• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine HAYIR diyemeyen eşim!

merhaba, bunu yaşayan veya bir çözümü olan tecrübeli evli insanlar var mı aramızda? ben ne dersem ne yaparsam yapayım umursadığı kadarını yapan, söz konusu annesi ailesi olduğunda kendi eşini bebeğini hiçe sayan bir eş. ben bununla nasıl başa çıkabilirim ki. elimden geldiğince evlendiğimizden beri bir şekil aldık iyi kötü. ama hala ne deseler tamam diyor. mesela ben araba alalım dedim masraf dedi olmaz dedi durumumuz yok dedi. ailesi istedi aynı dönemde bana gelip araba alalım dedi. kabul etmedim tabi. sonra geldiler yazlık alın dediler. biz daha yeni evliyiz ikimizde çalışıyoruz bir senede toplasan 2 hafta iznimiz var borcumuz harcımız var bizim neyimize yazlık? ama eşim tamam dedi. şimdide kayınvalidemlerin oturduğu ev satılıyormuş onu alın diyor. kredi çeksem çekemem. bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış. evin bana bir faydası var mı yok. kira mı alıcam tabiki hayır. eee bebeğim varken böyle bir borca neden giriyorum. kendileri kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyor istediklerini yapabilirler hala niye bana karışıyorlar evim düzenim evliliğim çöp. çalışıp didinip onların avcuna koyduktan sonra ben neden çalışayım? çalışmasam onların yanında ezil dur. ooofff çok doluyum çok gitsem konuşsam nazikçe ben kötü olucam, oğluna söyleyecek öyle de bir sıkıntı. arada kaldım ev felan almak para felan vermek istemiyorum. yardım edin bunları nasıl aşarımmm
Eşinle bunu hemen konuş çünkü biriktikçe dahasını istiyorlar

merhaba, bunu yaşayan veya bir çözümü olan tecrübeli evli insanlar var mı aramızda? ben ne dersem ne yaparsam yapayım umursadığı kadarını yapan, söz konusu annesi ailesi olduğunda kendi eşini bebeğini hiçe sayan bir eş. ben bununla nasıl başa çıkabilirim ki. elimden geldiğince evlendiğimizden beri bir şekil aldık iyi kötü. ama hala ne deseler tamam diyor. mesela ben araba alalım dedim masraf dedi olmaz dedi durumumuz yok dedi. ailesi istedi aynı dönemde bana gelip araba alalım dedi. kabul etmedim tabi. sonra geldiler yazlık alın dediler. biz daha yeni evliyiz ikimizde çalışıyoruz bir senede toplasan 2 hafta iznimiz var borcumuz harcımız var bizim neyimize yazlık? ama eşim tamam dedi. şimdide kayınvalidemlerin oturduğu ev satılıyormuş onu alın diyor. kredi çeksem çekemem. bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış. evin bana bir faydası var mı yok. kira mı alıcam tabiki hayır. eee bebeğim varken böyle bir borca neden giriyorum. kendileri kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyor istediklerini yapabilirler hala niye bana karışıyorlar evim düzenim evliliğim çöp. çalışıp didinip onların avcuna koyduktan sonra ben neden çalışayım? çalışmasam onların yanında ezil dur. ooofff çok doluyum çok gitsem konuşsam nazikçe ben kötü olucam, oğluna söyleyecek öyle de bir sıkıntı. arada kaldım ev felan almak para felan vermek istemiyorum. yardım edin bunları nasıl aşarımmm
Ya yemin ediyorum aynı benim eşim yıllardır buldugum her cözüm benim zararıma oldu kendisi ailesine pek düşkün degil aslında, mesafelidir, fakat hayır diyemiyor, ailesine sıklıkla gitmez onlar bu konuda sikayetci hem benden hem eşimden ama ailesi benim göndermediğimi düşünüyor cunku ben NEKADAR gitsemde yaranamadım eşim bunu bile bile bana bir laf söylediklerinde susup kendine temize cıkartır. Mesela babası durduk yere zengin oldugu halde bize bir borc cıkartır esşim onu ödemek istemez bende ödeme diye tartısırım oda babamla konusucam der ve dili tutulur konusamaz. Ailesi geldiği zaman kılını kıpırdatıp dogru düzgün sohbet bile etmez yıllardır benim güleryüzeme alıştı suratım asık olsa tepki gösterir. Evime geldiklerinde bana ne yaparlarsa yapsınlar güleryüzlü hizmette kusur etmem beyefendi benim yaptıklarımla gururlanır, yapmayınca tepki gösterir. Simdi de benim adıma ailesini yemege çağırıyor bende kızdım benim adıma karar verme diye, kendisi ailesine güleryüz bile göstermez sadece yetiştirilme tarzından her dediklerine tamam der, ama bıktım artık simdi yakında kv gelicek öğlen sonu. Önceden akşam yemege de kal derdim ama artık ısrar etmek istemiyorum biz yemege kalacağımız zaman kabul etmiyor. Eşimde illla kal derse yeter artık diycem sanki o hazırlıyor yemekleri

