı sürece babası bu borçları arttira arttira devam edecek.Su durumda kayınvalidenizin bir sorunu yok ki,alacakli onun kapısına gelmiycek sonucta...onlar baba oğul kendi aralarında hallediyorlar diye dusunduklerine bile eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…