- Konu Sahibi nurbenoule
-
Onlar muhafazakar değil yobaz. Gerçek muhafazakar diğer insanların da hayat tarzına saygı duyandır. Ben de yaşadım ergenken . Kabul etmedim dayatmalarını. Kendi aklımız var , kendi namusumuzu da kendimiz koruruz çok şükür. Kimsenin korumasına ihtiyacımız yok
Yaşın kaç bilmiyorum ama ben de bu süreçleri yaşadım. Başı kapalı olmayan açık bir kızdım. Şimdi 40 yaşımdayım ve dilediğimi giyiyorum ama işte o çağlarda giyememenin verdiği o duyguyu hala yaşıyorum. Mesele açılmak değil mesele kendine yakıştırdığına birinin karışması.Seni çok iyi anlıyorum. Tavsiyem maalesef yok ,o günlere dönsem yine de elimden bir şey gelmezdi eminim.Merhaba hanımlar
Hepinizin bildiği üzere kadınlar
kendine bakmayı giyinmeyi makyaj yapmayı çok sever
Ben kendime bakmayı seven biri olarak bunlar çokça mahrum kalıyorum
Ailem açık giyinmeme izin vermiyorlar böyle diyince dizüstü etekler , crop , sıfır kol üstler falan zannetmeyin
Yaz geliyor ve bildiğiniz bir kolu kısa bile kızıyorlar giyme uzun kolu giy diyorlar ve bunlar dizime kadar geliyor çevremdeki kapalı kadınlar bile bunlar kadar uzun şeyler giymiyor.
Magazaya her gittiğimizde orda çalışan kadınlar anneme diyor abla bunlar kapalı kadınlar için kızın açık neden bu kadar kapalı giydiriyorsun.
Bir ara bir mağazada çalışan bir kadın annemim gösterdiği kıyafetler için kızdı.
Kızlar siz olsanız ne yaparsınız gerçekten çok merak ediyorum
Artık açıkçası dayanamıyorum yılardır böyle
Yaşın kaç bilmiyorum ama ben de bu süreçleri yaşadım. Sadece başı kapalı olmayan açık bir kızdım. Şimdi 40 yaşımdayım ve dilediğimiz giyiyorum ama işte o çağlarda giyememenin verdiği o duyguyu hala yaşıyorum. Mesele açılmak değil mesele kendine yakıştırdığına birinin karışması.Seni çok iyi anlıyorum. Tavsiyem maalesef yok ,o günlere dönsem yine de elimden bir şey gelmezdi eminim.Merhaba hanımlar
Hepinizin bildiği üzere kadınlar
kendine bakmayı giyinmeyi makyaj yapmayı çok sever
Ben kendime bakmayı seven biri olarak bunlar çokça mahrum kalıyorum
Ailem açık giyinmeme izin vermiyorlar böyle diyince dizüstü etekler , crop , sıfır kol üstler falan zannetmeyin
Yaz geliyor ve bildiğiniz bir kolu kısa bile kızıyorlar giyme uzun kolu giy diyorlar ve bunlar dizime kadar geliyor çevremdeki kapalı kadınlar bile bunlar kadar uzun şeyler giymiyor.
Magazaya her gittiğimizde orda çalışan kadınlar anneme diyor abla bunlar kapalı kadınlar için kızın açık neden bu kadar kapalı giydiriyorsun.
Bir ara bir mağazada çalışan bir kadın annemim gösterdiği kıyafetler için kızdı.
