Ailemle olan problemim?

Asil sizin gibi sómútúcúler bitmedi.
Ómrú billah anaya babaya yúk.
Hastalikla alakali degil bu. Calismaktanda bahsediyor bkyirip.

Ayrica cahil kafanizla atlamayin her yere.
Kendinizi gelistirin memleket azicik gelissin..

Sömürücü mü oluyorum şimdi de? Bakacağım diyen onlardı sen işe dönünce ben de o yüzden hastayken de bakarlar diye güvendim. Ameliyat olmayı erteledim ben bebeğime kim bakacak diye ya. Su an anlıyorum ne kadar doğru karar verdiğimi o zaman da yardımcı olmayacaklarmış. Ömür billah onlara yük müyüm? Onların bakmak istemediğini anladığım için zaten bakıcı mı kreş mi arayışına girdim daha 5 ay vaktim varken. Ne kadar kolay insanları yaftalıyorsunuz üstelik hastayım diyorum zor durumdayım diyorum. Memleket de benim yüzümden geri kalıyor evet benim gibiler yüzünden

Haklısınız. Hadi tamam diyorum bakmadılar ama bir de yüzüme bakılmıyor su an. Ne yaptım ben de benimle konuşmuyor diye üzülüyorum ister istemez. Yoksa bu saatten sonra isteseler de bakın demem.
Bir gün babam, kız kardeşim için aman çocuklardan çok yorulursam küsüveririm kendisi bakar demişti. Ki zamanında saçma sapan bişi için bize küsmüş oğluma bakmayı reddetmişti. O zaman neden küstüğünü anladım

annenle açık açık konuşun. Sizin küsmeniz gerek. Yürüyemiyorsunuz anneniz evinize gelmiyor bile

Anne baba net olacak. Bakamayacağım kızım. Bu netlik yok bizim millette. Kızıda bakıcı ayarlar zaten , neden gebe kalsın.

Hastayken de destek olmuyorsa onlar hastalanınca da kızı olmaz bu kadar basit

Siz konuyu okumadınız heralde mesele kadının hasta olmasıyla yürüyememesiyle patlıyor. İnsan olan hali böyle birine el uzatır.
Biz cahiliz de siz nasada mühendis falansınız heralde?
Her yerde sizin gibi tipler vardır, siz çocuğunuzu kendinize yük gören tayfasınız. Hasta birine yardım etmekten aciz olan tayfa, o yüzden ne dense boş sizin gibi insanlara.
Sizin memlekete faydanız nedir, ne işe yarıyo varlığınız gerçekten merak ediyorum. Ne iş yapıyosunuz? Bu bilge kişiden fayda görelim bizde

Öncelikle bunu torun bakan erkek annesi kv olarak yazıyorum.Ailenizi olumlayan bakmak zorunda değil diye yazanlara cevabım.Bu bakış açınız doğru değil.Yeni nesil vicdanı bırakmış .Burada hasta bir genç var.Bir gece için anne babaya bebeği bırakmak istemişler.Ben bu anne babanın da çok yaşlı olduğunu sanmıyorum.Bugün insan düşmanının çocuğuna bakar böyle bir durumda.Nasıl hemen konuyu yaşlı bakmak zorunda değile getiriyorsunuz.Bunu düşünenler siz önce kendi beyinlerinizi eğitin ...
Gelelim diğer bölüme..Anne ve babanızın yaptığına ben şahsen bir büyük olarak hiç anlam veremedim.Ortada yazılmayan bir konu mu var.Hele babanız.İnsan evladına hele böyle sağlık problemi varken nasıl yapabilir.
Biz anabamızdan böyle bir şey görmedik evladımıza da yapmayız.Hayat artık daha zor.Sağlığımız elverdiği müddetçe elimizden geleni yaparız.
Anne babanız baştan kendilerine güvenmiyorlarsa veya daha sonra anladılarsa bunu size söylemeleri lazımdı biz galiba bakamıyacağız diye...
Siz bu saatten sonra onlara güvenmeyin.Kreş için bir şey diyemiyeceğim.Ancak 3 yaş öncesi erken olabilir.Orada sık sık hasta olma riski oluyor.Hasta olduğunda kim bakacak bu da sorun yarın.Şayet güvenilir iyi bir kadın bulursanız 3 yaşa kadar onu deneyin.Evde kamera olsun.Biliyorsunuz kameranın olduğunu bilmesi gerekiyor.Anne babanız yine de arada çıkıp kendilerini gösterirler bakıcıda dikkatli olur bu yüzden..Kolay gelsin.Hepimiz bu yolları geçtik.Benim çocuklarım bakıcı 3 yaş sonrası ana okulu ile büyüdüler.Kimsemiz yoktu şehirde.Çok zor oluyor o yıllar elbette.Öyle böyle geçti gitti.Sizinde geçer boşverin kalp kırmaya değmez.Siz kendi ailenize odaklanın.

