• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine HAYIR diyemeyen eşim!

Evi alamasak boyle birdurumum olmasa bile anneme yardim etmek durumundayim. Gerekirse her aykendi maasimdan kirpar ona ayiririm diyor. Oldugu kadar ama yardmci olcam
Diyor. Cocugunun rizkini gelecegni dusunmuyormusun kendimiz icin ne biriktirdikte onlara ne vereceksin diyorum . Hala o benim annem benden istedi bende vericem diyor

Anneye babaya gerektiği zaman yardım etmek hepimizin boynun borcu. Ama duygu sömürüsüne gerek yok. Annesinin yaptığı bencillik başka birsey degil. Zamanında kendileri neden ev almamış. Mesela faizler daha düşük olduğu zaman. Kendimi gecerimde, ama çocuğumun riski ile oynayan adamı da oyarım

Iste insan anasina birakip arkasina bakmadan kacasi geliyor ama bosanmak bebekte varken cok güç
Ülkemizde bu denli çevre baskısı varken nişandan dönmek bile çok güç. Bazen kimseyi takmamak gerek ama kimse bunu hemen yapamıyor. Oysa ki erkekler bir yanlış gördüklerinde yapabiliyorsa , gemilerini hemen yakabiliyorsa biz kadınlar da yapabiliriz. Ancak bu cesaret çoğumuzda yok. Ben de dahil.

Evet olabilir aslinda basimiza bir masraf ciksa boyle bir ise giremez ama ne?
Esim annesine hipnotize valla ne dese tamam olur. Anneside sikayet eder oyle bir potansiyeli var ama artik onu bi durdurmak sart
Eşinizin kredi kartıyla altın alsanız?

Suskun degilim ki. Kararimi ve tavrimi net olarak belirttim. Rizam yoktur gerekirse ailenle ben konusurum cok istiyorlarsa kendileri alsinlar da dedim. Ama dinlemiyor. Ben ailemi yuzustu birakamam benden bir sey istediler diyor. Dinlemiyor beni.
[/QUO
Eşiniz tam bir çocuk gibi davranıyor. Burda hem eşinizin ailesine hem eşinize kızdım. Eşinizin ailesi tam bir yamyam gibi davranıyor. Çocuğundan zor zamanlar dışında para isteyen, ev al diyen aileleri zerre anlamıyorum. Adam artık evlenmiş evi yurdu ayrı, bu çok büyük bir hata. Ama eşiniz de sizin çekirdek ailenizi ve çocuğunuzun geleceğini düşünmeden davranıyor. Direkt arayın kayınvalideyi. Kendi evinizi siz alın, biz alamayız çocuğumuz var deyin. Gerçekten bazı ailelerde hiç utanma yok maşallah.

Suskun degilim ki. Kararimi ve tavrimi net olarak belirttim. Rizam yoktur gerekirse ailenle ben konusurum cok istiyorlarsa kendileri alsinlar da dedim. Ama dinlemiyor. Ben ailemi yuzustu birakamam benden bir sey istediler diyor. Dinlemiyor beni.
Eşiniz tam bir çocuk gibi davranıyor. Burda hem eşinizin ailesine hem eşinize kızdım. Eşinizin ailesi tam bir yamyam gibi davranıyor. Çocuğundan zor zamanlar dışında para isteyen, ev al diyen aileleri zerre anlamıyorum. Adam artık evlenmiş evi yurdu ayrı, bu çok büyük bir hata. Ama eşiniz de sizin çekirdek ailenizi ve çocuğunuzun geleceğini düşünmeden davranıyor. Direkt arayın kayınvalideyi. Kendi evinizi siz alın, biz alamayız çocuğumuz var deyin. Gerçekten bazı ailelerde hiç utanma yok maşallah.

Eslerden ikisi de calisiyorsa fabrikator muamelesi yapiyor insanlar, sanki para basiyormussunuz gibi.. Kadinin o parayi ne zorluklarla kazandigini dusunen yok. Hazir gelin de calisiyorken bize ev alsinlar, para versinler zihniyeti var bir cok erkek ailesinde. Esinize yaptiginiz maddi yardimi bir an once geri cekin. Once evin ve cocugunuzun masraflarini "kendi basina" karsilasin ondan sonra ailesine isterse saray yaptirsin. Sizin maasiniza guvenerek bol keseden vaadlerde bulunmasin.

ben sizin yerinizde olsam eşime derim ki; istediğini yap bundan sonra sana hiç bir konuda yapma demiycem. ama senin ailene ne yapılıyorsa aynısı benimkine de yapılacak. sakız mı aldın annene benimkine de alınacak. 100 tl mi verdin benimkine de verilecek, ev mi aldın benim kinede yapılacak. aynısını ama aynısını benim aileme de yapmak şartıyla istersen ailene saray dahi alabilirsin. derdim. bence eşiniz ailesini egale etmeye çalıştığınizı düşünüyor. buna mahal vermeyin. ama siz de ağaç kovuğundan çıkmadığınız için iki aileye de adil davranılması gerektiğini ve eşit şeyler yapılması gerektiğini söyleyin. ve bunu yapın da bence bakın nasıl yola gelecek.

