• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi Sevmiyorum

Anlayabiliyorum demek istediklerini. Haklisin. Nankörlük ediyorsun diyenlere kulak asma . "senden kotulerid e var bak haaa" diyenleri anlamsız buluyorum. Neden iyi örneklerle kıyaslamak yerine hep kötü örneklerle kiyasliyoruz ki? İnsan böyle nasıl mutlu olabilir? İnsanlık böyle nasıl ilerleyebilir ki? Üzüm üzüme baka baka kararır diye boşuna soylememisler. Şu bdv konularının çoğunda kendinden daha kotuleri dusunerek nankorluk ettigi kanısına vararak derdini içinde tutan bir çok insan var ve hiç biri mutlu Degil. Hiç bi insan eşit olamayacağına gore kıyaslamak niye? Allah herkese farklı dert vermiş neden? Sınavdan geçiyoruz çünkü. Bi başkasının derdi sana küçük gelebilir belki de başına gelse altından kalkamayacaksin. Bırakın artık kıyaslamayi kiyaslanmayi bir kere geliyorsunuz dünyaya siz mutlu olmazsaniz yeyistireceginiz çocuklarda mutlu olamayacaklar ve bu zincir böyle devam edecek

ben senin onlara kizgin olmani anlamiyorum anlamam da..:KK14:
araba alsalar onlardan iyisi olmazdi dimi? ne kadar metaryalistsin yazik..
durumunuz olsa da unv bitirmis birine ailesi araba cekmek,luks yasatmak zorunda degil..kolunda altin bilezigin yani meslegin var.

24 yasindasin unv bitirmissin,enerjini ailenden nefret ederek tuketecegine git is bul calis hayatini kur madem hayatin nasil isledigini bu kadar detayli analiz edip gunah kecilerini bulmussun..
kendine de itiraf et korkaksin..hayata atilmaktan korktugun icin ailene sarmissin.
dus yakalarindan bence..ben 24 yasindayken kendi parami kazaniyordum ki hic sevmedigim bi iste calistim..

hani onlara bakmiyormussun ya hasta olduklarinda..merhamet etmeyene merhamet edilmez bunu kafana sok..sende yaslanacaksin ve ozaman karsina senin gibi egosuna kapilmis merhametsizler dikilince kafani duvarlara vurursun..
bence kendine ceki duzen ver.

bence çalışıp kendin yapmayı dene ya da uzakta okuyamadın madem uzakta iş bul çalış muhtaç olma bekleme kendin yap böylesi daha iyi olur bana göre millet iş bulma konusunada karışırlar mı bilemem ama
İşimdeki başlangıç maaşları çok iyi değil yani başka şehre gidersem yine onların maddi desteği gerekir sanırım. İş bulma konusuna gelince. Yine çoğu kişi(tanıdıklarım,arkadaşlarım vs.) tanıdıkları aracılığıyla kurumsal yerlerde iş buldular. Bu genel olarak böyle her yerde yani aksini iddaa eden yalan söyler. Ama ben onlardan böyle bişey istemedim zaten ki düşünmezler onlar bunu da.

Ben isteklerinizi normal buldum.
Yok olsa zaten soz vermezlerdi, veriyorlarsa da sozlerini tutsunlar.
Ben oyle maddi durumu iyi bir ailede buyumedim, eger olsaydi ve bir evlat olarak bana harcamasalardi evet sorun arardim, insan kime harcar parasini.
En kotusu de zaten duygusal bosluk, vermedikleri deger, sonrasi zaten evladina maddiatini bile cok goren aile, cunku deger yok.
Yine de tedavinizi olun, cok sert olmayin, cunku bu sertlik onlardan cok sizi yaralar.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Beni anlamanıza sevindim. Hastalığımın tedavisi biraz zor. Borderline imiş doktorun dediğine göre. İnternetten vs araştırdığım kadarıyla tedavisi epey zormuş. Aileden kaynaklı olduğu yazılıyor falan ama ne kadar doğru bilemiyorum.

Bizler ailelerimize tabi olarak yaşamak durumunda olan insanlarız.
Tüm okul hayatım boyunca ekstra bir şey yapılmadı bana da.
Benimkiler de kız çocuğu gözümüzün önğnde olsun diyerek göndermediler dışarıya.
Üniversite döneminde aman aman sısyal hayatım da olmadı. Kıyafetim de kontrollüydü makyajım da.
Ünv bitirdim, işe girdim, paramı kazanıyorum. Hayatımın bu şekildr olmasına ailenin elbette etkisi büyük ama onlardan nefret etmiyorum ve hatta çok seviyorum.
Kendi doğruları ile büyüttüler beni. Öyle biliyorlardı öyle öğrenmişlerdi.
Nefretinizi kontrol altında tutun. Hırsınıza bir çözüm bulun. Onlar sizin anne babanız düşmanınız değil.

