• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi Sevmiyorum

Siz çocuğunuz olsa en ufak hatasında yaka paça sokağa atarsınız bu ne cimriliktir ya? İnternetin, kaldığım evin de lafını mı yapacaklar? Siz çok hor görülmüşsünüz aile tarafından belli ki... Yazık..

yooooo hiç hor görülmedim ilk çocuktum çok sevildim annem tutumlu bir kadındı öyle her istediğim zart diye ayağıma gelmedi ,orta kararınca büyüdüm ..İstediğim ama alınmayan şeyler oldu mesela laptop gibi annem üniversiteyi kazanınca alırım dedi ama fırsat olmadı alınmadı falan filan sonra da evlendim ..Ergenlik dönemim de babam bir kez erkek arkadaşı yüzünden annem de bir kaç kez sigara yüzünden ufak tokatlar attı ama ölsünler demedim hiç ..
Bence sen bana acıyacağına kendine çıkış yolu bul hem beğenmiyorsun hem şikayet ediyorsun ama icraat yok onu napçaz ?
Sen evlatlık yapıyor musun ? Sürekli mi itip kakıyorlar seni ,üstünden başından mı mahrum bırakıyorlar ne yapıyorlar ,bir anne baba bu kadar nefreti nasıl hakeder ?

Ayrıca tek taraflı olarak dinliyoruz derken? Burdaki her konuyu tek taraflı dinliyoruz? Ne yani bdv açık oturum mu sanıyordunuz? Lütfen yazmayın daha fazla konuma.

olur canım yazmam ama buraya konu açınca herkes yazar öyle hakverenleri beğen tuşuyla yürümüyor işler yani ;) Açık oturum yapalım demedim ,olayları istediğin igibi dramatize ederek anlatmışsın iki karşı çıkınca hemen poflamaya başladın ...
Sahi gerçekten 24 yaşında mısın ?

olur canım yazmam ama buraya konu açınca herkes yazar öyle hakverenleri beğen tuşuyla yürümüyor işler yani :KK66: Açık oturum yapalım demedim ,olayları istediğin igibi dramatize ederek anlatmışsın iki karşı çıkınca hemen poflamaya başladın ...
Sahi gerçekten 24 yaşında mısın ?
Açık oturum yapalım dediğinizi ima etmedim ki ben hala anlayamamışsınız. Bdv'de tek taraflı dinliyoruz demeniz da zekanızı gösterdi tabi.
Tek karşı çıkan da siz değilsiniz. Konuyu tam okuyun, karşı çıkanlar da oldu bana. Onlara poflamadım ama neden siz acaba?
Edit : Ayrıca tartıştığınız birisine "canım" yazmak da nedir? Asıl ergen sizsiniz :D

Allah basa vermesin ama sana sunu soylemek isterim benim babamda calisti surekli bende babami fazla göremiyordum.annem büyüttü yani sayilir benim annemde bizim fazla istedigimizi alamiyordu bi gun annemin yanina gittim gece vakti odasina girdim sessizce annemi ağladığına sahit oldum ışığı yaktim tabi o zamanlar orta okula gidiyordum anneme sarildim bende aglamaya basladim.niye agladigini sordum annem bendwn ozur diledi megerse istediklerimi alamiyormus bunun icinde kimbilir kac gece agladi Tabi anne sonuçta neyse benimki seninkinden farkli ama anlatmak istedim neyse sonuca gelicem annen yanliz yasamis anladigim kadariyla babandan bi sevgi bile gormedi belkide kimbilir.yanliz yasayan bi kadin icin daha kotusunude gordum inan annen o senin sen ona bir sarilsan koklayarak bi opsen sana nasil sarilir biliyormusun artik bende bir anneyim annemi cooook iyi anliyorum artik sende anne olunca anliyacaksin eminimmm:KK61::KK61:

