• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine HAYIR diyemeyen eşim!

Benim ailem biliyor ama karismazlar sorumluluk almazlar. Beni hakli goruyorlar tabiki ama. Sen konuş esinle derler. Simdiye kadar bize hep anlayisli hep evliligimize saygili kaldilar. Ben de henuz kayinvalidemle konusamadim esimle tartistim sadece. Konu bi yere varmazsa kayinvalidemle konusacagm

Konuşman hiçbir işe yaramaz...anında oğlunu arayıp seni şikayet eder oğlu da sana yüklenir...sen eşini kafalamaya bak...başka masraf çıkar mesela bebek için birikim hesabı veya başka kafasına yatacak bişi

eşinle konuş. ailesiyle yüzgöz olma. bak bizim bebeğimiz var. onun bezi, maması, kreşi, bakımı, allah korusun hasta olursa doktoru, tahlili, herşeyi babası olarak sen karşılamak zorundasın de.
ben de maaşımdan çok birşey ayıramam kusura bakma de.

durum buyken senin gücün neye yetiyorsa, ev mi, yazlık mı, araba mı, yat mı, onu almakta serbestsin. ama öncelik oalrak evimizin ve çocuğumuzun ihtiyacını karşılaman şartıyla de.

Oturup dusuncesizligine aglamak, annesinin yanina birakip terkedip gitmek istiyorum. Sonra bebegme bakip onun icin uzuluyorum. Bir sekilde halletmek lazim. Dediginiz gbi net olmaya calisicam. Tesekkur ederim

merhaba, bunu yaşayan veya bir çözümü olan tecrübeli evli insanlar var mı aramızda? ben ne dersem ne yaparsam yapayım umursadığı kadarını yapan, söz konusu annesi ailesi olduğunda kendi eşini bebeğini hiçe sayan bir eş. ben bununla nasıl başa çıkabilirim ki. elimden geldiğince evlendiğimizden beri bir şekil aldık iyi kötü. ama hala ne deseler tamam diyor. mesela ben araba alalım dedim masraf dedi olmaz dedi durumumuz yok dedi. ailesi istedi aynı dönemde bana gelip araba alalım dedi. kabul etmedim tabi. sonra geldiler yazlık alın dediler. biz daha yeni evliyiz ikimizde çalışıyoruz bir senede toplasan 2 hafta iznimiz var borcumuz harcımız var bizim neyimize yazlık? ama eşim tamam dedi. şimdide kayınvalidemlerin oturduğu ev satılıyormuş onu alın diyor. kredi çeksem çekemem. bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış. evin bana bir faydası var mı yok. kira mı alıcam tabiki hayır. eee bebeğim varken böyle bir borca neden giriyorum. kendileri kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyor istediklerini yapabilirler hala niye bana karışıyorlar evim düzenim evliliğim çöp. çalışıp didinip onların avcuna koyduktan sonra ben neden çalışayım? çalışmasam onların yanında ezil dur. ooofff çok doluyum çok gitsem konuşsam nazikçe ben kötü olucam, oğluna söyleyecek öyle de bir sıkıntı. arada kaldım ev felan almak para felan vermek istemiyorum. yardım edin bunları nasıl aşarımmm
Cok afedersiniz ozur dileyerek soyluyorum, insani keriz yerine koymaya bayiliyor bu tatli su kurnazlari. Satiliyorsa baska eve ciksinlar size ne ayol? Ay sinir etti beni de tutumlari..

Konuşman hiçbir işe yaramaz...anında oğlunu arayıp seni şikayet eder oğlu da sana yüklenir...sen eşini kafalamaya bak...başka masraf çıkar mesela bebek için birikim hesabı veya başka kafasına yatacak bişi

Evet olabilir aslinda basimiza bir masraf ciksa boyle bir ise giremez ama ne?
Esim annesine hipnotize valla ne dese tamam olur. Anneside sikayet eder oyle bir potansiyeli var ama artik onu bi durdurmak sart

Cok afedersiniz ozur dileyerek soyluyorum, insani keriz yerine koymaya bayiliyor bu tatli su kurnazlari. Satiliyorsa baska eve ciksinlar size ne ayol? Ay sinir etti beni de tutumlari..

