- 3 Ağustos 2012
- 5.184
- 15.051
Günaydın herkese,
Toplu şekilde cevap yazayım dedim yine. Öncelikle yeniden, binlerce kez konuma tek satır cevap yazanlara dahi teşekkür ederim. İnsanın yakın arkadaşları böyle ilgilenmez bu devirde. Buraya yazdığım için çok mutluyum. Keşke daha önce yapsaydım.
Dün olanları anlatacağım. Sonra da tek tek cevap yazacağım.
Dün kendisi buraları okuduktan sonra epey mahcup bir tavır içindeydi. En son bana "ne olurdu hasta kadına he deseydiniz, burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz" falan dedi. Ben bunu duyunca ciddi bir kriz geçirdim. Çünkü inanın annesinin "he" denebilecek hiçbir tarafı yok. Annesiyle yüz yüze 2 yıl oluyor ben tanışalı. O kadar çok şeyine "he" dedim ve ailem de dedi ki, inanamazsınız. Çok ama çok çirkin sözleri oldu, kadın biraz çatlak dedik, dobra dedik, içi dışı bir dedik, hepsini yuttuk. Zaten bana öyle bir davranıyordu ki, anneme de, annem eşim için "bu kadın yetiştirdiyse o kadar kötü olamaz
Toplu şekilde cevap yazayım dedim yine. Öncelikle yeniden, binlerce kez konuma tek satır cevap yazanlara dahi teşekkür ederim. İnsanın yakın arkadaşları böyle ilgilenmez bu devirde. Buraya yazdığım için çok mutluyum. Keşke daha önce yapsaydım.
Dün olanları anlatacağım. Sonra da tek tek cevap yazacağım.
Dün kendisi buraları okuduktan sonra epey mahcup bir tavır içindeydi. En son bana "ne olurdu hasta kadına he deseydiniz, burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz" falan dedi. Ben bunu duyunca ciddi bir kriz geçirdim. Çünkü inanın annesinin "he" denebilecek hiçbir tarafı yok. Annesiyle yüz yüze 2 yıl oluyor ben tanışalı. O kadar çok şeyine "he" dedim ve ailem de dedi ki, inanamazsınız. Çok ama çok çirkin sözleri oldu, kadın biraz çatlak dedik, dobra dedik, içi dışı bir dedik, hepsini yuttuk. Zaten bana öyle bir davranıyordu ki, anneme de, annem eşim için "bu kadın yetiştirdiyse o kadar kötü olamaz
Sonuna kadar ağzım açık okudum. Bu adam da seni haketmiyor ailesi de. Birinin bile elle tutulur yanı yok.
Hadi ailesi kötü olur ama adam iyi olur senden yana olur sahip çıkar ezdirmez, annesini babasını susturmayı bilir derim ki bosver bosanma esin senden yana.
Veya esin boşanmak istiyodur ama annesi hep senden yanadır gelinimi üzme o bizim icin neler yaptı onun yaptıklarını kim yapar vs der seni korur senden yana olur kadin dayanismasi yapar hadi yine sans ver derim.
Ama bunlarin hepsi ayni şeyin laciverdi. Hepsi aynilar al birini vur ötekine. Ve gercekten ruh hastası olmasalar -hakaret diye söylemiyorum gerçekten psikolojik sorunlari var belli- oyle olmasalar bu derece sorun çıkarmazlar zaten.
Sen ailesiyle samimiyken kanka gibiyken de bu adam sana eziyet ediyordu.
Sen ailesiyle samimiyeti kesince de ailemle samimi değilsin diye eziyet etmeye basladi. Be adam madem oyle samimilerken neden hayatı zehir ediyodun?
Annesi domates rendelerken onun yaninda bakta kadin gor demesi ayri komik zaten. Benim 20 yasindaki erkek kardesim de domates rendeleyebiliyor meziyet miymiş yani bu?
Ben kayinvalidemle ne kadar samimi ve iyi de olsam kocam boyle yapsa surekli ikimizi kiyaslasa surekli annem annem annem diye memeden yeni kesilmis bebe gibi aglasa surekli annesi evde gundemimiz olsa kavga sebebimiz olsa, annesinin hicbi sucu olmasa bile ben gene sogurum kadindan.
El birligiyle sogutmuslar soylenecek laf çokta bu ruh hastası kocanda anlayacak kapasite var midir ki yaziyoruz ama.
Annesi sizle bu kadar samimiyken size boyle yapiyosa ruh hastasından baska bisey degildir ya. Hani uzak durursun yuz vermezsin kotu davranirsin anlarim bi nevi.
Ben kayinvalidemle asla bu sekil samimi olmadim ama boyle yapmiyor. Benim kv minde sevmedigim cok davranisi var ama valla bu kadar degil.
Baştan cok yüz vermişsin hepsine de. Rezili vezir yapmissin. Serserinin tekiyken adam etmissin (bu adam oldugu hali düşün )
Sen bu serserinin annesi misin babasi misin ne diye o kadar para harcadin besledin hayir kurumu degilsin ki sen. Gordugun nankorlukte cabası.
Simdi senden sonra hadi yine maddi manevi sömürebileceği birini bulsun da gorelim :))
Senden sonra biriyle evlenirse ancak senin kiymetini o zaman anlarlar. Gerci bu ruh hastalari gene anlamayabilir tımarhaneye yatirsalar yadirgamam valla.
Sana son olarak diyeceğim şu ki, gencliginin en güzel yillarini bu adamla çöp etmissin. Bundan sonrasini da çöp etme daha cok gencsin. Sevgilinle universite hayatinda gezmelere tozmalara doyamayacaginiz, konserden konsere kosacaginiz, yiyip icip egleneceginiz genclik zamanlarınızda bu dengesizin ayrilmasiyla baska kizlarla düşüp kalkmasiyla psikolojini mahvetmissin keske anneni dinleyip zamaninda biraksaydin.