Açık oturum yapalım dediğinizi ima etmedim ki ben hala anlayamamışsınız. Bdv'de tek taraflı dinliyoruz demeniz da zekanızı gösterdi tabi.
Tek karşı çıkan da siz değilsiniz. Konuyu tam okuyun, karşı çıkanlar da oldu bana. Onlara poflamadım ama neden siz acaba?
Edit : Ayrıca tartıştığınız birisine "canım" yazmak da nedir? Asıl ergen sizsiniz :KK70:

Olur yazmam canım ;) emredersin minvalinde söylenmiş bir sözdür ..Sürekli aklıma hakaret ediyorsun ben olsam etmezdim ;)
Ayrıca ergen demedim ergen gibi dedim ...Neyse uğraşamayacağım ailene üzüldüm ,yazık dedim içimden hadi hayırlı şikayetlenmeler sana ..Annenin aldığı yastıkta yorganda iyi geceler ...

Allah basa vermesin ama sana sunu soylemek isterim benim babamda calisti surekli bende babami fazla göremiyordum.annem büyüttü yani sayilir benim annemde bizim fazla istedigimizi alamiyordu bi gun annemin yanina gittim gece vakti odasina girdim sessizce annemi ağladığına sahit oldum ışığı yaktim tabi o zamanlar orta okula gidiyordum anneme sarildim bende aglamaya basladim.niye agladigini sordum annem bendwn ozur diledi megerse istediklerimi alamiyormus bunun icinde kimbilir kac gece agladi Tabi anne sonuçta neyse benimki seninkinden farkli ama anlatmak istedim neyse sonuca gelicem annen yanliz yasamis anladigim kadariyla babandan bi sevgi bile gormedi belkide kimbilir.yanliz yasayan bi kadin icin daha kotusunude gordum inan annen o senin sen ona bir sarilsan koklayarak bi opsen sana nasil sarilir biliyormusun artik bende bir anneyim annemi cooook iyi anliyorum artik sende anne olunca anliyacaksin eminimmm:KK61::KK61:
Üzüldüm gerçekten durumunuza :( Yanlış anlaşılma oldu sanırım ben ailemden olmayan bir şeyi istemedim. Küçükken de durumumuz iyiydi. Ama mesela ben ilk defa bir oyuncak istemiştim alınmaması üzmüştü işte hep hatırlarım o günü. Çok yalvardığımı hatırlıyorum :( Babamın ben hariç herkese parası olmuştur. Başarılı bir çocuktum, daha iyi bir kariyerim olabilirdi. Elbette ki daha kötü insanlar var ben de merhametsiz biri değilim ama aileme karşı bu duygularım köreldi. Ben ola ki anne olursam çocuğumdan hiç bir şey esirgemem. Eminim ki siz de öyle. Teşekkür ederim yorumunuza.

Olur yazmam canım :KK66: emredersin minvalinde söylenmiş bir sözdür ..Sürekli aklıma hakaret ediyorsun ben olsam etmezdim :KK66:
Ayrıca ergen demedim ergen gibi dedim ...Neyse uğraşamayacağım ailene üzüldüm ,yazık dedim içimden hadi hayırlı şikayetlenmeler sana ..Annenin aldığı yastıkta yorganda iyi geceler ...
O kadar etkilendim ki bu gece sokakta yatacağım. Teşekkürler.

Üzüldüm gerçekten durumunuza :KK43: Yanlış anlaşılma oldu sanırım ben ailemden olmayan bir şeyi istemedim. Küçükken de durumumuz iyiydi. Ama mesela ben ilk defa bir oyuncak istemiştim alınmaması üzmüştü işte hep hatırlarım o günü. Çok yalvardığımı hatırlıyorum :KK43: Babamın ben hariç herkese parası olmuştur. Başarılı bir çocuktum, daha iyi bir kariyerim olabilirdi. Elbette ki daha kötü insanlar var ben de merhametsiz biri değilim ama aileme karşı bu duygularım köreldi. Ben ola ki anne olursam çocuğumdan hiç bir şey esirgemem. Eminim ki siz de öyle. Teşekkür ederim yorumunuza.
Tabi konuyu biliyorum ben sadece anlatmak istedim.nediyecegimi bilmiyorum tabi suan ailen haksiz gibi görünüyor ama onlarida dinlemek lazim elbetteki onlarinda soyliyecekleri vardir yoksa hic bir anne bunu yapmaz bir sebep olmasi lazim

