- 5 Ocak 2016
- 78
- 53
-
- Konu Sahibi kararsizbirisi
Ben ayrılmaya karar verdim zaten.Benimki de etmiyordu hala bile zar zor kabul ediyorlar çocuk kapıya geldi kapıdan kovdu arasa ailesini sokmak istedi ailesini istemedi en son iki tarafın da beni çekiştirmesinden bunalıp evde olay çıkarıp (uzun mevzu) topladım eşyalarımı bi gece dışarda kaldım ama sağ olsun her yer kamera burda ne ise diyeceğim o ki çıldırdığım için zar zor tamam konuşurum dedi ama şimdi de ben evlenmek istiyor muyum bunu bilmediğim bi döneme girdim... Kıskanma konusunda napıyor mesela bi örnek verir misin daha iyi anlamak için. Valla sana tek bişi dicem eğer sen "şu da olsun bu da rayına girsin ondan sonra söylerim" kafasında hiç olma çünkü sen değişirsin ama onlar değişmiyor. Babanın yanına oturup niyetinin ciddiyetini bi şekilde belli etmelisin. Hep bişilerin "olur" konuma gelmesini beklersin ve karşındaki böyle düşünmez, düşünmüyor olan size olur. Sevgilin de şimdi böyle diyor ama bi yerden sonra kendisi 27 yaşında ve sen daha küçüksün kusura bakma ama ailen araya girdikçe sorun olacak çünkü ben sanmıyorum ki 27 yaşındaki bir erkek durmadan kızın babası tarafından reddedilip sağlıklı bi ilişki yürütebilsin... En fazla 1 yıl daha bekleyeceğini düşünüyorum. Ayrıca aileni illa ikna filan edemez ancak sen edebilirsin he gene de edebiliyo ise söyle gelsin şimdi etsin sonra okuyacaksan oku, sınava gireceksen gir ama konu netleşsin en azından. Neden değer mi diye düşünüyorsun? Bir de naçizane yargı olarak düşünme ama onun yaşı olmuş 27 sen daha 22sin tamam böyle bakınca çok bi fark yok aranızda ama daha gençsin bak hayalin filan var evlenince adam kısmı onunla ilgilenmeni istiyecek ve onun yaşı geçiyor artık bikaç yıl daha bekleyebilir seni, sence evliliğe hazır mısın? Çünkü gerçekten de rest çekmen gerekecek bi noktada.
Edit: Hele daha 1 yıllık ilişki ha bence birbirinizi biraz daha tanıyıp vakit geçirmelisiniz
Evet bence de doğrusunu yapmışsın kendi yaşına denk biri hem seni daha iyi anlar hemde onunla yaşadıkların farklı hissettirir diye düşünüyorum.Ben ayrılmaya karar verdim zaten.
babamla ciddi ciddi de konuştum kesinlikle istemedi. Çocukla da ilişkimiz çok müthiş gitmiyordu ama ailem onaylarsa birbirimize de alışmıştık huyunu suyunu öğrenmiştim devam edebilirdim fakat ailemle restleşmem gerektiği için bu sorumluluğun altına giremedim.
Sizin durumunuzu merak ettim kaç yaşındasınız sizin ilişkiniz ne oldu?
Daha evlenmek için küçüksün helede ailene rest çekip evlenmek için çok çok küçüksün. Ve maddi özgürlüğün bile yok. Lise mazunuyum demişsin okumana devam etmelisin emin ol ki hayatına daha başka insanlarda girecek aileninde içine sinen birisinin olması seninde hoşuna gider eminim. Bak bende doğulu sayılırım güneydoğuluyum. Batı doğu ayrımı yapmak doğru değil. Ama vardır bir bildikleri. Veya düşüncelerinizin zıt geleceğini düşündükleri içinde istemiyor olabilirler. Bana kalırsa ailenin sözünden çıkma. Evlenmek içinde gerçekten küçüksün daha farklı insanlar illa ki girecektir hayatına.Merhaba
22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik düşünüyoruz babama açtık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla müsaade etmiyorum dedi. Hiç beklemediğim kadar sert tepki verdi.
İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde çözüyorduk babam kabul etmeyince evlenmek için aileme rest çekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye düşünüp korkuyorum.
Sorunlarımız genelde onun beni kıskanmasından kaynaklı olan şeylerdi.
Bir de şu dönem maddi olarak zor durumda borç ödüyor o yüzden de şuan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Ben şöyle düşündüm seneye kpssye gireceğim çok çalışıp güzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borçlarını ödese sonra ailemle tekrar konuşsam?