Öncelikle konudaki ay sen bencilsin doymazsın türü mesajlara takmamanı öneririm. Sinir topraklaması yapan çok var forumda, stress atıyorlar.

Seni gayet anlıyorum. Burda zaten görebilene, konu sadece bir araba-bir barbie değil. Konu çabasızlık, konu cimrilik. Benim de annem cimridir mesela, olduğu gibi kabul ediyorum.

Ailen böyle gelmiş böyle gider. Artık değiştiremezsin onları. En iyisi kendine yeni bir sayfa açman, yeni bir hayat kurman.. Yaşın kaç? Tekrar üni sınavına hazırlanıp, istediğin mesleği seçebilirsin.. Madem maddi yardımları yok, burs alırsın, part time iş yaparsın vs en azındanaldığınaettiğine karışmazlar. Üniye hazırlanamam dersen, mesleğine devam et derim. Çook nefret ediyorsan, başka alanlara yönelsen, başka işler bulsan. En azından onlara maddi olarak bağımlı olma. Aldıkları 2 parça şeyin hesabını yaptıklarına göre.. Sevmediğin insanlarla beraber yaşamana gerek yok, iş bul yada oku, farklı bir yerde yaşa. İnsanları ailemiz diye sevmek zorunda değiliz. Bazen kötülük en yakınımızdan gelir, unutma

Anlayabiliyorum demek istediklerini. Haklisin. Nankörlük ediyorsun diyenlere kulak asma . "senden kotulerid e var bak haaa" diyenleri anlamsız buluyorum. Neden iyi örneklerle kıyaslamak yerine hep kötü örneklerle kiyasliyoruz ki? İnsan böyle nasıl mutlu olabilir? İnsanlık böyle nasıl ilerleyebilir ki? Üzüm üzüme baka baka kararır diye boşuna soylememisler. Şu bdv konularının çoğunda kendinden daha kotuleri dusunerek nankorluk ettigi kanısına vararak derdini içinde tutan bir çok insan var ve hiç biri mutlu Degil. Hiç bi insan eşit olamayacağına gore kıyaslamak niye? Allah herkese farklı dert vermiş neden? Sınavdan geçiyoruz çünkü. Bi başkasının derdi sana küçük gelebilir belki de başına gelse altından kalkamayacaksin. Bırakın artık kıyaslamayi kiyaslanmayi bir kere geliyorsunuz dünyaya siz mutlu olmazsaniz yeyistireceginiz çocuklarda mutlu olamayacaklar ve bu zincir böyle devam edecek
Ben de böyle düşünüyorum. İyi örnekler varken kötülerini düşünmek bana insanın kendisini saçma yere tatmin etmesi gibi geliyor. Ona bakarsak kim bilir kimler bizlere bakıp şükrediyordur haline... Beni anladığınız için teşekkür ederim.

Bizler ailelerimize tabi olarak yaşamak durumunda olan insanlarız.
Tüm okul hayatım boyunca ekstra bir şey yapılmadı bana da.
Benimkiler de kız çocuğu gözümüzün önğnde olsun diyerek göndermediler dışarıya.
Üniversite döneminde aman aman sısyal hayatım da olmadı. Kıyafetim de kontrollüydü makyajım da.
Ünv bitirdim, işe girdim, paramı kazanıyorum. Hayatımın bu şekildr olmasına ailenin elbette etkisi büyük ama onlardan nefret etmiyorum ve hatta çok seviyorum.
Kendi doğruları ile büyüttüler beni. Öyle biliyorlardı öyle öğrenmişlerdi.
Nefretinizi kontrol altında tutun. Hırsınıza bir çözüm bulun. Onlar sizin anne babanız düşmanınız değil.
Haklısınız kısıtlamalarına bazen bir şey diyemiyorum. Belki doğru yapmışlardır. Ama onların yüzünden şuan hayatım bu halde. İstemediğim üniversitede okudum, hayatım istemediğim yönde şekillendi. Kişilik bozukluğum, kendimi değersiz hissetme ve etrafla kendimi kıyaslama beni yiyip bitiriyor. Sevdiğim adamdan ailem yüzünden ayrıldım. Yani şuan yaşamak için hiç bir umudum kalmadı. Bazı arkadaşlar durumumu sadece araba, para vs olarak nitelendirdi ama tek sorun o değil elbet.