Evliligin ilk zamaninda basbasa kahvaltilar basbasa romantik yemekler basbasa sinemalar veya evde film izlemeler gülüşmeler olacagi yerde anasiyla uğraşıp durmussun.
Tatile gidip hayatın tadini cikaracaginiza annesiyle domates rendelemissin.
Sizin evlilik 2 kisilik olmamis ki annesi hep ama hep aranizda bu ne boyle 3 kisilik evlilik yasamissiniz sanki kuma gelmissin gibi.
Bırak bu adamı işin var paran var ailen var.
Daha gençsin cok daha guzel bi evlilik yapabilirsin kacirdigin yillari telafi edebilirsin. Valla ben okurken bunaldim sen yasarken bunalmiyo musun?
Dul kadin olmakta toplumun cahil kesiminde zor cevreni degistirirsen sorun olmaz.
Benim bi tanıdığım bosandi ve 2 cocugu olmasina rağmen bekar adamla evlendi mutlu mesut yaşıyor. Öyle boşanınca hayatim bitecek diye bisey yok ki.
Birak o ruh hastasi da annesinin dizinin dibinde yasasin on kere evlense on kere boşanır o bu kafayla. Kim çeker onlari. Sen kendi hayatını şu dakikadan sonra düzeltmeye bak. Yüklerini at sırtından. Sirtina yük olmuslar iyice.
Ben senin konunu tek kelime atlamadan okudum sen de benim mesajimi atlamadan oku ve artik o adamin yaninda kalma.
Bu kadar şeye "rağmen" evlenince, herhangi bir şey "yüzünden" bitmesi şaşırtıcı değil.
Hala daha "burayı okuyacağını biliyorum" edebiyatı, pes.. Sizinki sevmek değil bu arada, sizinkisi paspaslık. Kimse kendisini, gururunu bu denli ayaklar altına birine kıymet vermez. Omurgalı bir duruşunuz olsaydı bu iş çoktan bitermiş ama o da sizde yokmuş.
Anne babanıza üzüldüm, nelerle-kimlerle muhattap etmişsiniz insanları.
Yağmur kızım...insan en büyük kötülüğü kendine yine kendisi yapıyor.
Eline kahveni al şu hikayenin kahramanının ismini değiştir iyice oku. Hatta üç dört defa oku. Sonra kendinden özür dile. Bu kötülüğü ben kendime nasıl yapabildim diye bağışla kendini.
Yazık ya çok yazık...hem eşin hem ailesi bu kadar nankör insanların varlığı beni dehşete düşürdü.
Ama en çok şaşırtan sensin tabi ki...ben başlarım böyle aşkın .........
Çok özür dilerim nefret ederim küfürden ve edenlerden ama ...bazen ediliyor işte...
Emeğine hiç acıma yapılması harcanması gerekiyormuş geleceğinin sadakasi olsun kuzum. Lütfen o hasta insanlardan uzak dur. Bundan sonrası için günaha girersin iflah olmazsın Allah bu fırsatı aydınlanmayı bir daha sana sunmayabilir. Benim gibi düşünen sağduyulu çok mesaj okuyacaksın eminim. Ağır da olsalar üzülme haklılık paylarinin olduğunu düşün. Kulak ver çünkü başka şekilde akillanmaz bu yürek... Lütfen hayatını daha berbat hale getirme. Ailenin kıymetini bil...Bu süreçte çok takdir ettim onları...abini de affet kızkardeşinin canını yakan birini kutlasa miydi napsaydi...şiddet sevmem ama olmuş bir kere...
Allah yardımcın olsun tek dua yetmez napacağini mantığın sana söyleyecek dinle onu tamam mı
Ya boşver böyle düşünceye sahip birini. Sende bir insansın yazık değil mi sana. Başkasının hükmü altında yaşamaya mahkum değilsin. Bırakamayacak birşey yok seviyorsan da ondan eziyet çekeceğine sevgini kalbine göm sen sevdiğin için acı çek ama katlanma şu adama ya. Ben çok ciddi söylüyorum boşan gitsin. Kim o ya kim. Bir erkek bir kadına eziyet edemez ya çok sinirlerim bozuldu şuan. Hepimiz insanız hepimiz Allah ın cc kuluyuz. Biz hürmet ediyorsak sevgimizden saygımızdan dır. Ama bizi bu şekilde aşağılayan birine boyun eğmeyelim arkadaşlar lütfen. Bir erkeğin hükmü altında yaşamaya mahkum değiliz. Biz Kadınlar istersek herşeyi başarabiliriz. Kendimize güvenelim. Acımızı kalbimize gömelim gerekirse lütfen bize merhamet etmeyene acımayalım
Biraz zamana ihityacın var o zaman gelince geçmişe dönüp baktığında ne salakmışım diyceksin. Ağladığın günler, harcadığın zaman, alamadığın değer hepsi için çok pişman olacaksın kendini bu kadar ezdirdiğin için. Sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın için rahat olsun Allah benim hakkımı senden alsın de o ona yeter. Maddi manevi zaman kaybı senin için Bırak gitsin ..
Çok iyi yapmış ellerine sağlık.. sahip çıkanım var diyeceğine deli mı diyorsun
Yazmayacaktım ama gerçektrn dayanamadım okudukça.
Aynı yaştayız, ben de nişanlıyım ve bu yaptığın saçma şeylerin hiçbiri senin üstüne düşenler değil! Ya da bunlar bir sevgilinin üstüne düşenlerse vallahi ben 4 senedir benim herife sevgililik yapmamışım, burdaki çoğu kadın da yapmamıştır. Babanın yerinde olsam iki tokat da sana çakardım.
