• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem bana ve eşime küstü

Ben biraz anne olarak olaya bakıyorum galiba eğer sesleriniz çok yükseldiyse özellikle eşinizin sesi yükseldiyse anneniz endişelenip içeriye girmiş olabilir. Kapıyı çaldı belkide siz duymadınız. Zaman çok kötü sürekli haberlerde berbat şeyler izliyoruz bir anlık sinirle insanlar neler yapabiliyor. Annenizde endişelenmiştir. Sonuçta diğer odalardan duyulacak şekilde kavga etmişsiniz. Tatışma denmez ona . Ailenizde biraz fazla alınganmış orası ayrı. Sabahı bekleyip size tepkilerini belli etseler olurmuş.

Anneniz onlarin geldikleri icin kavga ettiklerini düsünmüstür. Ikinizde ona sesinizi yükseltince emin olmustur. Zamana birakin. Ama gönlünü de alin
Evet öyle düşünmüşler onlar var diye mi kavga ediyormusuz halbuki alakası bile yok her evlilikte tartışmalar olur ayrıca öyle Allah'a şükür şiddetli kavgalarimiz olmamıştır ailem o gün ki kavgaya şahit oldugu icin üzüldük, fakat normal zamanda olsaydı biz anneme bagirsaydik kusmekte hak verirdim anneminde bizi anlayıp hiç değilse kendisinden özür dilememiz için ertesi sabahı bekleseydi diye düşündük tabiki özür diledim annemden fakat hiç hoş laflar yazmadı engelledi üstüne babama yazdım aradim özür diledim kendisinden ve annemden eşimi de annem hemen engelledigi icin eşimde babamı aradı cevap alamayınca mesaj yazdı özür diledi.

Evet öyle düşünmüşler onlar var diye mi kavga ediyormusuz halbuki alakası bile yok her evlilikte tartışmalar olur ayrıca öyle Allah'a şükür şiddetli kavgalarimiz olmamıştır ailem o gün ki kavgaya şahit oldugu icin üzüldük, fakat normal zamanda olsaydı biz anneme bagirsaydik kusmekte hak verirdim anneminde bizi anlayıp hiç değilse kendisinden özür dilememiz için ertesi sabahı bekleseydi diye düşündük tabiki özür diledim annemden fakat hiç hoş laflar yazmadı engelledi üstüne babama yazdım aradim özür diledim kendisinden ve annemden eşimi de annem hemen engelledigi icin eşimde babamı aradı cevap alamayınca mesaj yazdı özür diledi.
Herşey güllük gülistanlık bir tık atismissiniz gibi anlatıyorsunuz öyle ortalığı yikmissiniz içeriden duyulmuş adamlar evi terk etmiş duymamissiniz . Birde annenize bagirmissiniz kocanizla adamlar büyük tepki veriyor diyorsunuz daha

Ben biraz anne olarak olaya bakıyorum galiba eğer sesleriniz çok yükseldiyse özellikle eşinizin sesi yükseldiyse anneniz endişelenip içeriye girmiş olabilir. Kapıyı çaldı belkide siz duymadınız. Zaman çok kötü sürekli haberlerde berbat şeyler izliyoruz bir anlık sinirle insanlar neler yapabiliyor. Annenizde endişelenmiştir. Sonuçta diğer odalardan duyulacak şekilde kavga etmişsiniz. Tatışma denmez ona . Ailenizde biraz fazla alınganmış orası ayrı. Sabahı bekleyip size tepkilerini belli etseler olurmuş.
Evet biz de öyle sabahı bekledik nasıl olsa özür dileriz diye acikcasi annemin bu kadar alınacağını düşünmedim. Endişelenmişlerdir doğru kapımız yarım kapaliydi tam kapatmamistik.

