Çok sinirliyim çünkü.Evet ülkenin yarısının sigara içmesi yüzünden temiz havamız kalmadı. Sigara dumanı milyonlarca çocuğa zarar veriyor. 2 yaşında bir oğlum var sokağa çıkmaya korkuyorum artık. Yazık değil mi bu bebeklere ne zorluklarla doğuruyoz, insanlar sigara dumanıyla oğlumu zehirlesin kanser etsinler diye mi oğlumu büyütüyorum ben, hastane köşelerinde sürünmek acı çekmek için mi. Sigarayı savunmuyorum diyorsun ama hep savunuyorsun bir içici olarak. Yazık değil mi bizlere ya. Evet nefret ediyorum çünkü faydalı birşey değil nimet bile değil o, zehir küpü.
Evlatlara sigarayı bıraktıramayan anneler pes edip kendileri de içmeye başlıyorlar. Yarın o anneler evladı yüzünden kanser olup vefat ettiğinde bakalım o evlatların vicdanı nasıl sızlıcak nasıl ağlıcaklar ben sebep oldum diye, ama iş işten geçicek anneleri hayatta olmucak artık. Gurur duyarlar artık kendileriyle.
Merhaba yaşım 22 okulumu bitirdim iş bulma aşamasındayım. Ailemde kimse sigara içmiyor annem nefret ediyor özellikle. Ben de arkadaş ortamlarından alıştım başlayalı 7 sene oldu. Şimdi konu şu ki evet sigara kötü bir alışkanlık ve ailemin tepki göstermesi normal tamam. Fakat ben belli bir yaşa geldim eğer ömrümün sonuna kadar içecek olayım hep bu laflarımı duyacağım yani. Bide hala gizli gizli içiyorum bu hep böyle mi devam edecek onlarında artık bi yerden sonra kabullenmesi gerekmez mi. Bakıyorum benim durumumda olan bazıları ailesinin yanında içiyor hatta karşılıklı içende gördüm. Benim ailem hala kabullenemedi ve böyle kalacaklar sanırım her içişimde çok dikkat ediyorum ama tabi bazen koku gidiyor her anladıklarında yine mi içtin sen ne zaman bırakacaksın falan susuyorum yinede söyleniyorlar. Hele kışın işkence gibi oluyor hep camda içmek. Camı açtığım an da zaten rüzgar sesi duyuluyor hemen anladıklarında yine bir ton laf bu havada cam mı açılır falan bıktımm Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum...
Senin çocuğun gözgöre göre kendini zehirlese sessiz kalırmıydın? O yetişkin istediğini yapsın diyemi düşünürdn. Mesela balkonun duvarına çıktı, düşerse kendi bilir mi derdin. Yada kırmızıda karşıya geçmeye kalkıştı, kendine tinerci bir sevgili buldu.....Merhaba yaşım 22 okulumu bitirdim iş bulma aşamasındayım. Ailemde kimse sigara içmiyor annem nefret ediyor özellikle. Ben de arkadaş ortamlarından alıştım başlayalı 7 sene oldu. Şimdi konu şu ki evet sigara kötü bir alışkanlık ve ailemin tepki göstermesi normal tamam. Fakat ben belli bir yaşa geldim eğer ömrümün sonuna kadar içecek olayım hep bu laflarımı duyacağım yani. Bide hala gizli gizli içiyorum bu hep böyle mi devam edecek onlarında artık bi yerden sonra kabullenmesi gerekmez mi. Bakıyorum benim durumumda olan bazıları ailesinin yanında içiyor hatta karşılıklı içende gördüm. Benim ailem hala kabullenemedi ve böyle kalacaklar sanırım her içişimde çok dikkat ediyorum ama tabi bazen koku gidiyor her anladıklarında yine mi içtin sen ne zaman bırakacaksın falan susuyorum yinede söyleniyorlar. Hele kışın işkence gibi oluyor hep camda içmek. Camı açtığım an da zaten rüzgar sesi duyuluyor hemen anladıklarında yine bir ton laf bu havada cam mı açılır falan bıktımm Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum...
SakinAlışırlar ne demek ya. Şu sigara yı ekmek su gibi görüyorsunuz ya. Yeter artık hem kendinizi hem üstünüze sinmiş pis kokusuyla dumanıyla herkesi zehirlediniz. Bıktık sigaradan. Temiz havamız kalmadı sizin yüzünüzden, sigaradan damarlarınız tıkanıp bacaklarınız mı kesilsin istiyorsunuz bu ne ya yeter.
Şimdi normal hayatımda bu konuda fazla yorum yapmamaya çalışıyorum. Sigara içen insanlar bunu aşırı savundukları ve alıngan oldukları için, ben de sevimsiz görünmek istemediğim için. Ama iğrenç yaa.. Ne yapsın aileniz de? Kendilerini tutamıyorlardır siz öyle pis pis koktukça. İnsanın güzeller güzeli, 22 yaşında, güzel parfümler, makyajlar, kıyafetler, sağlıklı beslenmede yeni trendler (çoğu saçma da olsa) falan peşinde olup kendisine bakması gereken kızı sigara içip hem sağlığını mahvedip, hem pis pis kokup, hem dişlerini sarartıyorsa susması da zor yani. Karışma karışmama meselesi de değil. Tam olarak karışıyor olsalar zaten yasaklamaya falan kalkarlardı, burada ben de derdim, sen 22 yaşındasın karışmamaları lazım diye. Ama karışamasalar da içleri almıyordur ne yapsınlar yani.Merhaba yaşım 22 okulumu bitirdim iş bulma aşamasındayım. Ailemde kimse sigara içmiyor annem nefret ediyor özellikle. Ben de arkadaş ortamlarından alıştım başlayalı 7 sene oldu. Şimdi konu şu ki evet sigara kötü bir alışkanlık ve ailemin tepki göstermesi normal tamam. Fakat ben belli bir yaşa geldim eğer ömrümün sonuna kadar içecek olayım hep bu laflarımı duyacağım yani. Bide hala gizli gizli içiyorum bu hep böyle mi devam edecek onlarında artık bi yerden sonra kabullenmesi gerekmez mi. Bakıyorum benim durumumda olan bazıları ailesinin yanında içiyor hatta karşılıklı içende gördüm. Benim ailem hala kabullenemedi ve böyle kalacaklar sanırım her içişimde çok dikkat ediyorum ama tabi bazen koku gidiyor her anladıklarında yine mi içtin sen ne zaman bırakacaksın falan susuyorum yinede söyleniyorlar. Hele kışın işkence gibi oluyor hep camda içmek. Camı açtığım an da zaten rüzgar sesi duyuluyor hemen anladıklarında yine bir ton laf bu havada cam mı açılır falan bıktımm Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum...