-
- Konu Sahibi Herdaimgunes
Tabi ki hakli oldugunuz taraflar var ancak estetik ameliyatlarla kiyaslayamayiz cunku onlarin baska cozumu yok. Spor yaparak burnumuzu kucultemeyiz sonucta.
Ameliyat gibi riskli bir yolu secmektense kendi idaresiyle kilo vermesi bence daha dogru. Yoksa olmak istiyorsa tabi ki saygi duyarim.
Diyet yap baskisi da zaten onu dusunen, saglikli olmasini isteyen insanlarin yaptigi bir baski. Bu baski zorumuza gitmemeli aksine hirsalnmaliyiz. Ama ben boyleyim, kilo veremiyorum diyerek kenara siyrilamayiz. Almamiz gerekenden daha az kalori alarak ve surekli hareket ederek zayiflamamak mumkun degil. Sadece o iradeyi gostermek icin cabalamaliyiz. Mesajimda da yazdigim gibi konu sahibi cok cok yuksek kilolarda olsaydi sagligi icin o yolu secsin derdim ama su anki kilosundan 30 kilo eksik olsa gayet saglikli olabilecek bir kiloya ulasabilir, bu da spor ve diyetle gayet mumkunken ameliyat riskini almak, sonrasindaki zorlu surece katlanmak, bunu bir de 2,5 yasinda kucuk bir cocukla goze almak bence mantikli gelmedi. Kendi kararidir, ben fikrimi soyledim. Belki biraz da hirslandirmak istedim. Tamamen iyi niyetli bir yaklasimdi benimki. Sizi de cok iyi anliyorum, yanlis anlamayin. Kilo vermek cok zor, cok yorucu bir surec. Ben de cocuk sahibi olabilmek icin kilo verdim. Ama ameliyatsiz da pek tabi mumkun.
Canim eşimin bir akrabasi var gelin 100 kiloydu tami tamina. Şu an bir sene içinde 67 kiloda. Daha da kilo vericrğini soyledi. Yani iradeyle ameliyatsiz da ola bilir. Ama haftada 3 kez yurumek. Zaman buldukca spor yapmakla olmuyor. Ciddi ciddi diyet yapman spor yapman gerekir. Bir diyetisyen ve spor hocasi eşliğinde devam et derim bir sene gibi. Gordun hiç olmuyor ameliyat yaparsin. Ben olduğuna şahit olduğum için ameliyati hemen onermiyorum. Aslinda cok etkili bir yolÇocukluğumdan beri kilo sorunu yaşıyorum aynı zamanda 18 yaşından beri diyabetim ve troidim var. Haftalarca çabalayıp iki kilo verip bir günde fazlasıyla alabileceğim şahane bir metabolizmam var. Diyestisyene git demeyin özeli devleti çok gittim olmuyor gerçekten kilo veremiyorum. Şuan yaşım 31 ve 97 kiloyum. Boyum 1.58. Aynaya bakmak kendimi görmek bile istemiyorum o dereceye geldim artık. Spora da gittim yürüyüşte yaptım hiçbir şekilde istikrarlı bir kilo verişim olmadı. Doktorum da benim gibi bunlardan sonuç alamayan hastaların ameliyat olması gerektiğini hatta çoğunun bu sayede insülinlerden bile kurtulduğunu söyledi. Denemek istiyorum zayıflamak sağlıma kavuşmak mağzalarda 50 beden kıyafet aramak istemiyorum hepsi babanne tarzı şeyler kendimi genç hissetmiyorum ruhum çekildi. Ailem bu konuda bana destek olmuyor. Ameliyatlar sonucu ölen insanlar olduğu için olumlu bakmıyorlar ama bu şekilde de heran birçok sağlık sorunu oluşup uzun yıllar göremeyebilirim belkide. Bu ameliyatı olan çok arkadaşım var bu arada hepsi bir yıl olmadan hedeflerine vardılar en azından toplum icinde normal insan görünümündeler. Bana ise önüne gelen akıl vermeye çalışıyor hatta kilolı ve çirkin göründüğüm için iş ortamında da yalnız kalıyorum. Ailemde destekçi değil. Eşimde değil. Bu arada 2.5 yaşında bir oğlum var. Ben sürekli yorgun ve mutsuz olduğım için çocuğuma da yetişemiyorum. Gezemiyorum güzel güzel fotoğraflarımız yok çünkü ben hepsinde ekranı kaplıyorum ayı gibi çıkıyorum
Umarım yargılanmadan dalga geçmeden birileri beni anlar burada
güncelleme:
Merhabalar yorum yazan herkese çok teşekkür ederim dün doktorumla görüştüm bana ameliyattan önce birde iğne tedavisi denemeyi önerdi. Bu iğne hem zayıflatıp hemde şekeri dengeliyormuş. Fakat iğneyi kullananlarda pankreatit riski oluşuyormuş. Nadir de olsa sonuçta bir risk var. Kararsız kaldım epey. Acaba bu iğneyi kullanan var mı??