Tabi konuyu biliyorum ben sadece anlatmak istedim.nediyecegimi bilmiyorum tabi suan ailen haksiz gibi görünüyor ama onlarida dinlemek lazim elbetteki onlarinda soyliyecekleri vardir yoksa hic bir anne bunu yapmaz bir sebep olmasi lazim
Annemin korumacı tavır takınmasına bir cevap bulabiliyorum sadece. Kendi ailesinden kaynaklı bir şey, pek iyi bir çocukluk geçirmemiş sanırım ben de başkalarından öğrendim bunu daha yeni.
Ama sözlerini tutmama vs şeylere pek cevabım yok. Konuştuğumda da olay farklı yerlere gidiyor zaten.

Şu benim durumuma şımarıklık diyen, konunun özünü anlayamayan, bana şımarık, korkak diyenlerin çoğu şurda evleneceği zaman kendi ailesini geçtim kocasının ailesinden dahi bir şeyler bekleyen insanlar. Yoksa o yüzden bu kadar konu var burda "evlenirken eşimin ailesi destek olmadı" temalı. Bu ne ikiyüzlülük?

Arabam da yok, o barbie bebek de alınmadı bana. İçiniz rahat etsin.

Ortada onların şekillendirdiği bir hayat var. Kazanıldığı halde gidilemeyen bir üniversite var. Mezun olunca çalıştım çok iyi bir iş değildi vasattı bana göre. Seyahati de bol bir işti. Ama onda bile huzur vermediler. Mesela o gün için x şehrine gidiyorduk ve işyerimi arayıp oraya gidip gitmediğimi kontrol ediyorlardı(Herhalde evden kaçma amaçlı iş gezim olduğunu zannediyorlardı.) İşimi sevmiyordum ve bu saçmalıklarına dayanamadım. Ben bu kadar yapabiliyorum bulduğum iş bu, siz bulun o zaman dedim bıraktım işi de. (Ki babam oğlu gibi sevdiği kuzeni için ne işler ayarladı. Benim için kılını kıpırdatmıyor. Hep sen yapamazsın edemezsin lafları duydum. Pes ettim. Her şeye çok geç kalmış hissediyorum kendimi.
Evlenmek de istemiyorum pek. Sizin adınıza sevindim, daha da mutlu olursunuz umarım. Ama kendimde ben sevmediğim iş için yıllarca çalışma gücü bulamıyorum. Ölümü tercih ederim. Umarım bir gün her şey düzelir ama anne babamın hayatta olup olmamasını çok görmüyorum şuan. Kızgınım onlara. Beni istemediğim bir hayata getirdikleri için.
ben bu kadar ççifte standart yapıldığına inanmıyorum kuzenine iş buluyor da sana bulamıyor öyle mi? hayattaki başarısızlıklarının hepsini aillene yüklüyorsun sen de sevgilinden ayrılmasaydın kimse sana ayrıl demedi ki resti çekip evlenseydin. ünv okuyunca 1. yılında ne kadr sevmediğini görüp tekrar sınava hazırlansaydın. ne kadar kolay başkasını suçlamak

Merhaba,

Benim 2. üyeliğim bu, yönetime haber verdim. Sorunum da başlıkta belirttiğim gibi. Ergen falan değilim 24 yaşındayım artık.

Gelelim sebeplerine. Ben küçükken babasız büyüdüm, işi gereği yanımızda olamıyordu fazla. 3 ayda bir görürdüm. Çok özlerdim onu. Ağlardım hep giderken hatırlıyorum ama hiç anneme belli etmezdim o da üzülmesin diye. Genel olarak da hep çevremdeki insanların durumu çok iyi olmuştur, zenginlik açısından bahsediyorum. Bunu belirtiyorum çünkü bizim de durumumuz normal üstü olmasına rağmen annem mesela küçükken bi oyuncak istediğimde(ki çok nadir oyuncak isterdim) almak istemezdi, pahalı gelirdi bir barbie bebek bile... Annem biraz cimriydi sanırım bana karşı. Ve babam olmadığı için yanımızda sürekli baskıladı beni küçükken bile.Onu giyme öyle yapma diye sürekli kısıtladı. Hiç hoşlandığım, beğendiğim birileri olsa bile söyleyemedim. (Annem yüzünden sessiz bir yapıda olduğumu düşünüyorum. Kişilik bozukluğu tanısı konuldu bu arada.)

