Ailem sigara içmeme sürekli laf ediyor

Merhaba yaşım 22 okulumu bitirdim iş bulma aşamasındayım. Ailemde kimse sigara içmiyor annem nefret ediyor özellikle. Ben de arkadaş ortamlarından alıştım başlayalı 7 sene oldu. Şimdi konu şu ki evet sigara kötü bir alışkanlık ve ailemin tepki göstermesi normal tamam. Fakat ben belli bir yaşa geldim eğer ömrümün sonuna kadar içecek olayım hep bu laflarımı duyacağım yani. Bide hala gizli gizli içiyorum bu hep böyle mi devam edecek onlarında artık bi yerden sonra kabullenmesi gerekmez mi. Bakıyorum benim durumumda olan bazıları ailesinin yanında içiyor hatta karşılıklı içende gördüm. Benim ailem hala kabullenemedi ve böyle kalacaklar sanırım her içişimde çok dikkat ediyorum ama tabi bazen koku gidiyor her anladıklarında yine mi içtin sen ne zaman bırakacaksın falan susuyorum yinede söyleniyorlar. Hele kışın işkence gibi oluyor hep camda içmek. Camı açtığım an da zaten rüzgar sesi duyuluyor hemen anladıklarında yine bir ton laf bu havada cam mı açılır falan bıktımm Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum...

ben 26 yasındayım hıc icmedim baskada derdim yok iyi yapıyor ailen az bile demişler bütün sigara içenlere söylenmek lazım benımde arkadas ortamımda ıcen vardı ıcmeyınce ıcmıyorsun. hadi canım sende

ben 26 yasındayım hıc icmedim baskada derdim yok iyi yapıyor ailen az bile demişler bütün sigara içenlere söylenmek lazım benımde arkadas ortamımda ıcen vardı ıcmeyınce ıcmıyorsun. hadi canım sende

Uslubunuz hiç hoş değil ne güzel içmemişsiniz bunda hemfikirim fakat nasıl ki size içmediniz diye madalya vermiyorlarsa içenede işkence etmiyolar. Yani siz içmemiş olabilirsiniz ama ben içtim illada arkadaş ortamı böyleyse kesinlikle başlanır sigaraya demedim. Hiç bir arkadaşımda tutup ağzıma zorla vermedi. Saçma ve gereksiz bir ayrıntı olmuş bence hayata bakış açışınızı biraz değiştirin 26 yaşınızdasınız ama hayat tecrübeniz çok zayıf kimseyi direk yargılamamayı ve empati yapmayı öğrenememişsiniz. Olsun bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır...

Benim kardesimdr saklar ailrm birsk der cunku .

Evde icmezatn cok kotu kokuyor

anne evi anne kuralları. benim de her gün odam karıştırılıyor sonuçta benim değil onun evi. Hem ıy kokusu buraya kadar geldi çok pis kokuyosunuz sigara içenler. Bi de yüz yüze konuşunca tam kusasım geliyo midem kalkıyo :KK70:

Merhaba yaşım 22 okulumu bitirdim iş bulma aşamasındayım. Ailemde kimse sigara içmiyor annem nefret ediyor özellikle. Ben de arkadaş ortamlarından alıştım başlayalı 7 sene oldu. Şimdi konu şu ki evet sigara kötü bir alışkanlık ve ailemin tepki göstermesi normal tamam. Fakat ben belli bir yaşa geldim eğer ömrümün sonuna kadar içecek olayım hep bu laflarımı duyacağım yani. Bide hala gizli gizli içiyorum bu hep böyle mi devam edecek onlarında artık bi yerden sonra kabullenmesi gerekmez mi. Bakıyorum benim durumumda olan bazıları ailesinin yanında içiyor hatta karşılıklı içende gördüm. Benim ailem hala kabullenemedi ve böyle kalacaklar sanırım her içişimde çok dikkat ediyorum ama tabi bazen koku gidiyor her anladıklarında yine mi içtin sen ne zaman bırakacaksın falan susuyorum yinede söyleniyorlar. Hele kışın işkence gibi oluyor hep camda içmek. Camı açtığım an da zaten rüzgar sesi duyuluyor hemen anladıklarında yine bir ton laf bu havada cam mı açılır falan bıktımm Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum...

kendimi gördüm. Nefret ediyorum sigaradan. Benim de oğlum var 18 yaşında. Bir kez şüphelenmiştim. O zamandan bu yana verdiğim her parayı eğer sigara alırsan haram olsun diye veriyorum. inşallah bırakırsın. Daha çok gençsin.