Ekonomik özgürlüğüm olursa ailem bana o zaman bu kadar çok müdahale edemez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hiç bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından çalmış olacağım daha çok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.
Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar sürse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kaç yıl geçtikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.
Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile çalışmayı düşünüyorum fakat bazen de acaba yaşım küçük mü üniversite okuyup evliliği öyle mi düşünsem diyorum.
Fikirlerinizi rica ediyorum
Ailenizi dinleyin.Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.
Yorumuzun ilk satırlarına imzamı atarim ama okumaya devam etmelisin dedikten sonra dedikleriniz mantık dışı. Ailesi ırkçılık yapıyor resmen. Doğulu diye birini istememek ne demek. Irkçı insanların ipiyle kuyuya inerse mutlu olabileceğinide sanmıyorum çünkü hastalıklı bir şey ırkçılık. Konu sahibinede yorumum; kpss ye girmek planların var çok güzel onları geçrekleştir, kendine bir hayat kur sonra evlenmeyi düşünürsün. Aynı yaştayız ve evlilik benim aklımdan bile geçmiyor bu yaşta. Ailenin düşünce yapısı çok çirkin kimsesi memleketine göre yargılama. Benim ailem egeli ben ailemden bir kere bile doğulu vs ayrımcılığı görmedim çok çirkin şeyler bunlar.Daha evlenmek için küçüksün helede ailene rest çekip evlenmek için çok çok küçüksün. Ve maddi özgürlüğün bile yok. Lise mazunuyum demişsin okumana devam etmelisin emin ol ki hayatına daha başka insanlarda girecek aileninde içine sinen birisinin olması seninde hoşuna gider eminim. Bak bende doğulu sayılırım güneydoğuluyum. Batı doğu ayrımı yapmak doğru değil. Ama vardır bir bildikleri. Veya düşüncelerinizin zıt geleceğini düşündükleri içinde istemiyor olabilirler. Bana kalırsa ailenin sözünden çıkma. Evlenmek içinde gerçekten küçüksün daha farklı insanlar illa ki girecektir hayatına.
Sana kendi başıma gelenleride anlatayım bende 23 yaşındayım işletme lisans mezunuyum ve şimdikde çocuk gelişimine başladım. Hayatımda birisi vardı. Üniversite arkadaşım 4 senedir tanıyordum 2 senede sevgilimdi. Defalarca bana yüzük çıkartıp evlenme teklifi etti. Ailem onu istemiyordu. Haklılardıda ama ben bunu sonradan anladım. Benim ailemin hali vakti yerinde elhamdulillah o öyle değildi bizim tam tersimizdi. Başta konuşmamı bile istemediler zorla kabul ettirdim. Sonra beni istemeye gelecekler dedim. Annem az kalsın kalp krizi geçiriyordu. Sonra gene bir şekilde kabul ettirdim. Ailesiyle tanışmaya geldi bize. Herşey güzel gidiyor nişan takalım kısmındaydık. Abisinin eşi annemi arıyor. Bu oğlan ve ailesi sizi paranız için istiyor dedi. Gerçeklik payıda vardı. Sevgilim kolumdaki bilekliğe bakar ileride satarız gerek olursa derdi. Kulağımdakine bakar pırlantamı derdi. Anneni bir şekilde ikna et sizin dairelerden birinde oturalım ben kira ödersem sana bakacak maaş kalmaz derdi. Hep şaka sanardım bunları. Kale almazdım. Belkide sadece inanmak gerçek yüzümü görmek istemiyordum. Ondan sonra çok utanarak söylüyorum benim onunla birlikteliğim oldu. Ve bunu bütün ailesine yaymış. Abisinin eşi geldi bana ve anneme senin özel yok herşeyi her anına kadar anlattı bize dedi. Benim en özel sırrıma kadar tutamayan bir kişilikti. Demem o ki ailen hayır diyorsa lütfen dinle aileni. Bak ben zamanında ailem seni vermicez dediklerinde evden bile kaçtım. Bir saat sonra gelip beni aldılar mevzuyu kapattılar onun üzerine ailem onlarla tanışmayı kabul etmişti. Lütfen lütfen aileni dinle onlar hissederler. Benim yaptığım hataları sende yapmaMerhaba
22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik düşünüyoruz babama açtık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla müsaade etmiyorum dedi. Hiç beklemediğim kadar sert tepki verdi.
İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde çözüyorduk babam kabul etmeyince evlenmek için aileme rest çekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye düşünüp korkuyorum.
Sorunlarımız genelde onun beni kıskanmasından kaynaklı olan şeylerdi.
Bir de şu dönem maddi olarak zor durumda borç ödüyor o yüzden de şuan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Ben şöyle düşündüm seneye kpssye gireceğim çok çalışıp güzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borçlarını ödese sonra ailemle tekrar konuşsam?
Ekonomik özgürlüğüm olursa ailem bana o zaman bu kadar çok müdahale edemez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hiç bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından çalmış olacağım daha çok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.
Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar sürse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kaç yıl geçtikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.
Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile çalışmayı düşünüyorum fakat bazen de acaba yaşım küçük mü üniversite okuyup evliliği öyle mi düşünsem diyorum.
Fikirlerinizi rica ediyorum
Ben zaten ailemin bu tavrını bir türlü kabullenemediğim için bu kadar kötü hissettim.Yorumuzun ilk satırlarına imzamı atarim ama okumaya devam etmelisin dedikten sonra dedikleriniz mantık dışı. Ailesi ırkçılık yapıyor resmen. Doğulu diye birini istememek ne demek. Irkçı insanların ipiyle kuyuya inerse mutlu olabileceğinide sanmıyorum çünkü hastalıklı bir şey ırkçılık. Konu sahibinede yorumum; kpss ye girmek planların var çok güzel onları geçrekleştir, kendine bir hayat kur sonra evlenmeyi düşünürsün. Aynı yaştayız ve evlilik benim aklımdan bile geçmiyor bu yaşta. Ailenin düşünce yapısı çok çirkin kimsesi memleketine göre yargılama. Benim ailem egeli ben ailemden bir kere bile doğulu vs ayrımcılığı görmedim çok çirkin şeyler bunlar.
Başınızdan geçenlere üzüldüm sizin aileniz maddiyattan dolayı mı istememişti?Sana kendi başıma gelenleride anlatayım bende 23 yaşındayım işletme lisans mezunuyum ve şimdikde çocuk gelişimine başladım. Hayatımda birisi vardı. Üniversite arkadaşım 4 senedir tanıyordum 2 senede sevgilimdi. Defalarca bana yüzük çıkartıp evlenme teklifi etti. Ailem onu istemiyordu. Haklılardıda ama ben bunu sonradan anladım. Benim ailemin hali vakti yerinde elhamdulillah o öyle değildi bizim tam tersimizdi. Başta konuşmamı bile istemediler zorla kabul ettirdim. Sonra beni istemeye gelecekler dedim. Annem az kalsın kalp krizi geçiriyordu. Sonra gene bir şekilde kabul ettirdim. Ailesiyle tanışmaya geldi bize. Herşey güzel gidiyor nişan takalım kısmındaydık. Abisinin eşi annemi arıyor. Bu oğlan ve ailesi sizi paranız için istiyor dedi. Gerçeklik payıda vardı. Sevgilim kolumdaki bilekliğe bakar ileride satarız gerek olursa derdi. Kulağımdakine bakar pırlantamı derdi. Anneni bir şekilde ikna et sizin dairelerden birinde oturalım ben kira ödersem sana bakacak maaş kalmaz derdi. Hep şaka sanardım bunları. Kale almazdım. Belkide sadece inanmak gerçek yüzümü görmek istemiyordum. Ondan sonra çok utanarak söylüyorum benim onunla birlikteliğim oldu. Ve bunu bütün ailesine yaymış. Abisinin eşi geldi bana ve anneme senin özel yok herşeyi her anına kadar anlattı bize dedi. Benim en özel sırrıma kadar tutamayan bir kişilikti. Demem o ki ailen hayır diyorsa lütfen dinle aileni. Bak ben zamanında ailem seni vermicez dediklerinde evden bile kaçtım. Bir saat sonra gelip beni aldılar mevzuyu kapattılar onun üzerine ailem onlarla tanışmayı kabul etmişti. Lütfen lütfen aileni dinle onlar hissederler. Benim yaptığım hataları sende yapma
Sakin kafayla düşünün kimsenin etkisi altında kalmayın derim. Aileniz istemiyor diye inat etmişsiniz belliki siz de başka sebeplerden istemiyorsunuzBen zaten ailemin bu tavrını bir türlü kabullenemediğim için bu kadar kötü hissettim.