Tesekkur ederim, cok haklisiniz. Baska eve kiraya ciksinlar ya da kendileri alsinlar ev almak lükstur alamiyorlarsa yeni evli 1 bebekli ogullarina niye dayatiyorlar. Ve bu ogullari nasil goremiyir bir seyleri kafayi yicem. Elim kolum bagli

merhaba, bunu yaşayan veya bir çözümü olan tecrübeli evli insanlar var mı aramızda? ben ne dersem ne yaparsam yapayım umursadığı kadarını yapan, söz konusu annesi ailesi olduğunda kendi eşini bebeğini hiçe sayan bir eş. ben bununla nasıl başa çıkabilirim ki. elimden geldiğince evlendiğimizden beri bir şekil aldık iyi kötü. ama hala ne deseler tamam diyor. mesela ben araba alalım dedim masraf dedi olmaz dedi durumumuz yok dedi. ailesi istedi aynı dönemde bana gelip araba alalım dedi. kabul etmedim tabi. sonra geldiler yazlık alın dediler. biz daha yeni evliyiz ikimizde çalışıyoruz bir senede toplasan 2 hafta iznimiz var borcumuz harcımız var bizim neyimize yazlık? ama eşim tamam dedi. şimdide kayınvalidemlerin oturduğu ev satılıyormuş onu alın diyor. kredi çeksem çekemem. bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış. evin bana bir faydası var mı yok. kira mı alıcam tabiki hayır. eee bebeğim varken böyle bir borca neden giriyorum. kendileri kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyor istediklerini yapabilirler hala niye bana karışıyorlar evim düzenim evliliğim çöp. çalışıp didinip onların avcuna koyduktan sonra ben neden çalışayım? çalışmasam onların yanında ezil dur. ooofff çok doluyum çok gitsem konuşsam nazikçe ben kötü olucam, oğluna söyleyecek öyle de bir sıkıntı. arada kaldım ev felan almak para felan vermek istemiyorum. yardım edin bunları nasıl aşarımmm

Bildiğim kadarıyla kredi çekmesi için eşinizin sizin de imzanıza gerek var. Atmayın.

Bizim Türk erkekleri maalesef böyle oluyor çoğunlukla. Allah sana sabır versin. Adamlar evlendiklerini ve artık kendi aileleri olduğunu bir türlü idrak edemiyorlar. Eşşek kadar adamlar ana baba sözünden çıkamıyorlar.

Bence çok fazla iddaalaşmayın ve bu konuda net olun. Kendinizi de sıkmayın. bırakın onlar sinir olsun.

Eşinizin o kalın kafasına anlaşılan girmeniz kolay olmayacak ama yavaş yavaş yontarak işleyeceksiniz anlaşılan.

Ama kendisi aileci bir varlık olduğu için anne ve babası ile yüz göz olmayın iyice size karşı bilenmesin.

Biraz akılcı davranın ve politik olun...

Tesekkur ederim, cok haklisiniz. Baska eve kiraya ciksinlar ya da kendileri alsinlar ev almak lükstur alamiyorlarsa yeni evli 1 bebekli ogullarina niye dayatiyorlar. Ve bu ogullari nasil goremiyir bir seyleri kafayi yicem. Elim kolum bagli
Aklisira tasinma masrafi yükü yorgunluguyla ugrasmayacak.. kiradan da yirtacak.. isin tuhafi faizlerin bu kadar yuksek oldugu donemde hangi akla cesaret evi alin diyor? Birikiminiz vs den de haberi var o zaman. Ustune kredi cekerler diyor zaar..

Evet olabilir aslinda basimiza bir masraf ciksa boyle bir ise giremez ama ne?
Esim annesine hipnotize valla ne dese tamam olur. Anneside sikayet eder oyle bir potansiyeli var ama artik onu bi durdurmak sart

Eşinizin ilgi alanına giren bişeylerden masraf cıkarın..hayır diyemeyeceği bişey ve karlı bişey...
Siz hipnotize edin onla sürekli beraber olan sizsiniz...

Canım senin imzan olmadan kredi çekemez. Sakın imza atma. O zamanda anne ya da babası kendi adlarına kredi çekip eşine ödettirebilirler. Evide kendi üzerlerine yaparlar. Böyle şeylere hazırlıklı ol. Karşına gelmesi muhtemel çünkü zihniyet pis. Ha ben olsam napardım? Eşime rest çekerdim. Annesini arar hesabını sorardım. Nasıl bi dille konuşurdum dersen “Sizin bize hiç mi acımanız yok bizim bi çocuğumuz var onun rızkını kısıp nasıl kredi çekeriz biz artık çocuğumuzu düşünmek zorundayız size çok kırgınım benim ailem ne benden ne de kardeşlerimden asla böyle bir beklenti içine girmediler daha çok verici oldular bize katkı yaptılar ama siz çok farklı yaklaşıyorsunuz ve eşimle aramız soğudu boşanmayı bile düşünür hale geldim” şeklinde bi konuşma yapıp teli kapat ne olacağını onlar düşünsün. Yalnız mesele ciddi sonradan miras bölüşülürken aman kızımızında bu evde hakkı var denir birde enayi gibi ikiye bölersiniz. Yaşanmıyor mu bunlar ? Yaşanıyor. O yüzden ciddi bir konuşma ve sonuçlarını kaldırabileceğinizi karşınızdakine kanıtlarsanız gemiyi döndürebilirsiniz. Yani boşanma gibi bi durumdan korkmadığınızı bilsinler.

