- Konu Sahibi nurbenoule
-
Benimkiler biz ne dersek o'ydu maalesef. Hatta bizimkilere muhafazakar demek bile az ve basit kalır.Her muhafazakar aile karışmıyor çocuklarına . Bazıları kendi seçimleri , nasıl mutluysa evladım öyle yaşasın diyor. Bazıları da çok baskıcı. Ben ne dersem o diyor.
Onlar muhafazakar değil yobaz. Gerçek muhafazakar diğer insanların da hayat tarzına saygı duyandır. Ben de yaşadım ergenken . Kabul etmedim dayatmalarını. Kendi aklımız var , kendi namusumuzu da kendimiz koruruz çok şükür. Kimsenin korumasına ihtiyacımız yokBenimkiler biz ne dersek o'ydu maalesef. Hatta bizimkilere muhafazakar demek bile az ve basit kalır.
Vayyy 12 14 yaşlarında sevgili yapmasına neden karışıyorsun ? Vay isterse cinsellik de yaşar korunmayı öğret yazanları da gördü bu gözler burada eski yıllardaBenimkiler biz ne dersek o'ydu maalesef. Hatta bizimkilere muhafazakar demek bile az ve basit kalır.
baskıcimiydi yani ailen aşkoBenimkiler biz ne dersek o'ydu maalesef. Hatta bizimkilere muhafazakar demek bile az ve basit kalır.
Kadın olmak zor başlıbaşına bu ülkede. Hep bizler kendimizi korumak zorundayız. Erkeklere herşey serbestbaskıcimiydi yani ailen aşko
oyle valla ama Allah var benim ailem ben nasil istersem oyle davrandilar hic giyimime karismadilar hatta babam tek destekçimdi ama karisan izin vermeyen baski kuran aileler de var illaki kotu niyetli degiller tabi ama iste baski hic bir zmn iyi bisey degilKadın olmak zor başlıbaşına bu ülkede. Hep bizler kendimizi korumak zorundayız. Erkeklere herşey serbest
Söyler misiniz hangi cümleden düzgün karar alamayacağımı düşündünuz ?Buradan bakınca çok da düzgün kararlar alabilen bir genç kızmış gibi görünmüyorsunuz.
Ne giydiğiniz önemli değil, zihninizi ne kadar süslediğiniz önemli.
Yaş gereği bu tip şeylere heves olması kadar normal bir şey yok ancak bu konu yüzünden aileye düşman olma ya da aileden uzaklaşma yoluna girmeyin. Yaşınız çok küçük, ortalık çakal dolu. Bence siz büyüdükçe aile de bir şeyleri kabul etmeye başlayacaktır.
Umarım hayatınız düzelmiştir ki düzeldi olarak görüyorum güçlü bir insana benziyorsunuzBenimkiler biz ne dersek o'ydu maalesef. Hatta bizimkilere muhafazakar demek bile az ve basit kalır.
He 18 yaşın da evden kaçsın tabi saçma sapan akıllar vermeyin daha ergenlikten Yeni çıkan bir gençMağazada olanlar sallamasyon gelse de ailenize hak vermedim siz haklısınız insanlar istediği gibi giyinmekte özgürdür bir an önce siz şehir değiştirin
Yaşınız çok çok gençSöyler misiniz hangi cümleden düzgün karar alamayacağımı düşündünuz ?
Kıyafet vb şeyler önemli değil tabi ama en çok kadınlar sever bunları tabi herkesin sevdiği şeyler çok farklı ama ben severim giyinmeyi kendime bakmayı
Ben ailemi düşman bilmedim
Hatta yorumlarda da yalan söylemem diyorum aileme
Çakal herkese dolu ablacım açık giyinen sadece cakalara raslanmiyor el kadar bebekler tesettürlü kızlar da rastlıyor
Ne saçma sapanı be şehir değiştirin demekle kaçın aynı şey mi saçma sapan akıl fikir hangisi ? Ben evden kaçıcam diyene bile kaç diye akıl vermem öfkenizi doğru kanallara iletinHe 18 yaşın da evden kaçsın tabi saçma sapan akıllar vermeyin daha ergenlikten Yeni çıkan bir genç
Yanlış yollara sapabilir az sabır etsin okusun
Para kazanmaya başlayıp kendini geliştirince kimse zaten karışamaz
Liseyi bırakmak benim kendi kararım pişman değilim bıraktığım için hatta aksine daha da huzurluyum okulu sadece siz değil birçok kişi soruyor söylememe rağmen halla hata olduğunu söylüyorsunuz.Yaşınız çok çok genç
Liseyi bırakmak çok ama çok büyük bir hata
Sizin geçtiğiniz yollardan geçmediğimizi mi sanıyorsunuz?
Ortalık çakal dolu derken tesettürlü olup olmamaktan bahsetmedim, buna dair en ufak bir lafım yok. Aileyi ardında bırakmaktan bbahsettim.Ailenin baskısından kurtulayım diye yanlışa düşmekten bahsettim.
Niye yerleri döve döve güldüğünüzü de anlamadım.
Kalpten gelerek genç bir kıza fikrimi söyledim. Belli ki benden akıllısınız. Yolunuz açık olsun.
18 yaşında ki kız nasıl şehir değiştirecek alışverişe annesi götürüyor parası yok işi yok bırakın ya kendi kızınız başka sebebten o yaşta ev şehir değiştirebilir miydi hiç zannetmiyorum en deli dolu en saf zamanlarıNe saçma sapanı be şehir değiştirin demekle kaçın aynı şey mi saçma sapan akıl fikir hangisi ? Ben evden kaçıcam diyene bile kaç diye akıl vermem öfkenizi doğru kanallara iletin
Öyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeliAileni malesef değiştiremezsin lisede okul formam kısa kollu olduğu için annem üzerine uzun gömlek giydirip öyle gönderirdi hatta liseye kapalı gitmem için çok baskı yaptı. Sürekli psikolojik baskı yaptı, üniversitede kesin yapacaksın yoksa sana bokunu yediririz dedi, kazansan da göndermeyiz tarzı baskılara maruz kaldım sonunda artık yeter deyip lisenin sonuna doğru hadi ben kapanayım dedim ve açık liseye geçip dershaneye devam ettim. Sonra üniversiteyi kazandım, kapalıydım. Tesettürü sevmeye çalıştım sonra mesleğimi aldıktan sonra açılacak oldum, çok tepki gösterdiler ama açıldım . Malesef böyle yanlarında yine çok açık giyiniyorum ama çalıştığım yerde istediğim gibi giyiniyorum bazen nefret ediyorum onlardan ama sonra affediyorum onlar öyle öğrenmiş diye.
Anlıyorum gençsin ama sadece olayı aile baskısı değil de Rabbimizin emri olarak kabul etsen iyi olmaz mı. Seni kapalı olmaktan soğutan arkadaşlarından uzak dursan belki daha kolay kabullenirsin. Ayrıca kimse özgür değil bu dünya da. Özgür olsaydı kimse ölmek ve toprağın altına girmek istemezdi. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezebilirOkuyorum ama üzüldüm noktalar çok var üniversite gidersem yalan söylemek istemem yalan söylemek zorunda bırakacaklar çoğu şeyi durumu saklayacağım gibi görünüyor
Herşeyi bıraktım ailem benimle üniversiteye gelirse ne yapacağım ? Yine aynı durumları yaşayacağım çokça düşünüyorum olduğundan fazla acaba onları böyle kabul edip böyle mi devam etsem
Öyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeli
Okuldan kendi istediğim ile çıktım açıktan okuyorum son senem çokça sıkıldım gerçekten evet dediğiniz gibi anlamıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?