Olumlu bir şekilde eleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum..

Öncelikle konudaki ay sen bencilsin doymazsın türü mesajlara takmamanı öneririm. Sinir topraklaması yapan çok var forumda, stress atıyorlar.

Seni gayet anlıyorum. Burda zaten görebilene, konu sadece bir araba-bir barbie değil. Konu çabasızlık, konu cimrilik. Benim de annem cimridir mesela, olduğu gibi kabul ediyorum.

Ailen böyle gelmiş böyle gider. Artık değiştiremezsin onları. En iyisi kendine yeni bir sayfa açman, yeni bir hayat kurman.. Yaşın kaç? Tekrar üni sınavına hazırlanıp, istediğin mesleği seçebilirsin.. Madem maddi yardımları yok, burs alırsın, part time iş yaparsın vs en azındanaldığınaettiğine karışmazlar. Üniye hazırlanamam dersen, mesleğine devam et derim. Çook nefret ediyorsan, başka alanlara yönelsen, başka işler bulsan. En azından onlara maddi olarak bağımlı olma. Aldıkları 2 parça şeyin hesabını yaptıklarına göre.. Sevmediğin insanlarla beraber yaşamana gerek yok, iş bul yada oku, farklı bir yerde yaşa. İnsanları ailemiz diye sevmek zorunda değiliz. Bazen kötülük en yakınımızdan gelir, unutma
Bencil olduğumu düşünmüyorum. Anladığınız için teşekkür ederim.

24 yaşındayım. Artık tekrar hazırlanamam. Aslında mesleğim çok güzel ama bana göre değil. Ya da bu bölümü teknik bir üniversitede okumuş olsaydım her şey daha farklı olurdu. Mesleğime devam edeceğim sanırım, bu aralar iş arayışındayım. Moralimin bozulması daha çok çevremin hep çok zengin olması, ailelerinin onlar için bir şeyler yapmaları. Yani herkes mi böyle olur, %80'i böyle. Belki ergen gibi ama ister istemez karşılaştırıyorum kendimi. :(

Haklısınız kısıtlamalarına bazen bir şey diyemiyorum. Belki doğru yapmışlardır. Ama onların yüzünden şuan hayatım bu halde. İstemediğim üniversitede okudum, hayatım istemediğim yönde şekillendi. Kişilik bozukluğum, kendimi değersiz hissetme ve etrafla kendimi kıyaslama beni yiyip bitiriyor. Sevdiğim adamdan ailem yüzünden ayrıldım. Yani şuan yaşamak için hiç bir umudum kalmadı. Bazı arkadaşlar durumumu sadece araba, para vs olarak nitelendirdi ama tek sorun o değil elbet.

Olumlu bir şekilde eleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum..

Ailem yüzünden sevgilimden ayrıldım kısmı bana feci şekilde kendi suçunuzu dışsallaştırma gibi geliyor (acayip derecede yanılıyor da olabilirim).
Yani şu ya da bu şekilde ilişkiyi yürütemediniz, bunun sevrbi muhtemelen olacakalrın sorumluluğunu alamayışınızdır. Ailem yüzünden dediğiniz noktada, onlar beni bu hale getirdiler bak ilişkim yok oldu diyerek iyice hırs besliyorsunuz.
Paikolojik sıkıntılar çok kötüdür. Allah düşmanıma vermesin ancak sizib de olaylarla gerçekçi şekilde yüzleşmeniz gerek.

Ailem yüzünden sevgilimden ayrıldım kısmı bana feci şekilde kendi suçunuzu dışsallaştırma gibi geliyor (acayip derecede yanılıyor da olabilirim).
Yani şu ya da bu şekilde ilişkiyi yürütemediniz, bunun sevrbi muhtemelen olacakalrın sorumluluğunu alamayışınızdır. Ailem yüzünden dediğiniz noktada, onlar beni bu hale getirdiler bak ilişkim yok oldu diyerek iyice hırs besliyorsunuz.
Paikolojik sıkıntılar çok kötüdür. Allah düşmanıma vermesin ancak sizib de olaylarla gerçekçi şekilde yüzleşmeniz gerek.
Yok benim ailem ve onun ailesi onun yaşam tarzı bizimkilerle çok farklıydı. Ben utandım biraz ailemden. Ayrıldım. Ailemin de kesinlikle istemeyeceği biriydi. Kötülüğünden değil ama azıcık yaş farkından dolayı vs.
Başka konularda suçumu dışsallaştırma dediğiniz şey olabilir. Kişilik bozukluğum belki... Ama ben onu da kesinlikle onlara bağlıyorum. Bilmiyorum ya ben herşeyden onları sorumlu tutuyorum sanki.
Ben üzerime düşeni yaptım çünkü. Çocukken hep çok çalışkandım, kötü alışkanlıklarım olmadı, çok hanım hanımcık olarak bilinirim hala çevremde.(Aslında ev içinde öyle değilim). Teşekkür ederim yine de yorumunuz için.

O beğenmediğin ailen maalesef ki senin gibi birini bu yaşa getirmiş ve okutmuş..
Bence bu yazdıkların çok fazlaca nankörlük oluyor
Ölseler üzülmem lafını hak edecekleri bişey göremedim yazdıklarında
Çoook kişi vardır ailesinde zaman zaman şiddet görmüş olan
Herkes sorunlu, ruh hastası olmuyo yani
Senin gibi evlat düşman başına.
Aç da biraz gazete falan oku insanlar neler yaşıyo bu ülkede.
Bi insan birine değer veriyosa iyi yanlarını görür
Vermiyosa da hep kötü şeyler bulur bi şekilde

Madem ikinci üyeliğin burda görüyosundur insanların ailelerinden ne çektiklerini
Senin dertlerine bak yok yurtdışına gidememiş yok yeni araba alınmamış bıdı bıdı
Millet meslek sahibi bile olamıyo bu ülkede be kolay kolay
Az ye de kendi paranı biriktir onla git yurtdışına
Oturduğun yerden eleştirmeyi bırak
Onların parasını pulunu da kabul etme git çalış kendine ev tut bi tane o zaman
Madem bu kadar nefret ediyosun cesaretin varsa böyle yap da görelim
Aynen katılıyorum arkadaşıma Allahım evladlarımızı kendine hayırlı kul bizede evlat eylesin amin

Yok benim ailem ve onun ailesi onun yaşam tarzı bizimkilerle çok farklıydı. Ben utandım biraz ailemden. Ayrıldım. Ailemin de kesinlikle istemeyeceği biriydi. Kötülüğünden değil ama azıcık yaş farkından dolayı vs.
Başka konularda suçumu dışsallaştırma dediğiniz şey olabilir. Kişilik bozukluğum belki... Ama ben onu da kesinlikle onlara bağlıyorum. Bilmiyorum ya ben herşeyden onları sorumlu tutuyorum sanki.
Ben üzerime düşeni yaptım çünkü. Çocukken hep çok çalışkandım, kötü alışkanlıklarım olmadı, çok hanım hanımcık olarak bilinirim hala çevremde.(Aslında ev içinde öyle değilim). Teşekkür ederim yine de yorumunuz için.

Bir abla olarak şunu önereyim naçizane.
Yaşadığınız şey her ne olursa olsun olduğu gibi kabullenip sorumluluğu kendi üzerinize almanız lazım bu bir.
Borderline dediğiniz öyle kolayca altımdan kalkılabilecek bir bozukluk değil tedavinizi hiç aksatmadan sürdürmrniz lazım bu iki.
İlaç tamam ancak kendiniz de bunula mücadele etmelisiniz, hayattan zevk almalısınız. Gerekirse bunu kendinizi zorlayarak yapmalısınız bu da üç.
Umarım güzel günleriniz çok yakınınızdadır.

Bir abla olarak şunu önereyim naçizane.
Yaşadığınız şey her ne olursa olsun olduğu gibi kabullenip sorumluluğu kendi üzerinize almanız lazım bu bir.
Borderline dediğiniz öyle kolayca altımdan kalkılabilecek bir bozukluk değil tedavinizi hiç aksatmadan sürdürmrniz lazım bu iki.
İlaç tamam ancak kendiniz de bunula mücadele etmelisiniz, hayattan zevk almalısınız. Gerekirse bunu kendinizi zorlayarak yapmalısınız bu da üç.
Umarım güzel günleriniz çok yakınınızdadır.
Çok ünlü doktorlara da gittim ama tedavi olunacak bir şey değil inanın ki... Geçici bir sıkıntı değil çünkü kendimi bildim bileli aynıyımdır.
Bu arada kendi sorumluluğumu da aldım bir süreliğine. Ben okul varken de deneyim kazanmak için de mesleğimle ilgili çalıştım. Mezun olduktan sonra da 1 yıl kadar çalıştım. Ama sevmediğim işi yapmaktansa ölürüm diyip bıraktım işi :)) Şuan yine iş arayışındayım.
Teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için. Sevgiyle kalın :)

