Ailemle olan problemim?

yesimcik4581

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2025
187
136
18
31
Merhaba öncelikle, ben ailemle aynı apartmanda yaşıyorum. 21 aylık oğlum var,26 aylıkken işe başlayacağım. Bu zamana dek işe başladığım zaman hep ailem biz bakarız 3 yaşına kadar, 3 yaşına gelince kreşe verirsin diyordu. Yaklaşık 10 gün önce ben rahatsızlandım belimde platin var yürüyemez hale geliyorum bazen, yine öyle oldum. Eşim de dedi ki aileme bebek bu gece sizde kalsın Yeşim dinlensin ben gece 4de işe gideceğim o saatten sonra asıl kalkıyor bebek dedi. Bebeği bıraktıktan 10 dk sonra aradım duruyor mu diye babam açtı ve dedi ki 20 dkdır ağlıyordu yeni sustu. Tamam dedim kapattım ama merak ettim tekrar yazdım bi 5 dk sonra duruyor mu diye. Bu kez annem durmuyor gelin alın dedi. Eşim gitti aldı daha yarım saat durmadan. Geldiğinde ağlamamıştı oğlum ve çok üzüldüm bakmak istemediler diye. İyileştim bir şekilde günde 3 4 iğne yiye yiye. Şimdi beni çağırıyorlar evlerine gel diye ama gidince babam yüzüme bile bakmıyor sanki benim bir suçum varmış gibi. Annem gitmeyince ağlıyor, beni suçluyor bir gece bakmadık diye küstün bize diyor. Gidip de babamın tavrını çekmek de sinirimi bozuyor. Çok sinirliyim bir yandan anneme üzülüyorum susuyorum babama karşı ama zoruma gidiyor. Gitmesem yüz yüze bakıyoruz. Bebeğe de artık onlar bakamaz diye kreşe verelim diyorum ben başlamaya yakın, eşim bakıcı baksın diyor. Siz olsanız kreşe mi verirsiniz yoksa bakıcı mı tutarsınız? Babamın bu tavrına karşı nasıl olmalıyım?
Biliyorum biraz uzun ve kopuk oldu ama içimi dökmek istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Babaniz niye torununu istemiyor ? Asil soru bu.
Bilmiyorum. Normalde severdi zaten ben evde olduğum için öyle çok bakmalarına gerek de olmuyor yani düşündüm en son 1.5 ay önce 2 3 saat bırakmışım araba bakımı için. O güne dek sorun yoktu aramızda, o gün burda kalsın dediği için tavırlı bence.

Babanız tam olarak neye tavır yaptı onu anlayamadım ben. Kimseye zorla baktıramazsınız bir çözüm kendiniz bulun. Çok küçükse bir süre işten üctersiz izne falan çıkma şansınız yok mu? Sonuçta bakıcıya da epey para veriliyor

Yani arkadaşlar, ailelerinizin bu bakarım lafına hala nasıl kanıyorsunuz? Ben kesinlikle çocuk istemiyorum, annem başka ülkede ve çalışan bir Kadın, bana diyor ki doğur gönder Ben bakarım. Yani nasıl bakacak ki zaten? Yaşlı neslin ağzı alışmış galiba bu lafa. Soruya gelince de iyi kreş varsa kreşe Koymak isterim, çocuk için daha eğlenceli olur sanki.

Babanınızın tavrının bir sebebi var mı?

Sorun sadece bakmamasi da değil o çözülür ama babam benim yüzüme bakmıyor ve hani ben hastayken yürüyemiyorken de bakmadilar.

Tam da nesne farkindaligi, ozlem, kayiplar gibi bilissel farkindaliklarin arttigi bir donemde oglunuzu yatiya gondermissiniz, o da huysuzlanmis hakli olarak. Bu anne ya da baba disinda kimsenin duzeltebilecegi bir sorun degil, cunku kaybedildigine inanilan ebeveyn sizsiniz, ailenizi hic suclamayin.

Anne baba dediginiz kendi aileniz sanirim?

Babanınızın tavrının bir sebebi var mı?
Bilmiyorum o ana kadar tavrı yoktu galiba eşimin onlara bırakmak istemesine kızdı oğlumu istemedi o yüzden tavırlı aklıma başka sebep gelmiyor. Bebek onlarda da kalmadı ama hala bir tavır bir surat. Bir haftadır bir kelime konuşmadı benimle.