ben olsam net bir dille söylerim kw ve kpre. onların gözünde kötü olun hiç sorun değil uzun süre onlar yüzünden zorluk çekeceğinize. eşiniz onların dolduruşuna gelip size tavır alırsa önemsemeyin nasılsa en fazla iki hafta tavır yapar düzelir. bu iş sizde bitiyor bence bu hatayı yapmayın

Yani böyle maddi konular değil tabiki ama benimde eşim kimseye hayır diyemiyor
Baska planımız var dısarı cıkıcaz sabahtan aksama kadar konusmusuz vs hop arıyor kv mesela daha iki gün önce görüşmüşüz yinede ah tabi buyur gel annecim diyor
E plan yapılcaklar işimiz diye kalakalıyorsun
Ben en son cıngar cıkararak cözüm buldum

Öyle bir koca da bende var maalesef. Boşanmaya kalktım biraz akıllandı ama hala aileye yapışık biraz. Eskisi kadar değil tabi biraz dengeledi arayı ama arada bir yine kendini kaybettiği oluyor onların yanında. Sanki Dünyada bir bunların aileleri var, bizimkiler çöp. Artık sinir oluyorum bende iyiden iyiye. Çocuklar olmasa belki de çoktan boşamıştım bilmiyorum. Çok çektim ailesinden maddi manevi çok sömürüldük. Bunlar akıllanmıyor hayatım ne yaparsan yap, en fazla ailesiyle seni fazla yüz göz etmez o kadar başka da birşey bekleme derim.

Sorması ayıp aylık geliriniz ne kadar?
Koca koca insanlar nasıl sizden araba, yazlık, ev alın gibi taleplerde bulunabiliyor anlayamadım.
Sanki gelirken bir kilo kıyma al der gibi hadi bize ev alın demek nasıl bir delirmişlik hali?
Bunun için über kazançlarınızın olması ya da özür dilerim ama eşinizin gerçek bir saf olması lazım

Yani ağzım gitmiyor ama çok üzüldüm halinize söyleyeceğim. Boşanın, işten ayrılın, hem çocuğa, hem kendinize nafakayı bağlatın. Bu para isteme, huzur bozma olaylarını da ispatlarsanız kaynananıza da tazminat davası açın, bakalım ne alabiliyorlar? Size ödemekten hali kalırsa tabi. Yine de inşallah eşiniz değerinizi anlar sizi kaybetmeden. Belliki tatlı dilli, uysalsınız ki adam bunları yapmaya yeltenebiliyor. Allah yardımcınız olsun. Çok zor.

Aynen oyle cok haklisiniz. Benim suan sorumlulugum bebegim. Daha gelecegimi gormeden boyle bir sacmaligi aklim almiyor. Hele de boyle buyuk bir seyi kendi basina karar almasi. Ben olumsuz yanit veriyormusum bana soylemis ( lutfetmis) ben hayir dedigim icin kendi bildigini yapacak. Suclu benim boyle bir yukun altina girmedigim icin yani.
Bu konuda dik durmalısınız iyice. Biraz yumusarsanız ömür boyu sizi sögüşlerler. Maalesef sizi para babası görüyorlar siz calıştıgınız için ama kimse siz izin vermedikçe emeğinize el sürmemeli. Esiniz tek maas olsa cesaret edemez size güveniyor belli ki... Sakın tutumlu olmayın herseyin en iyisini alıp para artırmayın kv ye acındırın kendinizi geçinemiyoruz biraz nakit cık anne deyin. Paranız yetmiyormuş gibi davranın. Lüks yasayın ve bu konuda dik durun ve dua edin. Sizi kullanmalarına izin vermeyin. Kendinize ev alın. Aynı sehirdeyseniz ordan tasınmalısınız daha cok içinize girmek ve sizi yönetmek isteyeceklerdir... Siz hiçkimse ye söz vermediniz ev alcam diye... Hayatınızı yasayın... Paranın kokusunu aldılar mı bırakmazlar paranızı kaptırmayın...

merhaba, bunu yaşayan veya bir çözümü olan tecrübeli evli insanlar var mı aramızda? ben ne dersem ne yaparsam yapayım umursadığı kadarını yapan, söz konusu annesi ailesi olduğunda kendi eşini bebeğini hiçe sayan bir eş. ben bununla nasıl başa çıkabilirim ki. elimden geldiğince evlendiğimizden beri bir şekil aldık iyi kötü. ama hala ne deseler tamam diyor. mesela ben araba alalım dedim masraf dedi olmaz dedi durumumuz yok dedi. ailesi istedi aynı dönemde bana gelip araba alalım dedi. kabul etmedim tabi. sonra geldiler yazlık alın dediler. biz daha yeni evliyiz ikimizde çalışıyoruz bir senede toplasan 2 hafta iznimiz var borcumuz harcımız var bizim neyimize yazlık? ama eşim tamam dedi. şimdide kayınvalidemlerin oturduğu ev satılıyormuş onu alın diyor. kredi çeksem çekemem. bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış. evin bana bir faydası var mı yok. kira mı alıcam tabiki hayır. eee bebeğim varken böyle bir borca neden giriyorum. kendileri kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyor istediklerini yapabilirler hala niye bana karışıyorlar evim düzenim evliliğim çöp. çalışıp didinip onların avcuna koyduktan sonra ben neden çalışayım? çalışmasam onların yanında ezil dur. ooofff çok doluyum çok gitsem konuşsam nazikçe ben kötü olucam, oğluna söyleyecek öyle de bir sıkıntı. arada kaldım ev felan almak para felan vermek istemiyorum. yardım edin bunları nasıl aşarımmm
Onların size ev alması gerekirken siz mi onlara alıyosunuz
Eşinde baya akıllıymış
Benim bi arkadaşımında aynen böyle bi kocası vardı vurdu tekmeyi boşadı yolladı anasının evine

