• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve eşim birbirine kırıldı

• Konu Sahibi Konu Sahibi xsx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aynen oyle. bastan beri kocasina hak vermeye - konusup barismaya merakli kadin demez miydi aslinda esim sundan bundan rahatsız oldu beni uyandı diye.

*kadin hayriye hanim ama adam da tam pasif agresif alingan ali riza bey
Hayır bir de evli olmak böyle bir şey kimse kusura bakmasın. Farklı karakterde, huyda insanlarla görüşmek zorunda kalıveriyorsun birden. Kadın kendi çocuklarına da karışan biriymiş, huyu bu demek ki. Bağları tamamen koparacak, küsecek kadar ciddi bir olay mı neden yine tatile gidiyorsunuz diye sormak mesela, anlamadım ben. Kızabilir, bozulabilir de görüşmeyeceğim artık demek ne demek. Benim de oldu bozulduğum laflar, eşimin de oldu mutlaka. Kötü niyet olmadığını bildiğimizden idare ettik. Premses ya. Arkadaşı falan da yoktur Allah bilir.

Yorumlarsa
Aynı şeyleri söyledim söylersin bunları bunları deme diye ama bana dediki ben sana kaç kere söyledim bak kibarca uyar diye dedi. Ben seni aşağılamadım diyip duruyor başka da bişry demiyo. Ben sıkıldım artık yok oraya gidince diğerleri sorar bize niye gelmediniz. Diğer tarafa gidince yok o sorar bize de gelin yok şu kadar zaman oldu gelmediniz hep bir trip herleste ben ailelerden bunaldım artık dedi
yenGEnC yenGEnC bak bu yorumunda bahsediyor .adam daha once kibarca aileni uyar demis .bence konu sahibi konuyu basta eksik anlatti tek derdide kendi ailesi uzulmesin .kardesi bile enistenin parasiyla ilgili ileri geri konusyor .bunuda yorumlarda bulabilirsin

adam asalak gibi davranmış , evindeki misafirin anne baba olduğunu unutup terbiyesizliğin dik alasını yapmış siz daha üzüldüm yemek yiyemedim barışayım derdindesiniz. Saka mısınız bu haleririnzle hakediyorsunuz diyeceğim ama konu anne baba konusu. daha nasıl onu doğduğuna pişman eerim, o kim ki anneme babama saygısızlık yapıyor hadsiz diyeceğiniz yerde barışma derdindesiniz. pess
onun ailesi gelince aynısını yapacaksınız onun haddini bildireceksiniz. ha yok yapmayacaksanız ailenize yapılan terbiyesizliğin ortağısınız

Eşinizin ailenize ortada hiç bir şey yokken bu şekilde küsmesi, misafirlikte onları yok sayması çok büyük bir terbiyesizlik. Anneniz eşinize hakaret etmemiş o an. Kızımı aşağılama dediyse ve bu kelimeye alındıysa, gene de çocuk gibi küsmesine gerek yok yetişkin bir insan gibi asgari ilişkisini sürdür sizin ailenizi birden öyle yok sayıp görmezden gelerek aşağılayamaz( evet bu yaptığı aşağılama) madem annenizin, kardeşinizin söylemelerinden rahatsiz oluyordu ona göre tavır alıp gereksiz samimiyet kurmayacak, onlara şakayla takılmayacak onlarda ona göre eşinize davranırdı. Bence eşiniz sizin dediğiniz gibi keskin çizgileri olan bir insan değil aksine aşağılık kompleksi olan saygısız biri onu da anca siz çeker ve bu tavrını beslersiniz konuşmanızdan belli. Benim eşim şu tavrı yapsa asla bende onun ailesine yüz vermem. Teyzemi istememezlik yaptı yüzüne de değil arkasından annesine hiç yüz vermedim. Evet annesi bana bir şey yapmadı ama teyzemde eşime yapmamıştı. Sonuç olarak artık asla ama asla öyle bir hadsizlik yapamaz. Ayrıca ailesini arayıp sizinle çift olarak görüşmeyeceğiz demesi de size büyük bir ayıp. Sizin adınıza sizinle konuşmadan ortada hiç bir şey yokken böyle bir karar veriyor. Bu saatten sonra yalvarsa eski samimiyetinizi göstermemeniz lazım. Bilemedim sizde bir garipsiniz.

