- 18 Haziran 2020
- 1.333
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi yesimcik4581
-
Asil sizin gibi sómútúcúler bitmedi.Ay sizde bitmediniz gerçekten ya, değil kızım komşum yürüyemiyorum dese çocuğuna bakmayı teklif ederim. İnsanlık vicdan denen şey varya hani, tatile giderken bırakmıyo insanlar kadın hasta zaruriyet var.
Dinlenmek isteyende bi zahmet ben bakarım diye dolanmasın ortalıkta. İzin bitimi gelmiş hop ben vazgeçtim böyle olmaz bu işler, bakamayan baştan diyecek ben bakamam sen kendine ona göre bi plan çiz diye.
Sömürücü mü oluyorum şimdi de? Bakacağım diyen onlardı sen işe dönünce ben de o yüzden hastayken de bakarlar diye güvendim. Ameliyat olmayı erteledim ben bebeğime kim bakacak diye ya. Su an anlıyorum ne kadar doğru karar verdiğimi o zaman da yardımcı olmayacaklarmış. Ömür billah onlara yük müyüm? Onların bakmak istemediğini anladığım için zaten bakıcı mı kreş mi arayışına girdim daha 5 ay vaktim varken. Ne kadar kolay insanları yaftalıyorsunuz üstelik hastayım diyorum zor durumdayım diyorum. Memleket de benim yüzümden geri kalıyor evet benim gibiler yüzündenAsil sizin gibi sómútúcúler bitmedi.
Ómrú billah anaya babaya yúk.
Hastalikla alakali degil bu. Calismaktanda bahsediyor bkyirip.
Ayrica cahil kafanizla atlamayin her yere.
Kendinizi gelistirin memleket azicik gelissin..
Bir gün babam, kız kardeşim için aman çocuklardan çok yorulursam küsüveririm kendisi bakar demişti. Ki zamanında saçma sapan bişi için bize küsmüş oğluma bakmayı reddetmişti. O zaman neden küstüğünü anladımHaklısınız. Hadi tamam diyorum bakmadılar ama bir de yüzüme bakılmıyor su an. Ne yaptım ben de benimle konuşmuyor diye üzülüyorum ister istemez. Yoksa bu saatten sonra isteseler de bakın demem.
Anne baba net olacak. Bakamayacağım kızım. Bu netlik yok bizim millette. Kızıda bakıcı ayarlar zaten , neden gebe kalsın.Asil sizin gibi sómútúcúler bitmedi.
Siz konuyu okumadınız heralde mesele kadının hasta olmasıyla yürüyememesiyle patlıyor. İnsan olan hali böyle birine el uzatır.Asil sizin gibi sómútúcúler bitmedi.
Öncelikle bunu torun bakan erkek annesi kv olarak yazıyorum.Ailenizi olumlayan bakmak zorunda değil diye yazanlara cevabım.Bu bakış açınız doğru değil.Yeni nesil vicdanı bırakmış .Burada hasta bir genç var.Bir gece için anne babaya bebeği bırakmak istemişler.Ben bu anne babanın da çok yaşlı olduğunu sanmıyorum.Bugün insan düşmanının çocuğuna bakar böyle bir durumda.Nasıl hemen konuyu yaşlı bakmak zorunda değile getiriyorsunuz.Bunu düşünenler siz önce kendi beyinlerinizi eğitin ...Merhaba öncelikle, ben ailemle aynı apartmanda yaşıyorum. 21 aylık oğlum var,26 aylıkken işe başlayacağım. Bu zamana dek işe başladığım zaman hep ailem biz bakarız 3 yaşına kadar, 3 yaşına gelince kreşe verirsin diyordu. Yaklaşık 10 gün önce ben rahatsızlandım belimde platin var yürüyemez hale geliyorum bazen, yine öyle oldum. Eşim de dedi ki aileme bebek bu gece sizde kalsın Yeşim dinlensin ben gece 4de işe gideceğim o saatten sonra asıl kalkıyor bebek dedi. Bebeği bıraktıktan 10 dk sonra aradım duruyor mu diye babam açtı ve dedi ki 20 dkdır ağlıyordu yeni sustu. Tamam dedim kapattım ama merak ettim tekrar yazdım bi 5 dk sonra duruyor mu diye. Bu kez annem durmuyor gelin alın dedi. Eşim gitti aldı daha yarım saat durmadan. Geldiğinde ağlamamıştı oğlum ve çok üzüldüm bakmak istemediler diye. İyileştim bir şekilde günde 3 4 iğne yiye yiye. Şimdi beni çağırıyorlar evlerine gel diye ama gidince babam yüzüme bile bakmıyor sanki benim bir suçum varmış gibi. Annem gitmeyince ağlıyor, beni suçluyor bir gece bakmadık diye küstün bize diyor. Gidip de babamın tavrını çekmek de sinirimi bozuyor. Çok sinirliyim bir yandan anneme üzülüyorum susuyorum babama karşı ama zoruma gidiyor. Gitmesem yüz yüze bakıyoruz. Bebeğe de artık onlar bakamaz diye kreşe verelim diyorum ben başlamaya yakın, eşim bakıcı baksın diyor. Siz olsanız kreşe mi verirsiniz yoksa bakıcı mı tutarsınız? Babamın bu tavrına karşı nasıl olmalıyım?
Biliyorum biraz uzun ve kopuk oldu ama içimi dökmek istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hastayken bakmayacaksa ana baba denir mi ya.....Gecenin bi vakti belli bir yasta belkide emekli insanlar cocuk bakmak zorunda degil.
Devamli bu sorunlar bu memlekette.
Insanlar coxuklarini buyútúp evlendirip tam dinlenecek hopp torunlar atiliyor baslarina.
Dogurmayin bakamadiginiz cocuga
Benim yürüme şansım yoktu annem gelmek istemedi esim önce anneme gel bizde kal dedi annem sadece susup bakınca o zaman bebek sizde kalsın dedi. Uzun zamandır bakmadı sayılmazlar yani uzun zamandır yalnız kalmadılar belki ama aynı apartmanda olduğumuz için sürekli gördükleri cocuk.Uzun zamandır küçük çocuk bakmadiysalar.panik yapmış olabilirler.bakmak istemediklerini düşünmedim nedense.Keske sizde annennizde kalsaydiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?