Ailem açık giyinmeme izin vermiyor

Onlar muhafazakar değil yobaz. Gerçek muhafazakar diğer insanların da hayat tarzına saygı duyandır. Ben de yaşadım ergenken . Kabul etmedim dayatmalarını. Kendi aklımız var , kendi namusumuzu da kendimiz koruruz çok şükür. Kimsenin korumasına ihtiyacımız yok🙏

Merhaba hanımlar
Hepinizin bildiği üzere kadınlar
kendine bakmayı giyinmeyi makyaj yapmayı çok sever
Ben kendime bakmayı seven biri olarak bunlar çokça mahrum kalıyorum
Ailem açık giyinmeme izin vermiyorlar böyle diyince dizüstü etekler , crop , sıfır kol üstler falan zannetmeyin
Yaz geliyor ve bildiğiniz bir kolu kısa bile kızıyorlar giyme uzun kolu giy diyorlar ve bunlar dizime kadar geliyor çevremdeki kapalı kadınlar bile bunlar kadar uzun şeyler giymiyor.

Magazaya her gittiğimizde orda çalışan kadınlar anneme diyor abla bunlar kapalı kadınlar için kızın açık neden bu kadar kapalı giydiriyorsun.
Bir ara bir mağazada çalışan bir kadın annemim gösterdiği kıyafetler için kızdı.

Kızlar siz olsanız ne yaparsınız gerçekten çok merak ediyorum
Artık açıkçası dayanamıyorum yılardır böyle
Yaşın kaç bilmiyorum ama ben de bu süreçleri yaşadım. Başı kapalı olmayan açık bir kızdım. Şimdi 40 yaşımdayım ve dilediğimi giyiyorum ama işte o çağlarda giyememenin verdiği o duyguyu hala yaşıyorum. Mesele açılmak değil mesele kendine yakıştırdığına birinin karışması.Seni çok iyi anlıyorum. Tavsiyem maalesef yok ,o günlere dönsem yine de elimden bir şey gelmezdi eminim.

Merhaba hanımlar
Hepinizin bildiği üzere kadınlar
kendine bakmayı giyinmeyi makyaj yapmayı çok sever
Ben kendime bakmayı seven biri olarak bunlar çokça mahrum kalıyorum
Ailem açık giyinmeme izin vermiyorlar böyle diyince dizüstü etekler , crop , sıfır kol üstler falan zannetmeyin
Yaz geliyor ve bildiğiniz bir kolu kısa bile kızıyorlar giyme uzun kolu giy diyorlar ve bunlar dizime kadar geliyor çevremdeki kapalı kadınlar bile bunlar kadar uzun şeyler giymiyor.

Magazaya her gittiğimizde orda çalışan kadınlar anneme diyor abla bunlar kapalı kadınlar için kızın açık neden bu kadar kapalı giydiriyorsun.
Bir ara bir mağazada çalışan bir kadın annemim gösterdiği kıyafetler için kızdı.

Kızlar siz olsanız ne yaparsınız gerçekten çok merak ediyorum
Artık açıkçası dayanamıyorum yılardır böyle
Yaşın kaç bilmiyorum ama ben de bu süreçleri yaşadım. Sadece başı kapalı olmayan açık bir kızdım. Şimdi 40 yaşımdayım ve dilediğimiz giyiyorum ama işte o çağlarda giyememenin verdiği o duyguyu hala yaşıyorum. Mesele açılmak değil mesele kendine yakıştırdığına birinin karışması.Seni çok iyi anlıyorum. Tavsiyem maalesef yok ,o günlere dönsem yine de elimden bir şey gelmezdi eminim.

18 yaşında ki kız nasıl şehir değiştirecek alışverişe annesi götürüyor parası yok işi yok bırakın ya kendi kızınız başka sebebten o yaşta ev şehir değiştirebilir miydi hiç zannetmiyorum en deli dolu en saf zamanları
Ben kıza kalk şimdi hemen koş şehir değiştir mi demişim? Okuyarak değiştirebilir şehir dışında iş bularak değiştirebilir siz zannetmemeye devam edin ben çocuğum gibi büyüttüğüm kardeşimi 19 unda kıbrısa gönderdim çalışmaya öz çocuğumu da gönderirim ( kaldı ki o benim öz çocuğum evladım)18 yaşında bebek değil artık bir mesleği varsa gidebilir yoksa lise mezunu kpss zorlayıp farklı ile gidebilir

Öyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeli
Baskıyla, kötü sözle yaptırılmaya çalışılan şeyden hayır gelmez sonunda ben yine açıldım. Bir insanın annesinin kızına nefretle kapalı gitmezsen sana bokunu yediririz demesi ve her sene acaba ailem bu sene kapanmaya zorlayacak mı diyen genç ergen bir kızın üzüntüsü ve stresini yaşamayan bilmez. Keşke daha fazla karşı gelseydim onlara içime atmasaydım diyorum kendime.

