- 8 Mayıs 2014
- 3.541
- 5.265
Ama o annemle babamı ayrı evde mi oturtucam onlar kabul etse ben kabul etmem dedi.
Evlenmesin o zaman. Anasından babasından ayrılamazsa. Al işte bi ana kuzusu daha.
Ayrılmakla iyi etmişsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ama o annemle babamı ayrı evde mi oturtucam onlar kabul etse ben kabul etmem dedi.
Baştan konuşmalarında ikinize ait bir evi düşünüyorken, sonradan ailesinin yanına gidip fikir değiştirmesi ailesinin ağzına baktığını gösteriyor. Yani sözünün eri değil ve kişilik olarak ailesine sözünü geçiremiyor.Birde aynı evde yaşamaya başla ve gör bu sadece fragman. Sürekli anne babasına göre hayat sürersiniz. En basitinden gençsiniz bibir banyo keyfiniz olmaz. Bir bornozla uzanamazsınız. Ve en kötüsü bu adamın karakteri oturmamış. Kendisi kabul etmez karakteri otursa. Her duygu sömürüsünde anasının ağzına bakar. Boşver iyi olmuş böyle. Koca hayat gerçekten boşver.Uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum ama hesabım yoktu. Açmaya karar verdim, yazmak istedim.
Neredeyse 1 yıllık bir ilişkim vardı. Her şey çok güzel gidiyordu. Yaza söz nişan düşünüyorduk. Benim yaşadığım şehirde yaşıyordu sonra işi dolayısıyla ailesinin yanına gitti ve biz çok fazla görüşememeye başladık. Hayal kurarken hep kendi evimizi düşünerek kurardık, sadece ikimize ait bir ev.. Ama geçen günlerde ailesinin evlenince onunla yaşamak istediğini söyledi ve benim düşüncemi sordu. Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk ve ben kesinlikle kabul etmeyeceğimi söylemiştim. Kaldı ki annesi ve babası çok yaşlı değiller yardıma muhtaç değiller bu durumda bizim aynı evde yaşamamız gereksiz. Bir de babası biraz değişik bir adam çok sinirli ve eşini çocuklarını dövmüş zamanında. Ben çok mutlu bir ailede büyüdüm. Öyle bir ailede yapamayacağımı biliyorum. Evin en küçüğü abileri ablası evli ve büyük ihtimal diğer kardeşleri kendilerini kurtarmak için anne babayı buna bırakmak istediler. Birkaç gündür sürekli ne yapacağımızı konuşuyorduk ben hep seçenekler sundum, yakınlarda ev tutalım ama aynı ev olmaz gibi. Ama o annemle babamı ayrı evde mi oturtucam onlar kabul etse ben kabul etmem dedi. Hayallerimizi söyledim gerçekten o şekilde mutlu olabileceğimizi düşünüyor musun dedım. Bilmiyorum dedi. İnsanın her istediği olmazmış. Sonrasında kadınlar kulübüne baktım kv ve kp ile yaşayanlara. Belki dedim benim düşündüğüm kadar kötü değildir. Burada yazılanları okuyunca yapamayacağımı anladım. Çok üzülüyorum ama dün akşam bitirdim. Vaz mı geçiyorsun benden dedi, ya ondan vaz geçecektim ya da hayallerimden. Ben ondan vazgeçtim. Telefonda ağlayarak bitirdik. Çok üzülüyorum sabaha kadar uyuyamadım. Ama başka yapacak bir şey bulamadım. Çok seviyorum onun da sevdiğini biliyorum ama bazen tek başına sevgi yeterli olmuyormuş onu anladım. Ve o ailesini seçti. Kimseye anlatamadım, önce kendim inanmalıyım bittiğine. Bilmiyorum, ayrılmaktan başka seçenek bulamadım. Sizce doğru mu yaptım? Cevap verirseniz çok sevinirim..
Ben farklı çözüm yolları bulmaya çalışırken onun hiçbirini umursamaması beni hayal kırıklığına uğrattı zaten. Dediğiniz gibi tek tarafın fedakarlığı ile olmaz. Benim için biten bitmiştir bu saatten sonra bir daha geri dönmem zaten.
Biz en başından bunları konuşmuştuk ve o zamanlar ailesinden ayrıydı. Ailesinin yanına gidene kadar o da benim gibi düşünüyordu ya da bana öyle söylüyordu. Baştan böyle düşündüğünü bilseydim bu kadar uzun sürmezdi. Ailesini tercih etti demem bu yüzden. Teşekkür ederim.Öncelikle ben de yaşamam kv ve kp ile hatta kendi ailemle bile yaşamam. Çok gerekli bir durum olursa aynı apartmanda kalırım olur biter. Ama beyfendi öyle istiyorsa kimse neden/niye diyemez zira evlenmeden önce söylemiş size ne yazık ki millet evlenene kadar bir şey demeyip evlendikten sonra bunu yapıyor o adam da evlendiğinde ailesi ile yasamak istiyor en doğal hakkı (doğru yanlış demiyorum hakkı bu) bunu kabul eden biriyle de evlenmek istiyor. Ayrıca “Beni değil ailesini tercih etti” cümlesi çok çirkin ve üzücü. Bir yıllık sevgilisisiniz eşi değilsiniz henüz bir yuva kurmadınız tabi ki onu doğurup büyüten (iyi-kötü) insanları tercih edecek. Olması gereken de bu... İleride problem yaşamamaktan kurtuldunuz. Bence doğru karar vermişsiniz. Açıkçası konuyu ilk okuyunca beyfendinin bahane bulduğunu düşündüm zira bu konuda hassas olduğunuzu da biliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu devirde insanların bu düşüncede olması beni de şaşırtıyor. Ben böyle şeylerin geçmişte kaldığını düşünmüştüm ama öyle değilmiş.Ama o bile olmaz ki,
evlenirken zaten kendini esine bagliyorsun,
bir de kayinvalide kayinpedere baglamanin mantigi nedir?
Hem neden onun ailesine yakin oturasiniz, neden sizin ailenize degil.
Veya iyi bir is teklifi aldiniz X sehrinden varsayalim,
kayinvalidenin evine uzak diye ret mi edeceksiniz.
Olur mu hic.
bu devirde boyle dusunen erkekten kacmalisiniz.
Ben de arkadaslar gibi dusunuyorum,
geri donse bile kabul etmemelisiniz,
edecekseniz de acele etmeyin, daha neler cikaracak bu zihniyetteki adam iyi inceleyin derim.