• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine HAYIR diyemeyen eşim!

SerenityMamoru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
184
68
48
merhaba, bunu yaşayan veya bir çözümü olan tecrübeli evli insanlar var mı aramızda? ben ne dersem ne yaparsam yapayım umursadığı kadarını yapan, söz konusu annesi ailesi olduğunda kendi eşini bebeğini hiçe sayan bir eş. ben bununla nasıl başa çıkabilirim ki. elimden geldiğince evlendiğimizden beri bir şekil aldık iyi kötü. ama hala ne deseler tamam diyor. mesela ben araba alalım dedim masraf dedi olmaz dedi durumumuz yok dedi. ailesi istedi aynı dönemde bana gelip araba alalım dedi. kabul etmedim tabi. sonra geldiler yazlık alın dediler. biz daha yeni evliyiz ikimizde çalışıyoruz bir senede toplasan 2 hafta iznimiz var borcumuz harcımız var bizim neyimize yazlık? ama eşim tamam dedi. şimdide kayınvalidemlerin oturduğu ev satılıyormuş onu alın diyor. kredi çeksem çekemem. bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış. evin bana bir faydası var mı yok. kira mı alıcam tabiki hayır. eee bebeğim varken böyle bir borca neden giriyorum. kendileri kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyor istediklerini yapabilirler hala niye bana karışıyorlar evim düzenim evliliğim çöp. çalışıp didinip onların avcuna koyduktan sonra ben neden çalışayım? çalışmasam onların yanında ezil dur. ooofff çok doluyum çok gitsem konuşsam nazikçe ben kötü olucam, oğluna söyleyecek öyle de bir sıkıntı. arada kaldım ev felan almak para felan vermek istemiyorum. yardım edin bunları nasıl aşarımmm

merhaba, bunu yaşayan veya bir çözümü olan tecrübeli evli insanlar var mı aramızda? ben ne dersem ne yaparsam yapayım umursadığı kadarını yapan, söz konusu annesi ailesi olduğunda kendi eşini bebeğini hiçe sayan bir eş. ben bununla nasıl başa çıkabilirim ki. elimden geldiğince evlendiğimizden beri bir şekil aldık iyi kötü. ama hala ne deseler tamam diyor. mesela ben araba alalım dedim masraf dedi olmaz dedi durumumuz yok dedi. ailesi istedi aynı dönemde bana gelip araba alalım dedi. kabul etmedim tabi. sonra geldiler yazlık alın dediler. biz daha yeni evliyiz ikimizde çalışıyoruz bir senede toplasan 2 hafta iznimiz var borcumuz harcımız var bizim neyimize yazlık? ama eşim tamam dedi. şimdide kayınvalidemlerin oturduğu ev satılıyormuş onu alın diyor. kredi çeksem çekemem. bebeğimin kendi ailemin rızkından kesip onlara para biriktirip vereceğim. eşimde beni aç açıkta bırakmayacakmış. evin bana bir faydası var mı yok. kira mı alıcam tabiki hayır. eee bebeğim varken böyle bir borca neden giriyorum. kendileri kayınvalidem ve kayınpederim çalışıyor istediklerini yapabilirler hala niye bana karışıyorlar evim düzenim evliliğim çöp. çalışıp didinip onların avcuna koyduktan sonra ben neden çalışayım? çalışmasam onların yanında ezil dur. ooofff çok doluyum çok gitsem konuşsam nazikçe ben kötü olucam, oğluna söyleyecek öyle de bir sıkıntı. arada kaldım ev felan almak para felan vermek istemiyorum. yardım edin bunları nasıl aşarımmm
Esiniz malesef Ailesinin gölgesinde yasiyor hala cok zor .. esiniz sizin ne alip ne alamayacagini bilmiyor mu ..?