Iliskide sadece kullanilmaniz ve ne hayallerle aldiginiz yemek takimini dusunmeniz gelinligin taksidini dusunmeniz cidden ilginc
Sonra tekrar kendinizde suc bulmussunuz guzel degilim keske olsaydim da bunlar basima elmeseydi diye
25 yaşındasınız ve gencligim bitti diyorsunuz
Onlarca sayfa yazilmis siz hala diyorsunuz ki guzel degilim keske guzel olsaydim.
Insan onca yildan hic mi ders cikarmaz? Demek ki cikaramadiktan sonra cikaramiyor
Siz zaten bu adami boyle cekerdiniz adam terketmese uzulmeyin adam 1-2 dolanir tekrar gelir borclariniz hafifleyince
Bu arada anladığım kadarıyla evlendiğiniz şahıs da okuyormuş, bu mesajım da ona olsun.
Beyefendi tebrik ediyorum iyi yere kapak atıp senelerce sömürmüşsünüz.
Hem hizmet görsün hem hesapları ödesin hem de herşeye eyvallah desin vallahi de billahi süper emeklilik gibi bir şey.
Annenize bu denli sahip çıkmanız ise cidden takdire şayan, Yağmur hanım sizden görüp kendi annesine uygulayamamışsa o da onun ayıbı değil mi? Neticede kendi annesine saygı duymayan bir kadının annesine neden saygı duyulsun ki? Halbuki sizin anneniz öyle mi, tam bir hanımefendi.
Bizde "anası ne ki, danası ne olsun" derler, bu kadar mı cuk oturur. Öyle bir hanımefendiye de sizin gibi beyefendi bir evlat yakışırdı.
Hakkınızda hayırlısı demek isterim naçizane, bence iki gün yüzüne gülüverin de barışın eşinizle, aklı olan kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmez.
Hepsini okuyamadım
Ama insanoğlu nankördür
Anasının babasının ortaya bıraktığı serseri kopuğu adam ederseniz olacak olan budur
Bazıları hak ettiklerini yaşıyor
Bangır bangır gelmiş adam ta nişanlılıktan beri
Artık dönün Kendi hayatınıza bakın emeklerinizi gücünüzü kendinize harcayın
yaşımız aynı sayılır, birikimim vs yok hiçbir şeyim yok ama hayatımın tamamen bittiğini hiç düşünmedim. şu an fazla karamsar düşünüyorsun. kiloluyum yüzüme hiç vurmadı diye sanki büyük bir şey gibi yazmışsın; acaba bilinçaltında kilolu oldugun için seni kimsenin sevemeyeceği korkusu mu var? karsı tarafın seni suçladıgı şeyler için kendini savunmana gerek yok, sucun yok cunku varsa da boyle tepkileri hak edecek şeyler yok. sana yapılan şeylerin hiçbir haklı yanı olamaz. surekli kendini savunma suclu gorme eğilimindesin. daha bu yasta ne tecrübeler edinmişsin bak bana hiçbiri yokbi hocam 26 yasında baslamıs hayatına üniversiteyi tekrar okumak zorunda kalmıs su an her manada cok iyi durumu. yani bu yasta hayat bitmiş gibi konusmamalısın. sanırım depresyondasın ya da o tarz bir durum çünkü düşüncelerin çarpık ama farkında değilsin.tabi ben tanı koyacak değilim kendim mükemmel de değilim. ama umarım sana yardımcı olacak şeyler yazmışımdır ve bu adamdan da ailesinden de kendini kurtaracak gücü bulursun.
Ayrıca kız annelerinin istemediği damattan iş çıkmıyor
Geri dönse bile lütfen ama lütfen kendine barışma gibi bir kötülüğü yapma . sakın barışma ve sende kesinlikle piskologa git bence .. gelecek güzel günleri düşün . Ve sevilmenin ne kadar güzel olabileceğini düşün . Geri adım atma .
Sonuna kadar okudum okurken her şey canlandı adeta gözümde, içim acıdı yaşadıklarını hissettim. Sen çok güçlü ve çok güzel bir kalbe sahip bir kadınsın. Ailen arkandaysa boşandın diye sana kızacak kimse de yoksa ki anlattıklarına bakılırsa arlansalar. Bir saniye durma ailenin yanına git ve bir daha asla o cehennem eve dönme. Yakma kendini. Yaşın daha genç sen daha 25 yaşında bunları yaptıysan bundan sonra neler neler yaparsın.
Ne okudum ben şimdi...Bu adama neden bunca zaman katlandınız, cazgır annesi, cazgır teyzesi pısırık bir koca...Bu adama beslediğin en başından beri ''ACIMAK'' başka bir şey değil. Sonrasında acıdıkça yanında oldukça emek sarf ettikçe kopman imkansız olmuş. Evren defalarca sana sinyal göndermiş ''Boşan'' hele onu işe güce yerleştirmen tam bir olay... adam ve anası verdiğin maddi destekten ötürü seni kullandıkça kullanmışlar sende seviliyorum sanmışsın. Tek bir soru soracağım: Bu adam senin için ne yaptı?
Ne bekliyorsun evden gitwmk yada onu göndermek için.. annen de aklına zora düşünce geliyor kv annene hakaret ederken niye gelmedi aklına..
bacım sımdı sen hala bu adamla evlı mısın aynı yataga bas koyuyormusun ?
Yazdım yazdım sildim gerçekten. Eğer arkadaşım olsaydınız sanal bir platformda olmasaydık çok daha ağır konuşurdum. Olabilecek en kibar şekilde yazmaya çalışacağım.