Normalde kafamda hep “ailem tanısın eğer kötülüğünü görürlerse illa olsun demicem tanıyıp beraber karar veririz” düşüncesi vardı ama tanımayı dahi kabul etmedikleri için sevgilimin kötü yönleri bi anda kafamdan silindi ve “bu adam tanışmaya dahi tenezzül edilmeyecek kadar kötü biri değil” düşüncesine girdim.
Ailem böyle davrandığı için şuan sırf ailem istemedi diye ayrılan kişi konumuna düşeceğim halbuki farklı sorunlarımız da vardı.
bu olaydan sonra ise tüm sorunlar rafa kalktı sırf ailelerden dolayı ayrılma noktasına gelmiş gibi olduk
Evet benim de istemediğim sebepler var ama ben istesem de istemesem de ailem nedeniyle bir geleceğimizin olmaması bu önemli kararda bi etkimin olmaması çok sinir bozuyor haklısınız biraz inatlaşma durumu oldu sanırım ama ayrılacağım zaten sebep ailem mi yoksa ben mi istemiyorum bilmiyorum ve fark etmiyor daSakin kafayla düşünün kimsenin etkisi altında kalmayın derim. Aileniz istemiyor diye inat etmişsiniz belliki siz de başka sebeplerden istemiyorsunuz
Hafızlık belgem var ama atamaların çok zor olduğunun farkındayım maalesefbir de ailem tutucu insanlar atansam bile beni başka şehire yollamazlar en azından sözleşmeli olarak çalışabilirim diye düşünüyorum
Ailenin yaptığı büyük bir ayıp ırkçılık zaten bir hastalık bence. Sen onları boş ver eski yorumları okudumda sevgilinin sana yaptığı kıskançlıklar çok çirkin zaten birlikte olunucak biri değilmiş. Peki ailenin onun hakkında düşüncelerini biliyor muEvet benim de istemediğim sebepler var ama ben istesem de istemesem de ailem nedeniyle bir geleceğimizin olmaması bu önemli kararda bi etkimin olmaması çok sinir bozuyor haklısınız biraz inatlaşma durumu oldu sanırım ama ayrılacağım zaten sebep ailem mi yoksa ben mi istemiyorum bilmiyorum ve fark etmiyor da
Yorum gibi yorum işte buAilem tutucu diye yakiniyorsun, sonra arkadaşlarin ile gezmene karişan birine sevgilim diyorsun.
O sevgiliyi unut ve özgürlügün icin mücadele ver. Üniyi baska şehirde oku. Diret. Ordan kpss ile badka sehire git,..
Bu adam ile takilirsan ömrün gider. Bos hayat yaşarsin, es hizmetinden, kvde hizmetinden kafani kaldiramazsin.
Başka şehirde üniversite mümkün değil maalesef babam kız kardeşimi sırf başka şehire yollamamak için özel üniye yolladı. Ama belki başka şehire atanırsam gidebilir miyim bilmiyorum.Ailem tutucu diye yakiniyorsun, sonra arkadaşlarin ile gezmene karişan birine sevgilim diyorsun.
O sevgiliyi unut ve özgürlügün icin mücadele ver. Üniyi baska şehirde oku. Diret. Ordan kpss ile badka sehire git,..
Bu adam ile takilirsan ömrün gider. Bos hayat yaşarsin, es hizmetinden, kvde hizmetinden kafani kaldiramazsin.
Ailemin onunla ilgili istemediğini, evdeki olayları falan biliyor. Başlarda yumuşatarak anlattım ama baktım ki iş ayrılığa gidiyor onunda aklında soru işareti kalmasın diye olduğu gibi anlattım. Ayrıldığımız zaman “ailesi çok da tepki vermedi ikna edebilirdi” diye düşünmesini istemedim.Ailenin yaptığı büyük bir ayıp ırkçılık zaten bir hastalık bence. Sen onları boş ver eski yorumları okudumda sevgilinin sana yaptığı kıskançlıklar çok çirkin zaten birlikte olunucak biri değilmiş. Peki ailenin onun hakkında düşüncelerini biliyor mu
Bir şeyin üzeri örtülünce halledilmiş olmuyor. Başka bir gün yine patlak verir üstü örtülen mevzular...Ailemin onunla ilgili istemediğini, evdeki olayları falan biliyor. Başlarda yumuşatarak anlattım ama baktım ki iş ayrılığa gidiyor onunda aklında soru işareti kalmasın diye olduğu gibi anlattım. Ayrıldığımız zaman “ailesi çok da tepki vermedi ikna edebilirdi” diye düşünmesini istemedim.