Ergenlikte de aynen böyleydi. Arkadaşlarım ve yaşadığım çevre o kadar serbestti ama ben doğru düzgün akşamları çıkamazdım. Hoşlandığım çocuk olamazdı. anlatsam hep kızardı. Bazen bu tarz sebeplerden vururdu bana. Ben de karşılık veriyordum. Sorunlu bir ergenlik geçirdim. Sürekli kavga, bağırış...

Neyse üniversite sınavında başarılı oldum, zaten derslerim hep iyiydi. Teknik bir üniversiteye gidebilecekken onların vaatlerine kanarak bulunduğum şehirde okudum. İstediğimi yapabilirmişim, arabayı bana vereceklermiş hatta yeni araba alınması gibi şeylerle kandırıldım resmen. Şehir dışında yapamazsın geçinemezsin istemiyoruz dediler ben de gitmedim. Tabi benim okulum bitti artık ama bu sözlerin hiçbiri tutulmadı. Ben artık çok üzülüyorum. Saçma gelebilir ama çevremdeki herkes bu kadar imkana sahipken bana söz verilen şeylerin yapılmaması canımı çok acıtıyor. Çevremde herkes çocuğunun geleceği için onca şey yapıyor(eğitimler, yurt dışı, iş bulmalar vs.) Parası olmasına rağmen çocuğunu düşünmeyen aile olmasın daha iyi diyorum. Babam mesela asla benim istediğim şeyleri yapmadı ama kendi ailesine ve sanırım hoşlandığı için kendi kiracısına bile ne paralar akıttı...

Kişiliğimden, hayatımın kötü gidişatından, istemediğim okulda okumaktan hep onları sorumlu tutuyorum. Mesleğimi sevmiyorum. Şuan da çalışmıyorum. Artık onlara karşı da çok fazla hissizleştim. Sevdiğim adamla ilişkimi onun haberi olmamasına rağmen bu yüzden bitirdim. Ailelerimiz farklı diye. Kendi ailemden utandım resmen.

Hastalıktan ölseler de gidip bakmıyorum ne haldeler diye. Hastaneye giderken asla eşlik etmiyorum. Yaşlanınca da bakacağımı düşünmüyorum onlara. Biriktirdikleri parayla bakıcı tutsunlar ! Yaşamak istemediğim bu hayatı yaşattıkları için kızgınım onlara. Evi terkediyorum sürekli valizimi toplayıp. Olay sadece maddi değil bu arada beni bu şekilde yetiştirdikleri için ve görüyorum herkes çocuğuna bir şeyler yapmak faydalı olmak için yaşıyor. Ama bizimkiler öyle değil. Ben ailemi sevmiyorum, bazen düşünüyorum da hatta ölseler bile üzülmeyeceğim galiba :KK43:

Durumumdan rahatsızım. Sizce ben ne yapmalıyım? Ailemi sevmiyorum, onlardan utanıyorum, onlara çok kızgınım ve bu geçmiyor.
Anliyorum seni , bende ayni durumlari yaşadim.cok kisitlandim ve kendimi hep başkalarin yaninda ezik ve yoksul hissederdim .
Ama bence ailen sana madi yardimdan daha cok özgüvenini almişlar .
Sen yalniz başaramazsin gidemessin diyerek senin attici olma cesarettini tamamen yok ettmişler. Tabi bunlar küçük yaştayken başliyarek oluyor .ozamanlar
Bunla oynama böyle giyinme şöyle konunuşma vs..
Öyle olnca insan kendi kararlarini vermekte zorlaniyor çünkü icinde bir huzursuzluk var acaba hangi negatif yorum
verecekler diye..
Cocuklar anne ve babalarindan taktir edilmek ve beğenilmek ister .öylecede kendin olmaya cesarettin kalmiyor.
Ayni psyologik sorunlarida ben yaşadim ve yaşiyorum .maalesef sen şimdi bir radikal
değişim yapmassan illerde evlendinmi eşinin isteklerine ve söylediklerine kulak asacaksin ve asla multu olmuyacaksin.

