Ailesi yüzünden boşanıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes bir yorum yazıyor. Kendine kendi dünyasına göre. Sizin içinizdeki durumu siz anlarsınız. Güçlü olmaya çalışın ve olun. B.k ye, annemle bak kadın gör ağır laflar. Eşinize bu mesajı okutun.
Yağmur hanımın eşine;
Eşiniz, sizin anneniz değil. O sizin karınız. Anneniz, babanıza nasıl davranıyor bunu iyi gözlemleyin. Size davrandığı gibi mi? Bu mümkün değil. Kavram karıştırmaya gerek yok. Yağmur hanım evladı olsun ona annelik yapacaktır en iyi şekilde. Ama sizin anneniz değil.
Siz 25 yaşında kadınla, 50-60 yaşında kadını kıyaslayamazsınız. Anneniz o yaşlarda nasıldı düşündünüz mü?
Bir yuva kolay kurulmuyor. Elbette karşılıklı kavgalar kırıcı sözler oldu. Ama bu kadının bir fedakarlıkları olmuş. Bu noktaya karşılıklı olarak gelmişsiniz. Ailenizin her dediğinin etkisine girmeyin. Her ilişki kendine özeldir. Kendi yorumunuzun arkasında durun. Bu kadına laf ettirmeyin. Saygı gösterin. O da size göstersin. Yok bunlar bana uymuyor diyorsanız bırakın gitsin. Uzatmayın ayrılın.
Umarım kırıcı olmamışımdır.

Bu yaşadıkların gerçekten dogru mu? Bu haksızlıklar nedir. Kaynanam dedigin şahıs. Hastayken ona baktıgında kat tanem. İyileltikten sonra zaten seni istemedik mi oldu. Nu nasıl bir haksızlıktır. Bu nasıl bir acizlik. Bu nasıl bir kötülük. Bu insanlar herşeyi gören bilen duyan bir Allahın oldugunu biliyorlar mı gercekten? İnamiyorlarmı? Allah korkussu kalmamış sanırım haksızlıgın böylesi. Hatta annem yarn ultrasoba giricek sen naparsn azarlamaları sen ciddimisn gercekten. Kzm daha gençsinn dul kalma korkusu bedir ya. İkinci evliliklerini yapmış onca mutlu insan var. Bunlar sana resmen zulm ediyor. Hem dul nedir yaa. Kocan seni sahiplenmiyor bile boyle koca olurmu.

konu sahibesi tüm yorumları okudum...İki seçeneğin var ya kendine bir ömür düşman olacaksın ya da bir ömür dost olacaksın. Şu lafı çok çok gençken duyduğumda pek anlamazdı, insan nasıl kendi düşmanı olabilir diye :) zamanla insanlar ve yaşadıklarım öğretti. Hiç birimiz cam bir fanusta büyümedik herkes kendi çapında hayatın zorluklarını yaşadı , tecrübe etti önemli olan ders çıkarıp; üzüleceğini bilsen bile yola devam etmek. Olanların hepsinin farkındasın ''Kurban rolünden çık artık''...ilk ayrılan sen değilsin sonda olmayacaksın. Sürekli kendine ''Salak deyip durma'' bir şey yaşadın bitti kabullen bundan sonra bir karar verip yolunu çizmen lazım...Bu saatten sonra kendi dostun ol, kendini koru, koca kadın oldun, kendini sevebilir, şımartabilir, koruyabilirsin.

Hiç kimse sen izin vermediğin sürece sana kötü davranamaz...Kocana izin verme artık, değerini bil, özsaygın olsun biraz.

Tam olarak düşüncelerimi yazmışsınız

Buradaki kadınları içten içe evlenirken 5 bilezik isteyenler veya gerçek hayatta ses çıkaramayanlar konusuna indirgeyip rahatlamaya çalışıyorsa kendi bilir

Burada kendine yol göstermeye çalışan insanlar var gerçekleri görmesi açısından
yapılan yumuşak yorumlar yaşadığı gerçekleri değiştirmeyecek

Boşanma avukatı değiliz kimsenin boşanmasından evlenmesinden bir çıkarımız yok
Konu sahibi adama bizim paramızı zamanımızı harcamıyor giden kendinin ömründen gidiyor

Babanin yazdiklarini da okudum kv nin soylediklerini de bak kardeşim yasadiklarini sen bilirsin ama burda bilmem kac uye sana ayril onune bak diyor elbet vardir bir bildikleri diil mi emegin hakkin sevgin bir kenara koy ve guzel bir terapi alip yasayacagin guzel gunlere önüne bak aglamasi sizlanmasi bir diger olaya kadar bu devran böyle gelmis boyle gidecek devran giderken hayatinda gecmis gitmis olacak geriye donup baktiginda şu anki gibi keske diyeceksin..