Eşinizin ailesi yüzünden boşanmıyorsunuz. Eşiniz yüzünden boşanıyorsunuz. Size üzülmedim çünkü yaşananların hepsi sizin tercihiniz. Bence haketmişsiniz zaten. İnsanın kendisine yaptığı kötülüğü başka kimsenin yapamadığı konulardan biri daha. Hala o evde kaldığınıza göre biz belli ki boşa konuşuyoruz. Sadece anne babanıza üzüldüm. Kınamak istemiyorum, kız evladım var umarım sizin gibi biri olmaz. Bu aşk değil, bu hastalıklı bir duygu. Bu bağımlılık.
İşin maddi boyutuna girmek bile istemiyorum. Kendinize resmen koca satın almışsınız. Acilen psikolojik destek almanızı Öneririm
Ne iş yapıyorsunuz?
sıze katılıyorum resmen parasıyla adamı satın almıs sonra sıkayetcı kızım adam senı degıl parayı sevdıgı ıcın senle bırlıkte sımdı bır de bankalar borclar var dıyor e halıyle adam tuymeye calısıyor calısıpta odeyecek mı okadar borcu
Kusıra bakma ama sende pek normal birine benzemiyorsun.
Senin yaptıkların iyiniyet değil ki artık daha ileri boyutu
Ahmak yerine koymuşlar.
Neden kendine bınu yaptın?
Bu kadar değersiz misin
Adamın koltukları kabarmış sen değer verince
İyice sömürmüş.
Aç kalınca döner yine bana kalırsa.
25 yaşındasın bence acilen bir terapi almalısın kendini mi ezik hissediyorsun neden bu kadar fedakarlık yaptın diye
Geçmiş olsun.
Sakın seni yeniden kandırmasına izin verme
Sizin bunu ısrarla eşinize okutmak istemeniz, ben napıcam nasıl vazgeçicem gibi cümleler yazıp okumasını sağlamanız sizi sadece daha da değersizleştirecek. Nedne bunu kendinize yapıyorsunuz? Bende boşanıyorum yenidoğan bebeğim ve 3 yaşında bir kızım var eşim iyi biri değil.. Gel git akıllı evet bazı günler beni çok sever şımartır ne dersem yapar dünyanın en güzel kadınıyöışım gibi hissettirir sonra bide bakmışım beni terk etmiş gitmiş? Hamileyken de terk edildim 1 aydır ayrıyız ve boşanacağız ama asla ona böyle ay ben napıcam gibi cümleler yazıp okumasını sağlamam.kendini küçük düşürme. Bende üzülüyorum ama kimseyi kendime güldürme. Dünya birinin üzerine kurulu değil. Üstelik benim senin gibi bi işim gelirim de yok. Ama bi gururum var lütfen seninde olsun
Bu konuda en cok benim zoruma giden kvnin yaptiklari ya kadin sana en zor aninda destek olmus tedavi ettirmis el ustunde tutmasi gerekirken eziyet etmis resmen Allah her seyin hayirlisini versin
Konunun tamamını okudum
Büyük konuşmayacağım
Ama hiç utanmadınız mı?
Eşinizin teyzesi annesi ve kocanız tarafından oradan oraya kovulup yine eşinin yanına dönmekten
Annenize babanıza hakaret küfür eden insanlara hala muhattap olmaktan
Eşinizin teyzesine hiç kızmayın gerçeği söylemiş
Hikayede asıl sorunlu olan sizsiniz
Umarım sosyal deney yapıyorsundur
Hayır Hayal dünyasında yok sadece.
Az bir kısmı çekirdek ailesinin değerini bilmiyor. Onlarda yok olsunlar cogalmadan inşaallah.
Bu da kadınların elinde. Böyle erkekleri gördüklerinde çocuk sahibi yapmayacaklar onları, Hemen boyayıp kapıya koyacaklar.
O zaman cogalamazlar işte. Kendi aptalliklarinda boğulurlar.
Sizde artık kendinizi kurtarmazsaniz bunun adı enayilik olur. Hayatı çöp yapmak olur, onurunuzu huzurunuzu hiçe saymak olur.
Her şey sizin elinizde.
Ayrıca " dul " kelimesi tarihte kaldı. Medeni bir toplumun ıcınde böyle bir kelime yok. Sizde tekrarlamayin bundan sonra.
Her şey sizin elinizde , ister devam edin , çöpe dönsün ömrünüz, ister ayrılın kıymet bilen birine ömrümüzü verin.
Konunuz çok gerçek dışı, inşallah da gerçekten de öyledir diye umut ediyorum. Yani bir değil, iki değil, bu ne saçma durumlar. Hala, evet saygısızlık yaptım ailesine gibi laflar geçiyor konunuzun içinde.
başlıkta da ailesi yüzünden boşanıyoruz yazmışsınız. Adamın kendisi başlı başına boşanma sebebi, ailesine ne lüzum var?
anneniz boşu boşuna ayırmaya çalışmamış sizi. Ve bu kadar şeyin üstüne hala ailenizden destek görüyorsanız, ellerinden öpün ve ailenizin yanında yeni bir hayata başlangıç yapın. Henüz çok gençsiniz.
tez zamanda ayrılın ve çok uzun bir süre hayatınıza hiç erkek almayın. Sizin de psikolojiniz hiç normal Değil. Bu bağımlı karakterden kurtulmanız lazım. Bunun için kendi biz için yaşamayı öğrenmeniz lazım.
yoksa hep böyle sömürücü tiplere av olur, hayatınızı eziyet çekerek geçirirsiniz. Size ve sizi doğuran anneye yazık.
Benim tanıdıklarım oldu böyle, uyuşturucu suç vs. İle ilgili kocaları olan, hatta onlardan çocukları olan. Hepsi de boşandı, çocuklarına dağ gibi sahip çıkarak, çalışarak kendi hayatlarını kurdular.
o adamdan bir cacık olmaz. Parazitin kendisi, hem size bağımlı yaşıyor, hem de üzerinde bulunduğu bünyeye zarar veriyor.
konu gerçekse, en kısa zamanda aklınızı başınıza toplamanızı diliyorum.
Eşiniz psikolojik haplar kullanıyorsa dengesiz oluşu ondandır ki zamanında uyuşturucu da içmiş beyne zarar veren maddeler
Psikolojik ilaçlar karekter bozukluğunu tetikliyor anne oğul dengesizler, birde erkeğe çok fedakarlık yapan kadın her zaman kayıp ediyor, çıt kırıldım ve süslü kadın daha değerli oluyor
Hiç bir erkek görmedim ki kendisine bu kadar fedakarlık yapan kadını ki bence (ENAYİLİK) sevsin değer versin. Üzülerek yazıyorum bir hem cinsimin bu kadar akıl dışı davranması... Hersey den önce bir an evvel terapi alın lütfen.
O ca döktügünüz paraya yeni insan yapilirdi be. Hem de en iyisindenuzulmeyin nolur. Bosanin gitsin bu salaktan. Kendi salak,anasi salak,babasi salak. Banlanirsam da banlanayim simdi. Abinizin eline saglik,keske daha cok döveydi bu sekilsizi.
Birgün iki gün hadi üç gün ağlarsın ama sonunda geçer. Yeniden seversin, yeniden başlarsın. İlla biriyle olmakta şart değil ama en azından kafa ve ruh olarak hem sağlıklı hem özgür olursun. Kaçanı kovalamaktan, olmayanı oldurmaya çalışmaktan daha güzel şeyler var hayatta. Bu esaretten bir an önce kurtulmanı dilerim. Yaşın genç daha yolun başındasin. Daha tecrübeli ve insanları daha iyi tanıyarak yeni bir sayfa açmış olacaksın.
Merak etmeyin bırakmaz eşiniz sizi. Ne de olsa bu kadar saçmalığa rağmen gözü açılmayan bir karısı var. Siz de artık beni bırakmasın diye annesine köle edersiniz kendinizi. Allah aşkına kendinize gelmeniz için daha ne olması lazım? 25 yaşındasınız ve hayatın bittiğinden anne olamayacağınızdan bahsetiyorsunuz. En büyük suçlu sizsiniz, her şeyi bilip hala eşinizle olmayı umut ediyorsunuz. Eğer dur demezseniz bundan sonra hayatınız bitecek haberiniz olsun.
Size inanamıyorum, insan bu kadar salak olmaz evren hayır diye çığlık atmış resmen size. Tek merak ettiğim mesleğiniz nedir?
Hiçbirini atlamadan okudum. Okurken de inşallah sallıyordur gerçek değildir dedim. Bu insanlar hasta kaç bunlardan kurtar gençliğini! Yok 7 senemi harcadım bilmem ne boşversene ya!!! Psikolojik hasta bunlar seni de deli edecek yakında
ben genelde bir derdim var konularına yazmam.sadece sana iki sorum var. sen gerçek misin. 2. aklından zorun mu var.bir bu sevgi degil takıntı. sen eşine takılmış kalmışsın.kesinlikle tedavi olman lazım. seni sevmeyen adamı zorla elinde tutmaya çalışıyorsun.merak etme öyleleri çok var piyasada. biri gider biri gelir. sen onları vazgeçilmez yağtıkça hepsinin götü kakmış. boşanman senin için kurtuluş ondan önce sen sevin. ne üzülüyorsun.harcadıklarını da sadakan say. sonuçta seni kanseretmeden kurtuluyorsun. sen tanrı degilsin .kimseyi düzeltemezsin.hele bencil egoist kibirli insanları asla
Öylesine alıştırmışsın ki adamı zaten tabiri caizse sen erkek o kadın olmuş. Her derdine her borcuna sen koşmuşsun ama baştan yapmışsın hatayı. Adam seni sadece ihtiyacını karşılayan her koşulda kayıtsız yanında olacağını bildiği için bir eşyası gibi görmüş üzgünüm sözlerim ağır gelmesin ama birazda hata sende. Bir insan bu kadar ödün vermemeli kendinden. Ve kimseyi bu denli hayatının merkezi yapmamalı. Sana tavsiyem arkana bile bakma. Daha fazla bunu yapma kendine
pes etmedim sonuna kadar okudum.
tek kelime sana kendine daha fazla işkence yapma.
kendine işkence yapılmasından zevk mi alıyorsun anlattığın şahısın elle tutulur hiç bir yanı yok hiç ama hiç yok o yüzden bi silkelen kendine gel kesinlikle bitir yaşın daha küçük o kullanamadığın çeyizlerini başka bir adamla gül gibide kullanırsın...
Canım arkana bile bakma. Annesinin yemeği senin damak tadına uymadığı zaman, başka birşeyler yemeni söyleyen eşler gerçekten var. Değer görmediğin yerde sakın bulunma ve kendine her zaman değer ver. Eğer hala çalıştığın bir iş varsa maddi açıdan kendini düzeltmen zaman alır ama düzeltirsin. Ve inan çok daha mutlu olacaksın. Toplumda duş kadın muhabbeti yapan cahil kesimi boşver onlar her zaman olan boş kalabalık.
miy miy diye aglasmayi birakip kocanin birseyler anlamasini bekleyip durma.
anlasa ne degisecek? hic sana yasattiklari aklina gelmeyecek mi?
gelmez dersen yollar senin devam et.
ama senin baska kadinlardan ne farkin var?
sende bir ciceksin ve el üstünde tutulmaya layiksin.
kendine cok görme bunu...
Koskoca 7 yilim bosa gecti diye uzme kendini nolur. Biz kadinlar bu hatayi hep yapiyoruz yok 3 yil emek verdim yok 5 yil ugrastim diye diye koca bir omru heba ediyoruz. Zararin neresinden donersen kardir. Sen zararin 8.yilindan donersen yine karda olacaksin.
Henuz 25 yasindasin. Bu gectigin 7 yili tecrube say, nasil erkeklerden uzak durman gerektigini ogrenmissindir. Bir dahaki secimini bu ogrendiklerin isiginda yap.
Annesi domates dograrken kadin dedigin boyle olacak derken sustun mu? Susma sakin bir daha. Bir dahaki tanisacagin erkek peri padisahinin oglu olsa bile gururunu kirmasina, seni rencide etmesine izin verme.
kızımın sorumlu olduğu TEK şey kendi yaptıklarıdır
odası dağılırsa toplar bi şey dökerse temizler eşyalarını düzenler
ona temizlik yapmayı öğretmedim kirlenirse temizleriz canımız istemezse pislik içinde yaşarız
yemek yapmayı öğretmedim canımız ne isterse internetten bakar yaparız
canı isteyen kendi kessin domatesini sana çemkireceğine
ama sana müstehakmış hiç mi bilmiyordun hiç bir iyiliğin cezasız kalmadığını
seven insan eşiniz gibi mi davranır
Sonuna kadar sabırla okudum kendini bu adam için heba etme dimdik güçlü bir kadın olabilirsin dul olmak mutlu olmiyacaksin anlamına gelmiyor daha yaşın 25 allah ömür versin bu adama haracadigun emeği kendine haraç canım arkadaşım yazık günah taş olsa çatlar bu olanlara k3ndine yazık etme gözünü severim böyle gidersen yani onun yanında kalmaya devam edersen türkiye bir kadın cinayeti daha görebilir yapma cik git bari yetiskinligin kurtulsun heba etme
Gerçekten saka olmali butun bunlar uzgunum ve kusura bakmayın ama sizinde psikolojik rahatsızlığınız oldugu aşikâ. Acilen tedavi olmalısınız ve bunda sonra asla ne olursa olsun o adama dönmeyin derhal bosanin hayatınızdan cikartin imkanlarınız var.farkliydi sehre tasinin yeni bir hayat kurun.Aksi takdirde ya kendinizi tımarhanede bulursunuz yada intihar tesebbusunuz tekrarlamasi yuksek olasilik ya bi silkelenin kendinze gelin kendinize deger verin ise yaramaz bir adam ve ailesi yüzünden yillariniz zehir olmus o yillar bir daha gelmeyecek yazik hayata bir kez geliyoruz siz o hayati mahfetmeye adamissiniz sanki kendinizi.suraya gunlerce yazabilirim gercekten
Hepsini okudum rabbim sana nasıl bi sabır vermiş öyle canım seni hiç haketmiyor bu adam kabul et ve ayrıl bi an önce benimde içim soğusun seni hakedecek birini bulursun insallah
Offffff sonuna kadar okudum. 7 yili unut 8 ay da Cok kisa bi zaman. Daha fazla vakit kaybetmeden arkana bakmadan kac guzelim. Lutfennn lutfenn
Ben tamamen sizin hakettiğinizi düşündüm kusura bakmayın.tamamı hem de tamamı sizin tercihiniz bile bile lades demişsiniz.evet aşk insanın gözünü aşk kör edebilir ama ben sizin hislerinizin aşk olmadığını düşünüyorum
En başta uyuşturucu kullanan birisine bırak aşık olup evlenmeyi, hoşlantı bile duymam. Sonrası da çorap söküğü gibi gelmiş. O kadar masrafa değecek biri olsaydı neyse. Benim eşim olsa mesela ben de her koşulda destek olurdum. Çünkü ben eşimden aynı şekilde görüyorum. O benim için neler yapar, biliyorum. Hastanedeki o tavır bile bitirmeye yeter benim için. Annesine de annecim demek zorunda mısın yani, lafı koyamadın mı? Balayında boşanmak istiyorum diyen bir adamla nasıl o eve geri dönüyorsun? Ya bilmiyorum yazabilecek çok şey var yani... Ben de hak ettiğini düşünüyorum.
Bunların tümünü kendini kabul edip evliliği devam ettirmek istemişsiniz o yüzden benim tek takıldığım nokta siz teşhisi konulmuş hasta bi insanı araya adam sokup kamuya sokmuşsunuz. Asıl vebal burada bence. Gerisi sizin özel tercihleriniz
Boşanacaksanız Ibanımı size atmak istiyorum. Çünkü hayatınızdaki tek boşluk bu olacak. O sizin hayatınızda hiç olmamış zaten. Siz var sanmışsınız.
BEn böyle hikayelerin anlatılmayan ama aslında hikayenin önemli bir kısmını oluşturan boşlukları olduğunu düşünüyorum. Sizin de öyle ki nitekim hem eşinizi hem kayınvalidenizi hem de kayınpederinizi hastal ilan etmişsiniz. O zaman bu kadar hasta insanların içinde kalma istediğinin kendisi sizin psikolojik olarak rahatsız olduğunuzu gösterir.
Diğer bir husus, yaptığınız, fedakarlık olarak tanımladığınız, bunca şey aslında ilişkide baskın olma isteğinin bir sonucu. Zira insan söylediğiniz gibi bir gelini neden istemesin. Burası da meselenin çelişkili hali... eşin ailesinde tek bir aklı selim yok...
