- Konu Sahibi zeynepokcuy
Bir de annem hep şey der misafir varken kavga edersen misafir kendi üstüne alınır. Muhtemelen annenizle babanız kendileriyle ilgili kavga ediyorsunuz sandı.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Her yerden engellediler diyorsunuz nasıl özür dilediniz?Haklısınız ama o anki sinirle dusunemedik bunu kavga etmeyi biz de istemedik kırdık annemi farkındayız ve eşimde ben de özür diledik annemden
Siz evladısınız affedebilirdi o an anlayış gösterebilirdi ama eşiniz için aynı şey söz konusu değil .Evet gitmedim cunku kavgadan sonra hemen gidip olayı anlatmak daha da yorulmak ve kendimi tekrardan germek istemedim anneminde bu kadar buyutecegini bilmiyordum
Gözumuz dönmedi bizimde sinirlerimiz yioraniyor bazen ufak bi tartisma çok basit aslında belirli işte şundan diyebilecek bir sebep bile gosteremiyorum. Eşim anneme saygısızlık yapacak biri değildir. Bi anda gelince cikarmisin dedik sesimiz yükseldi hataliyiz farkındayız onemli olanda hatayı farkedip özür dilemek ki kendisinden ben de eşimde özür diledik annem hemen eşimi engellemis zaten, gittiklerini farkedince ben de eşimde aradık annemle babami geri dönüş vermediler, babam sadece memleketlerine donduklerini yazdı anneme mesaj attım annemde bizi unut senin annen yok gibisinden mesaj yazdı ve engelledi ona rağmen tekrardan babama yazıp özür diledik ve dilemeye devam ediyoruzKavga etmek yerine eşiniz dışarda bir tur atıp gelseydi,eve misafir varken kavga etmek çok ayıp onlara" git "demek aslında.Nasil kavga ettiyseniz kadın merak edip odanıza gelmiş,bu kadar kavga edecek neyi paylasamadiniz? Bizde çocuk büyüttük ama bu kadar karı koca evde misafir varken gözümüz dönmüş gibi kavga etmedik ...
Söyle soyleyeyim eşim kendisine bugune kadar saygısızlık yapmadı fakat annem bana da anlayış göstermediSiz evladısınız affedebilirdi o an anlayış gösterebilirdi ama eşiniz için aynı şey söz konusu değil .
Anneniz ve babanız artık orta yaşı geçmiştir insanlar yaş aldıkça çocuk gibi oluyorlar, tepkiniz çok kırmış annenizi empati yapın aynı şeyi oğlunuz, gelininiz,damat yada kızınız yapsa ne hissedersiniz? Gittiklerini nasıl duymadınız ona takıldım parmak uçlarında evden çıkmadıklarina göre...Gözumuz dönmedi bizimde sinirlerimiz yioraniyor bazen ufak bi tartisma çok basit aslında belirli işte şundan diyebilecek bir sebep bile gosteremiyorum. Eşim anneme saygısızlık yapacak biri değildir. Bi anda gelince cikarmisin dedik sesimiz yükseldi hataliyiz farkındayız onemli olanda hatayı farkedip özür dilemek ki kendisinden ben de eşimde özür diledik annem hemen eşimi engellemis zaten, gittiklerini farkedince ben de eşimde aradık annemle babami geri dönüş vermediler, babam sadece memleketlerine donduklerini yazdı anneme mesaj attım annemde bizi unut senin annen yok gibisinden mesaj yazdı ve engelledi ona rağmen tekrardan babama yazıp özür diledik ve dilemeye devam ediyoruz
Tabiki öyle değil annemle babamı bir kenarda dursun diye değil evlenince öncelik olarak insanin eşi oluyor ya evlendik diye ailemize saygısızlık yapmıyoruz, sesimiz yükselebilir aile olarak bunu tolere etmek yerine engelleyip çekip gitmek üstüne de küsmek hoş bir davranis mi ayrıca kalbini kirdigimizi biliyoruz özür de diledik yani hatamizin farkındayizŞu konuyu okuyunca soğuk duş etkisi oldu acaba bazen çokta üzerine düşmemek mi lazım bu çocukların . Benim aman psikolojisi etkilenmesin diye hassas davrandığım çocuğum ama biz kocisimle uykusuz kaldıl diye bağırıp cagirasacak üstüne ben endiselenip gittim diye elalemin adamı bana sesini yükseltecek kızım diye yetiştirdiğim çocuk ağzını açmayacak . İşin kötü tarafı böyle dusunen konunun yarisi. Evlenince anne baba bir kenarda duracak ,saygısızlığa da uğrayacak öyle mi ? Herkesin ne değerli kocişi varmış .