Kendi isteklerini gercekleştirme zamanin var.iyi kötü işe başla ve evden ayril. istediğin gibi gönlünce serbest yaşa .
Hayattan ne bekliyorsun onlari öğren.

Başarabilirsin sen zeki bir kizsin boşuna o
Uni bittirmedin.sadece biraz cesaret et ve yap .inan bana mutluluğu anca yakalarsin.

Ailen belki hiç farkinda bile değiller sana ne hissettirdiklerinden .belki başka bildikleri yok.onlara kizmak yerine beklentileri birak ve kendin icin kendin hareket et .

Anliyorum seni , bende ayni durumlari yaşadim.cok kisitlandim ve kendimi hep başkalarin yaninda ezik ve yoksul hissederdim .
Ama bence ailen sana madi yardimdan daha cok özgüvenini almişlar .
Sen yalniz başaramazsin gidemessin diyerek senin attici olma cesarettini tamamen yok ettmişler. Tabi bunlar küçük yaştayken başliyarek oluyor .ozamanlar
Bunla oynama böyle giyinme şöyle konunuşma vs..
Öyle olnca insan kendi kararlarini vermekte zorlaniyor çünkü icinde bir huzursuzluk var acaba hangi negatif yorum
verecekler diye..
Cocuklar anne ve babalarindan taktir edilmek ve beğenilmek ister .öylecede kendin olmaya cesarettin kalmiyor.
Ayni psyologik sorunlarida ben yaşadim ve yaşiyorum .maalesef sen şimdi bir radikal
değişim yapmassan illerde evlendinmi eşinin isteklerine ve söylediklerine kulak asacaksin ve asla multu olmuyacaksin.

Kendi isteklerini gercekleştirme zamanin var.iyi kötü işe başla ve evden ayril. istediğin gibi gönlünce serbest yaşa .
Hayattan ne bekliyorsun onlari öğren.

Başarabilirsin sen zeki bir kizsin boşuna o
Uni bittirmedin.sadece biraz cesaret et ve yap .inan bana mutluluğu anca yakalarsin.

Ailen belki hiç farkinda bile değiller sana ne hissettirdiklerinden .belki başka bildikleri yok.onlara kizmak yerine beklentileri birak ve kendin icin kendin hareket et .
Değersiz hissettiriyorlar genelde. Aynen dediğiniz o baskılar sonucunda da özgüvensiz biri oldum. Dışardan bakılınca çok özgüvenli biri olarak göründüğümü söylerler ama azıcık tanıyınca anlaşılır. Ya da konuşmaya başlayınca ben :/
Başarabilirim ama bazı sebeplerden ötürü ben daha çok maddi bakar oldum hep olaylara. Kendi hayatımı kurmak istiyorum ama o zaman şartlarım bu kadar iyi olmayacak. Özgürlüğüm olacak ama istediklerimi gerçekleştiremeyeceğim. Belki böyle maddi açıdan rahat olamayacağım. O beni korkutuyor.
Şuan çok "ben" odaklı biri oldum çıktım.
Bu arada sormak istiyorum. Benzer durumları yaşamışız sanırım. Nasıl aştınız?

Merhaba,

Benim 2. üyeliğim bu, yönetime haber verdim. Sorunum da başlıkta belirttiğim gibi. Ergen falan değilim 24 yaşındayım artık.