benim de kızım var asla içemez falan demiyorum büyük konuşmamak için ama Allah korusun içerse bir gün yanımda içirtmem diyorum.15 yaşından beri içiyorsun ve bırakmayı hiç düşünmüyorsun kadın ne kadar üzülüyordur.anne olunca anlarsın.evde de içmeyiver ,bu sayede azaltmış olursun .sağlığa zararlı olduğu ortada olan bir şey için bu kadar mucadeleyi bırakmak için versen keşke

babamın bana kızdığı tek konu bu. içtiğimi bilir,bana gelince paketi vs görür ama içtiğimi es kaza görmüş olsun işte o zaman yandım.

arabada içersem "benim parasını verdiğim arabada içemezsin kendi arabanı alınca istiyosan izmariti koltukta söndür banane" der. halbuki biliyorum tek amacı yavaş yavaş azaltmamı sağlamak.

ben şimdi babamın yasak dediği yerlerde içmiyorum. onun evinde zaten içemem ama kendi evimde de balkonda içiyorum mesela bazen de soğuktan hiç çıkasım gelmiyor. arabada içmeyi bıraktım. bizim okulda zaten binaların önünde içmek yasaklandı. alan daraldıkça benim de içesim kalmıyor açıkçası.

o yüzden ailenize kızmayın. Eğer bırakmak istiyorsanız o yasakları sizin için yardımcı olur.

Utanmadan bile konu mu actiniz.O kadar lafa kim olsa birakirdi, hala bu ısrar niye. Bi de milleti örnek göstermeniz yok mu...Pesss

36 yaşındayım ilk yıldan beri bilir annem
Hala daha çakmağı görünce bile öf boğuldum bilmem ne,
Hem evime gelir hem karışır,
İçtim,içiyorum,içeceğim.

Ben sigara içmediğim için en ufak bir kokusu dahi rahatsız ediyor. Sigara içen bir sevdiğimi görünce çok üzülüyorum.
Ayrıca babam olsa evimde camda sigara içirmem. Belki annen de evde içilmesine kızıyordur.
Belki sana sigara parası vermek zorlarına gidiyordur.

Benim çocuğum sigara içiyor olsa, dırdır yöntemiyle hayatı ona zindan edip bıraktırırdım.

Bu konuyu ailen açmış olsa daha yerinde olurdu. Derdin komik çünkü.

Uslubunuz hiç hoş değil ne güzel içmemişsiniz bunda hemfikirim fakat nasıl ki size içmediniz diye madalya vermiyorlarsa içenede işkence etmiyolar. Yani siz içmemiş olabilirsiniz ama ben içtim illada arkadaş ortamı böyleyse kesinlikle başlanır sigaraya demedim. Hiç bir arkadaşımda tutup ağzıma zorla vermedi. Saçma ve gereksiz bir ayrıntı olmuş bence hayata bakış açışınızı biraz değiştirin 26 yaşınızdasınız ama hayat tecrübeniz çok zayıf kimseyi direk yargılamamayı ve empati yapmayı öğrenememişsiniz. Olsun bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır...

Hiç güleceğim yoktu, her kelimeniz toyluk kokuyor.
İçenin madalyası sağlığıdır.
İçmeyenin işkencesinin de sağlığı oldugu gibi.
Kendi sağlığınızın sizin için kıymeti olmayabilir.
Anneciğiniz için kıymetlisiniz demekki.
Üstelik bir başkasını rahatsız edemezsiniz.
Aileniz o evdeki sigara kokusuna mecbur değil.
Kendi paranızı kazanmıyor iseniz, size sigara için para vermek zorunda değil.
Empati demişsiniz, kendimi bir sizin yerinize koyuyorum, bir annenizin.
Bence siz de deneyin.

babamın bana kızdığı tek konu bu. içtiğimi bilir,bana gelince paketi vs görür ama içtiğimi es kaza görmüş olsun işte o zaman yandım.

arabada içersem "benim parasını verdiğim arabada içemezsin kendi arabanı alınca istiyosan izmariti koltukta söndür banane" der. halbuki biliyorum tek amacı yavaş yavaş azaltmamı sağlamak.

ben şimdi babamın yasak dediği yerlerde içmiyorum. onun evinde zaten içemem ama kendi evimde de balkonda içiyorum mesela bazen de soğuktan hiç çıkasım gelmiyor. arabada içmeyi bıraktım. bizim okulda zaten binaların önünde içmek yasaklandı. alan daraldıkça benim de içesim kalmıyor açıkçası.

o yüzden ailenize kızmayın. Eğer bırakmak istiyorsanız o yasakları sizin için yardımcı olur.

benim çocuğum içse aynı babanızın dediğini derim.
ebeveynler için kendi içiyor bile olsa çocuğunun içtiğini görmek çok üzücüdür bence.

