Ailem sigara içmeme sürekli laf ediyor

Belli bi yaşa gelmeden önceki içtiğin sigaralara say bu lafları

Ben 33 yasindayim babam hala az ic kizim az ic zarar sana der arada bir
Bende lisedr baslamistim.o zaman alir kirar atardi.lise bitince laf soyleyemediler tabi kazik kadar bireyim kendi kararim dedim.
Ama sevmezler ictigim icin sagligimi dusunurler babam ictigin sigara cok agir hafifini ic bari demisti 20li yaslarimda

Benim yetiştiğim ortamda küçükler büyüklerin yanında sigara içmez, az iç ya da içme muhabbeti yapılmaz, dışarıda içip sigara kokulu dahi gelinmez. Buna alışkın olunca yabancı bi ortamda yanımda benden küçük biri sigara içince rahatsız oluyorum. Kardeşim yıllardır sigara içer, ne ben ne de annem babam içtiğini gözümüzle görmemişizdir, muhtemelen de hiç görmeyeceğiz. Böylesi çok daha iyi çünkü evde o pis koku olmuyor ve olmayacak. Siz de dışarıda için, evde sigara kokmayın böylece laf da işitmeyin.

Ben 3 yılı aşkındır bıraktım. Kolay değil zaten bırakmak ama çok çok rahatlıyor bedeniniz.aklima gelmiyor değil sigara ama hep nefis kontrolü yapiyorum
Ben de sigarayı bırakabilme iradesini gösterenlere büyük saygı besliyorum. Büyük bir irade eforu harcıyorsunuz, resmen kendinizle savaşıp yenilmiyorsunuz bu çok büyük bir başarı bence. Ben içmiyorum ama içseydim bırakabilir miydim emin değilim açıkçası. Tebrik ederim, sağlıkla yaşayın inşallah.

Teşekkür ederim.gercekten kolay değil bağımlılıktan kurtulmak.gerci bıraksak da yine her zaman potansiyel tehlike sigara, ben gibiler icin.hic ummadığımız şekilde başlayabiliriz.korkmuyor degilim bundan

Ben de bu zamana kadar böyle düşünüyordum sonra bırakmaya karar verdim halbuki ailem biliyor evde her yerde rahat içebiliyorum ama bırakmak istiyorum. Hatta annemle karşılıklı içiyoruz keşke hiç başlamasaydım . annemle bunun için doktora gittik bırakmak adına bir adım attık röntgenlerde ciğer yaşımız 15-20 yaş fazla çıktı sigara içtiğimiz için bunu duyunca daha bir yüklenmeye çalışıyoruz umarım biz bırakabiliriz belki sen de bırakmayı düşünebilirsin tabi bu senin tercihin herkes saygı duymalı.

Bence çok haklılar kesinlikle! Nefret ederim sigaradan, kokusuna hiç tahammül edemiyorum.

10 yil gecse yine ayni seyleri soyleyecekler.
Umut etme hic bosuna

Ben 10 senedir mücadele ede ede babama da eşime de bıraktırdığıma göre sizin de öyle devam eder diye düşünüyorum
Valla benim dilimden bıkıp bıraktılar

Onların evinde oturuyorsunuz. Evlerinde sigara içilmesini istemiyorlar ve yerden göğe kadar haklılar. Çok istiyorsanız ayrı eve çıkın, insanları da zehirlememiş olursunuz. Camda içiyorum da demeyin, balkonda içen kişi bile aşırı sigara kokuyor ve o kokusuyla çevresindekileri zehirliyor.

Eğer kendi evinize çıkıp yine karışıyorlar diye konu açarsanız "sizi düşünüyorlar" vs derim. Ama şu anda siz o evdeyken tek düşündüğüm ailenizin sağlığı. Keşke sizin yüzünüzden hiç sigaraya (balkonda içseniz bile kokuyor) maruz kalmasalardı.

İçmeyin nolur bu sigarayı. Cidden her hastalık için risk faktörleri içerisinde. Yaşam sürenizi kısaltıyorsunuz, pek cok ızdırap verici hastalıklara davetiye cıkarıyorsunuz. Cidden ben çok üzülüyorum. Ailenizin bu tutumundan kurtulmak icin sigarayı bırakabilirsiniz mesela, ne dersiniz, lütfen bunu bir deneyin, sağlıklı nesillere ihtiyacımız var. :)

Kendi paranla ne icersen ic ama henuz ailenin parasiyla sigara iciyorsan karismaya haklari var

kendi açından bakılırsa haklısın.ama sen sigara içmesen evde bi kişinin bile o sigarayı içmesine inan bana tahammül edemezsin.mesela ben edemem.kimse sigara içmediği halde o kokuyu duymaya mecbur değil.çok istiyorsan mesela camdan da değil inip aşağıya orda içebilirsin,bütün eşyalara perdelere siniyor ve onları annen yıkıyor,kokusu da kolay kolay geçmiyor,sen farknda değilsin çnkü o kötü kokuya alışmışsın.evde rahat davranmak sigara içmek hatta alkol tüketmek vesaire şeyler istiyorsan ayrı eve çıktığında rahatça yapabilirsin.ama ailenin seni düşünerek boyle kötü bi alışkanlığını hoşgörmesi normal olmazdı zaten.diğer ailelerinki asıl normal değil.bunu anlarısn umarm.sevgiler.

ne desem boş en iyisi sen iç sigaranı booşver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…