Gerçeklik algısı bozulmuş bir hikaye bu bence... o sebeple yorumlardan beklediğiniz de haklılığınıza destek olunması...
uyuşturucu kullanan, şiddet uygulayan, ailesi bu denli şuursuz olan bir adamla yaşamayı dul olma fikrine kurban etmek için gerçeklik algısının bozulması gerek zira. Bence bir uzmana danışın
Bence her şeyin üstesinden gelebilirsin hatta inanıyorum geleceksin. Bakma arkana artık sadece önüne bak önün hep aydınlık olsun her anlamda hayır getirsin senin için, Allah yardımcın olsun arkadaşım.
Tek satırını bile atlamadan okudum. Ben senin yazını üşenmeden okudum sen de beni incinmeden oku lütfen.
Bak canım benim sen bir kere kafa yapını değiştirmelisin. Toplumda dul kadın olmak zor yazmışsın bu kafa seni bu noktaya getirmiş. Yedi yıl uğraştım evelenmek için diyorsun ya işte o kafa seni inatla evlenmeye sürüklemiş gerçekleri gözardı etmişsin.
Sana açıkça söylemeliyim ki sen tekbaşına yaşamışsın bu ilişkiyi. Herşeyi sırtlanmış herşeyi sen yapmışsın. Karşında psikiyatrik bozukluğu olan bir aile varbğyük ihtimal genetik çünkü oğulları da aynı durumda.
Sen bu adamın nesine bu kadar emek harcadın neyine bu kadar para saçtın?
Akıllı desen değil bir saat annesine gidip onun aklıyla hareket eden biri
Cinsellik desen sıfır
Yakışıklı desen ona da ben inanmam öyle naif bir yüreğin var ki tipsizi güzel görürsün.
Okutmuşsun kursa yollamışsın ev tutmuşsun bedellisini çdemişsin annesine hediyeler tedaviler anlamadım niye bu kadar herşeyini verdin.
Niye hiç ölçüp biçmedin? Tamam paylaşmak güzeldir de sen bayağı sömürülmüşsün. Son zamanlarda para akıtmayı mı bıraktın da bu aile sana cephe aldı.
Sen çalışmayan adamı, bağımlı annesinin tedavisini bile sana yükleyen nişan yüzğünü bile sana aldıran adamı almış koca yapmışsın kendine. Adam Kardan Adam canım benim. Oysa hem annesi hem babası olmuştum diyorsun olamazsın bak bu düşünceni de değiştir. Kendine değer ver lütfen. 25 yaş çok genç kendine yepyeni bir hayat kur bu asalaklardan kurtul. Daha fazla da versen daha da çok yapsan kıymet vermeyecekler sana çünkü asalaklar.
Konuda tek mantıklı baban. Zırdeli dediğin abin de em doğrusunu yapmış çünkü haketmiş eşin.
Anneni de anlamadım git kayınvalidene yatak odası al da ne! Yani sen böyle akıtmayı mı bıraktın nooldu da en kötü oldun. Ailenin resmen para kaynağı imişsin. Hayat güzel kurtar kendini bu kan emicilerden.
Bence hasta olan sizsiniz kendinize bu kötülükleri nasıl yaptınız hiç anlam veremiyorum kesinlikle bir doktora görünün çünkü aklı mantığı olan bir insan kendini bu durumlara düşürmez. Sadece sevgi istedim diyorsunuz ama sevgi için kendinizden geçmişsiniz çok mu sevgi istiyorsunu kendinizi sevin anne babanızı sevin hayvan sevin. İnşallah bu konu gerçek değildir çünkü kanım dondu yazık annenize babanıza onları ne kadar üzdüğünüzü hiç farketmediniz mi? Abinize de helal olsun en iyisini yapmış
aynı hayırları bana yap. sesim çıkarsa vur parçala beni.
bu kadar param olacak hayatıma bakardım.
aşkında bir gururu var be bacım
offf gece gexe gercekten cok üzdünüz beni siz üzüldükce ben daha cok üzüldüm allah yardimciniz olsun ictenlikle yazyorumki eminmimki dünyada sizin gibi fedekar düsünceli ve sabirli insan olamaz sizi cok takdir ettim ama bu hayatta gercekten iyilik yapilinca karisiligini bulamiyorsunuz neler cekmissiniz neler evet benim hayatimda da cok zorluk oldu evliligimde ama sizinkileri okuyunca hala böyle seyler varmi dedim cok travmatik seylerin icinden gecmissiniz evet bkraz uzun yazacagim ama iyi insanlar gercekten cok sansiz oluyorlar siz fedakar olunca karsinizdaki sevdiginiz insan malesef öyle olmuyor hep ezilen üzülen aglayan darbe gören siz olmussunuz bence esiniz hasta zaten belirtinuu aile komple hasta bi dedikleri bi dediklerini tutmuyor gercekten bu dekilfe evlilikte siz cok yipranmissiniz ilk defa burda birine gercekten bosanin diyorum sabredilecek bi yuva kalmamis bu area mesleginz varmi merak ettim cok sevmissiniz maddi cok yardim etmissiniu ama kiymet bilen insan olamamislar sakin sakin dönmeyin siz döndükxe degersiz olacaksinuz bakim 25 yasindasiniz herseyi düsüneecek idrak edebilirsinuz oturun ya bu adamdan bi cocugunuz olsaydi nasil bi ailede büyüyecekti o cocugun pskilojisini düsünün o da ayni olacakti siddet siddet sürekli kavga icinde iyiki de olammis hergün azar yemektense cok iyi yaptiniz gidin ayaklariniz üzerinde duran insansiniz kendinize yeni sayfa acim bosanin o kisidende bi gün cok pisman olacak aileside kendisiide ama is isten gecmis olacak ve siz bi gün düsündügünzfe o kadr sacma seyler yasadiginuzi farkedeceksinizki iyiki iyiki bosanmisim diyeceksiniz bu da ben de size su saattw bi arkadas tavsiyesi olsun sevgi karin doyurmuyor iannin ne cinsel iliski var ne sevgi ne romantizm bildiginiz bos bi hayat bos bile degil hergün eziyetle gecen bi gün allah yardimcinih olsun dualarimdasiniz rabbim sizi bu kötü günlerden tez vakitte selamate cikarir insallah bol bol fua edin nasil sabrettiniu bu zamana kadr simdidede onu hayatinizdan cikarip bu kötü günleri tez zamanda atlatmaniz icin sabredin...