Evde misafir varken yada siz misafirlikteyken kavgadan olabildiğince kaçının karşı taraf direk kendi üstüne alınır. Siz başta yanlış yapmışsınız ama aileniz de olgun davranmamis odaya girmemesi gerekirdi. Hadi girdi böyle bir tepki aldı gece yarısı evi terk etmek de olmamış ne için tartisiyordunuz özel değilse belki onların size kalmaya gelmesini eşinizin sorun ettiğini düşünmüş bu yüzden de evi terk etmiş olabili
Herkese iyi günler arkadaşlar size birşey danışmak ayrıca biraz da içimi dökmek istiyorum
Ailem bize gelmişti (başka bir ilde yaşıyorlar) kalmaya onları güzelce agirlamaya calistik, 7 ay önce bebeğimiz doğdu eşimle bebeğimizi çok seviyoruz fakat 4 aylık olana kadar esiminde benimde sinirleri yıprandı kolik bebekti çok ağlıyordu zorlandık ve ara ara tartışmalarımiz oluyor aslında iyi anlaşıyoruz fakat bazı şeyleri büyütüyoruz gereksiz eleştiriler sudan sebepler derler ya hani 2-3 gün önce ailem de bizde kalmaya gelmişken kavga ettik eşimle odamizda gereksiz bir sebepti sinirlenmistik ve seslerimiz yükselmişti ailem duymuş annem odamıza geldi kötü birşey soylemedi aslında endişe etmişler hayırdır çocuklar dedi ben de o anki sinirle anne cikarmisin dedim, eşimde sesini yükselterek anne cikarmisin dedi, annem buna küsmüş gece yarısı evi terketmisler, kaç kere aradik, annem engellemiş heryerden beni ve eşimi, eğer sabahı bekleselerdi özür dileyecektik annemden, kalbini kirdik istemeden de olsa ses yükselterek fakat bilinçli yapmadık çekip gitmişler evden haberimiz olmadan, çok üzüldük, annem bana da bizi unut dedi, ikinizle de konusmuyacagim dedi babamda eşimle konusmayacagini söyledi siz ne düşünüyorsunuz kusulecek birşey var mı teşekkürler simdiden
Tabiki öyle değil annemle babamı bir kenarda dursun diye değil evlenince öncelik olarak insanin eşi oluyor ya evlendik diye ailemize saygısızlık yapmıyoruz, sesimiz yükselebilir aile olarak bunu tolere etmek yerine engelleyip çekip gitmek üstüne de küsmek hoş bir davranis mi ayrıca kalbini kirdigimizi biliyoruz özür de diledik yani hatamizin farkındayiz
Şimdi ama ben anne babamla tartışabilirim, sesler de belki yükselebilir. Fakat kocam bunu yapamaz. Hele hele de benim yanımda asla yaptırmam. Annemi azarlayamaz, ben de onun annesini azarlayamam. Bazı sınırlar olması lazım.Tabiki öyle değil annemle babamı bir kenarda dursun diye değil evlenince öncelik olarak insanin eşi oluyor ya evlendik diye ailemize saygısızlık yapmıyoruz, sesimiz yükselebilir aile olarak bunu tolere etmek yerine engelleyip çekip gitmek üstüne de küsmek hoş bir davranis mi ayrıca kalbini kirdigimizi biliyoruz özür de diledik yani hatamizin farkındayiz
Peki babanız ? Sizce babanız eşinizle bidaha neden asla görüşmücem dedi … aynı sebeb kocanızın annenize ses yükseltmesiSöyle soyleyeyim eşim kendisine bugune kadar saygısızlık yapmadı fakat annem bana da anlayış göstermedi
Kusura bakmayın bu bir kenarda dursun demek . Bir kere sizin sinir probleminiz nedir böyle ? İki yıl uykusuz kaldım benim de çıldırdıgim oldu ama kimse evimdeyken bagirarak kriz çıkarmadım . Sanırsın savaştasiniz . Tolere siz etseydiniz odadan kovmak yerine anne kusura bakma sıkıntı yok deseydiniz . Kocam da kocam paşam da paşam sinirli anneme bağırdı ama özür diledi kocişim deyin . Deneyin bakalım annesine bağırmayi kocişinizin size nasıl aslan kesiliyor . Herkes sizin gibi annesini ayağının altına aldırıyor mu görürsünüzTabiki öyle değil annemle babamı bir kenarda dursun diye değil evlenince öncelik olarak insanin eşi oluyor ya evlendik diye ailemize saygısızlık yapmıyoruz, sesimiz yükselebilir aile olarak bunu tolere etmek yerine engelleyip çekip gitmek üstüne de küsmek hoş bir davranis mi ayrıca kalbini kirdigimizi biliyoruz özür de diledik yani hatamizin farkındayiz
Tabiki sesimiz yukseldi fakat birbirimize şiddet uygulamadık öyle insanlarda değiliz zaten Allah da göstermesin evet ailemize yansıtmak hiç istemezdik fakat bazen olan olabiliyor sabah yanlarina gidip dilerdik zaten özür dilemeyecek insanlar da değiliz aile olarak annemle babamdan anlayis bekledim küsmek yerine güzelce ertesi sabah konusabilirlerdi dediğiniz gibi tekrarı olsa konusmayabilirler fakat küsmek cok doğru gelmiyor kendi hatamizinda farkındayız özür de diledik annemle babamdanBaşkalarının şahit olacağı şekilde tartışılması, kavga edilmesi en hoşuma gitmeyen şeylerden biri fakat bebeğiniz varmış. Gerginsiniz, yorgunsunuz. Keşke hiç yansımasaymış ailenize ama olmuş bir kere. Ev yıkılmadıkça, birbirinizin boğazına yapışmadıkça aile bireyleri asla dahil olmamalı diye düşünüyorum. Zaten o an gergin bir ortam varken aileden birinin odaya girip “ne oluyor?” diye sormasının bir faydası yok. Hem karı koca arasına girilmemeli zaten. O an gerginlikle istemeden sesiniz yükselmiş. Evet olmaması lazım ama sessizce pılı pırtı toplayıp evden kaçar gibi gitmelere, “bizi unut” demelere gerek yok yani. Drama Queen geldi anneniz bana biraz. Sabah kalktığınızda güzelce sizi karşısına alıp uyarabilirdi. Sizde özür dilerdiniz. Tekrarı olursa eğer konuşmayacaksa konuşmazdı. Ya da sabah düzgünce vedalaşıp gidebilirdi. Çok saçmalamışlar bence…
Annem engelledi instadan engellememisti annem oradan yazdım bizi unut diyerek oradan da engelledi babam engellemedi babamı aradık açmayınca da mesaj yazdikHer yerden engellediler diyorsunuz nasıl özür dilediniz?