Yorumlarsa

yenGEnC yenGEnC bak bu yorumunda bahsediyor .adam daha once kibarca aileni uyar demis .bence konu sahibi konuyu basta eksik anlatti tek derdide kendi ailesi uzulmesin .kardesi bile enistenin parasiyla ilgili ileri geri konusyor .bunuda yorumlarda bulabilirsin
İyi de biz konuyu okuyoruz şimdi yazmadığı.birseyi nerden bilelim? Alintiladiginiz bir yerde o da yazmıyor. Ailesi trip atmiyor ki eşi trip atıyor ayrıca.

Yorumlarsa

iste bu mesaj kocasiyla konuştuktan sonra yazdiklarindan- o yuzden inanmadim.
kkda gömülen koca affedilince hep anlatilmayan taraflar peyda olur bir anda adam melaike olur , klasiktir:)
yoksa böyle bir seyi 10 sayfa boyunca yazmayip hala "caydan konu nerelere geldi biz de anlamadık" diyorsa tabii ki konu sahibi de sorunludur - adamin dediklerini sallamamis umursamamis diye. ama kocasina hak vermeye bu kadar merakli bir kadin bence yazardi daha onceden boyle bir tartismalari olsa.

* bu arada konu sahibinin anasinin her gun arayip arayip konuyu sormasi, aglamasi, babasini aratip "benlik bir sey yok ama annen agliyor" dedirtmesi (bence adam kendi düşünüp aramamistir) falan zaten az cok karakterini ortaya koymus. böyle ailelere sınır koyulmazsa evlilige zarar vermesi kacinilmaz. ona katiliyroum ama kocasinin cirkin davranisini beslenmesi fikrine katilmiyorum çünkü bu taktigin ise yaradigini görünce huy edinir hep yapar

Pazar günü ailemi iftara davet ettik. Eşim et aldı ve güzel bir yemek hazırlamak istedi. Yemekleri birlikte hazırladık. her şey güzeldi. Yemeğimizi yedik. çay demleyeyim ben dedim eşim de aileme karşı çay demlemeyi bilmiyoki diye bir cümle kurdu şakayla karışık diye düşünüyorum. Annem de hafif gülümseyerek kızıma laf söyleme dedi, ben de eşimin yüzüne baktım gülümsedim bak görüyo musun annem sana ne dedi gibi baktım. Eşim de gülümseyerek tamam diyip başka odaya geçti ve saatlerce odadan çıkmadı, çalışıyorum dedi. Ben sürekli odasına gidip çay va istersen getirebilirim bak çok ayıp olacak lütfen on dk olsa da içeri gel dedim ama bana işim var diyip durdu. 2 saat annemlerle oturduktan sonra annemler evlerine gitmek için kalktılar fakat eşim uğurlamaya çıkmadı bile, babam rahatsız etme kızım işi varda dedi ama kırıldığı belliydi. Annemle babamla dün bu konuyu konuştuk ve annem ağladı bizi istemiyo mu neden böyle davrandı diye bense sizle alakası yok işi vardı genelde böyle işe dalınca herşeyi unutuyor sakın öyle düşünmeyin dedim defalarca ama doğal olarak annem eşimin adım atmasını bekliyor. Kardeşim ise durumu biliyor onunla daha açık konusuyoruz o da eşimin bu tavrının saçma ve sert olduğunu düşünüyor. Ben eşimle konuşmaya çalışıyorum ama tersliyor konusmuyoruz. Ayrı yatıyoruz. Asla muhatap olmuyoruz birbirimizle. Ben şimdi napıcam
Sorun nerede? Ben göremedim. Gereksiz egolar ve gururlanmalar var gibi. Yani anneniz de şakayla karışık dediyse neden böyle oldu anlamadım.