belki simdi beni topa tutacaklar ama nefret ederim sigaradan.bekarken en onemli sartim buydu evlenecegim kisi kesinlikle sigara icmesin.ailemde de esimin ailesinde de cok sukur kimse icmiyo.bence sizde en kisa zamanda birakin.hic bi faydasi olmadigi gibi cokta zararli.reklamlarda gorunce ben icmedigim halde nasi korkuyorum.buyuk cesaret valla bile bile kendinizi zehirlemeyin.yazik daha gencsiniz

22 yasindasin 7 yildir sigara iciyorsun. İnan seni tanimamama ragmen ben bile uzuldum. Kaldi ki kendi evladim olsan ailenden fazla tepki verirdim. Kayinpederime ailecek baski yaparak biraktirdik cunku onu seviyoruz ve saglikli uzun bir omur gecirmek istiyoruz hep birlikte. Uzerinde "öldürür" yazan seyi icmeni seni seven hickimse istemez, aile olsun arkadas olsun bu boyledir.

benim çocuğum içse aynı babanızın dediğini derim.
ebeveynler için kendi içiyor bile olsa çocuğunun içtiğini görmek çok üzücüdür bence.

ya babam bana kızsa hani içme falan filan diye bağırsa ben inadına içerim,şimdi alttan alttan laf sokuyor ama biliyorum niyeti iyi :) benim de bırakma niyetim var zaten o yüzden yardımcı oluyor bana. keşke konu sahibinin ailesi de alttan alttan verseydi mesajı üzülmezdi

Hanımlar, haklısınız sigara sağlığa zararlı, kimse evladı sigara içsin istemez, içmeyene de kokusu gerçekten kötüdür, içenlerin sağlığını düşünmenize saygı duyarım, sigara içmeyen biri prensibimdir sigara içenlerle arkadaş olmak istemiyorum diyebilir bu da bir tercihtir ama sigara içenleri aşağılamanız hoş değil, lütfen üsluplara dikkat edelim.

En mantikli çözüm sigarayi bırakmaniz olur ama yazdıklariniza bakilirsa siz bunu hedeflemiyorsunuz aileniz size karismasin beklentisindesiniz.Bence ailenizin size karismasindan daha önemli bir sorun var ortada.Sigara içmek normal bir davranis değil.Hele ki sizi bu yaşa getirmiş olan ailenizin karişmayip üzülmeyeceği bir durum hiç değil.Eğer sigara içmek zorunda hissediyorsaniz bunun nedenlerini arastirip kendini içinizdeki sıkıntıları çözmeye çalisirsaniz zaten bu gereksiz bağimliliğiniz da son bulacatir. Şayet arkadas ortamlarinda "bak ben de büyüdüm, ne kadar da kendi kararlarimi kendim veren bi insanim " algisi olusturmak için başladiysaniz işiniz daha da kolay çünkü o işlerin sigara ile olmayacağini anlayacak yaşa gelmişsiniz zaten.
Sizin konunuz icerisinde söylemiş olacağim ama belki de siz bu şekilde davranmiyorsunuzdur lütfen bana kırılmayin eğer öyleyse.
Sigara içmek kadar kötü olan bir şey varsa o da bunu normalleştirmeye çalismak.Lütfen bunu yapmayalim.Küçücük cocuklar sigara içtiklerini zannederek nelere aliştirilip ne bataklara giriyorlar.
Ayrica insanin ailesi emek verip belli bir yaşa getiriyor.Kişi üretip, ailesine ,çevresine, devletine faydali olmaya başlayacagi yaşlarda "sigara iceyim bu yetmedi haftada bir nargile kafeye gideyim sonra şu, sonra bu, ......" diyerek hem kendi saglikli kaliteli ömrünü kisaltiyor(ne kadar emek verilerek o yaşa getirildiğini umursamadan) hem de başkalarina zarar veriyor.
Sigara içerken en dikkatli kisi benim diyenler balkonda ve pencerede içtiğini söyluyorlar.Yazin balkona çikiyorum alt ve üst komşunun sigara kokusundan iceri giriyorum.İş yerimde derseniz yan komşu pencerede sigara içtiği icin hava gelsin diye açtigim pencereyi kapatiyorum.Yolda sigara içe içe yürüyüp üstume küllerini savuranlardan bahsetmiyorum bile. 1 tek insana bile faydasi olmayan birsey icin bu inat niye anlamis değilim.
Uzattigim icin kusura bakmayin konu sahibi ama düsünsenize sigara icmeyen biriyle evlenseniz adamin çocuguna sigara icme demeye hakki yok çunku şak diye yapiştiracak "ama annem içiyor " diye

Sigarama, içkime laf ettirmem.
Laf eden insanı da hayatıma sokmam. (Aile için demiyorum, yazasım geldi sadece. Ailem bir şey demiyor zaten.)
Yeşilaycı insanları itici buluyorum.

X