Okudum niye yazık ettnz kendinize. Bir kızınız olsaydı böyle bir adamla devam etmesini ister miydiniz?geçen 7 yıla yanmanız normal. Ama önünüzdeki 7 yıllara bakın.. Bu acıyı 8 ay çekmişşsnz.devam edersiniz Bir 8 ay sonra daha derin olacak yaranz. Ama biterse 8 ay sonra kabuk bağlayacak iyilelecek emin olun.
en cokta aileniz anneniz babaniz asagilanmis onlardan özür dileyin nasil bi aileye düsmüssünüz bu kadar sevgiyi kendinize ailenize verseydiniz ne bilim belki en özgüvenli insan olurdunuz herhalde es as bulunurda anne baba bulunmaz abinizi de takdir ettim cok oyi yapmis ellerine saglik hakettmis anneyi tutup kariyi bi kenara atmak nedir simdi anasiyla otursun dertlessinler bol bol acaba bundan sonra kime laf söz diyecekler
Bu kadar iyi niyet fazla degil mi ? Kv hastahane masraflarini neden siz karsiladiniz sevgilinizin neden bedelli askerlik parasini siz odediniz siz olmasaydiniz kim karsilayacakti bu masraflari cok mu paraniz var ailenize harcayin bir sürü muhtac insan var onlara sevap yapin en azindan size şukrederler . Ailede herkesin psikolojik sorunu var bile bile lades doktoruyla konusmussunuz bu nasil gözü körlük 25 yasinda genceciksiniz yazik degil mi size hic korkmayin isiniz var kendinize guvenin ve gidin o evden onlarda mutlu mesut yasasinlar. Ayrica anlatirken sunu yaptim bunu yaptim ben yaptim ben aldim ben odedim evlilik iliski bu degildir . Birliktir paylasmaktir bizdir kac kurtar kendini hayat umarim guzelliklerini sunar yuzunu guldurur suan icinden cikamayacagini sandigin durum zamanla hafifleyecek suan zor ama sonrasinda sukredeceksin hayat böyle zaman herseyin ilaci
Bir kadın kendine neden bunu reva görür.
Eşin annesine
Sen eşine takıntı derecesinde bağlıymişsınız
Karı koca tedavi görmeliydiniz
Evet insan eşini sevdigi için gözü görmez bazı şeylere katlanır ama yaşadıklarınız sizinde ruh sağlıginizın pek iyi olmadiğini gösteriyor
Bir an önce destek almalısınız
Bence bir yardım alın. Niyetim sizi kırmak değil ama bu kadar takıntılı, saplantılı insanlar beni ürkütüyor. Hedefinize birini yerleştirip tüm hayatınızı maddi manevi herşeyinizi sadece olsun diye sarfedip olmadığını gördükçe üstelemek üstelemek... Bu kadar bağımlı olmak normal mi sizce ? Hala ayağınız geri gidiyor şok oluyorum insan kendi annesine küfür ettirir mi ? Aşağılatır mı ? Hala adam boşanmak istiyor.
Zaten konu sahibinin eski konularını okuyunca bir de eşini dinlemek lazım dedim, eşi tabi normal değil ama konu sahibi eşinden daha anormal bence. Özellikle sürekli adama aids testi yaptırması gibi Bir ortamda başkalarının aldatılma hikayelerini duyup adamın evini basıp Tokat atmak gibi. Yanlış anlamasın konu sahibine kötü birşey demiyorum. Sadece kendisi de sandığı kadar normal olmayabilir diyorum.
Bu kadar gerçeği nasıl görmediniz? Siz eşi değil annesi olmuşsunuz. Her döküleni siz toplamışsınız. İleride geleceğinizin olamayacağını nasıl göremediniz? Nasıl bu kadar ben geliyorum diyen belanın üzerine yürüdünüz? 7 sene uğraştım yuva kurmak İçin demişsiniz neden uğraştınız? Olmuyorsa olmuyordur. Sizinki aşk değil, ergenlikte tanıştığınız İçin, yıllar süren bir bağımlılık. Artık geriye doğru adım atmamalısınız. Sizi yerden yere vuran birisini, ailenize karşı çirkince konuşan birisini nasıl hala düşünürsünüz? Biraz gururlu olun ve kestirip atın.
Gider çok iyi bir avukat tutarım, bunca zaman yaptığım bütün masrafları fitil fitil de alırım. Bence sende böyle yapmalısın. Ha bir de BOŞAN dememe gerek bile yok bence.
Allah kurtarmış bence seni.Kaç kurtul bence.Allahın sevgılı kuluymuşsun.Bende boşandım 4 ay evli kaldım.Böyle kocan olacağına hiç olmasın daha ıyı .Dul kadın olmak fln dul kelimesi çok çirkin bence.Ayrıca boşanmış kadın olabılırsın sen kendini bildikten sonra.kendı kendıne evcilik oynayacağına annenın babanın yanında Tüm kalbinle onların yanında ol daha iyi.
Sadece şu 2 cümleyi okudum olay açık
Nişanlandık 10 ay boyunca eziyet etti ve evlendik....