Gelelim sebeplerine. Ben küçükken babasız büyüdüm, işi gereği yanımızda olamıyordu fazla. 3 ayda bir görürdüm. Çok özlerdim onu. Ağlardım hep giderken hatırlıyorum ama hiç anneme belli etmezdim o da üzülmesin diye. Genel olarak da hep çevremdeki insanların durumu çok iyi olmuştur, zenginlik açısından bahsediyorum. Bunu belirtiyorum çünkü bizim de durumumuz normal üstü olmasına rağmen annem mesela küçükken bi oyuncak istediğimde(ki çok nadir oyuncak isterdim) almak istemezdi, pahalı gelirdi bir barbie bebek bile... Annem biraz cimriydi sanırım bana karşı. Ve babam olmadığı için yanımızda sürekli baskıladı beni küçükken bile.Onu giyme öyle yapma diye sürekli kısıtladı. Hiç hoşlandığım, beğendiğim birileri olsa bile söyleyemedim. (Annem yüzünden sessiz bir yapıda olduğumu düşünüyorum. Kişilik bozukluğu tanısı konuldu bu arada.)

Ergenlikte de aynen böyleydi. Arkadaşlarım ve yaşadığım çevre o kadar serbestti ama ben doğru düzgün akşamları çıkamazdım. Hoşlandığım çocuk olamazdı. anlatsam hep kızardı. Bazen bu tarz sebeplerden vururdu bana. Ben de karşılık veriyordum. Sorunlu bir ergenlik geçirdim. Sürekli kavga, bağırış...

Neyse üniversite sınavında başarılı oldum, zaten derslerim hep iyiydi. Teknik bir üniversiteye gidebilecekken onların vaatlerine kanarak bulunduğum şehirde okudum. İstediğimi yapabilirmişim, arabayı bana vereceklermiş hatta yeni araba alınması gibi şeylerle kandırıldım resmen. Şehir dışında yapamazsın geçinemezsin istemiyoruz dediler ben de gitmedim. Tabi benim okulum bitti artık ama bu sözlerin hiçbiri tutulmadı. Ben artık çok üzülüyorum. Saçma gelebilir ama çevremdeki herkes bu kadar imkana sahipken bana söz verilen şeylerin yapılmaması canımı çok acıtıyor. Çevremde herkes çocuğunun geleceği için onca şey yapıyor(eğitimler, yurt dışı, iş bulmalar vs.) Parası olmasına rağmen çocuğunu düşünmeyen aile olmasın daha iyi diyorum. Babam mesela asla benim istediğim şeyleri yapmadı ama kendi ailesine ve sanırım hoşlandığı için kendi kiracısına bile ne paralar akıttı...

Kişiliğimden, hayatımın kötü gidişatından, istemediğim okulda okumaktan hep onları sorumlu tutuyorum. Mesleğimi sevmiyorum. Şuan da çalışmıyorum. Artık onlara karşı da çok fazla hissizleştim. Sevdiğim adamla ilişkimi onun haberi olmamasına rağmen bu yüzden bitirdim. Ailelerimiz farklı diye. Kendi ailemden utandım resmen.

Hastalıktan ölseler de gidip bakmıyorum ne haldeler diye. Hastaneye giderken asla eşlik etmiyorum. Yaşlanınca da bakacağımı düşünmüyorum onlara. Biriktirdikleri parayla bakıcı tutsunlar ! Yaşamak istemediğim bu hayatı yaşattıkları için kızgınım onlara. Evi terkediyorum sürekli valizimi toplayıp. Olay sadece maddi değil bu arada beni bu şekilde yetiştirdikleri için ve görüyorum herkes çocuğuna bir şeyler yapmak faydalı olmak için yaşıyor. Ama bizimkiler öyle değil. Ben ailemi sevmiyorum, bazen düşünüyorum da hatta ölseler bile üzülmeyeceğim galiba :KK43:

Durumumdan rahatsızım. Sizce ben ne yapmalıyım? Ailemi sevmiyorum, onlardan utanıyorum, onlara çok kızgınım ve bu geçmiyor.