Kızlar siz olsanız ne yaparsınız gerçekten çok merak ediyorum
Artık açıkçası dayanamıyorum yılardır böyle
Ben kıza kalk şimdi hemen koş şehir değiştir mi demişim? Okuyarak değiştirebilir şehir dışında iş bularak değiştirebilir siz zannetmemeye devam edin ben çocuğum gibi büyüttüğüm kardeşimi 19 unda kıbrısa gönderdim çalışmaya öz çocuğumu da gönderirim ( kaldı ki o benim öz çocuğum evladım)18 yaşında bebek değil artık bir mesleği varsa gidebilir yoksa lise mezunu kpss zorlayıp farklı ile gidebilir18 yaşında ki kız nasıl şehir değiştirecek alışverişe annesi götürüyor parası yok işi yok bırakın ya kendi kızınız başka sebebten o yaşta ev şehir değiştirebilir miydi hiç zannetmiyorum en deli dolu en saf zamanları
Baskıyla, kötü sözle yaptırılmaya çalışılan şeyden hayır gelmez sonunda ben yine açıldım. Bir insanın annesinin kızına nefretle kapalı gitmezsen sana bokunu yediririz demesi ve her sene acaba ailem bu sene kapanmaya zorlayacak mı diyen genç ergen bir kızın üzüntüsü ve stresini yaşamayan bilmez. Keşke daha fazla karşı gelseydim onlara içime atmasaydım diyorum kendime.Öyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeli
Boşver cümleyi okumayanlar , bir soruyu bin defa soranlara mi dersin yoksa cümleyi istediği tarafa çekene miBen kıza kalk şimdi hemen koş şehir değiştir mi demişim? Okuyarak değiştirebilir şehir dışında iş bularak değiştirebilir siz zannetmemeye devam edin ben çocuğum gibi büyüttüğüm kardeşimi 19 unda kıbrısa gönderdim çalışmaya öz çocuğumu da gönderirim ( kaldı ki o benim öz çocuğum evladım)18 yaşında bebek değil artık bir mesleği varsa gidebilir yoksa lise mezunu kpss zorlayıp farklı ile gidebilir
Baskıyla yapılan her şey ters teper.Baskıyla, kötü sözle yaptırılmaya çalışılan şeyden hayır gelmez sonunda ben yine açıldım. Bir insanın annesinin kızına nefretle kapalı gitmezsen sana bokunu yediririz demesi ve her sene acaba ailem bu sene kapanmaya zorlayacak mı diyen genç ergen bir kızın üzüntüsü ve stresini yaşamayan bilmez. Keşke daha fazla karşı gelseydim onlara içime atmasaydım diyorum kendime.
Eh her cümleye olmayan şeyler yüklüyorsunuz.Anlıyorum gençsin ama sadece olayı aile baskısı değil de Rabbimizin emri olarak kabul etsen iyi olmaz mı. Seni kapalı olmaktan soğutan arkadaşlarından uzak dursan belki daha kolay kabullenirsin. Ayrıca kimse özgür değil bu dünya da. Özgür olsaydı kimse ölmek ve toprağın altına girmek istemezdi. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezebilir
mi.
Kopyala yapıştır yapacağımNeden böyle bir şey istediniz?
Abovvvv bi yemek yedim geldim konu başka yöne evrilmişÖyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeli
Zorbalık heryerde. Henüz 18 yaşındaki bir kıza , tanımadığı bir üyeye hele kapanmalısın diyen hocaya da ben saygı duymam .Aynı içki kullanmayan bir kıza , tuhafsın hadi içelim denilemeyeceği gibi. Az saygı yahuBaskıyla yapılan her şey ters teper.
Anlıyorum gençsin ama sadece olayı aile baskısı değil de Rabbimizin emri olarak kabul etsen iyi olmaz mı. Seni kapalı olmaktan soğutan arkadaşlarından uzak dursan belki daha kolay kabullenirsin. Ayrıca kimse özgür değil bu dünya da. Özgür olsaydı kimse ölmek ve toprağın altına girmek istemezdi. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezebilir
mi.
Kefen , toprak , ölüm yazmış. ÜrkütücüGelmis yine her konuda mutlaka bi fetvaci hortluyor hic sasmaz.
Belki eleştirdiklerin senden daha iyi insanlar. Hiç böyle düşündün mü?Anlıyorum gençsin ama sadece olayı aile baskısı değil de Rabbimizin emri olarak kabul etsen iyi olmaz mı. Seni kapalı olmaktan soğutan arkadaşlarından uzak dursan belki daha kolay kabullenirsin. Ayrıca kimse özgür değil bu dünya da. Özgür olsaydı kimse ölmek ve toprağın altına girmek istemezdi. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezebilir
mi.
Bakara suresi 177 ayetteBelki eleştirdiklerin senden daha iyi insanlar. Hiç böyle düşündün mü?
Ben kıza kalk şimdi hemen koş şehir değiştir mi demişim? Okuyarak değiştirebilir şehir dışında iş bularak değiştirebilir siz zannetmemeye devam edin ben çocuğum gibi büyüttüğüm kardeşimi 19 unda kıbrısa gönderdim çalışmaya öz çocuğumu da gönderirim ( kaldı ki o benim öz çocuğum evladım)18 yaşında bebek değil artık bir mesleği varsa gidebilir yoksa lise mezunu kpss zorlayıp farklı ile gidebilir
Savunmam bu kadar sayın yargıçbir an önce siz şehir değiştirin
Rahatsızsanız okumayın. Allah"ın emrini görmezden gelemeyiz kiGelmis yine her konuda mutlaka bi fetvaci hortluyor hic sasmaz.
Hayvanlar da vardır hayvanlar da vardırÖyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeli
Şu beyazcaa bacıya yorum yapsam banlanırım.Savunmam bu kadar sayın yargıç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?