Büyük sebeplerden dolayı tartışmadık ikimizde yorgunuz uykususuz bunlar sinirlerimizi elbette etkiliyor, ortalığı yıkacak kadar kavga etmedik veya birbirimize şiddet uygulamadık kapımız ardına kadar kapalı değildi, yarım kapalı sayilir, evimiz küçük yan oda gibi düşünün hatta daha yakın salonla yatak odasının ayrıca salonumuzda kapıda yok o yüzden de çok duyulmuş olabilir, annemize bagirdigimiz için ikimizde üzüldük eşimle, fakat normal zamanda anneme karşı yapılan bir bağırma degildi bu tolere edebilir di en azından diye düşünüyorum engellemesi de hiç hoş olmadı ayrıca kendisinden özür dilememizi bekleseydi ki zaten özür diledik bircok kez

Herkese iyi günler arkadaşlar size birşey danışmak ayrıca biraz da içimi dökmek istiyorum
Ailem bize gelmişti (başka bir ilde yaşıyorlar) kalmaya onları güzelce agirlamaya calistik, 7 ay önce bebeğimiz doğdu eşimle bebeğimizi çok seviyoruz fakat 4 aylık olana kadar esiminde benimde sinirleri yıprandı kolik bebekti çok ağlıyordu zorlandık ve ara ara tartışmalarımiz oluyor aslında iyi anlaşıyoruz fakat bazı şeyleri büyütüyoruz gereksiz eleştiriler sudan sebepler derler ya hani 2-3 gün önce ailem de bizde kalmaya gelmişken kavga ettik eşimle odamizda gereksiz bir sebepti sinirlenmistik ve seslerimiz yükselmişti ailem duymuş annem odamıza geldi kötü birşey soylemedi aslında endişe etmişler hayırdır çocuklar dedi ben de o anki sinirle anne cikarmisin dedim, eşimde sesini yükselterek anne cikarmisin dedi, annem buna küsmüş gece yarısı evi terketmisler, kaç kere aradik, annem engellemiş heryerden beni ve eşimi, eğer sabahı bekleselerdi özür dileyecektik annemden, kalbini kirdik istemeden de olsa ses yükselterek fakat bilinçli yapmadık çekip gitmişler evden haberimiz olmadan, çok üzüldük, annem bana da bizi unut dedi, ikinizle de konusmuyacagim dedi babamda eşimle konusmayacagini söyledi siz ne düşünüyorsunuz kusulecek birşey var mı teşekkürler simdiden
Evde misafir varsa ve kavga çıktıysa her misafir üstüne alınır. Bunu düşünebilmeli ev sahibi. Ayrıca hafi siz kızı olarak bağırdınız belki onu tolere edebilir, eşiniz bari sussaydı ne bileyim. İlk kez mi evinizde ağırladınız? Kavga falan alışık değillerse merak etmişlersir elbet. Ya ben eşinize daha kızdım sanki 3 abla sahibi olarak belki de eniştelere gıcığım 😅 sizin ananız babanız, belki daha rahatsınız yanlarında,

Herkese iyi günler arkadaşlar size birşey danışmak ayrıca biraz da içimi dökmek istiyorum
Ailem bize gelmişti (başka bir ilde yaşıyorlar) kalmaya onları güzelce agirlamaya calistik, 7 ay önce bebeğimiz doğdu eşimle bebeğimizi çok seviyoruz fakat 4 aylık olana kadar esiminde benimde sinirleri yıprandı kolik bebekti çok ağlıyordu zorlandık ve ara ara tartışmalarımiz oluyor aslında iyi anlaşıyoruz fakat bazı şeyleri büyütüyoruz gereksiz eleştiriler sudan sebepler derler ya hani 2-3 gün önce ailem de bizde kalmaya gelmişken kavga ettik eşimle odamizda gereksiz bir sebepti sinirlenmistik ve seslerimiz yükselmişti ailem duymuş annem odamıza geldi kötü birşey soylemedi aslında endişe etmişler hayırdır çocuklar dedi ben de o anki sinirle anne cikarmisin dedim, eşimde sesini yükselterek anne cikarmisin dedi, annem buna küsmüş gece yarısı evi terketmisler, kaç kere aradik, annem engellemiş heryerden beni ve eşimi, eğer sabahı bekleselerdi özür dileyecektik annemden, kalbini kirdik istemeden de olsa ses yükselterek fakat bilinçli yapmadık çekip gitmişler evden haberimiz olmadan, çok üzüldük, annem bana da bizi unut dedi, ikinizle de konusmuyacagim dedi babamda eşimle konusmayacagini söyledi siz ne düşünüyorsunuz kusulecek birşey var mı teşekkürler simdiden
Evi terk edecek kadar radikal bir karar almaları abartı olmuş. Ancak sizin yaptığınız da çok yanlış. Anne olsun arkadaş olsun hiç farketmez. Misafirin yanında kavga edersen otomatik olarak onların yüzünden kavga ettiğinizi düşünür. Çok üstüne gitmeyin, zamana bırakın

