• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve eşim birbirine kırıldı

• Konu Sahibi Konu Sahibi xsx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sürekli herşeye karışılıyo, paramı nereye harcadığıma dahi vs dedi. Kardeşin ailenin yanında of kör müsün, paran yoksa niye aldın gibi cümleler söyliyor şakanın da dozu var vs dedi üstüste baya şey söyledi yani sdece bu aşağılama kelimesi değil anladığım kadarıyla
Bu olmaz işte. Ben de sevmem böyle şeyleri. Gıcık kaparım. Sen önlem almamışsın birikmiş patlamış. Aslında kendini savunabilirdi ama biraz pısırık sanırım.

Babam ılımlı olduğu için konuyu babama anlattım sordu napıyosunuz diye, sadece bu bu olaylardan dolayı böyle oldu dedim, babam annemin tavrından dolayı hak verdi biz alıştık ama onun öyle alınması normal dedi ama yine de ben o akşam odaya gittiğinde böyle bişeyi takacağını düşünmedim dedi. Konuşulur çözülir ben anneni hep uyarıyorum herşeyi heryerde söyleme diye ama dinlemiyo işte diyo. Babama tabiki bayram muhabbetini açmadım asla açamam da. Yüksek ihtimalle babam arayıp konuşacak olaya müdahale edecek
Esin haklı.
Adamın artık boğazına kadar gelmiş.
Boşuna ısrar edip durmayın siz de. Inanın eşler için itici oluyor iyice soguyorsunuz.
Ben de eşimin ailesini sevmiyorum ve acikcasi eşim aramiz iyi olsun istedikçe ben uzaklaşıyorum yoksa kesinlikle umurumda değiller.

Esin haklı.
Adamın artık boğazına kadar gelmiş.
Boşuna ısrar edip durmayın siz de inanın eşler için itici oluyor iyice soguyorsunuz.
Ben de eşimin ailesini sevmiyorum ve acikcasi eşim aramiz iyi olsun istedikçe ben uzaklaşıyorum, yoksa kesinlikle umurumda değiller.
Babam öyle şey olur mu tamam alındı ama söylesin bidaha kimse yapmaz öyle tavır dedi, ben konusurum onunla böyle tamamen ipleri koparmak olmaz dedi, keşke herkes babam gibi olsa

Sürekli annem kırılmasın annem üzülmesin diye düşünerek hareket ediyosunuz. Bence önce bi bireyselleşin, anneniz de her şeye kırılıp ağlamayıversin. Siz önce kendi aranızda aile dinamiklerinizi oluşturun. İkinizin isteği doğrultusunda bı dinamik. O bu üzülür diye hesap yapmayı bırakın bu sizin hayatınız, sizin aileniz. Sonra da kime gerekiyorsa kararınızı bildirin. Bayramı ayrı geçireceğiz böyle saçma bı olay yüzünden diye kızıp üzülmüyorsunuz da annemlere nasıl açıklayacağım diye kara kara düşünüyorsunuz hâlâ. Bence biraz büyümelisiniz

Sürekli annem kırılmasın annem üzülmesin diye düşünerek hareket ediyosunuz. Bence önce bi bireyselleşin, anneniz de her şeye kırılıp ağlamayıversin. Siz önce kendi aranızda aile dinamiklerinizi oluşturun. İkinizin isteği doğrultusunda bı dinamik. O bu üzülür diye hesap yapmayı bırakın bu sizin hayatınız, sizin aileniz. Sonra da kime gerekiyorsa kararınızı bildirin. Bayramı ayrı geçireceğiz böyle saçma bı olay yüzünden diye kızıp üzülmüyorsunuz da annemlere nasıl açıklayacağım diye kara kara düşünüyorsunuz hâlâ. Bence biraz büyümelisiniz
Zaten bayramda ayrı geçirmek istemediğim için böyle üzülüyorum

Zaten bayramda ayrı geçirmek istemediğim için böyle üzülüyorum
Hayır ayrı geçireceğimizi aileme nasıl anlatacağım diye stres olup üzülüyorsunuz. Maalesef ne ailenize sınır koyabilmissiniz ne eşinizle bir aile dinamiği olusturabilmissiniz. Sadece aman uzulmesinler aman kirilmasinlar diye ugrasmissiniz. Müdahaleci bir annenin kızı olarak yazıyorum bunları 😂

Başta sadece eşiniz haksız gibi gelmişti ki hala daha küsme hareketini ve sonrasında aşağılama sözüne alındım demesini doğru bulmuyorum. Muhtemelen içinden tam geçeni söyleyemiyor ipleri koparmamak için ve saçma sapan bir şeyi bahane etmiş. Anneniz müdahaleci biri ve sizden başka kimse de çekmek zorunda değil. Kızı ve damadı sorun yaşarken ağlayıp zırlayan insan kendinden başka kimseyi düşünmüyordur. Nokta. Maaşını harcamasindan tatile kadar müdahale edilen biri zaten yeterince irite olmuştur o kişiden. Sonrası ufak kıvılcıma bakar ki öyle olmuş. Sizin normalde annenizi aile kararlarınıza bulastirmamaniz lazımdı. Bu saatten sonra nasıl çözerim diyorsanız bayramda kimseyi hiçbir seye zorlamayın bi herkesin içi soğusun. Sonraki zamanda ailenizle konuşup işlerinize bu kadar yorun yapmamalarını söyleyin. Eşinizle de konuşup, bundan sonra ben arayı bulacağım ama sen de artık uzatma, görüşme sıklığını azaltsak da arayı sıcak tutalım diyin.

bu olayı kapatıp çözseniz başka bir şey patlar, iki tarafı da idare edip aman ağzımızın tadı bozulmasın olmaz, olayı kökten çözmeye çalışmıyorsunuz.

benim ailem de biz tatile giderken falan para çok tabi gidin deyip takılırlar, biz de güler geçeriz. E harcama alışkanlıklarımız aynı değil çünkü, onlar yokluk görmüş üçü beşe kata kata bi şeyler sahibi olmuşlar. Eşim böyle bir şeye takılmaz asla ama oldu ki rahatsız oldu. Bunu bana annemler gittikten sonra söylemeyip de onlar evdeyken kendisini ergen gibi odaya kapatıp aileme saygısızlık yaparak gösterirse ona zehir ederdim.

Annem araba aldığımızda neden yine araba aldınız kızım ev alın diyo habire. Tatile gideriz yılda iki kere geçen ay gittiniz ya niye yine gidiyosunuz der. Bişeylere devamlı karışmaya çalışır ama karışmıyorum der. Bigün oruç tutmadım evde yorgundum neden tutmadın evdesin tutsana diye iki kere sorar. Kardeşim ve babam da bazı şeylerden bunalmış durumda hep bana anlatırlar. Eşim de sanırım kardeşim ve babam gibi bunaldı ve böyle saçma biryerde patladı. Arada kalan üzülen ben oldum. Bu durumu nasıl çözebilirim aileme ne diyebilirim? Dün gece düşünmekten uyuyamadım zaten günlerdir yemek bile yiyemiyorum.
Senin kaynanan yapsa bunları eşin neden annesini susturmuyor derdik. Şimdi de ben sana diyorum. Anneni niye susturmuyorsun adam çekmek zorunda mı çenesini? Suç sende, eksik anlatmışsın bir de başta herkes adamı haksız buldu tabii. Çok pasifsin adamın canına tak etmiş.

Çay demleme muhabbetinde haksız ama lafı hak etmiş.

Babam öyle şey olur mu tamam alındı ama söylesin bidaha kimse yapmaz öyle tavır dedi, ben konusurum onunla böyle tamamen ipleri koparmak olmaz dedi, keşke herkes babam gibi olsa
Demek ki sen bu zamana kadar hiç ağzını açmadın ki baban ben konuşurum bir daha yapmaz diyor...

Hayır ayrı geçireceğimizi aileme nasıl anlatacağım diye stres olup üzülüyorsunuz. Maalesef ne ailenize sınır koyabilmissiniz ne eşinizle bir aile dinamiği olusturabilmissiniz. Sadece aman uzulmesinler aman kirilmasinlar diye ugrasmissiniz. Müdahaleci bir annenin kızı olarak yazıyorum bunları 😂

Senin kaynanan yapsa bunları eşin neden annesini susturmuyor derdik. Şimdi de ben sana diyorum. Anneni niye susturmuyorsun adam çekmek zorunda mı çenesini? Suç sende, eksik anlatmışsın bir de başta herkes adamı haksız buldu tabii. Çok pasifsin adamın canına tak etmiş.

Çay demleme muhabbetinde haksız ama lafı hak etmiş.
Aman kimse kırılmasın diye demedim evet maalesef

Aman kimse kırılmasın diye demedim evet maalesef
Ayrıca illa eşim rahatsız oluyor böyle yapmayın demenize de gerek yok. Siz ayrı bir bireysiniz ayrı bir ailesiniz. Anne biz biliriz ne yapacağımızı, anne biz kaç yaşında insanlarız, anne biz böyle yapmak istedik, anne biz böyle uygun gördük. Bu tarz cümleleri ağız alışkanlığı yapsanız yeterdi şimdiye kadar. Umarım bundan sonrasi için bakış tarzınızı ve tavırları izi biraz değiştirirsiniz de Eşiniz dolup dolup saçma sapan hareketlere girişmez.

