Ailesi yüzünden ayrıldık :(

İki taraf melek gibi de olsa aynı evde olmaz. Hani yaşlı olur, tek olur, bakıma ihtiyacı olur kabul edersin. Birlikte oturmak için hiç bir sebep yok. Ne rahat edebilirsin ne huzurlu olabilirsin. Ayrılmakla hayatını kurtarmışsın. Ki insanlar karı koca anlaşamıyor, aynı evin içinde iki aile olmaz.

-Evde istediğinizi giyemezdiniz,
-eşiniz ile yatak odası dışında oynaşamazdınız
-kafanızı dinlemek için hesap vermeden çekilemezdiniz
-tek başınıza/eşinizle TV bile izleyemeyecektiniz
-3 kişi sizden hizmet beklerdi
-Dışarı markete giderken bile hesap vermek zorunda kalırdınız
-Eşinizle dışarıda bile başbaşa vakit geçirmeniz göze batardı

Kendi evinizde misafir kadar bile kıymetiniz olmayacaktı.
Ki bu saydıklarım, iyi insanlar oldukları varsayımına dayanıyor. Kötü insanlar da olabilirler

Bu iğrenç hayatı kabul edecek aklı selim biri olduğunu sanmıyorum.

Niye telde aglayarak ayrildiniz adama resmen pardon bu minik bebeye koz vermissiniz ara ara yine yoklar sizi nasilsa beni seviyor bana dayanamaz deyip tekrar ugrasabilir.keske kararli dursaydiniz.En iyisini yapmissiniz sacma bir istek anne babasindan ayrilamiyorsa onlarla oturmaya devam etsin madem.Sacmaliga bak sizde deyin bende benimkilerden ayrilamam sizinkilerde gelsinler buyuk bir ev tutun 3 aile oraya tasinin bu daha iyi fikir hem kimse ailesinden vazgecmemis olur.Adam diyemeyecegim cocuk daha evlilik aile bilincine tam varamamis az biraz evcilige ozenmis..

Ailesine demiş mi bunu? Belki onlar istemeyecek aynı evi ne malum? Kendini pek bi önemsemiş haspam evin reisi gibi...Belki onlar diyecek oğlum ne alaka evimiz barkımız var kendi evini tut...O mu geçindiriyormuş ailesini de böyle diyor...Allah bilir kiray vs korkmuştur da böyle demiştir...

"Anne babamı ayrı evde mi oturtacam" neyin kafası? Doğulu mu bunlar yoksa köy hayatında mı?

Bir alternatif te ayrılman için böyle demiş olabilir.
Ağlaman absürt olmuş böyle bir hödük için

Son düzenleme:
Her şey çok daha güzel farklı olabilecekken insanlar işleri neden zorlaştırırlar ki.. Umarım o kötü günleri atlatır daha mutlu olursunuz
Mesafeliyiz artık iki ayda bir belki bı çaylarını içip çıkıyoruz sizin hakkınızda da hayırlısı olsun sakın kabul etmeyin psikolojiniz alt üst olur benim eşim bile şimdiki aklım olsa seni ailemle yüz göz etmezdim diyo

Ya ben anlamıyorum bu erkeklerin anası babası öz de kadınlarınki üvey mi?
Acaba siz isteseniz annemle babamı yanımıza alalım diye, o kabul eder miydi ?
Bu nedir böyle ya? Evlilik bu; bir aile kurmak demek, karı ve koca olmak! istenilirse de çocuk(lar) bu kadar! Anası danası ne alaka? Ne bu yüz göz olunma meraklılığı.. insanlar zorluk çıkarmayı ne çok seviyorlar. Rahat batıyor herhalde.

Bence en doğru karar verdiniz. Seviyorsunuz anlıyorum. Eğer o da gerçekten seviyorsa, kararını değiştirecek ve bir orta yolu bulacaktır. Kararlılığınızı gösterin caymayın sakın.

