Ailem ve eşim birbirine kırıldı

• Konu Sahibi Konu Sahibi xsx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annem araba aldığımızda neden yine araba aldınız kızım ev alın diyo habire. Tatile gideriz yılda iki kere geçen ay gittiniz ya niye yine gidiyosunuz der. Bişeylere devamlı karışmaya çalışır ama karışmıyorum der. Bigün oruç tutmadım evde yorgundum neden tutmadın evdesin tutsana diye iki kere sorar. Kardeşim ve babam da bazı şeylerden bunalmış durumda hep bana anlatırlar. Eşim de sanırım kardeşim ve babam gibi bunaldı ve böyle saçma biryerde patladı. Arada kalan üzülen ben oldum. Bu durumu nasıl çözebilirim aileme ne diyebilirim? Dün gece düşünmekten uyuyamadım zaten günlerdir yemek bile yiyemiyorum.
Ailene wsinin bunaldigi seyleri anlatacaksin ve bir daha yapmamalarini tembih edeceksin .sonrada zamana birakacaksin .

Bu konuyu ilk okudugumda muhakkak altinda bir seyler vardir demistim . Kimse durup dururken bu kadar tepki vermez .her seyi ilk mesajda hic bir problem yokken esin durduk yere tavır koymus gibi anlatmissin ama isin rengi oyle degi.
Esin hakli gittigi tatilin parasini onlar vermiyorsa karismaya haklari yok .parayi neye harcayacaginizin hesabini verecek degil .
Daha bu ilk konusuldugunda karisma anne bizim kararimiz demeliydin .Kardesin para konularinda espri yapmayacak .muhtemelen alttan alta laf sokuyor sen engel olacaksin .
Ailen istedihi kadar dominant olsun el ogluna sokmez iste bak senin huzurun kacti.
Genel olarak ben esini hakli buldum .muhtemelen senin anlatmadigin veya farkinda bile olmadığın bir cok sey daha var .
Peki ben bu duruma aileme nasıl kırmadan anlatabilirim? Bayramda aska gitmiycem dedi eşim, sen de bizimkilere gitmezsin dedi. Ben böyle birşey olsun istemiyorum. En azından bayramda bi saat oturup sonra zamana yayıp düzeltmek istiyorum

Peki ben bu duruma aileme nasıl kırmadan anlatabilirim? Bayramda aska gitmiycem dedi eşim, sen de bizimkilere gitmezsin dedi. Ben böyle birşey olsun istemiyorum. En azından bayramda bi saat oturup sonra zamana yayıp düzeltmek istiyorum
Hala ailemi nasıl kirmayacagim diyorsun .Gayet acik acik siz bunları bunları yaptiginiz icin esinle aram bozuldu .Artık karismayin diyeceksin. Onlarda bu bayram yalniz kalacaklar ki esinin ciddi oldugunun farkina varsinlar .Acikçasi onceliginin esinle olan mutlulugun ama sen hala kendi anne babani mutlu etme derdindesin, bunca haksizliga ragmen .bu gune kadarda onlar kirilmasin diye susmussun ama bak esin kirilmis .bu bayram boyle gecsin .bir dahaki bayram da gorusun olay sogumus olur .

Annem biraz fazla dominant ve çok soru soran biri. Tatile gidiyoruz dediğimizde buckaçıncı tatil ya da araba alıcaz dediğimizde ev alın bak şöyle şöyle diyen biri kötü niyet tabiki yok
Yok artık evinize gelip gidip sizi eleştiremez annen basbaya haksız. Kardeşinle olan para muhabbeti de çok çirkin. Eşin haklı eğer parayı annen baban kardeşin vermiyorsa adama nasıl harcayacağı konusunun detaylarını devamlı konuşamazlar. Yatırım uzmanı da değillerdir.
Burunlarını çok sokmuşlar bunun iyi niyeti olmaz, aile içi sohbet bu değil.
Ama eşinin de çay demlemeyi bilmez demesinden çıkarım yapmak gerekirse o da çok farklı biri değil galiba.
Kimse diğer aileyle görüşmeyecekse çok da mantık dışı değil, herkes kendi anne babasıyla kendisi görüşsün istediği şakaları yapsın otursun iyi fikir.

Sınır çizmen lazım, hem annenlere hem eşine. Bu yalnız görüşmelerde başla, her detayı anlatma onlara. Dominantlık yapacaksa kendi hanesine yapsın senin evin ailen eşin/ eşinin evi ailesi sensin evlisiniz siz.