Louder, sevdim seni yeni hayatında başarılar dilerim. Yine de lafımın arkasındayım. Sıkılırsam söyle ıbanımı atarım.

Hepsini okudum da her okuduğum paragrafta neden dedim.Gerçekten neden bunlara katlandınız? Size maddi manevi her türlü zorluğu çektirmiş,çektirmeye devam edecek biri belli ki.Üstüne üstlük kendi ayakları üstünde duramayan,kendine,size,ailenize en ufak bir sevgi ve saygısı olmayan biri.Arkanıza bile bakmayın.25 yasındasınız hayatın basındasınız ama gerçekten 7 koca sene bu adama nasıl dayandınız.Sevgi aşk gibi bahanelere sığınmayın lütfen.Siz de bu adamla devam etmek istediğinize göre bence psikologtan yardım alın.1 tanesi bile yeterliyken,bunca seye katlanmayı aklım almıyor

Okudum bir soz vardır insan çekeceği çileye aşık olurmuş diye sizinse aynı böyle olmus daha gençliğinizin başındasınız emin olun bunlari unutulacak ve gerçekten sevileceksiniz ve biedaha kendinize bunu yapmayın sizi seven insani sevin onun icin fedakarlık yapip emek gosterin sizi sevmeyen insanları sevmeleri icin ugrasmayin yillariniza yazik linkide gondermeyin birakin herseyinizi almışlar grurunuz kalsın bari siz onlara e buyuk aciyi unutarak vazgecerek verin

Bir arkadaşım vardı. 6 aylık evliyken eşiyle annesine gitmişler. Oğlan marketten bisey alıp geleceğimdemiş ve giriş o gidis.
O zaman yıkılmıştı. Çok üzüldü.
Konunuzu okuyunca aklıma geldi. Şimdi sorarsanız 2 çocuklu sahane bir anne. Eşi maşallahı olan bir Adam. Mutluluk kangreni ksmeden gelmiyor bildiğim bu.

Hepsini okudum, kafanızda yer edeceğini bilsem size olumlu güzel mesajlar vermek isterdim ama maalesef sağlıklı bir ruh haliniz olduğunu düşünmüyorum. Sizinki sevgi ya da aşk değil hastalıklı takıntılı bir boyutta bu adama bağımlısınız. Psikolojik tedavi görün ve kurtulun inşallah.

Ne okuyamadı bu gözlerim

Sadece vosanmaklada kalma maddi manevi haklarını al sakın onlarda kalsın deme surundurulmesi lazım böyle insanlarin

Uyuşturucu bağımlısı bir adam olması dışında, çooooook yakın bir arkadaşım bu dediklerinin aynısını bir kıymet bilmeze yaptı. Inanamoyorum acaba o mu yazdı bunları dedim ama yok. Mümkün değil. Neden biliyor musun? Yalnız adam için degil ailesi için bile maddi manevi her türlü imkanı ortaya seren, ufak tefek eh işte denebilecek bir oğlan çocuğu için yanıp tutuşan ve yıllar boyu o oğlan çocuğunun ödevine kadar yapan dünyalar güzeli, bir bakanım dönüp bir daha baktığı o kız, 2. Evlilik yıldönümünde " köpek gibi seviyorum Allah kahretsin" diyerek ayrıldığı o gerizekalidan sonra harika bir adam ile çok büyük bir düğün yapıp evlendi, bir evin bir gelini oldu, bir de kız çocuğu oldu ki annesi gibi dünyalar güzeli. Şu anda harika bir hayatı var. Diyeceğim o ki. Kaç kurtar kendini. Hakeden elbet bulunur.