İstediğin oyuncağın çocukken alınmamasına o kadar takılma.. Bizde de kısmen bazen olurdu öyle şeyler. Hoşlandığın kişiyi söyleyememe olayını da çok sorun etme.. Çünkü o yaşlarda erkeklere ilgili belli edersen çok büyük olasılıkla gtü kalkar senin ilgini bildiğinden gidip de konuşmaz kızla.. İlgini çok söyleme zaten, Seninle ilgilenen varsa seni bulur konuşur. Ama ailenin seni burada yaşarsan şunu şunu alırız demesi olmamış.. Ama bir de şu var, bir kisi bir şeyi çok isterse kim ne derse desin onu yapar. Oyuncu demet evgar tiyatrocu olucam diyince ailesi karşı çıkmış, açlık grevi yapıp saçları dökülünceye kadar devam etmiş.. Sonra istediğine ulaşmış. Her işin sonu, sorunlara rağmen kendini kurtarmaya bakıyor. Bu hepimiz için geçerli.

Merhaba,

Hastalıktan ölseler de gidip bakmıyorum ne haldeler diye. Hastaneye giderken asla eşlik etmiyorum. Yaşlanınca da bakacağımı düşünmüyorum onlara. Biriktirdikleri parayla bakıcı tutsunlar ! Yaşamak istemediğim bu hayatı yaşattıkları için kızgınım onlara. Evi terkediyorum sürekli valizimi toplayıp. Olay sadece maddi değil bu arada beni bu şekilde yetiştirdikleri için ve görüyorum herkes çocuğuna bir şeyler yapmak faydalı olmak için yaşıyor. Ama bizimkiler öyle değil. Ben ailemi sevmiyorum, bazen düşünüyorum da hatta ölseler bile üzülmeyeceğim galiba :(

Maddiyat değil diyorsun sadece maddi problem saymış gibisin ben bir şey göremedim şahsen..ergen değilim diyorsun bir daha duşun derim.

İstediğin oyuncağın çocukken alınmamasına o kadar takılma.. Bizde de kısmen bazen olurdu öyle şeyler. Hoşlandığın kişiyi söyleyememe olayını da çok sorun etme.. Çünkü o yaşlarda erkeklere ilgili belli edersen çok büyük olasılıkla gtü kalkar senin ilgini bildiğinden gidip de konuşmaz kızla.. İlgini çok söyleme zaten, Seninle ilgilenen varsa seni bulur konuşur. Ama ailenin seni burada yaşarsan şunu şunu alırız demesi olmamış.. Ama bir de şu var, bir kisi bir şeyi çok isterse kim ne derse desin onu yapar. Oyuncu demet evgar tiyatrocu olucam diyince ailesi karşı çıkmış, açlık grevi yapıp saçları dökülünceye kadar devam etmiş.. Sonra istediğine ulaşmış. Her işin sonu, sorunlara rağmen kendini kurtarmaya bakıyor. Bu hepimiz için geçerli.
Öncelikle açıklama getireyim :)
1. Çocukken zaten hiç oyuncak istemezdim bilgisayar oyunları revaçtaydı o zamanlar :) Şaka bir yana öyle sürekli bir şeyler isteyen bir çocuk değildim. Sadece oydu yani.
2. Hoşlandığım kişiyi söyleyemezdim derken annemle paylaşamazdım. Yanlış anlamışsınız. Annemle arkadaş gibi olmak isterdim saygıyı koruyarak abartmadan :) Arkadaşlarım paylaşırdı bir çok şeyi anneleriyle. Ben üniversitede çok yanlış kişilerle yakınlık kurdum annemle bazı şeyleri paylaşabilsem belki o beni yönlendirebilirdi.
3. Çok isteyip de olması durumuna pek inanmıyorum. Yanlış anlamayın ama kişisel gelişim kitaplarından alınmış sözler gibi geliyor. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Maddiyat değil diyorsun sadece maddi problem saymış gibisin ben bir şey göremedim şahsen..ergen değilim diyorsun bir daha duşun derim.
Ailemden maddi beklentilerim olduğu doğrudur ama bunda yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum ailemden bekliyorum sonuçta. Bu da evlada değer gösterme biçimi değil midir? Konuda maddi olmayan bir şey görmediğinizi söylemişsiniz. Düşünebiliyorsanız bir daha düşünün derim.

Back