Başkalarının şahit olacağı şekilde tartışılması, kavga edilmesi en hoşuma gitmeyen şeylerden biri fakat bebeğiniz varmış. Gerginsiniz, yorgunsunuz. Keşke hiç yansımasaymış ailenize ama olmuş bir kere. Ev yıkılmadıkça, birbirinizin boğazına yapışmadıkça aile bireyleri asla dahil olmamalı diye düşünüyorum. Zaten o an gergin bir ortam varken aileden birinin odaya girip “ne oluyor?” diye sormasının bir faydası yok. Hem karı koca arasına girilmemeli zaten. O an gerginlikle istemeden sesiniz yükselmiş. Evet olmaması lazım ama sessizce pılı pırtı toplayıp evden kaçar gibi gitmelere, “bizi unut” demelere gerek yok yani. Drama Queen geldi anneniz bana biraz. Sabah kalktığınızda güzelce sizi karşısına alıp uyarabilirdi. Sizde özür dilerdiniz. Tekrarı olursa eğer konuşmayacaksa konuşmazdı. Ya da sabah düzgünce vedalaşıp gidebilirdi. Çok saçmalamışlar bence…

Tabiki duyabiliyoruz ama bazen sinirlerimiz yıpranıyor ve birbirimizi kirabiliyoruz annemde kızına özür dilediği halde beni unut senin annen yok diyebilecek kadar da ağır laflar soylemesinin hassaslikla ilgisi olduğunu düşünmüyorum evet kalbini kirdik ama özür diledik sonucta kusulecek kadar büyütülecek birşey mi

Büyük sebeplerden dolayı tartışmadık ikimizde yorgunuz uykususuz bunlar sinirlerimizi elbette etkiliyor, ortalığı yıkacak kadar kavga etmedik veya birbirimize şiddet uygulamadık kapımız ardına kadar kapalı değildi, yarım kapalı sayilir, evimiz küçük yan oda gibi düşünün hatta daha yakın salonla yatak odasının ayrıca salonumuzda kapıda yok o yüzden de çok duyulmuş olabilir, annemize bagirdigimiz için ikimizde üzüldük eşimle, fakat normal zamanda anneme karşı yapılan bir bağırma degildi bu tolere edebilir di en azından diye düşünüyorum engellemesi de hiç hoş olmadı ayrıca kendisinden özür dilememizi bekleseydi ki zaten özür diledik bircok kez
Yani dünya sizin ve esinizin etrafında dönsün . Siz uykusuz kalıyorsunuz , siz eş arasi tartışma yaşıyorsunuz çok sevgili eşiniz ve siz artık bir hafta bile duramadan bağırarak yaşarsınız . Anne ve babasına değer veren insan ne onları üzecek şekilde böyle tartışır ne bu olayda kendini haklı çıkarır siz en haklısınız . Yaşarsiniz eşinizle artık anne ve baba olmadan . Size kalsa gittiği için anneniz özür dilesin. Allah evladın da hayırlısını versin gerçekten .