Aceleye getirme. Zamanla düzelir.

Her gün arayıp konuştunuz mu diye darlamasından belli dominant olduğu. Yalnız olay dediğim gibi çay mevzusu değilmiş. Eşiniz dolmuş, çay olayında da patlamış. Yine de misafir varken odaya kapanıp uğurlamaya gelmemesini haklı kılmaz bu. Eşinizin annesi bu kadar müdahaleci olsa siz de rahatsız olursunuz, tam tersi çok saygılılarmış. Markette çocuk kandırır gibi onu alma bunu al bu daha güzel yapıyor kazık kadar insanlara. Ben sorunun kaynağını sizde görmeye başladım. Bir sorar iki baskı yapar ama üçüncüde anne biz neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz, karı koca aklımız basıyor sen merak etme demeliydiniz. Ona ayıp olmasın buna ayıp olmasın diye diye herkesi serbest bırakırsanız millet de birbirine girer. Anne kız sohbetinde bu kaçıncı tatil kızım biraz tasarruf edin veya araba yerine daha garanti ev alın diye fikir verebilir ama damadına diretemez.

Çay olayında sizi savunması doğru olmuş ama kenara çekilip sizin çözmenizi bekleyeceğine her gün arayıp noldu konuştu mu diye darlamasın. O yetmiyor üstüne ağlıyor. Kocanız kendini ifade etmiş derdini anlatmış. Bundan sonrası sizde, ya aileleri evliliğinize karıştırmazsınız ya da pasif davranmaya devam eder eşinizle aileniz arasına duvar örersiniz.
Bir de adam daha oncede soylemis ailenin bu tavirlarindan rahatsiz oluyorum diye .olay hoz gore gore gelmis .konu sahibi hala ailem kirilmasin diyor 🤷🏼‍♀️

Hala ailemi nasıl kirmayacagim diyorsun .Gayet acik acik siz bunları bunları yaptiginiz icin esinle aram bozuldu .Artık karismayin diyeceksin. Onlarda bu bayram yalniz kalacaklar ki esinin ciddi oldugunun farkina varsinlar .Acikçasi onceliginin esinle olan mutlulugun ama sen hala kendi anne babani mutlu etme derdindesin, bunca haksizliga ragmen .bu gune kadarda onlar kirilmasin diye susmussun ama bak esin kirilmis .bu bayram boyle gecsin .bir dahaki bayram da gorusun olay sogumus olur .
su dedigin eşinin sacma davranışını ödüllendirmekten, bu huyunu beslemekten baska neye yarayacak?
adam bir kere karisini küserek terbiye ettigini görsün bu huyunu bir ömür birakmaz.
konu sahibi akilli davranmali. kocasinin derdi varsa insan gibi konussun rahatsiz oldugunda. zaten bir kere "sizden borc istemedik ya niye soruyorsunuz?" diye kibarca terslese damadina ikinci israri edemezdi annesi. adam ezik gibi susup susup annesinin bu davranışını besleyip simdi kacak gureserek mesafe koymaya calisiyor

Ailene wsinin bunaldigi seyleri anlatacaksin ve bir daha yapmamalarini tembih edeceksin .sonrada zamana birakacaksin .
Zaten zamana bırakıcam ama bayramda en azından bayramlaşmalarını sağlamam gerek ama zorlarsam da bi anlamı olmayacak

su dedigin eşinin sacma davranışını ödüllendirmekten, bu huyunu beslemekten baska neye yarayacak?
adam bir kere karisini küserek terbiye ettigini görsün bu huyunu bir ömür birakmaz.
konu sahibi akilli davranmali. kocasinin derdi varsa insan gibi konussun rahatsiz oldugunda. zaten bir kere "sizden borc istemedik ya niye soruyorsunuz?" diye kibarca terslese damadina ikinci israri edemezdi annesi. adam ezik gibi susup susup annesinin bu davranışını besleyip simdi kacak gureserek mesafe koymaya calisiyor
Eşi bu tersleme işini konu sahibinden beklemiş benim anladığım. Kendi aileni kendin tersle, beni koru demek istemiş.O da olmayınca herkese küsmüş. Ha ama bu konu özelinde çay yapamıyor ki zaten ehe ehe diye gevrek gevrek gömdüğü eşinin annesi kızını savununca ne demesini bekledi bilemedim. Sus anne kocam haklı, döver de söver de demeliydi galiba.

