Aileme Öfkeliyim Kızgınım Kırgınım

Hala ailenizle mi yaşıyorsunuz? Evlen baskısı yapiyorlar mi size? Kardesiniz varsa o ne durumda? Siz psikolojinizi duzeltmeden adim atamazsiniz once ordan baslayin. 30 senelik yasanmisliklar yardimsiz atlatilmaz.
Evet ailemle yaşıyorum evlen baskısı yok cunku aileye maddi destek oluyorum
Kardeşlerimde çok rahat degil ama ben en büyük olduğum için bi tik daha emirler zorbalıklar bende daha fazla
Hala ailenizle mi yaşıyorsunuz? Evlen baskısı yapiyorlar mi size? Kardesiniz varsa o ne durumda? Siz psikolojinizi duzeltmeden adim atamazsiniz once ordan baslayin. 30 senelik yasanmisliklar yardimsiz atlatilmaz.

Evet ailemle yaşıyorum evlen baskısı yok cunku aileye maddi destek oluyorum
Kardeşlerimde çok rahat degil ama ben en büyük olduğum için bi tik daha emirler zorbalıklar bende daha fazla
Ben kendi evinize cikmadan bu psikolojiden kurtulabileceginizi sanmiyorum.

Öncelikle uzman desteği almalısınız.

Eğer o aileye rağmen okuyup iş sahibi olduysanız yine o eski hayata rağmen istediğiniz kılığa bürünebilirsiniz.

Yine bir deli cesareti ile kilo vermeye başlayın . Maasinizla yeni kıyafetler alın.

Kuaföre gidin şekil yapsınlar saçlarınıza. Cilt bakımı yaptırın.

En kolayı kalmış aslında geriye. Basarabilirsiniz.

Zor olani başarmışsın:KK54: spora yazılın hem zayıflarsınız hem depresyona iyi geliyor. Sağlıklı beslenmeyle ilgili kitaplar alıp okuyun. Geri kalanını da kuaför, trendyol halleder)

Canım, ilk işin bir psikolog/psikiyatr ile çalışmaya başlamak olacak çünkü küçüklüğünden beri maruz kaldığın bu şeyi, tek başına atlatman zor olacak.

Seni anlıyorum çünkü psikolojik şiddeti ailemde gördüm.
Seninkine tıpatıp benzer değil ama bir miktar paralel.

Yürüyüşün, duruşun bile değişmiştir ergenlikte, memelerini içeri saklamak için kamburlaşmışsındır.

Diyeceğim o ki sana fiziksel tavsiye veremem, ruhsal da; çünkü bu bir "Travma"
Yardım almalısın.
Sen uğraştıkça, suçluluk duygun bastıracak, her yerinden ayrı patlayacaksın, "Psikolog" diyorum üstüne basa basa.
Sonra devamı çözüldükçe gelecek.

Böyle gamlı baykuş gibi yazmam da iyi olmamış, moralini bozma niyetiyle yazmadım belirtmek isterim. :))

İnsanın istedikten sonra yapamayacağı şey yok ancak sorunun kaynağı bu; önce buradan atlaman gerekecek demek istedim. Çünkü, derdini tek veremediğini gördüm; maziyi açıp, maziye dalıp çıkıp "Spor-giyim-aksesuvar kullanımı vb." dertlerini vermiş olman, bana, senin hala eskide takılı olduğun izlenimini verdi. Bu yüzden ilk adresin "Psikolog" olmalı.

Konuşa konuşa açılır, doğru tavsiyelerle düşünce yönünü değiştirir ve geçmişine sağlıklı sünger çekerek şimdiye bakabilirsin ve şimdiye doğru şekilde bakmaya başlayınca zaten otomatik olarak sporun da, giyimin de vs. toparlanmaya başlar; bunu söylemek istedim, felaket tellalı gibi girmişim konuya fark etmemişim, kusura bakma :))

Yaparsın, önce bir psikolog; ardından sağlıklı dönüşüm ve mümkünse evi ayırabilmen.

Kombin hazırlamak değilde kombine giyinmek zor geliyor sanki başkasının kıyafetlerini emanet kalmış gibi hissedecek kendime yabancı olucak
O zaman siz mevcut tarzını zamanla benimsemişsiniz. Kimse eleştiriyor diye değiştirmeyle uğraşmayın. Ya da kendiniz değiştirmek istiyorsanız zamanla giydikçe alışırsınız.

Oncelikle bence bir kadinin en guzel zamanlari 30 lu yaslari... onun dişinda 1 sene once yasadiğim dogum sonrasi depresyonu yuzunden kendimi oldugumdan cok daha buyuk cok daha cirkin ve psikolojik olarak kotu hissettim.. onume geleni giyiyor aynaya bakmaya bile useniyor zaten cirkinim diye kendi kendimi hirpaliyordum, tabi bu sure içinde k k yı sıklıkla takip ediyor bayanlarin birbirlerine olan onerini okuyup motive olmaya calişiyordum ve zordu ama simdi çok mutluyum. o yuzden haddim olmadan bende birkac oneride bulunmaya calişacagim yorumlari okudum, kuafore gitmekten bahsedilmiş birsey daha eklemek istiyorum saciniza veya makyaj işlemlerine başlamadan once cilt alt tonunuzu oğrenin , yuz seklinizi(oval, yuvarlak, kare, gibi) boylece yaptiğiniz makyaj veya sac sekliniz sac renginizde size en cok yakisacak olani bulabilirsiniz evde yapilabilecek basit ama etkili egzersizler var, az ama hergun yapabilirsiniz evde dogal cilt bakimi da yaparsaniz hem uygun maaliyette olur hemde kendinize verdiğiniz degeri gormus olursunuz ve bu sayede oz guveniniz artar... hadi kolay gelsin ozamann

Bu şartlarda kabuğunuzdan sıyrılmanız birazcık zor. Aileniz sizin bu yeni bakımlı halinizden de şikayetçi olup kursağınızda bırakacak gibi duruyor. Benim tavsiyem bir sekilde uzaklasmanızdır. Herhangi bir bahane bir iş vs. Hiç farketmez. Kopun demiyorum ama bu hayata bir kere geliyorsunuz biraz uzaklasın. Cevrenizdeki bu düşüncelerden önce bir arının. Sonra kendinizle ilgili rahatsızlık duydugunuz ne varsa atın gitsin, kendinizi bulmaya başlayın. Hayatta güzel şeylerin gelmesi için bazen cesaret gerekiyor. Ailenizde durumu kabullenir zamanla . Allah yardımcınız olsun İnsallah, mutlu olun :KK200:

Bence ne yap et iş bul ailenden uzakta başka bir şehire taşın tanış akraba bile olmasın benzer baskıyı bende 24 yaşımda başka bir şehire yerleşerek atlattım aile baskısı şuan sıfır bana karışamıyorlar çünkü karışırlarsa gerçekten onları silerim umrumda değil.

Back