Canım zaten senin eksikligin bile onlar için bir yokluk durumu oluşturacaktır.
Resmen eli ayakları olmnussun.
Buna rağmen stres sınır atma topu olmuşsun onların.o yüzden merak etme.
Bu dünya da olmasa da
Olacaktı r

Kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
Ama illa yok oluslarina şahit olmak içinde adım adım veya arada dahi olsa takip etme.
Bunalıma girersin.
Kendine özen göster.

Kendinin farkina var.

Kendine yeni bir hayat kur beş para etmez insanlara zamanını harcama. Giden ömürden gidiyor olmuyorsa olmuyordur. Bence yeterince şans vermişsin arkana bile bakmadan kuyruğu dik tut. Uzaklaş.

Hersey bastan yanlis. Hepsini okumadim ama okudugum kadari yetti. Annesinin tedavi masraflarini odemeler, adamin askerlik bedelini odemeler... karsi taraf kendini bulunmaz hint kumasi zannetmis. Sanirim sizde de bu kisi bagimlilik olmus. Giderek de kanserlesmis bu iliski. Adama gereksiz fedakarliklar yapmissiniz. Bir daha kimseye o istemeden iyilik yapmayin sonucu boyle kiymet bilinmezlik oluyor. Simdi bu iliski toparlanir mi derseniz hayir. Iyilesmeniz icin bu 5 para etmez adamdan kopmaniz gerekiyor. Ne hali varsa gorsun. Siz kendinizi kurtarin.

Sizin asla boşanabileceğinize inanmıyorum. Hala yavru köpek gibi eşinizden sevgi dileniyorsunuz. Bu kadar rezillikten sonra konuyu okuyacak da haklısın diyecek de... bu aşamadan sonra annesiyle hala yüz göz olmanız, telefonlarda konuşmanız, size hak vermesini ummanız o kadar tuhaf ki. Bu insanlar böyle, anlattığınız gibi. Bir gecede islah olmalarını mı bekliyorsunuz?

Çok kötü, değersiz, bataklık bir araziden krediyle arsa almışsınız. Kredi taksitleri aylık gelirinizi aşıyor. Arsayı satıp krediyi kapatıp en az hasarla kurtulabilecekken ilerde değerlenir umuduyla faiz üstüne faiz yiyorsunuz:)

Öncesinde de anadoluda “asla kız verilmez” tabir edilen bir adammış eşiniz. Uyuşturucu var, iş-güç yok, karı-kız var, berbat bir aile, psikolojik sorunlar gırla... siz bu değersiz araziyi adam etmeye çalışmışsınız ancak baştan beri üzerinde sinekler uçuşuyor. Hem maddi hem manevi zarar içindesiniz. Hakikaten Aileniz evliliğinize nasıl müsaade etmiş aklım almıyor. Aklı olan bu insanları kapı eşiğinden almaz.

Tekraren söyleyeyim, asla boşanamayacaksınız. Neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde eşinize olan gereksiz sevginiz hala gururunuzdan, öz saygınızdan, geleceğinizden büyük:) boşuna cesaret ve kararlılık lazım, destek istiyorum, dul damgası vs. demeyin. Bu kadar şeye rağmen hala evde duran (annesi karşı apartmandayken üstelik) boşanamaz. Asla fiziksel şiddet uygulamayacağını da söylüyorsanız adam daha kötü ne yapabilir ki size boşanma kararı alıp evi terk etmeniz için? Bir evlilikte olmaması gereken her şey var ilişkinizde. E daha ne? Ne yapacak da karar verip ayrılacaksınız?

Siz buraya daha çok konu açarsınız. Eminim arkadaşlarınızın da beynini yediniz berbat evliliğinize dair şeyler anlata anlata. Son nokta da burası oldu. Ne umuyorsunuz bilmiyorum ama ya bu diyardan gideceksiniz, ya deveyi güdeceksiniz. Berbat evliliği sürdürüp ağlamanın manası yok zira.

Ya sen çok komik bi kızsın ya . Öldüm gülmekten profil fotosu da ayrı komik

Sadece konuyu okudum, yorumları okumadım. Türkiye’de kaynanalar eğer gelini oğulları seçmişse geline çok eziyet ediyorlar, yok kaynana kendisi seçmişse evlilik yürüsün diye ellerinden geleni yapıyorlar, düğün masrafına da yardım ediyorlar. O yüzden Türkiye’de görücü usulü evlilikler daha iyi yürüyor. Naçizane görüşüm böyle...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…