Peki bayramda ne o benim aileme gidecek ne ben. Bunu nasıl anlatıcam aileme
Bu bayram çok yakın, sabah kalkıp da bi anda fikri değişmezse eşinizin istediğiniz bayram tadı ne yazık ki olmayacak..Ailenize zaten kendi evinde yaptığı terbiyesizliğin üzerine çıkmış olmayacak bayramda gitmeyerek. Bir kez daha konuşun eşinizle bayramda küslük olmaz, uğrayalım edelim vs. gibi, haklı olduğu ve haksız olduğu noktaları göz ardı etmeyin.

Eşi bu tersleme işini konu sahibinden beklemiş benim anladığım. Kendi aileni kendin tersle, beni koru demek istemiş.O da olmayınca herkese küsmüş. Ha ama bu konu özelinde çay yapamıyor ki zaten ehe ehe diye gevrek gevrek gömdüğü eşinin annesi kızını savununca ne demesini bekledi bilemedim. Sus anne kocam haklı, döver de söver de demeliydi galiba.
biplesin gitsin ya bence kendini hakli cikarmaya calisiyor ezik adam.
madem misafiri sey gibi ortada birakip tum ipleri koparacak özgüveni var en azindan konu sahibinin kardesinin hadsiz şakalarina gülmeseydi. bozuldugunu belli etseydi - insanlar da dikkat ederdi.
sen kendi sınırlarını korumazsan - ailesi 1 2 3 5 konusunca gülüp dinlersen tabii ki 6 7 8 konusmaya devam ederler.
allahin pasif agresifi. bu adamla zaten hayat gecmez ama adam hakli bile olsa konu sahibi "evet sen haklisin kocacim, ailemi uyarayim kocacım" modunda olursa o adam bu küserek terbiye etme isini asla birakmaz. Adamin sacma davranisini odullendirmis olur.
nasil cocuğa hayir dendiginde bin kere israr edip bunaltinca o hayir "evete" dönerse artik cocuk bu israri huy ediniyorsa adam da bu kuserek terbiye etmeyi huy edinir. scinnerin fare deneyi gibi.

Anlamadiginiz nokta su , adam daha once karisina rahatsizliklarini belirtmis zaten .Sana daha once kac kere soyledim diyor .Ustelik soyledigi konularda da gayet hakli .

Eşiniz saygısızlık yapmış ortada küfür yok hakeret yok uğurlaması gerekirdi yani 2 dakika yolculasa incileri dökülmezdi beyfendinin. Gereksiz tavırlar yani

Zaten zamana bırakıcam ama bayramda en azından bayramlaşmalarını sağlamam gerek ama zorlarsam da bi anlamı olmayacak
Valla zorlarsan yangina korukle gidersin .Esini zorlamak yerine ailene durumu anlat .hala esininikna etme derdindesin . Ailenle konus once .

Valla zorlarsan yangina korukle gidersin .Esini zorlamak yerine ailene durumu anlat .hala esininikna etme derdindesin . Ailenle konus once .
Ailemle de konuşucam ama kırmadan kimseyi çözme derdindeyim, eşimle de tekrar konuşucam tabiki. Sonra zamana yayıcam durumu düzelmesi için ama nasıl

Anlamadiginiz nokta su , adam daha once karisina rahatsizliklarini belirtmis zaten .Sana daha once kac kere soyledim diyor .Ustelik soyledigi konularda da gayet hakli .
bilmiyorum soyledi mi. bence konu sahibi ne şiş yansin ne kebap modunda herkese haklısın diyen bir insan. eger daha önce eşi uyarmis olsaydi bu konuya- onca yoruma bir yazardi adama hak vermek icin bile olsa "geçmişte uyarmisti - rahatsiz oldugunu söylemişti" diye.
konuda anlattigi adam kizin ailesi gelecek diye guzel seyler hazırlamak icin kendi mutfaga giren adam.
bence ortada "aileni uyar" konusmasi gecmemis adam icinde biriktirmiş biriktirmis simdi de pasif agresif takilmis. çünkü zamanında bu konuyu kendi aralarinda konussalar tartissalar 52 mesaj "niye böyle oldu anlamiyorum, çaydan çıktı konu, mumdan cikti yangin" diyesiye bir cumle ederdi