Ben kıza kalk şimdi hemen koş şehir değiştir mi demişim? Okuyarak değiştirebilir şehir dışında iş bularak değiştirebilir siz zannetmemeye devam edin ben çocuğum gibi büyüttüğüm kardeşimi 19 unda kıbrısa gönderdim çalışmaya öz çocuğumu da gönderirim ( kaldı ki o benim öz çocuğum evladım)18 yaşında bebek değil artık bir mesleği varsa gidebilir yoksa lise mezunu kpss zorlayıp farklı ile gidebilir
Boşver cümleyi okumayanlar , bir soruyu bin defa soranlara mi dersin yoksa cümleyi istediği tarafa çekene mi
Yada dini sadece kapalılık zanedenlere mi
Kime ne anlatacağımı şaşırdım

Baskıyla, kötü sözle yaptırılmaya çalışılan şeyden hayır gelmez sonunda ben yine açıldım. Bir insanın annesinin kızına nefretle kapalı gitmezsen sana bokunu yediririz demesi ve her sene acaba ailem bu sene kapanmaya zorlayacak mı diyen genç ergen bir kızın üzüntüsü ve stresini yaşamayan bilmez. Keşke daha fazla karşı gelseydim onlara içime atmasaydım diyorum kendime.
Baskıyla yapılan her şey ters teper.

Anlıyorum gençsin ama sadece olayı aile baskısı değil de Rabbimizin emri olarak kabul etsen iyi olmaz mı. Seni kapalı olmaktan soğutan arkadaşlarından uzak dursan belki daha kolay kabullenirsin. Ayrıca kimse özgür değil bu dünya da. Özgür olsaydı kimse ölmek ve toprağın altına girmek istemezdi. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezebilir

mi.
Eh her cümleye olmayan şeyler yüklüyorsunuz.
Benim arkadaşım yok arkadaş edinemiyorum
Soğutan arkadaşlarım yok ablam çarşaf giymek isteyen biri örneğin kapalı da kendisi
Ama benin dinim bu dünyada herkes özgür canım bu yüzden özgür oldukları için herkes kendi günahlarının bedeli öder dini sadece kapalılık olarak görmeyin
Ben bunların farkındayım bana bunu tekrardan söylememize gerek yok hem kimse 4/4 değil hepimizin nefsi aynı değil
Tekrardan teşekkürler

Neden böyle bir şey istediniz?
Kopyala yapıştır yapacağım

Liseyi bırakmak benim kendi kararım pişman değilim bıraktığım için hatta aksine daha da huzurluyum okulu sadece siz değil birçok kişi soruyor söylememe rağmen halla hata olduğunu söylüyorsunuz.
Ben zorbalık gördüğüm için bıraktım
Tabiki herkes benim geçtiğim yollardan geçmiştir ama hepimiz aynı hayatı yaşamıyoruz.
Ben bedensel engelliyim üzerine bir de zorbalık gördüğüm kaldiramadım
Bedensel engelli açıkçası söylemek hiç istemiyordum ama ben memnun olduğumu söylememe rağmen çokça hatta keşke yapmazsınız deniliyor.

Öyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeli
Abovvvv bi yemek yedim geldim konu başka yöne evrilmiş🙈yorum yokkkkkkkkk🤣

Son düzenleme:
Anlıyorum gençsin ama sadece olayı aile baskısı değil de Rabbimizin emri olarak kabul etsen iyi olmaz mı. Seni kapalı olmaktan soğutan arkadaşlarından uzak dursan belki daha kolay kabullenirsin. Ayrıca kimse özgür değil bu dünya da. Özgür olsaydı kimse ölmek ve toprağın altına girmek istemezdi. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezebilir

mi.

Gelmis yine her konuda mutlaka bi fetvaci hortluyor hic sasmaz.

mi.
Belki eleştirdiklerin senden daha iyi insanlar. Hiç böyle düşündün mü?

Neden kiziyolar sebeb nedir? Din hassasiyetlerimi var yoksa cevre baskisi veya kisa kollu giyinince kötü kiz mi oluyosun?

Benim bir arkadasin babasi da oyleydi acik giyinmek yok, makyaj yok, piercing yasak, arkadaslarla cikmak yasak ama babasi dinle hic alakasi yoktu adam sadece bunlari yapamazsin benim kizim boyle seyler giyiyemez derdi. Arkadasim cok cekti sebebi din olsaydi saygi duyardim ama sebeb nedir anlamiyorum derdi. Sonra yillar gectikce daha serbest biraktikar adamda kinadigi seyleri kendi yapmaya basladi…

Belki eleştirdiklerin senden daha iyi insanlar. Hiç böyle düşündün mü?
Bakara suresi 177 ayette
Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) veren; namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler ile zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda sabredenler(in tutum ve davranışlarıdır). İşte bunlar, doğru olanlardır ve müttaki olanlar da bunlardır.buyuruyor.
Demek ki tek başına iyi olmak yeterli değil

bir an önce siz şehir değiştirin
Savunmam bu kadar sayın yargıç 🤭

Hayvanlar da vardır hayvanlar da vardır

Ne alaka ya lar dan biri de benden olsun 😉

Back
X