Net çizgi çizemiyor sa siz cizeceksiniz. Ben kimsenin bizim hesaplara karışmasina izin vermem. Eşim ve bende ailemize zaman zaman yardım ederiz gerekirse. Ama kimsenin lafı ile ekonomik karar vermeyiz. Akıl almak istesek zaten sorariz.sizde net olun. Kimsenin lafı ile borc harc icine girmeyin. Esimin üstünde tanıştığımizda bir sürü borc görünüyordu ailesi için imzalar attığı icin. Şu anda 0 borcu var, çünkü el attım. Kimseden para almam. Kimseye gerek yoksa para dagitmam. Esiniz illaha onların lafı ile borca girmek istiyorsa tek başına girsin. Bunu da yazılı tutanak ile yapin. Olur ya borçlar kapıya dayansa onun totosu tutuşsun

mizda bir sürü borc

ne kadar güzel normali de bu maşallah size.. darısı başımıza.
eşime dedim böyle bir şeyi kabul edemem çok mantıksız diye. ama o ettim ben diyor kestirip atıyor direk. ne kadar anlatsamda nato kafa nato mermer. ben dicem o zaman diyorum hayır diyor. ne yapıcam kafam çok karışık çok yoruldum artık. ben de ilk evlendiğimde tonla borcu vardı eşimin hepsi eridi gitti. şimdi tekrar borca sokacak bizi. yatırım adı altında kayınvalideme ev alıcam hemde. kafayı yememek elde değil

o demiyorsa siz hayir diyeceksiniz ha yok sizi dinlemiyormu maaşınızı vermeyeceksiniz guveniyorsa maaşına ev de alsin yazlikta arabada alsin ihtiyaclarinizida gorsun

elimden geldiğince net bir şekilde hayır dicem. olmuyorsa annesiyle konuşucam. o da olmazsa ikiside benim için bitmiştir. herkes başının çaresine baksın. aynen dediğiniz gibi

kenarda paranız olduğunu mu biliyorlar? düğün takısı vs?

yok. takılarımı kendileri alıp oğullarının düğün masrafını ödediler. bir bebeğimin olduğunu hatta benimde zor durumda olduğumu biliyorlar. ama eşime kredi çek diyorlar. o da olmazsa para biriktirmeye başla bana ver diyorlar. eşimde tamam diyor. benden oğlumdan evimden kesip annesinin avcuna

ne kadar güzel normali de bu maşallah size.. darısı başımıza.
eşime dedim böyle bir şeyi kabul edemem çok mantıksız diye. ama o ettim ben diyor kestirip atıyor direk. ne kadar anlatsamda nato kafa nato mermer. ben dicem o zaman diyorum hayır diyor. ne yapıcam kafam çok karışık çok yoruldum artık. ben de ilk evlendiğimde tonla borcu vardı eşimin hepsi eridi gitti. şimdi tekrar borca sokacak bizi. yatırım adı altında kayınvalideme ev alıcam hemde. kafayı yememek elde değil

Esiniz madem kendi kafasına göre borca girmek istiyor hesapları ayırın. Hiçbirseye imza vermeyin. Yasalar nasıl Türkiyede, ama gerekirse bu konuda kağıt imzalasin kredi borcun ucu size dokunmasin. Kendi parası yetiyorsa buyursun alsın. Sizde ailesine söyleyin burunlarını kendi kasalarina soksunlar (tabi ki daha uygun laflarla), rızanızin olmadığını.. Bunun ilerde sorun çıksa vebali onlarda olduğunu bilsinler. Esiniz böyle kararları rizaniz olmadan kafasına göre alamaz. Benimde iki evladım var. En büyük sorumluluğum onlara karşı, başkalarına değil.

Altın veya para evdeyse git banka hesabı açtır ona at senin imzan olmadan eşin çekemesin kenarda paramız olsun yazlık alacak kadar zengin olduğumuzu düşünmüyorum de
Annen baban 1+1 veya 2+1 kiraya geçsinler daha uygun olur şu an ev falan alamayız ben razı değilim de
Nasıl suskun kalıyorsunuz böyle durumlarda şaşıyorum

Isiniz cok zor valla yaa bne diyimki

Back