-
- Konu Sahibi Herdaimgunes
Canım benim seni çok ama çok iyi anlıyorum seninle aynı durumdayım. Tekfark yaş olarak senden biraz daha küçük olmam. Bende 97 kiloydum lakin 3 haftada 85 e düştüm. Yarından itibaren de su diyeti yapmayı planlıyorum. Kafana koy su diyeti olmasa da aralıklı oruç diyetini mutlaka öneririm. Ben 97 den 85 e bu şekilde düştüm. Spor da yapamadığım için biraz aç kaldım. Olsun. Göbekten basenden spor yapmak öyle zordu ki şimdi en azından daha da hafifledim gibi hissediyorum. Ve inan ki kendime güvenim gelmeye başladıÇocukluğumdan beri kilo sorunu yaşıyorum aynı zamanda 18 yaşından beri diyabetim ve troidim var. Haftalarca çabalayıp iki kilo verip bir günde fazlasıyla alabileceğim şahane bir metabolizmam var. Diyestisyene git demeyin özeli devleti çok gittim olmuyor gerçekten kilo veremiyorum. Şuan yaşım 31 ve 97 kiloyum. Boyum 1.58. Aynaya bakmak kendimi görmek bile istemiyorum o dereceye geldim artık. Spora da gittim yürüyüşte yaptım hiçbir şekilde istikrarlı bir kilo verişim olmadı. Doktorum da benim gibi bunlardan sonuç alamayan hastaların ameliyat olması gerektiğini hatta çoğunun bu sayede insülinlerden bile kurtulduğunu söyledi. Denemek istiyorum zayıflamak sağlıma kavuşmak mağzalarda 50 beden kıyafet aramak istemiyorum hepsi babanne tarzı şeyler kendimi genç hissetmiyorum ruhum çekildi. Ailem bu konuda bana destek olmuyor. Ameliyatlar sonucu ölen insanlar olduğu için olumlu bakmıyorlar ama bu şekilde de heran birçok sağlık sorunu oluşup uzun yıllar göremeyebilirim belkide. Bu ameliyatı olan çok arkadaşım var bu arada hepsi bir yıl olmadan hedeflerine vardılar en azından toplum icinde normal insan görünümündeler. Bana ise önüne gelen akıl vermeye çalışıyor hatta kilolı ve çirkin göründüğüm için iş ortamında da yalnız kalıyorum. Ailemde destekçi değil. Eşimde değil. Bu arada 2.5 yaşında bir oğlum var. Ben sürekli yorgun ve mutsuz olduğım için çocuğuma da yetişemiyorum. Gezemiyorum güzel güzel fotoğraflarımız yok çünkü ben hepsinde ekranı kaplıyorum ayı gibi çıkıyorum
Umarım yargılanmadan dalga geçmeden birileri beni anlar burada
Teşekkür ederim açıkladığınız için. Sanırım bu konunun estetik kaygıya dönüşmesi beni rahatsız ediyor...yani ameliyat kararını doktorun alması gerekmez mi? Yani bir seçenek olarak mi sunuyor doktor?Bu amelyati geçiren biri olarak diyorum. Amelyat fazla yemeni engelliyor. Istesende yiyemiyorsun. Zaten ilk bir kaç hafta sivi beslenme (zaten miden baska seyi almiyor). Ondan sonrasi az yiyorsun. Cok yagli yada sekerli yiyemiyorsun çünkü "dumping" denilen sey oluyor. Birden ter basiyor, kendini çok kötü his ediyorsun. Ve bunu yasadiktan sonrada pavlovun köpegi gibi, o çok yagli yada sekerli besinleri daha az tüketiyorsun.
Yani ne oluyor?
1. Daha az yiyorsun
2. Farkli yemeye basliyorsun çünkü fazla yagli yada sekerli seylere tahamül edemiyorsun
3. Kilolar gittikçe sporda kolaylasiyor.
4. Iraden yükselseliyor çünkü kilolar daha hizli bir sekilde gidiyor.
5. Dedigin gibi psikolojik kaynakli metabolik rahatsizlik. Insanin psikolojisi artik belli bir diyet denemelere ve baskiya karsi gelebilir.
Ve 25 kilo ile 50 kilo vermenin arasinda daglar kadar fark var. Tipki cocuklugundan beri bu savaslari veren ile, yetiskinlikte kötü bir yildan sonra kilo vermeye çalisan gibi. Ve diyorsun ya "niye amelyat olmadan saglikli beslenemiyor, niye ille gerekiyor" diye. Alçi olmadanda insan kirik ayagina dikkat edebilir degilmi? Ama yinede alçi gerekli oluyor, o ayagi sabit tutmak için. Bu amelyatin görevide böyle bisey.
Ha demiyorum ki 5 kilo fazlaligi olan birisi hemen amelyat olsun. Yada diyetler hiç uygulanmasin diye. Ama o kadar çok denemelerden sonra niye insan kendini daha fazla yipratsin? Millet büyük gögüs için amelyat olurken (ki asla kinamiyorum, gayet normal bir istek), niye hayatini saglikli geçirme, kendini iyi his etme adina amelyat olmasin? Kilo verme sekli niye tabu oluyor?
Teşekkür ederim açıkladığınız için. Sanırım bu konunun estetik kaygıya dönüşmesi beni rahatsız ediyor...yani ameliyat kararını doktorun alması gerekmez mi? Yani bir seçenek olarak mi sunuyor doktor?
Yani gerçekten çok ciddi olsa şişmanlık derecesi o zaman ameliyat mecburi olması gerekmez mi?
Çocukluğumdan beri kilo sorunu yaşıyorum aynı zamanda 18 yaşından beri diyabetim ve troidim var. Haftalarca çabalayıp iki kilo verip bir günde fazlasıyla alabileceğim şahane bir metabolizmam var. Diyestisyene git demeyin özeli devleti çok gittim olmuyor gerçekten kilo veremiyorum. Şuan yaşım 31 ve 97 kiloyum. Boyum 1.58. Aynaya bakmak kendimi görmek bile istemiyorum o dereceye geldim artık. Spora da gittim yürüyüşte yaptım hiçbir şekilde istikrarlı bir kilo verişim olmadı. Doktorum da benim gibi bunlardan sonuç alamayan hastaların ameliyat olması gerektiğini hatta çoğunun bu sayede insülinlerden bile kurtulduğunu söyledi. Denemek istiyorum zayıflamak sağlıma kavuşmak mağzalarda 50 beden kıyafet aramak istemiyorum hepsi babanne tarzı şeyler kendimi genç hissetmiyorum ruhum çekildi. Ailem bu konuda bana destek olmuyor. Ameliyatlar sonucu ölen insanlar olduğu için olumlu bakmıyorlar ama bu şekilde de heran birçok sağlık sorunu oluşup uzun yıllar göremeyebilirim belkide. Bu ameliyatı olan çok arkadaşım var bu arada hepsi bir yıl olmadan hedeflerine vardılar en azından toplum icinde normal insan görünümündeler. Bana ise önüne gelen akıl vermeye çalışıyor hatta kilolı ve çirkin göründüğüm için iş ortamında da yalnız kalıyorum. Ailemde destekçi değil. Eşimde değil. Bu arada 2.5 yaşında bir oğlum var. Ben sürekli yorgun ve mutsuz olduğım için çocuğuma da yetişemiyorum. Gezemiyorum güzel güzel fotoğraflarımız yok çünkü ben hepsinde ekranı kaplıyorum ayı gibi çıkıyorum
Mide botoksu diye bir şey duydum önce onu mu deneseniz? Bununla birlikte psikolojik destek de alırsanız sanki denenblr gibi geliyor kulağa.Çocukluğumdan beri kilo sorunu yaşıyorum aynı zamanda 18 yaşından beri diyabetim ve troidim var. Haftalarca çabalayıp iki kilo verip bir günde fazlasıyla alabileceğim şahane bir metabolizmam var. Diyestisyene git demeyin özeli devleti çok gittim olmuyor gerçekten kilo veremiyorum. Şuan yaşım 31 ve 97 kiloyum. Boyum 1.58. Aynaya bakmak kendimi görmek bile istemiyorum o dereceye geldim artık. Spora da gittim yürüyüşte yaptım hiçbir şekilde istikrarlı bir kilo verişim olmadı. Doktorum da benim gibi bunlardan sonuç alamayan hastaların ameliyat olması gerektiğini hatta çoğunun bu sayede insülinlerden bile kurtulduğunu söyledi. Denemek istiyorum zayıflamak sağlıma kavuşmak mağzalarda 50 beden kıyafet aramak istemiyorum hepsi babanne tarzı şeyler kendimi genç hissetmiyorum ruhum çekildi. Ailem bu konuda bana destek olmuyor. Ameliyatlar sonucu ölen insanlar olduğu için olumlu bakmıyorlar ama bu şekilde de heran birçok sağlık sorunu oluşup uzun yıllar göremeyebilirim belkide. Bu ameliyatı olan çok arkadaşım var bu arada hepsi bir yıl olmadan hedeflerine vardılar en azından toplum icinde normal insan görünümündeler. Bana ise önüne gelen akıl vermeye çalışıyor hatta kilolı ve çirkin göründüğüm için iş ortamında da yalnız kalıyorum. Ailemde destekçi değil. Eşimde değil. Bu arada 2.5 yaşında bir oğlum var. Ben sürekli yorgun ve mutsuz olduğım için çocuğuma da yetişemiyorum. Gezemiyorum güzel güzel fotoğraflarımız yok çünkü ben hepsinde ekranı kaplıyorum ayı gibi çıkıyorum