Sorun sadece bakmamasi da değil o çözülür ama babam benim yüzüme bakmıyor ve hani ben hastayken yürüyemiyorken de bakmadilar.
Galiba bakmadılar diye siz küsmüşsünüz, belki babanızın tepkisi sizin küsmenize. Yani sizin aileniz ama belki gerçekten kafaları kaldırmıyor artık çocuk gürültüsünü.

Evet kendi ailem ve oğlum onlara alışık hep gördüğü kisiler yatıya kalmamıştı hiç ama zaten yine kalmadı yarım saat bile kalmadı onlarda. Ağlayınca da beyaz tenli olduğu için belli oluyor ama ağlama belirtisi yoktu. Sorun o an bakmamış olmaları da değil babam yüzüme bakmıyor sanki bir suçum var gibi. Yürüyemiyordum esim ise gidecekti böyle bir çözüm geldi aklına.

Galiba bakmadılar diye siz küsmüşsünüz, belki babanızın tepkisi sizin küsmenize. Yani sizin aileniz ama belki gerçekten kafaları kaldırmıyor artık çocuk gürültüsünü.
Küsmeye fırsatım da olmadı ki. Ertesi gün geldiler evime esim yokken bana bağırıp çağırdı annem o an da alttan aldım sonra gittiler. Annem sonra normal davrandı ben de normal davrandım ona sustum içime attım niye bakmadiniz ben iyi değildim vs demedim. O gün evime geldiğinde de babam 5 karis surat geldi o günden beri de öyle. O gün yamuk olduğum halde nasılsın ağrın var mı vs demedi bana.

Babanızın annenizin tavrını bosverin. Yaşlılar büyüdükçe çocuk gibi oluyor. Bebeği bırakalı yarım saat bile olmadan size devamlı ağlıyor vs. diye olumsuz enerji yansitmislar. Keşke ilk baştan birakmasaydiniz. İnanın bana hastalıktan kırılırken bile maske ile evde duruyorum ama kimseye bırakmıyorum.
Bakıcı tutun. Eğer içiniz rahat edecekse hem evde kamera olsun hem de anneniz ara ara gelir neler yapıyor çocukla bakıcı diye bakar. Ama temelli olarak bebeğin bakım ve sorumluluğunu aile büyüğüne bırakmayın.

Valla türk babaları bizim türk anneler o kadar şımartmış ki....Ben olsam takmazdım. Yeni evlendiğimde annemlerle görüntülü konuşurken kocama aşkım diye seslenmişim, babam duymuş sinirlenmiş küsmüş, babasının evinde aşkım mı görmüştü diye. Annem söyleyince de gülüp yok Anne babamın evinde nerden görcem aşkımı demiştim. Artık babam da alıştı bu laflara, bin sene düşünsem küsme sebebinin aşkım sözü olduğu aklıma gelmezdi. Siz de zamana bırakın, barışır zaten.

Grip olsam ben de bırakmam zaten hiç bırakmadım ama belim yüzünden yürüyemiyorum o çok hareketli çok zorlanıyordum gerçekten esim de evde olamayacağı için gece belli bir zamandan sonra benim yalnız yapabilecegime inanmadığı için böyle bir şey söyledi. Kamera var evimizde ufak ufak bakıcı bakmaya başlayayım o halde.

O da çok saçma bir küsme sebebi olmuş gerçekten. Umarım barışır çünkü gerçekten üzülüyorum onun bu halini görünce.

Öyle bir durumda da eğer musaitlerse annenizin yanınızda kalmasını isteyebilirdiniz. Neyse olan olmuş artık siz bakıcıya odaklanın.

Yahu annen ne diye bagirdir ?

Öyle bir durumda da eğer musaitlerse annenizin yanınızda kalmasını isteyebilirdiniz. Neyse olan olmuş artık siz bakıcıya odaklanın.
Onu esim onerdi anneme sen gel burda kal ben zaten gece gidiyorum dedi annem istemedi eşime hayır olmaz gibi bir cevap bile vermedi esim ondan sonra o zaman bebek sizde kalsın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…