Bu arada yeni evliyken ben kpdere bilezikleri ilerde arsa için satıcsm ihtiyacımız oldugunda satarım demiştim. Onlarda bahce evi alıcaklardı kendilerine. Benim söylediğim lafı fırsat bilip ben ailemin yanında memleketteyken eşimi doldurup kendinize bahce evi alın altınların üstüne 10bin kredi cekin bizde ölene kadar oturalım karında arada gelir sebzenizi meyvesini toplar. İşin aslı öyle olmucak onlar ölüp ben bilmem kac yasına gelip sıkıntı cekip o arsayı satabilmek için onların ölmesinimi beklicem. Yıllarca kredisini ödeyip altınlarımdan oldugum arsaya eşimin ailesini mi oturtucam. Görümcemlerim gelicek mangalını yapıp pisletip gidecek. Yanlıs anlamayın esimin ailesinin 5 tane dairesi var oldukça zengin. Bende eşime altınlarımı satmak istemiyorum cocugumuzun tedavisinde kullanmak istiyorum deyince hemen eşimin aklına tekrar girip eski külüstür bir araba aldırdılar benim altınlarımı gitsinde nasıl giderse gitsin diye kpden eşimin aldıgı arabayı tamirciye götürmedi. Bende tepkimi gösterdim tamirciye götürülmeden araba mı alınır ıs dedim o da ben garanti veriyom araba cok iyi dedi. 3 ay demeden araba bizi zarara ugrattı bende laf arasında suratına vurdum birkaç yıl bekleseydik iyisini alırdık araba baya zarara ugrattı altınlarımdan dan da oldum dedim misafirlerin yanında gülerek. Ama şuna sukrediyorum en azından kendi arabamızla biniyoruz sende aklın varsa yazlık alma esinin ailesi pinekler hemen. Ama sadece kendiniz gitseniz gercekten kafa dagıtmak için cok iyi olurdu

Maalesef gördüğüm kadarıyla bir kere para istemeye alışan aileler vazgeçmiyorlar.
Nasıl olsa veriyor diye.
Eşimle kavga ederdim ben olsam nasıl bu kadar ailesini ezdirir diye.
Malesef canm kavga gürültü bir işe yaramıyor daha cok evliliği yıpratıyor aynılarının fazlasını bende yasadım her türlü yolu denedim

Canım senin imzan olmadan kredi çekemez. Sakın imza atma. O zamanda anne ya da babası kendi adlarına kredi çekip eşine ödettirebilirler. Evide kendi üzerlerine yaparlar. Böyle şeylere hazırlıklı ol. Karşına gelmesi muhtemel çünkü zihniyet pis. Ha ben olsam napardım? Eşime rest çekerdim. Annesini arar hesabını sorardım. Nasıl bi dille konuşurdum dersen “Sizin bize hiç mi acımanız yok bizim bi çocuğumuz var onun rızkını kısıp nasıl kredi çekeriz biz artık çocuğumuzu düşünmek zorundayız size çok kırgınım benim ailem ne benden ne de kardeşlerimden asla böyle bir beklenti içine girmediler daha çok verici oldular bize katkı yaptılar ama siz çok farklı yaklaşıyorsunuz ve eşimle aramız soğudu boşanmayı bile düşünür hale geldim” şeklinde bi konuşma yapıp teli kapat ne olacağını onlar düşünsün. Yalnız mesele ciddi sonradan miras bölüşülürken aman kızımızında bu evde hakkı var denir birde enayi gibi ikiye bölersiniz. Yaşanmıyor mu bunlar ? Yaşanıyor. O yüzden ciddi bir konuşma ve sonuçlarını kaldırabileceğinizi karşınızdakine kanıtlarsanız gemiyi döndürebilirsiniz. Yani boşanma gibi bi durumdan korkmadığınızı bilsinler.

evet haklısınız. şimdi de oturduğumuz ev eşimin onu satın bana ev alın kendinizede kalanıyla başka ev alın diyor.