Ben sizi haklı buldum. Üstünüze üstünüze gelip yok kötü evlatsın,nankörsün diyenleri hiç önemsemeyin. Çünkü yaşamayan bilmez. Mesleğiniz varmış onlara bağımlı değilsiniz sevmeseniz bile para kazanmak ve hayatınızı kurmak için o mesleği icra etmenizi öneririm. Evden ayrılıp kendi evinizi tutabilirsiniz, kendi hayatınızı kurabilirsiniz. Reşit bir bireysiniz. Ailenizle olmak zorunda ya da onları sevmek zorunda değilsiniz. Evde olup kendinizi üzmeye devam etmeyin lütfen. Çalışın, hayatınızı kurun ve tedavi olun. Benim önerilerim bunlar. Ve sevdiğiniz birinden de vazgeçmeyin aileniz yüzünden. Utanıyor olabilirsiniz ama onları fazla bir araya getirmek zorunda değilsiniz unutmayın.

Ben de böyle düşünüyorum. İyi örnekler varken kötülerini düşünmek bana insanın kendisini saçma yere tatmin etmesi gibi geliyor. Ona bakarsak kim bilir kimler bizlere bakıp şükrediyordur haline... Beni anladığınız için teşekkür ederim.
Bana gore kıyaslamak aciz insanların işi

Ya ne çok zırvalayan olmuş, yok ailenmiş de okutmuşlar da bilmem ne de. Lan tabi okutacaklar! Adamlar belli ki zengin, bir zahmet onu da yapsınlar. Sanki kız doğmadan evvel sordular, doğmak istiyor musun diye. Çocuk yaptıysan bakacaksın arkadaş, istediği okula da göndereceksin, söz verdiysen de tutacaksın. He yok yapmam diyorsa da yapmayacaktı çocuk mocuk. Ne bu kedi mi sanki yemini suyunu ver evde yatsın? İnsan be o insan! Çoğu aileyi anlamıyorum bu sebepten, kiminin yemeye ekmeği yok doğurmuş 4 tane, kimi varlıklı 1 taneye yetemiyor.
Valla onu bunu bilmem, varlıklı veya değil bir adam çocuk yaptıysa standartları elverdiğince o çocuğa en iyisini yapacak. Gerekirse az yiyecek o çocuğa yedirecek o kadar! E yok katlanamam diyorsan da yapma arkadaş yapma!

Kırgınlığınızı anlıyorum ve hak veriyorum.

Ama hasta olduklarında yardım etmeyecek, yaşlılıklarında bakmayacak kadar bir şey var mı bilemedim.

Durumundan rahatsız olman düzelme ıstegın olduğunu gosterıyor..
Varlık içinde yokluk çekme hıssını bılırım.. Babam da öyleydı. Cocukkken cok cektırdı.Onlar da benım unıyı dısarda okumamı ıstemedıler ama tercıhlerımı kendım yaptım gıttım. Parasal manada skıntı cektırmedıler. Uzak olduğumdan özlüyorlardı. Uzaklasınca degerlenıyosun. Kızsam da uzulsem de aılemı kimseye degısmem ben.
Hırsız uğursuz yada katil de mı baban , ailenden utanıyorsun?

Ayrıca yazdıklarında hıc bahsettgın kadar nefret duyulacak bısey goremıyorum. Aıle ıcınde yaşanılan aılede kalır. Elın oglu yüzünden ailenden utanman ne demek ? Bence saçma sapan seylere kafa yoracağına iş guc sahıbı ol once. İşe gir. Ayaklarının ustunde durman , evın cocugu olmaktan çıkman lazım. Sen kendıne aılene bağımlı olduğundan kızıyosun belkı de. Derdın kendınle... Bıraz radıkal adımlar at hayatında. Ona buna mana bulacağına.. Ne zor şartlarda okuyan ınsanlar var.. Bir lokma ekmeğe muhtaç.. Devletın verdıgı bursla, yurdunda kalıp 2 öğün yemekle doyan ınsanlar var.. Neymıs erkek arkadaşını soyleyememıs.. İş sahıbı ol ayakalrının uzerınde bı dur , sonra soyle. Ve en onemlısı şükretmeyi öğren.:63:

Back