Siz inanamamaya devam edebilirsinizBoğazını tutup, unlu, şekerli yağlı beslenmeye son verip sıkı spor yapan birinin kilo veremeyecegine inanmiyorum ben.
Irade ile başarilabilecek bir konu için de iç organıma bıçak değmesini asla tercih etmem.
Zaten o ameliyat sonrası sağlıklı beslenmek zorundasınız yoksa yine kilo alınıyor.
Ee madem beslenmem değişecek niye ameliyat olayım.
Aynen benimde 6 ay görmediğim oluyordu ,şimdi bu ameliyatla 40,50 kilo verince düzenli olmaya başladı ,zaten kadın doğum uzmanına gidince artık bana ilaç filan yazmiyordu senin tek problemin kilo ,kiloyu verince düzene girecek zaten diyip yolluyorduBu arada diyet spor yap verirsin gibi şeyler bende işe yaramadı insulin direnci troid şeker hepsi vardı full diyet sporla ayda 2 kilo veremiyordum 1 gün kaçirsam geri alıyordum şimdi hiç bir hastalığım kalmadı şükûr ha reglide olmuyordum hemde hiç artik düzenli
Yok yok iradesizlik herkes kilo verebiliyor da canları istemiyor vermek şu kilo hakkında nasılda ahkam kesiyorlar ama bak midem kücük hala yemekle iceceği karıstırmiyorum ama birkac kilo aldım bile covidden dolayı spora gidemiyorum o bile farketti bakarsan birsey yemiyorum nasıl aliyorum keyiften heraldeCözümü bu kadar basit olsa (ki önerdigin çözüm basit bile degil), tüm dünya neden bu illet ile ograsmazdi dimi?
Kilo ve genel olarak obezitenin birçok nedenleri vardir. Metabolizma, travma, duygu boslugu,..
Bilgi sahibi olmadigin üzerine fikir sahibi oluyorsun. Cocuklugundan beri kilolu insanlar için, baska insanlarin 5-10 kilo vermesi ile ayni sey degil. Karsilastirma bile olmuyor. Kilolu insanlar iradesizlikten dolayi kilolu degil. Baska insanlar atiyorum neler neler yiyor kilo almiyorlar, biri sadece bir ekmek yese kilo aliyor. Yada travmalarindan dolayi dugularini yiyerek ancak atlatabiliyor,..
Amelyatin sayesinde beslenme degisiyor. Amelyatin amaci bu zaten. Miden küçülüyor, istesen bile çok yiyemiyorsun. Dedigim gibi damak tadin degistinde, eskisi gibi bazi seyler yemek istemiyorsun,.. Kilo gittikçede spor yapma istegin artiyor,.. Yani seni saglikli bir yasama sürüklüyor.
Bu sey gibi, insulin dururken "yok canim, seker hastaligini iraden ile atlatsanaa". Herseyi tedavi, çözüm varken, niye kilolu insanlar ille aci çekmek zorunda, iradesizmis gibi bakilmak zorunda? Amelyat ve tedavi birseye yardimci oluyorsa, niye olmasin?
Ben hiç olmuyordum 38 yaşıma kadar belki senede 2 senede 1 falan anca artık ilacta içmiyordum kist ameliyatı bile oldum gene düzelmemişti zayıflayinca kendi kendine düzeldiAynen benimde 6 ay görmediğim oluyordu ,şimdi bu ameliyatla 40,50 kilo verince düzenli olmaya başladı ,zaten kadın doğum uzmanına gidince artık bana ilaç filan yazmiyordu senin tek problemin kilo ,kiloyu verince düzene girecek zaten diyip yolluyordu
Herşeyin basi meğerse bu kiloymusBen hiç olmuyordum 38 yaşıma kadar belki senede 2 senede 1 falan anca artık ilacta içmiyordum kist ameliyatı bile oldum gene düzelmemişti zayıflayinca kendi kendine düzeldi
Dayanamaz kardeşim dayanamaz 10 lt alan ile 1 lt alan bir mi sıvı beslenmeye dayanabilir diyor yahu niye kimse yapamiyor o zaman bu işiÇok kısa cevap vereyim...sinirlisiniz.
1. 40 gün boyunca yediğiniz oranın 1/3unu yerseniz mideniz küçülür.
2. Midenizin 1/3ü su, 1/3ü besin, 1/3ü boş kalacak. Bu beslenme türü midenizi küçültecek.
3. Travma ve duygu boşluklarını ameliyat çözmez.
4. Şeker hastalığı metabolik bir hastalıktır, obezite psikolojik kaynakli metabolik rahatsızlıktır. Psikolojik durum tamamen yeme içme durumuna yansıyor ve metabolizma bozuluyor. Tersi blumia, anoreksia vb.
5. Ki...hiç aynı değil benim için. Kalp hastalığıyla bir tutun bari.
6. Ameliyat kilo verme sürecinde ateşleyici bir rol üstleniyor. Ameliyat oldum yememeliyim düşüncesi oluşuyor. Ameliyattan sonra bir süre sıvı beslenmeye dayanabilen sonrasinda sağlıklı beslenmeye geçen insan ameliyat olmadan niye dayanamasın? Çünkü ameliyat ateşleyici güç.
5. 25 kg vermiş biri olarak yazıyorum. Fazlam o kadardı. Bu 35te olabilirdi.
Yok yok iradesizlik herkes kilo verebiliyor da canları istemiyor vermek şu kilo hakkında nasılda ahkam kesiyorlar ama bak midem kücük hala yemekle iceceği karıstırmiyorum ama birkac kilo aldım bile covidden dolayı spora gidemiyorum o bile farketti bakarsan birsey yemiyorum nasıl aliyorum keyiften heralde
Bide asla asla olmazdim diyenler var tabi kilo nedir nasıl yaşanır bilmeyen insanlara birsey amlatamıyorsun iyi ki olmuşum mankende olmadı gayet normal bir kadın oldumZaten Türkiyede toplumun kilolulara bakis açisi çok igrenç. Tembel, salak, çirkin,... gibi terimler kullanilir. Yada "yaziiiik". Bir insanin psikolojisini tabiki yer ile bir eder bu. Ve bu yetmiyormus gibi, nasil kilo vereceginede karisiyorlar. Ille "aci çekerek" kilo vermen lazim. Eh zaten tüm hayatimiz boyunca hep aci çekerek geçti. Bu amelyati düsünen hiç diyeti yapmamismidir yaa? Bu kadarmi empatiden uzak insanlar?
Burdaki sey konular gibi, adam bildigin öküz, aslinda bosanmalik. Burdaki tavsiyeler "esin ile güzelce konus." yada daha berbati "bir mektup yaz, herseyi anlat". Bosanmak dururken. Yani nasil bir akil tutulmasi ki, burda konu açan birinin hayatinda esi ile konusmadigini düsünülmesi? Yada bir öküze, bir mektubun yariyacagini düsünmek?
Ayni sekilde, biz kilolular sanki diyeti bilmiyoruz. Denemedik. Hayatimiz hep diyet basla, yap boz ile geçmedi sanki. Keyifimizden aliyoruz canim, çünkü istiyoruz. Obezite üzerine, psikoloji üzerine en ufak bir fikri olmayan, bilimsel bir makale okumamislar burda gelip laf anlatiyorlar. Asiri sinir edilcek bir durum.