Sizi aç açıkta bırakmayacakmıymiş ? Sağolsun

Siz zaten çalışmıyor musunuz sizin paranizla mi gecineceksiniz? eşinizin parasıyla ailesine ev alcaksiniz sizin parayla da gecineceksiniz yani bu ne saçma bir olay. Kabul edecek misiniz gerçekten?

tabiki etmiyorum. ama para kısar yardım edicem mecburuym diye beni ezerse orasını bilmem. kararımı bildirdim. onların tavrını merak ediyorum

Eşiniz tam bir çocuk gibi davranıyor. Burda hem eşinizin ailesine hem eşinize kızdım. Eşinizin ailesi tam bir yamyam gibi davranıyor. Çocuğundan zor zamanlar dışında para isteyen, ev al diyen aileleri zerre anlamıyorum. Adam artık evlenmiş evi yurdu ayrı, bu çok büyük bir hata. Ama eşiniz de sizin çekirdek ailenizi ve çocuğunuzun geleceğini düşünmeden davranıyor. Direkt arayın kayınvalideyi. Kendi evinizi siz alın, biz alamayız çocuğumuz var deyin. Gerçekten bazı ailelerde hiç utanma yok maşallah.

konuşmaya çalıştım ama yüzsüzlük diz boyu. kendimize ait evi satıp ona ev alıp bizde başka bi yerde alcakmışız oldu

Eslerden ikisi de calisiyorsa fabrikator muamelesi yapiyor insanlar, sanki para basiyormussunuz gibi.. Kadinin o parayi ne zorluklarla kazandigini dusunen yok. Hazir gelin de calisiyorken bize ev alsinlar, para versinler zihniyeti var bir cok erkek ailesinde. Esinize yaptiginiz maddi yardimi bir an once geri cekin. Once evin ve cocugunuzun masraflarini "kendi basina" karsilasin ondan sonra ailesine isterse saray yaptirsin. Sizin maasiniza guvenerek bol keseden vaadlerde bulunmasin.

evet ilk işim bu olacak. evde de eskisi gibi davranmıyorum. hatta git madem bile dedim. madem anne hala oğlunun maaşında gözü. o zaman evli gibi görünmemizede gerek yok

Yani böyle maddi konular değil tabiki ama benimde eşim kimseye hayır diyemiyor
Baska planımız var dısarı cıkıcaz sabahtan aksama kadar konusmusuz vs hop arıyor kv mesela daha iki gün önce görüşmüşüz yinede ah tabi buyur gel annecim diyor
E plan yapılcaklar işimiz diye kalakalıyorsun
Ben en son cıngar cıkararak cözüm buldum

evet bizdede oluyor. tam dışarı çıkıcaz ailesi arıyor planımız var ya da evde yokuz diyemiyor. hatta dışardayız arıyorlar size gliyoruz diye. tamam dyor eve dönüyoruz. çıngar çıkarttm bağırdım çagırdm kavga ettim. ama söz konusu aileyse tam bir kukla

Öyle bir koca da bende var maalesef. Boşanmaya kalktım biraz akıllandı ama hala aileye yapışık biraz. Eskisi kadar değil tabi biraz dengeledi arayı ama arada bir yine kendini kaybettiği oluyor onların yanında. Sanki Dünyada bir bunların aileleri var, bizimkiler çöp. Artık sinir oluyorum bende iyiden iyiye. Çocuklar olmasa belki de çoktan boşamıştım bilmiyorum. Çok çektim ailesinden maddi manevi çok sömürüldük. Bunlar akıllanmıyor hayatım ne yaparsan yap, en fazla ailesiyle seni fazla yüz göz etmez o kadar başka da birşey bekleme derim.

oofff ne kötü aynen dediğiniz gibi sanki biz ağaç kavuğundan çıktık. bi düşsseler artık paçamızdan koala gibi yapışıyorlar her konuda. bıktım usandım. ben de artık bebeği düşünüyorum yoksa boşanmıştım. çekilcek dert değil