Bu karari vermeyip, esinin ailesinle ayni evde yasayacak olsan, emin ol bu sitede bu sefer "kayinvalidem kayinpederimden biktim" gibi bir baslik acip, nasil bosanayim diye yaziyor olacaksin.
He, belki senin agzi süt kokan sahis, olayin ciddiyetini görüp de idrak eder de ayri ev kurar. Baktin adim atmiyor, inatla süt cocukluguna devam ediyor, kurtuldugun icin kurban kesersin

En doğrusunu yapmışsınız . Tabi ki üzülmeniz doğal ama pişman olmayın ileride çok büyük sorunlara yol açardı . Belki bi umut kabul edip evlenseydiniz mutsuz olup ayrılacaktınız . Ev ev üstüne olmaz . Hastalık yok zorunluluk yok niye aynı evde yaşayasınız.

eşim de ben evlenmeden önce Ailesinin bu yönde bir talebi olduğunu söylemişti. Kendisinin de aklına yatmıyordu.. üstelik 48 yaşındaydı kayınvalidem.
Eşim de istemiyordu ikna etti zaten ikna olmazlarsa istemeye gelmeyin demiştim

Çok iyi yapmışsınız hiç olmazdi.Şimdiye kadar bu şekilde yaşayıp da mutlu olanı Ben görmedim

. Ama o annemle babamı ayrı evde mi oturtucam onlar kabul etse ben kabul etmem dedi
Evet canım, evlenenler öyle yapıyor ya hani??

Bu devirde hala böyle çomarlara rastlamak ne tuhaf. Konu sahibiciğim, verilmiş sadakan varmış.

Evlenirken erkek sart kosmaz, kadin kosar. Hele ana babayla yasama asla dayatilamaz. Ayrilmakla en dogrusunu yapmissin

Doğru yapmışsın . KV ile içiçe yaşayan biri olarak ve eşini seven biri olarak zamanında bu kadınla aynı apartmanı bile kabul edip evlendigime pişmanım bütün iyi niyetimi burnumdan getirdi
Ztn evlendiniz diyelim bı sure sonra o kadar sorun yasayacaksin ki aşk bitecek geriye mutsuzluk kalacak. Şimdi mutsuz ol daha iyi. Hatta hiç evlenmemek bile böyle gerzekce bir hayattan iyidir

en doğru olanı yapmışsınız
geri dönerse ikna yoluna falan giderse inanmayın
ev ev üstüne olmaz
bir ihtimal dahi yok
acaba olur mu diye bi an bile düşünmeyin
OLMAZ

iyi yapmışsınız sadece sevgiyle her şey olmuyor

Ah ah sorma bizde ayrı eve iniyorduk benim ailemin isteği üzerine kayınvalidemle oturuyorum kayinvalde kayınpeder isterse melek olsun ama aynı evin içinde olmuyor yatıp kalkmak sorun rahat oturmak bile sorun istedikleri kadar iyi olsunlar diken üstündesin ve kayinvalde çok zeki olup oğluna duygusaldan giriyosa bittiğinin sebebidir

Öncelikle ben de yaşamam kv ve kp ile hatta kendi ailemle bile yaşamam. Çok gerekli bir durum olursa aynı apartmanda kalırım olur biter. Ama beyfendi öyle istiyorsa kimse neden/niye diyemez zira evlenmeden önce söylemiş size ne yazık ki millet evlenene kadar bir şey demeyip evlendikten sonra bunu yapıyor o adam da evlendiğinde ailesi ile yasamak istiyor en doğal hakkı (doğru yanlış demiyorum hakkı bu) bunu kabul eden biriyle de evlenmek istiyor. Ayrıca “Beni değil ailesini tercih etti” cümlesi çok çirkin ve üzücü. Bir yıllık sevgilisisiniz eşi değilsiniz henüz bir yuva kurmadınız tabi ki onu doğurup büyüten (iyi-kötü) insanları tercih edecek. Olması gereken de bu... İleride problem yaşamamaktan kurtuldunuz. Bence doğru karar vermişsiniz. Açıkçası konuyu ilk okuyunca beyfendinin bahane bulduğunu düşündüm zira bu konuda hassas olduğunuzu da biliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…