Aynen bunuda kimse bilmiyor o mal gidip 2. Ameliyatı oldu onu ameliyat eden dr da normal değilYıllarca vefat edenleri okuduk bu yüzden ne ben ne ailem ne de eşim ameliyat düşünmedik,ben 2 yıl önce gizlice gidip gün aldım kimsenin haberi olmadan olacaktım mesela korktum cesaret edemedim…son 2 yıldır çevremde çok fazla ameliyat olan oldu, onlarla konuşup birşey olmayacağına ikna oldum..seren serengil’in olayı farklı yalnız,o 5-6 yıl önce tüp mide olmuş ve zatıflamış.pandeminin başında 6-7 kilo alınca panik yapmış gidip 2.ameliyatı olmuş.bu ameliyat gastrik bypss..normalde doktorun yapmaması lazımken para için yapmış ve şimdi düzelemiyor
Kendisi dr reklami yapmaya gelmiş zatenObezite nedir? diye bir gugıllamanızı öneririm.
Benim ilk görüştüğüm doktor kadını bu hale getiren , İzmir’de iyi bi isim yapmış bir adamAynen bunuda kimse bilmiyor o mal gidip 2. Ameliyatı oldu onu ameliyat eden dr da normal değil
Bide harbiden oradan ben 38 yaşina kadar hiç diyet spor yapmamış gibi mi duruyorum da ameliyat olmaya karar verdim valla herkesin ne çok fikri var her konuda
valla kuzenlerim oldu gecen sene kız simdi miss gibi 57 kiloya düstü iyi bir doktor ve takım arkadasları ile güven cok önemli seni anlıyorum bende yemeyi cokkkkkkkkkkkk seviyorum valla oyle 3 5 kiloyla olmuyor en az 30 kilo vermek öyle kolay degil seni anlıyorumÇocukluğumdan beri kilo sorunu yaşıyorum aynı zamanda 18 yaşından beri diyabetim ve troidim var. Haftalarca çabalayıp iki kilo verip bir günde fazlasıyla alabileceğim şahane bir metabolizmam var. Diyestisyene git demeyin özeli devleti çok gittim olmuyor gerçekten kilo veremiyorum. Şuan yaşım 31 ve 97 kiloyum. Boyum 1.58. Aynaya bakmak kendimi görmek bile istemiyorum o dereceye geldim artık. Spora da gittim yürüyüşte yaptım hiçbir şekilde istikrarlı bir kilo verişim olmadı. Doktorum da benim gibi bunlardan sonuç alamayan hastaların ameliyat olması gerektiğini hatta çoğunun bu sayede insülinlerden bile kurtulduğunu söyledi. Denemek istiyorum zayıflamak sağlıma kavuşmak mağzalarda 50 beden kıyafet aramak istemiyorum hepsi babanne tarzı şeyler kendimi genç hissetmiyorum ruhum çekildi. Ailem bu konuda bana destek olmuyor. Ameliyatlar sonucu ölen insanlar olduğu için olumlu bakmıyorlar ama bu şekilde de heran birçok sağlık sorunu oluşup uzun yıllar göremeyebilirim belkide. Bu ameliyatı olan çok arkadaşım var bu arada hepsi bir yıl olmadan hedeflerine vardılar en azından toplum icinde normal insan görünümündeler. Bana ise önüne gelen akıl vermeye çalışıyor hatta kilolı ve çirkin göründüğüm için iş ortamında da yalnız kalıyorum. Ailemde destekçi değil. Eşimde değil. Bu arada 2.5 yaşında bir oğlum var. Ben sürekli yorgun ve mutsuz olduğım için çocuğuma da yetişemiyorum. Gezemiyorum güzel güzel fotoğraflarımız yok çünkü ben hepsinde ekranı kaplıyorum ayı gibi çıkıyorum
Umarım yargılanmadan dalga geçmeden birileri beni anlar burada
güncelleme:
Merhabalar yorum yazan herkese çok teşekkür ederim dün doktorumla görüştüm bana ameliyattan önce birde iğne tedavisi denemeyi önerdi. Bu iğne hem zayıflatıp hemde şekeri dengeliyormuş. Fakat iğneyi kullananlarda pankreatit riski oluşuyormuş. Nadir de olsa sonuçta bir risk var. Kararsız kaldım epey. Acaba bu iğneyi kullanan var mı??