Gecenin bi vakti belli bir yasta belkide emekli insanlar cocuk bakmak zorunda degil.
Devamli bu sorunlar bu memlekette.
Insanlar coxuklarini buyútúp evlendirip tam dinlenecek hopp torunlar atiliyor baslarina.

Dogurmayin bakamadiginiz cocuga
Hastayken bakmayacaksa ana baba denir mi ya.....

Uzun zamandır küçük çocuk bakmadiysalar.panik yapmış olabilirler.bakmak istemediklerini düşünmedim nedense.Keske sizde annennizde kalsaydiniz.

Çok ayıp etmiş ailen. Eşin ne dedi? Bunu eşimin ailesi yapsa bi mesafe koyardım açıkcası. Tamam çocuk durmamiş olabilir annen çocuk ile beraber tekrar sana gelebilirdi. 1 gün nasıl idare edilemez. Kreş düşünebilirsin. Ailene artık teklifde dahi bulunma onlar gelene kadar da muhattap olma derim.

Yedi yabancı olsa zor durumda kalsa yardım edilir, anne babana ederlerinden fazla değer vermişsin bence sen, onlar anne-baba gibi davranmıyorsa, bazı arkadaşların savunduğu gibi kendi alanlarını düşünüyorsa sen de öyle yap..

Tam tersine ülkemizde önceki kuşaklarda ana baba olmanın gayet bencil dürtülerle verilmiş kararlar olduğunu düşünüyorum, geleceğe bir yatırım, büyürken sürekli manipülasyonlarla doldurma ki yaşlanınca elden ayaktan düşünce bize bakılsın, çoğu gerçekten çocuk istiyorum diye sormamıştır bile, en az yarısı da ana baba olmayı sevmemiş anlamamış kabul etmemiştir. Şansları gereksiz kutsandıkları bir coğrafya olması..

Uzun zamandır küçük çocuk bakmadiysalar.panik yapmış olabilirler.bakmak istemediklerini düşünmedim nedense.Keske sizde annennizde kalsaydiniz.
Benim yürüme şansım yoktu annem gelmek istemedi esim önce anneme gel bizde kal dedi annem sadece susup bakınca o zaman bebek sizde kalsın dedi. Uzun zamandır bakmadı sayılmazlar yani uzun zamandır yalnız kalmadılar belki ama aynı apartmanda olduğumuz için sürekli gördükleri cocuk.

karşındaki de taş değil insan ve evladın hasta olmuş,yerinden kalkamıyor eşi işe gidecek.İlginç geldi bakmak istememeleri ve sonrasında tavırlı olmaları.Hep böyle kisilikteler miydi?yoksa cidden sizin yada eşinizin kırıcı bir tavrı oldu da ona mi üzüldüler de böyle pasif agresif davranıyorlar.Babanız yüzünüze bakmıyorsa bile annenize nedenini sormadınız mı?Kreş ve bakıcı konusuna gelince,anne babanız kendi istekleriyle bakarız demişler şimdi küsler ama kreş bakıcı arayışınız durumunda tekrar bakalım deseler bile güvenme.Belli ki en ufak bir sorunda ortada kalacaksin.Zorda kaldığın zamanlarda destek olurlarsa sevineceğini söyle ve teşekkür et.Çünkü hastalık vs durumlarında çocuk kreşe gidemez sende izin alamazsan bırakmak zorunda kalacaksın.Kapını sert kapatma.Kesinlikle kreşe ver bakıcıda seni ortada bırakabilir.Kreşede şimdiden başlat ki işe başlamadan alışsın çocuk, artı ilk kez gideceği için vücudu bağışıklık kazanana kadar hastalanabilir.Bu süreci seninle geçirmesi daha sağlıklı olur.

Benzer durumlar yaşadım. Tek çocuğum benimde tek çocuğum var. Ücretsiz iznimin bitmesine yakın bir gerginlik başladı. Babam oldukça dominanttı, annemin bebeği oydu. Çok garip ama kızımı rakip gibi gördü o dönem.Torunu Seviyor sevmiyor mevzusundan ayrı bir konu bir ayakbağı uzun süre bağımlılık gibi görülüyor. Doğrusu nedir bilmiyorum ben zaten kızımı böyle gergin ortama emanet edemezdim. 27 aylıkken işe başladım kreşe verdim. tabii türlü sıkıntılar yaşadık,hatırldığımda gözlerim dolar geçti gitti. Bu hareketleri gerginlikleri çocuğa yansıyacaktır. O yüzden acilen başınızın çaresine bakın. Kimseye muhtaç olmayın, mesafeyi koyun hep b planınız olsun.Bakıcı iyi diyorlar bakıcıda insan , onunda çocuğu hastalanıyor ailesinin sorunları oluyor, işi aniden bırakıyor, aniden zam istiyor, çocukla başbaşa ne yaptığı meçhul tüm eve kamera koyulamaz. Bakıcı beni çok ürkütüyor. Maaşı gömün bi kaç yıl düzgün bir kuruma emanet edin,Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…