Az önce konuştuk. Annem ona kızımı aşağılama cümlesini kurduğunu ve bu aşağılama kelimesine takıldığını söyledi. Ben böyle bir insan asla olmadım dedi. Benim ailem bile asla bötle kötü cümleler söylemedi sana ama annen bana aşağılama kelimesini kullandı dedi bu yüzden ben ailenle ve benim ailemle görüşmeyeceğim artık aileler olunca bmyle oluyo dedi. Bense aşağılama kelimesini hatırlayamıyorum bile. Kardeşin saçma sapan benimle alay eden paramın muhabbetini yapab şakalar yapıyo dedi ki ikisi de aslında birbirine şaka yapar. Böyle sanırım üstüsre geldi ve aşağılama kelimesi tuzu oldu galiba.
Sen de aşağılık kompleksi mi var eşine karşı? Nasıl sindirmiş korkutmuş seni yazık vallahi. İnsan misafirin yanında karısını küçül düşürmez! Sonradan tepkisi varsa söyler. Seni hiç saymamış bile! Manipüle etmiş ve başarmış. Bari ne derse sus aileni falan da çağırma emredersin diyerek yaşa. Daha az rezil olursun

iste bu mesaj kocasiyla konuştuktan sonra yazdiklarindan- o yuzden inanmadim.
kkda gömülen koca affedilince hep anlatilmayan taraflar peyda olur bir anda adam melaike olur , klasiktir:)
yoksa böyle bir seyi 10 sayfa boyunca yazmayip hala "caydan konu nerelere geldi biz de anlamadık" diyorsa tabii ki konu sahibi de sorunludur - adamin dediklerini sallamamis umursamamis diye. ama kocasina hak vermeye bu kadar merakli bir kadin bence yazardi daha onceden boyle bir tartismalari olsa.

* bu arada konu sahibinin anasinin her gun arayip arayip konuyu sormasi, aglamasi, babasini aratip "benlik bir sey yok ama annen agliyor" dedirtmesi (bence adam kendi düşünüp aramamistir) falan zaten az cok karakterini ortaya koymus. böyle ailelere sınır koyulmazsa evlilige zarar vermesi kacinilmaz. ona katiliyroum ama kocasinin cirkin davranisini beslenmesi fikrine katilmiyorum çünkü bu taktigin ise yaradigini görünce huy edinir hep yapar
Ben genel olarak müdahaleci ailelerde yetişen insanların ailesinin davranışlarına karşı adeta kör olduklarını, fazlasıyla normalize ettiklerini düşünüyorum. Konu sahibinin eşinin tavrını yanlış bulmakla beraber, ailesinin hatasını görmekte de son derece yetersiz olduğunu düşünüyorum, hangi aklıselim insan çay meselesinden küsüp de kendini kapatır odaya? Ama konu sahibi sadece buraya takılıyor sorunun bu olduğunu yazıyor konuyu açarken, detaylar sonradan geliyor belki gelmeye de devam edecek. Kimse kırılmasın derken umarım eşinin de terbiyesizliğini sineye çekmez ve ailesine gereken sınırı çizer.

Saçmalamayın yahu gidin ailenize bayramda. Eşiniz çok manasız davranıyor. Dinleyip gazına gelmeyin.
Ben her iki tarafta da hem haklılık hem de haksızlık payı görüyorum zaten. Hiçbişey tek taraflı değil, durup dururken kimse birşeye tepk vermez ki bugğne kadar zaten böyle bir durumumuz olmadı. Benim başıma da böyle olaylar olacağı asla aklıma gelmezdi. Ben zaten eşimi uyardım ailenin yeri eşin yeri ayrıdır, böyle ketum davranılmaz sonradan üzülür herkes diye. Ben zaten asla ailemi yok saymam bunu ona da söyledim aynı şekilde onun da ailesini yok saymasını istemem. Ama evde sürekli bir ben iç çekiyorum ofluyorum bir o iç çekio ofluyor. İkimizin de içi sıkıntı dolu.