biplesin gitsin ya bence kendini hakli cikarmaya calisiyor ezik adam.
madem misafiri sey gibi ortada birakip tum ipleri koparacak özgüveni var en azindan konu sahibinin kardesinin hadsiz şakalarina gülmeseydi. bozuldugunu belli etseydi - insanlar da dikkat ederdi.
sen kendi sınırlarını korumazsan - ailesi 1 2 3 5 konusunca gülüp dinlersen tabii ki 6 7 8 konusmaya devam ederler.
allahin pasif agresifi. bu adamla zaten hayat gecmez ama adam hakli bile olsa konu sahibi "evet sen haklisin kocacim, ailemi uyarayim kocacım" modunda olursa o adam bu küserek terbiye etme isini asla birakmaz. Adamin sacma davranisini odullendirmis olur.
nasil cocuğa hayir dendiginde bin kere israr edip bunaltinca o hayir "evete" dönerse artik cocuk bu israri huy ediniyorsa adam da bu kuserek terbiye etmeyi huy edinir. scinnerin fare deneyi gibi.
Ben senin gibi düşünüyorum zaten. Konu sahibi kocasına baya hak veriyor, konu başından beri de o minvalde cevap veriyor zaten. Ama benim annem de şöyle böyle yapan biri diye açıklama yapıyor. Ağzımızın tadı kaçmasın modunda şu an.

Ben ona hak vermedim ben herşeyi düzeltmeye çalışıyorum. Ona da söyledim böyle birşeyde kestirip atılacak bir durum yok, benim annem babam çok üzüldü kimse anlam veremedi diye anlattım. İyice dediklerimi sen dinledin düşün dedim. Ben böyle birşey istemiyorum dedim ama bazı birikmişlikler var onu anlamış oldum patladığı yer kötü oldu
Ya ne patlamasi adam sizi cok guzel egitmis. Pasif agresif bir sekilde yataklari ayirdi siz tutustunuz hop ne oluyor bile demediniz. Size soyliyecegine kendisi soyleseymis ailenize rahatsiz oldugunu. Aptal aptal sakalar yapip karsilik gelince kaldiramayip 5 yasinda cocuk gibi odasina kapanmak normalde kendini ifade etmek mi zor? Neymis dolmus tasmis her ailenin soyledigi seyler yatirim konusunda ev al cok harcama yapma vs cok rahatsizsa soyler yeni gelin gibi esine sikayet edip yanlarinda gulmez. Her kelimenizde esinize hak verdiginizi goruyorum. Ailme ne diyim nasil diyim diyorsunuz. Esinize boyle mi cozulur problemler diyip cikisamiyorsunuz. Umarim cocugunuz olmaz boyle problemli anne babadan ancak problemli cocuk olur. Esinizle tencere kapaksiniz ama aman ayrilmayin. Konuda esiniz kotulendikce sizin bunlari uydurdugunuzu da dusunuyorum ya da esinize bile mantiksiz geldi o olaya bu tepki vermek ekleme yapti. Her turlu haksiz.

Ben senin gibi düşünüyorum zaten. Konu sahibi kocasına baya hak veriyor, konu başından beri de o minvalde cevap veriyor zaten. Ama benim annem de şöyle böyle yapan biri diye açıklama yapıyor. Ağzımızın tadı kaçmasın modunda şu an.
aynen oyle. bastan beri kocasina hak vermeye - konusup barismaya merakli kadin demez miydi aslinda esim sundan bundan rahatsız oldu beni uyandı diye.

*kadin hayriye hanim ama adam da tam pasif agresif alingan ali riza bey

Eşim keskin çizgileri net tavrı olan bir insan
Aileniz ne yapmış ki ortada keskin olacak bir çizgi olsun? Ben ortada birşey göremedim biz ailemle de eşimle de böyle bazen sikayetleniriz ama hiç sonucunda ne esim aileme terslik yapar ne ben eşime. Olabilir aileyiz eksiğimiz yanlişimiz olur soylebiliriz konusabiliriz hakaret ağır kötü sozler olmadığı sürece ortada alincak.kusucek.bir durum yok yani. Eşin çizgisini koyabilmis sana bence sen tam koyamamissin gibime geldi kusura bakmayın.
Esinle tabiki gidip ortalığı ayağa kaldırim demiyorum ama bu böyle sürekli olursa tatsız bı durum bunu eşinize belirtmeniz konuşmanız sizin de ne olursa olsun hoşlanmadığınızi söylemeniz gerekir zannımca.

Back
X