yazlığıda kendileri için istiyorlar gidip kalsınlar diye.Ne uyanık insanlar evi sattıklarında kira ödemesinler diye size satmak istiyorlar.Ne kadar benciller oğullarını hiç düşünmüyorlar,zor duruma sokucaz deyip.Sizin yerinize ben çok sinir oldum.Kesinlikle hiçbir şeyi kabul etmeyin.

ne kadar güzel normali de bu maşallah size.. darısı başımıza.
eşime dedim böyle bir şeyi kabul edemem çok mantıksız diye. ama o ettim ben diyor kestirip atıyor direk. ne kadar anlatsamda nato kafa nato mermer. ben dicem o zaman diyorum hayır diyor. ne yapıcam kafam çok karışık çok yoruldum artık. ben de ilk evlendiğimde tonla borcu vardı eşimin hepsi eridi gitti. şimdi tekrar borca sokacak bizi. yatırım adı altında kayınvalideme ev alıcam hemde. kafayı yememek elde değil
Sakın resti çekin kayınvalidenizle konuşun gerekirse ben borç altına girmek istemiyorum diye.Eşinizde kusura bakmayın ama çok mantıksız düşünen biri sanırım.Nasıl böyle bir şeyi kabul edebilir.

Ettim söyledim beni bebegini hic mi dusunmuyorsun dedim. Yatirim yapiyormus ilerde degerlenirmis. Kayinvalidem icinde oturduktan sonra degerlense ne olur. Bana kira gelmeden ben nasil ev alayim benim etim ne budum ne ya bu nasil mantiksizlik ne dediysem aşırı asiri anneci
Evi nasıl geçindiricekmiş çok merak ettim ne kadar maaş alıyor

bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış.
Sizi aç açıkta bırakmayacakmıymiş ? Sağolsun

Siz zaten çalışmıyor musunuz sizin paranizla mi gecineceksiniz? eşinizin parasıyla ailesine ev alcaksiniz sizin parayla da gecineceksiniz yani bu ne saçma bir olay. Kabul edecek misiniz gerçekten?

Bildiğim kadarıyla kredi çekmesi için eşinizin sizin de imzanıza gerek var. Atmayın.

Bizim Türk erkekleri maalesef böyle oluyor çoğunlukla. Allah sana sabır versin. Adamlar evlendiklerini ve artık kendi aileleri olduğunu bir türlü idrak edemiyorlar. Eşşek kadar adamlar ana baba sözünden çıkamıyorlar.

Bence çok fazla iddaalaşmayın ve bu konuda net olun. Kendinizi de sıkmayın. bırakın onlar sinir olsun.

Eşinizin o kalın kafasına anlaşılan girmeniz kolay olmayacak ama yavaş yavaş yontarak işleyeceksiniz anlaşılan.

Ama kendisi aileci bir varlık olduğu için anne ve babası ile yüz göz olmayın iyice size karşı bilenmesin.

Biraz akılcı davranın ve politik olun...

Oncelikle cok tesekkur ederim boyle ilgilendiginiz icin. Cok haklisiniz. Ailesine bisi desem bana doner. Onla kavga etsem bi ise yaramiyor biz bosanma asamalarina geliyoruz. Kararimi net olarak belirttim. Bu saatten sonrada yaparsa hic bi destegm olmayacak. Ve eskisi gibi ona karsi iyi de olmayacagim. Gerekmedikce konusmak bile istemiyorum. Ama bu gerceklesirse annesiyle konusmamak icin kendimi zor tutarm o da ayri bilmiyorum ya cok yoruldum esimin ailesiyle savasmaktan. Ben yol aldm dedikce bi yerden cikiveriyorlar

Ehehe tabi. Şimdiden suçluyu belirliyor ki ilerde "Buna beni sen mecbur bıraktın" diyebilsin. Yemezler deseydiniz. Ben yurtdisinda yaşıyorum, ama anladığım kadarıyla piyasa şu anda malum kötü ve büyük yatırımlar iki kere düşünmeli. Esiniz tek başına (yani size güvenmeden) bu yükün altına girebiliyor mu? Ve yalnis yatırım yapıp sizi zora soksa bunun hesabının en çok sizin ve çocuğun başına patlayacagini biliyor mu? Çünkü hep öyle oluyor. Erkekler öyle batırır, sonra kadınlara yemek yetiştirmek, idare etmek felan düşünüyor.

Evi alamasak boyle birdurumum olmasa bile anneme yardim etmek durumundayim. Gerekirse her aykendi maasimdan kirpar ona ayiririm diyor. Oldugu kadar ama yardmci olcam
Diyor. Cocugunun rizkini gelecegni dusunmuyormusun kendimiz icin ne biriktirdikte onlara ne vereceksin diyorum . Hala o benim annem benden istedi bende vericem diyor

Back