kıskançlık ise apayrı bi boyuttu zaten en başından beri sorundu ama hep bi şekilde üzerini örtüp halletmiştik
Tabikide sadece maddiyet için değildi. Bilirsiniz bir kızı vermeden önce 3-5 kişiye sorarlar. Sorduklarından bir kişi bile iyi birisi demedi. Kapı komşularına kadar soruldu. Biz tanımayız bilmeyiz deyip işin içerinden sıyrılmak istediler kötü olarak da uyuşturu duymuşlar alkol duymuşlar. O yenge de aileden çekmiş 4 ay evli kalıp boşandı kadın. Haa tabi yenge kusursuzmuydu tabikide değildi. Yani oda az çok sorunlu bir kişilikti. Ayrıldıkdan aylar sonra öğrendim ki o yengenin bir çocuğu varmış ilk evliliğinden. Bunu defalarca kes sormama rağmen çocuğum yok keşke olsa diyen birisiydi. Ama genede dediklerinin doğruluk payı olmasa asla ayrılmazdım. Nasıl bitti sorusuna gelirsek. Aradım kendisini ayrılmak istediğimi söyledim başta tamam dedi. Sonra annesi annemi aradı. Kendisindayımı felan aradı. İkna etmek için bizimkilerde yok istemiyoruz dediler. Defalarca kes kapımda beklediğini gördüm. Arkadaşlarımdan bana ulaşmaya çalıştı. iyi olup olmadığımı soruyordu. Tabi ben çok çok kötüydüm çünkü severek ayrıldım. Halada it gibi seviyorum. Antidepresan kullanıyorum hala. 3 ay terapiste gittim her hafta. 3 ay önce nişanlandı. Nişanlanmadan 10 gün önce hala bana yazıyordu. Ben engelliyordum. İki gün öncede düğünü vardı. Şuan ki psikolojimi anlıyorsundur az çok. Bunu neden anlattım bilmiyorum kusura bakma konuyu saptırdım sanki birazBaşınızdan geçenlere üzüldüm sizin aileniz maddiyattan dolayı mı istememişti?
onun ve benim ailemin maddiyatı arasında da çok fark var ama ondan hiç bu tarz bi his almadım tabi işler ciddiye binince daha iyi anlaşılıyor bunlar.
O yenge neden size gelip anlattı çıkarı neydi acaba sadece iyi niyetinden midir bilemedim.
Peki sonunda nasıl tamamen bitti?
Aileni dinleMesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.
Hayır hayır hiç sorun değil. Sizin adınıza çok üzüldüm bana da aynı şeyleri yaşamamam için anlatınız çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda toparlanırsınız zor zamanlarmış ama en azından evlenmeden kurtulmuşsunuzTabikide sadece maddiyet için değildi. Bilirsiniz bir kızı vermeden önce 3-5 kişiye sorarlar. Sorduklarından bir kişi bile iyi birisi demedi. Kapı komşularına kadar soruldu. Biz tanımayız bilmeyiz deyip işin içerinden sıyrılmak istediler kötü olarak da uyuşturu duymuşlar alkol duymuşlar. O yenge de aileden çekmiş 4 ay evli kalıp boşandı kadın. Haa tabi yenge kusursuzmuydu tabikide değildi. Yani oda az çok sorunlu bir kişilikti. Ayrıldıkdan aylar sonra öğrendim ki o yengenin bir çocuğu varmış ilk evliliğinden. Bunu defalarca kes sormama rağmen çocuğum yok keşke olsa diyen birisiydi. Ama genede dediklerinin doğruluk payı olmasa asla ayrılmazdım. Nasıl bitti sorusuna gelirsek. Aradım kendisini ayrılmak istediğimi söyledim başta tamam dedi. Sonra annesi annemi aradı. Kendisindayımı felan aradı. İkna etmek için bizimkilerde yok istemiyoruz dediler. Defalarca kes kapımda beklediğini gördüm. Arkadaşlarımdan bana ulaşmaya çalıştı. iyi olup olmadığımı soruyordu. Tabi ben çok çok kötüydüm çünkü severek ayrıldım. Halada it gibi seviyorum. Antidepresan kullanıyorum hala. 3 ay terapiste gittim her hafta. 3 ay önce nişanlandı. Nişanlanmadan 10 gün önce hala bana yazıyordu. Ben engelliyordum. İki gün öncede düğünü vardı. Şuan ki psikolojimi anlıyorsundur az çok. Bunu neden anlattım bilmiyorum kusura bakma konuyu saptırdım sanki biraz