Ya bu yutulan mide balonları var ameliyat vs olmuyorsun. Onu araştırın bence, doktorunuza sorun. Google’a yutulabilir mide balonu yazın çıkıyor hemen.Çocukluğumdan beri kilo sorunu yaşıyorum aynı zamanda 18 yaşından beri diyabetim ve troidim var. Haftalarca çabalayıp iki kilo verip bir günde fazlasıyla alabileceğim şahane bir metabolizmam var. Diyestisyene git demeyin özeli devleti çok gittim olmuyor gerçekten kilo veremiyorum. Şuan yaşım 31 ve 97 kiloyum. Boyum 1.58. Aynaya bakmak kendimi görmek bile istemiyorum o dereceye geldim artık. Spora da gittim yürüyüşte yaptım hiçbir şekilde istikrarlı bir kilo verişim olmadı. Doktorum da benim gibi bunlardan sonuç alamayan hastaların ameliyat olması gerektiğini hatta çoğunun bu sayede insülinlerden bile kurtulduğunu söyledi. Denemek istiyorum zayıflamak sağlıma kavuşmak mağzalarda 50 beden kıyafet aramak istemiyorum hepsi babanne tarzı şeyler kendimi genç hissetmiyorum ruhum çekildi. Ailem bu konuda bana destek olmuyor. Ameliyatlar sonucu ölen insanlar olduğu için olumlu bakmıyorlar ama bu şekilde de heran birçok sağlık sorunu oluşup uzun yıllar göremeyebilirim belkide. Bu ameliyatı olan çok arkadaşım var bu arada hepsi bir yıl olmadan hedeflerine vardılar en azından toplum icinde normal insan görünümündeler. Bana ise önüne gelen akıl vermeye çalışıyor hatta kilolı ve çirkin göründüğüm için iş ortamında da yalnız kalıyorum. Ailemde destekçi değil. Eşimde değil. Bu arada 2.5 yaşında bir oğlum var. Ben sürekli yorgun ve mutsuz olduğım için çocuğuma da yetişemiyorum. Gezemiyorum güzel güzel fotoğraflarımız yok çünkü ben hepsinde ekranı kaplıyorum ayı gibi çıkıyorum
Ailemden maddi değil manevi destek bekliyorum sanırım olumsuz bir durum karşısında biz sana demiştik baskısını yaşamak istemediğim içinEvliymişsiniz eşiniz ne diyor? O destekliyor mu? Ailenize ne?
Bu ameliyatı yapan en iyi eğitim hastanelerinden birinde hemşireyim doktorlarımızın hepsini tanıyorum özelde vs olmayacağım yaniAmeliyat riski nedir? Çok yüksek mi? Alanında iyi ve ünlü bir doktorla görüştünüz mü? Ameliyatı olmaya karar verirseniz de ameliyat olacağınız doktoru ve hastaneyi çok iyi araştırın. Ucuz diye ismi bilinmeyen bir yerde olacağınıza bence bir süre daha sabredip para biriktirin. Risk çok yüksekse çocuğunuz bu kadar küçükken nasıl olur bilmiyorum
Güle güle kullanınMeme büyütme ameliyatımı eşim istememişti, Dr ve ameliyat ayarlayıp girdim, aileminse haberi yok hala. Yaptiklarimdan pişman değilim aklım yapamadiklarimda.
Evet uzun bir süreç maalesef o yüzden ailemden manevi destek bekliyorum sonrasında yaşayacağım sıkıntılarda en azından yanımda olsunlar diye31 yaşınızdasınız , ailenizden izin yada onay almanıza gerek yok . Söylersiniz sadece . Kararınızı kendiniz verin .
Ameliyat sonrası çocuk bakımı için mi destek istiyorsunuz aileden . Sonrası biraz zormuş bu ameliyatların çünkü , TLC de ki programdan gördüğüm kadarıyla uzun bir süreç .