merhaba, bunu yaşayan veya bir çözümü olan tecrübeli evli insanlar var mı aramızda? ben ne dersem ne yaparsam yapayım umursadığı kadarını yapan, söz konusu annesi ailesi olduğunda kendi eşini bebeğini hiçe sayan bir eş. ben bununla nasıl başa çıkabilirim ki. elimden geldiğince evlendiğimizden beri bir şekil aldık iyi kötü. ama hala ne deseler tamam diyor. mesela ben araba alalım dedim masraf dedi olmaz dedi durumumuz yok dedi. ailesi istedi aynı dönemde bana gelip araba alalım dedi. kabul etmedim tabi. sonra geldiler yazlık alın dediler. biz daha yeni evliyiz ikimizde çalışıyoruz bir senede toplasan 2 hafta iznimiz var borcumuz harcımız var bizim neyimize yazlık? ama eşim tamam dedi. şimdide kayınvalidemlerin oturduğu ev satılıyormuş onu alın diyor. kredi çeksem çekemem. bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış. evin bana bir faydası var mı yok. kira mı alıcam tabiki hayır. eee bebeğim varken böyle bir borca neden giriyorum. kendileri kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyor istediklerini yapabilirler hala niye bana karışıyorlar evim düzenim evliliğim çöp. çalışıp didinip onların avcuna koyduktan sonra ben neden çalışayım? çalışmasam onların yanında ezil dur. ooofff çok doluyum çok gitsem konuşsam nazikçe ben kötü olucam, oğluna söyleyecek öyle de bir sıkıntı. arada kaldım ev felan almak para felan vermek istemiyorum. yardım edin bunları nasıl aşarımmm
Burada anlattığın gibi önce eşinle konuş baktın yola gelmiyor git ailesi ile konuş hiçbir şeye Mecbur değilsin

ben sizin yerinizde olsam eşime derim ki; istediğini yap bundan sonra sana hiç bir konuda yapma demiycem. ama senin ailene ne yapılıyorsa aynısı benimkine de yapılacak. sakız mı aldın annene benimkine de alınacak. 100 tl mi verdin benimkine de verilecek, ev mi aldın benim kinede yapılacak. aynısını ama aynısını benim aileme de yapmak şartıyla istersen ailene saray dahi alabilirsin. derdim. bence eşiniz ailesini egale etmeye çalıştığınizı düşünüyor. buna mahal vermeyin. ama siz de ağaç kovuğundan çıkmadığınız için iki aileye de adil davranılması gerektiğini ve eşit şeyler yapılması gerektiğini söyleyin. ve bunu yapın da bence bakın nasıl yola gelecek.
Kesinlikle cok mantikli cok dogru bir yontem. Hatta cok zorda kalirsaniz kendi annenizi ayarlayin sizden maddi destek istiyormus gibi yapin Sizin aileniz size yuz sürmüyor diye de karsi taraf aman nasilsa sessiz sakinler diye dusunuyor olabilir. Annemler zordaymis onlara bir sure para yollamam lazim diyin. O zaman gorsun bakalim damat bey nasil oluyormus bol keseden konusup hep benim anam benim anam demeyi.. Herkesin anasi babasi ailesi var ancak sömürünün anlami yok.

Bu konuda dik durmalısınız iyice. Biraz yumusarsanız ömür boyu sizi sögüşlerler. Maalesef sizi para babası görüyorlar siz calıştıgınız için ama kimse siz izin vermedikçe emeğinize el sürmemeli. Esiniz tek maas olsa cesaret edemez size güveniyor belli ki... Sakın tutumlu olmayın herseyin en iyisini alıp para artırmayın kv ye acındırın kendinizi geçinemiyoruz biraz nakit cık anne deyin. Paranız yetmiyormuş gibi davranın. Lüks yasayın ve bu konuda dik durun ve dua edin. Sizi kullanmalarına izin vermeyin. Kendinize ev alın. Aynı sehirdeyseniz ordan tasınmalısınız daha cok içinize girmek ve sizi yönetmek isteyeceklerdir... Siz hiçkimse ye söz vermediniz ev alcam diye... Hayatınızı yasayın... Paranın kokusunu aldılar mı bırakmazlar paranızı kaptırmayın...
evet sizin eviniz yokken niye onlara ev alasiniz arada ufak yardim edebilir ama yazlik alin ne demek

Back