Bunun için ayrı mı yatıyorsunuz ayrıca eşiniz aşırı alıngan küçük latifeler nereye gelmiş ayrıca latifeyi başlatan da kendisi ama ayrı yatma olayı bence evliliğinizde başlıca bir sorun

Durumu düzeltmeye çalışmak nedir ortada bir durum yok ki siz bu adamın üzerine gittikçe çekecek kendini eşiniz aşırı alıngan bu böyle gidecek ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz bu sahne bana çok tanıdık babam küserdi böyle annem ananeme yalnız giderdi babam yaş aldıkça değişti ama annem birçok şeyi yalnız yaptı yalnızlığı kabulleniyorsanız evliliğinize devam edin ama çabalamanız pek bir şeyi değiştirmeyecek onu söyleyeyim.

ne manasiz sey. yedi duvele tüm sene yetecek dedikodu vermekten baska neye yarayacak bu sacma fikri?
bayram en cok gelenin gidenin oldugu zaman bari tatile gidin de soranlara "tatildeler" desinler.
Bu adam tatile gider mi ayrı yatıyorlar evde dursunlar annesi tatildeler desin 😀hatta konu sahibi kendi annesine gitsin eşi için de rahatsız evde desin yağlanlar yalanlar

Bu adam tatile gider mi ayrı yatıyorlar evde dursunlar annesi tatildeler desin 😀hatta konu sahibi kendi annesine gitsin eşi için de rahatsız evde desin yağlanlar yalanlar
iste ikisi de tek tek aileye gidip herkese laf verene kadar kimse gitmesin tatildeyiz desinler daha iyi.
bayram günü küslükle eşi tek birakmak ne demek ya, bjr de kendi ailesinin aramis onlari da doldurmus "onun ailesi yuzunden sizinle de görüşmeyecegiz" diye.
daha da bu evlilikten hayir bekle

Ben her iki tarafta da hem haklılık hem de haksızlık payı görüyorum zaten. Hiçbişey tek taraflı değil, durup dururken kimse birşeye tepk vermez ki bugğne kadar zaten böyle bir durumumuz olmadı. Benim başıma da böyle olaylar olacağı asla aklıma gelmezdi. Ben zaten eşimi uyardım ailenin yeri eşin yeri ayrıdır, böyle ketum davranılmaz sonradan üzülür herkes diye. Ben zaten asla ailemi yok saymam bunu ona da söyledim aynı şekilde onun da ailesini yok saymasını istemem. Ama evde sürekli bir ben iç çekiyorum ofluyorum bir o iç çekio ofluyor. İkimizin de içi sıkıntı dolu.
Sizin hayatta hiç derdiniz olmadı galiba bu kadar saçma şeylere bu kadar dertlendiğinize göre çift olarak. Dememki ciddi bir derdiniz olsa kendinizden geçeceksiniz

Ben genel olarak müdahaleci ailelerde yetişen insanların ailesinin davranışlarına karşı adeta kör olduklarını, fazlasıyla normalize ettiklerini düşünüyorum. Konu sahibinin eşinin tavrını yanlış bulmakla beraber, ailesinin hatasını görmekte de son derece yetersiz olduğunu düşünüyorum, hangi aklıselim insan çay meselesinden küsüp de kendini kapatır odaya? Ama konu sahibi sadece buraya takılıyor sorunun bu olduğunu yazıyor konuyu açarken, detaylar sonradan geliyor belki gelmeye de devam edecek. Kimse kırılmasın derken umarım eşinin de terbiyesizliğini sineye çekmez ve ailesine gereken sınırı çizer.
Babam ılımlı olduğu için konuyu babama anlattım sordu napıyosunuz diye, sadece bu bu olaylardan dolayı böyle oldu dedim, babam annemin tavrından dolayı hak verdi biz alıştık ama onun öyle alınması normal dedi ama yine de ben o akşam odaya gittiğinde böyle bişeyi takacağını düşünmedim dedi. Konuşulur çözülir ben anneni hep uyarıyorum herşeyi heryerde söyleme diye ama dinlemiyo işte diyo. Babama tabiki bayram muhabbetini açmadım asla açamam da. Yüksek ihtimalle babam arayıp konuşacak olaya müdahale edecek

Back
X