Sorması ayıp aylık geliriniz ne kadar?
Koca koca insanlar nasıl sizden araba, yazlık, ev alın gibi taleplerde bulunabiliyor anlayamadım.
Sanki gelirken bir kilo kıyma al der gibi hadi bize ev alın demek nasıl bir delirmişlik hali?
Bunun için über kazançlarınızın olması ya da özür dilerim ama eşinizin gerçek bir saf olması lazım

yok çok fazla bir maaş almıyoruz piyasa standartı alltı asgari ücrete yakın. ama bizimkiler yüzsüz

Ya yemin ediyorum aynı benim eşim yıllardır buldugum her cözüm benim zararıma oldu kendisi ailesine pek düşkün degil aslında, mesafelidir, fakat hayır diyemiyor, ailesine sıklıkla gitmez onlar bu konuda sikayetci hem benden hem eşimden ama ailesi benim göndermediğimi düşünüyor cunku ben NEKADAR gitsemde yaranamadım eşim bunu bile bile bana bir laf söylediklerinde susup kendine temize cıkartır. Mesela babası durduk yere zengin oldugu halde bize bir borc cıkartır esşim onu ödemek istemez bende ödeme diye tartısırım oda babamla konusucam der ve dili tutulur konusamaz. Ailesi geldiği zaman kılını kıpırdatıp dogru düzgün sohbet bile etmez yıllardır benim güleryüzeme alıştı suratım asık olsa tepki gösterir. Evime geldiklerinde bana ne yaparlarsa yapsınlar güleryüzlü hizmette kusur etmem beyefendi benim yaptıklarımla gururlanır, yapmayınca tepki gösterir. Simdi de benim adıma ailesini yemege çağırıyor bende kızdım benim adıma karar verme diye, kendisi ailesine güleryüz bile göstermez sadece yetiştirilme tarzından her dediklerine tamam der, ama bıktım artık simdi yakında kv gelicek öğlen sonu. Önceden akşam yemege de kal derdim ama artık ısrar etmek istemiyorum biz yemege kalacağımız zaman kabul etmiyor. Eşimde illla kal derse yeter artık diycem sanki o hazırlıyor yemekleri

bizde de ilk zamanlar gidip gelme sorunu oldu. eşimin ailesi her gün evine bekledi. eşimde en azndan gün aşırı gidelim diye ısrar ediyordu. tabi ki kavga kıyamet. her gün ananın evinde olacaksak sen niye cıktın ki ordan tam cinnetlikler

Babam senelerce bizimle bir bayram gecirmedi babaneme koştu gitti sekerler cıkolatalar bizde yokdu doldurdu valiz dolusu akrabaya goturdu evimzden tv buzdolabı kaset caları aldı koye babanenin evine taşıdı biz tv siz kaldık aylarca umrunda olmadı cebindeki son kurusa kadr halamın pis ogluna verdi evlensin diye ben evlenrken bir tl dahi destek olmadı ve hic degişmedi gerisini sen anla

Babam senelerce bizimle bir bayram gecirmedi babaneme koştu gitti sekerler cıkolatalar bizde yokdu doldurdu valiz dolusu akrabaya goturdu evimzden tv buzdolabı kaset caları aldı koye babanenin evine taşıdı biz tv siz kaldık aylarca umrunda olmadı cebindeki son kurusa kadr halamın pis ogluna verdi evlensin diye ben evlenrken bir tl dahi destek olmadı ve hic degişmedi gerisini sen anla

inşallah eşiniz sizin için anlayışlı olurda kurtulmuş olursunuz. yazık böyle ailelere de çocuklarınada evlenmeseler keşke

Ha evi sen mi alacakmışsın parasını sen mi verecekmişsin🙄 :sinirli:
Ev kimin üstüne olucak?

Kadının parasına göz dikenlerden nefret geldi.

evet bizdede oluyor. tam dışarı çıkıcaz ailesi arıyor planımız var ya da evde yokuz diyemiyor. hatta dışardayız arıyorlar size gliyoruz diye. tamam dyor eve dönüyoruz. çıngar çıkarttm bağırdım çagırdm kavga ettim. ama söz konusu aileyse tam bir kukla
Yok benimkide ilk bi nasıl red edeyim ayıp su bu dedi ki evlerimiz yakın ailesiyle haftada iki üç görüşüyoruz zaten
E sabahtan beri plan yapıyoruz bana niye ayıp değil diye tartısma cıkardım biraz anladı benimki sükür

Back