Son duruma gore esinizin haklilik payi olabilir ama onun aileside bana boyle davrandiginda esimin yaptigini yaparim esimde bir sey demez diyorsaniz adami birakin kendi haline

Bu olmaz işte. Ben de sevmem böyle şeyleri. Gıcık kaparım. Sen önlem almamışsın birikmiş patlamış. Aslında kendini savunabilirdi ama biraz pısırık sanırım.
Hayir askinda adam dogru davranmis, yuz goz olmamis kayin alilesiyle. adam cevap verse ortalık gerilecekti .sen anne kiz konus anneni uyar demis .ama konu sahibi hic bir sey yapmayinca bardagi tasiran son damla olmus .acikcasi esimin kardesi boyle konussa bende bayramda gitmek istemem .

Hayir askinda adam dogru davranmis, yuz goz olmamis kayin alilesiyle. adam cevap verse ortalık gerilecekti .sen anne kiz konus anneni uyar demis .ama konu sahibi hic bir sey yapmayinca bardagi tasiran son damla olmus .acikcasi esimin kardesi boyle konussa bende bayramda gitmek istemem .
Bunda sonraki süreçte zaten asla böyle gereksiz şeylerin olmaması için elimden geleni yapıcam ama şuan işte stres yapıyorum

Konu her şey güllük gülistanlıkken eşim odaya kapandıdan, annem her şeye karışıyor kardeşim olur olmaz espri yapıyora geldi,

Eşinizin çay demleyemiyor ki demesi yanlış odaya kapanması da çok yanlış büyük terbiyesizlik tamam ama,
kardeşinizin yaptığı da annenizin yaptığı da çok yanlış üstelik eşiniz size ailenizi uyarmanız konusunda ricada bulunmuş,

Siz pasif kalıp ailenizi uyarmazsanız kaçınılmaz son tabi ki bu olacaktı ne bekliyordunuz ki? Adam yılmış durmadan
o niye öyle bu niye böyle, eee yani kocaman insanlarsınız aile birliği kurmuşsunuz sürekli bik bik bik olmaz. Olmamalı.

Ve bu noktada köprü siz olmak zorundasınız, ne aileniz eşinizin hoşlanmadığı bir hareketi yapabilmeli ne eşiniz ailenizin hoşlanmadığı.
Herkese açık açık ve kararlılıkla onlar benim ailem yapma, o benim eşim yapmayın diyebilmelisiniz. Yoksa sonuç bu olur üzülür durursunuz işte.

Sonuç olarak son olayda eşiniz tamamen haksız ama büyük resimde üzgünüm haklı.

Tamam esiniz bunalmis da çocuk gibi odaya girip çıkmamak da onu haklı kilmiyor. Bence eşinizin tepkisi çok keskin olmuş. Burda sadece annenize yapılmamış bu, size de yapılmış. Ben olsam sizin kadar sakin kalamazdim. Aile ilişkileri devam edecekse iki tarafta orta yolu bulacak, biri çıkıp böyle davranırsa zaten o ilişkiyi bitirmek istiyordur.

Bunda sonraki süreçte zaten asla böyle gereksiz şeylerin olmaması için elimden geleni yapıcam ama şuan işte stres yapıyorum
Bak sorun şu hala ailem de ailem diyorsun yok babam konusacak bilmem ne .esine sorun yaratan kimler annen ve kardesin mi ? "ahmet /ayşe adi artik her neyse .bir daha para konularinda yorum yapmayacaksin .enistenle bizim butcemiz hakkinda asla konusmayacaksin .
Anne , biz yetiskin insanlariz haracayacagimiza, yedigimize , ictigimize esimin yaninda yorum yapmayacaksin.illa bisey demek istiyorsan biz anne kiz konusurken sadece bana de .esimin yaninda bir daha bu konulardan konusma lutfen evde huzurumuz kaciyor "
Soylemen gereken bunlar 👍🏼

Konu her şey güllük gülistanlıkken eşim odaya kapandıdan, annem her şeye karışıyor kardeşim olur olmaz espri yapıyora geldi,

Eşinizin çay demleyemiyor ki demesi yanlış odaya kapanması da çok yanlış büyük terbiyesizlik tamam ama,
kardeşinizin yaptığı da annenizin yaptığı da çok yanlış üstelik eşiniz size ailenizi uyarmanız konusunda ricada bulunmuş,

Siz pasif kalıp ailenizi uyarmazsanız kaçınılmaz son tabi ki bu olacaktı ne bekliyordunuz ki? Adam yılmış durmadan
o niye öyle bu niye böyle, eee yani kocaman insanlarsınız aile birliği kurmuşsunuz sürekli bik bik bik olmaz. Olmamalı.

Ve bu noktada köprü siz olmak zorundasınız, ne aileniz eşinizin hoşlanmadığı bir hareketi yapabilmeli ne eşiniz ailenizin hoşlanmadığı.
Herkese açık açık ve kararlılıkla onlar benim ailem yapma, o benim eşim yapmayın diyebilmelisiniz. Yoksa sonuç bu olur üzülür durursunuz işte.

Sonuç olarak son olayda eşiniz tamamen haksız ama büyük resimde üzgünüm haklı.
Peki bu durumda bayramda ne yapmam gerekiyor benim

Back
X