Bence en başta yanlışı annen yapmış. Odaya girilmez, bizimde kavga ettiğimiz zamanlar oluyordu da annem hiç dan diye girmedi.
Eğer girmeseydi birkaç dakika sonra sakinlesip susup uyuyacaktik ki girdiği zamandan sonrada tekrardan eşimle konusup uyuduk kavgamizi bitirdik sabahta annemden özür dileriz diye düşündüm kavga biter bitmez yanlarına gitmek olayı anlatmak istemedim ama onlar sabahı beklemeden çekip gitmişler

Odaya kapı calmadan dalması o an sizin öyle tepki vermenize sebeb olmuş belki kapı calınsa ve gir sesi beklenseydi o anda nefes kontrolü yapabılıcektınız belkıde . Ama bizde bi laf vardır misafir varken kavga etmek evdeki misafiri dövmeye benzer die sizin yaptığınız da hoş olmamış .

siz cahillik etmişsiniz anne baba ayrı cahillik etmiş gece yarısı çekip gitmek nedir sanki düşman evi .
Evet haklısınız ama kavgamız kesinlikle onlar üzerinden veya onlar var diye yapılmış degildi ikimizde yorgun ve uykusuz bazen sinirlerimiz çok yıpranıyor istemesekte birbirimizi kırıyoruz annemle babam var diye susmaya çalıştım fakat bazen insan istese de yapamıyor sabahı bekleyip özür dilerdik, eşimle o anki sinirle anneme bagirdik diye küsup gitmek hiç hoş olmadi, bu sebepten dolayı küsmek doğru mu sizce kırılmasina hak veriyorum ama kusmesine degil

Keşke annenize çıkışmasaydınız. Sizden ziyade eşiniz de yapmış ya, o da etkili olmuştur.
Siz hem eşinizin önünde annenize çıkışmış oldunuz hem de damadı kayınvalidesine çıkışmış oldu. Resmen x2 olmuş etkisi.
Misafir varken ne olursa olsun kavga edilmemeli ama hadi oldu diyelim, dediğim gibi "Anne bir şey yok, ufak bir tartışma, bitti bile" deseydiniz keşke.

Kavga etmek yerine eşiniz dışarda bir tur atıp gelseydi,eve misafir varken kavga etmek çok ayıp onlara" git "demek aslında.Nasil kavga ettiyseniz kadın merak edip odanıza gelmiş,bu kadar kavga edecek neyi paylasamadiniz? Bizde çocuk büyüttük ama bu kadar karı koca evde misafir varken gözümüz dönmüş gibi kavga etmedik ...

Evet haklısınız ama kavgamız kesinlikle onlar üzerinden veya onlar var diye yapılmış degildi ikimizde yorgun ve uykusuz bazen sinirlerimiz çok yıpranıyor istemesekte birbirimizi kırıyoruz annemle babam var diye susmaya çalıştım fakat bazen insan istese de yapamıyor sabahı bekleyip özür dilerdik, eşimle o anki sinirle anneme bagirdik diye küsup gitmek hiç hoş olmadi, bu sebepten dolayı küsmek doğru mu sizce kırılmasina hak veriyorum ama kusmesine degil
Eşiniz bağırınca arkasından gitmedıysenız daha çok kırılmıstır

Keşke annenize çıkışmasaydınız. Sizden ziyade eşiniz de yapmış ya, o da etkili olmuştur.
Siz hem eşinizin önünde annenize çıkışmış oldunuz hem de damadı kayınvalidesine çıkışmış oldu. Resmen x2 olmuş etkisi.
Misafir varken ne olursa olsun kavga edilmemeli ama hadi oldu diyelim, dediğim gibi "Anne bir şey yok, ufak bir tartışma, bitti bile" deseydiniz keşke.
Haklısınız ama o anki sinirle dusunemedik bunu kavga etmeyi biz de istemedik kırdık annemi farkındayız ve eşimde ben de özür diledik annemden

Back