- 10 Nisan 2025
- 54
- 29
- 3
- 18
- Konu Sahibi nurbenoule
-
Maddiyatları çok iyi maalesef ki dün de bu konu hakkında konu açıldı şehir dışına çıkmanızı istemem dediEee işi gücü yok mu babanın.hemen atlayıp nasıl istedikleri şehre yerleşecekler?
Benim kendime nasıl çaba olmadığını anladınız?Okuldan neden çıkıyorsun ki açıktan okuyup aileyle bütün gün evde oturup eline ne geçecek? Sende de kendini kurtaracak çaba yok
Bak sen tezgahtarlar da ne çok şeye karışır olmuş, onların tek derdi satış yapmak, senin ne giyindiğinle ilgilendiklerini sanmıyorum.Buradakiler diyor hatta bir ara annem
Mavi bir tunik almıştı kadın abla o size olmaz demişti
Annem bana değil kızıma diyince
Kadın ciddi misin ? Neden bu kadar kapalı giydiriyorsunuz dedi
Annemde kapalı kadınlar da açık giyiniyor onlar tepki görmüyor biz kapalı giydirince mi tepki gösteriyorsunuz dedi
Bir ara da bol pantolon muhabbeti vardı
Mağaza sabihi di kızdı ordan çıktık bir bir şey almadık...
Hayır abartılı yazmıyorum belkide siz yaşamadığınız için bu durumu bilmiyorsunuzBak sen tezgahtarlar da ne çok şeye karışır olmuş, onların tek derdi satış yapmak, senin ne giyindiğinle ilgilendiklerini sanmıyorum.biraz abartılı yazıyorsunuz
Ben açık öğretime çok geç kaydoldumSon senem dershaneye gideceğim yazmışsınız dershane için geç kalmadınızmı?Okulun başında gitmeniz gerekmiyormuydu?Sınava çok az bir süre kaldı çünkü.O zaman 1 sene ekip dershaneye gideceksiniz 1 seneniz yanacak ders yılının başında niye tedbirinizi alıp kaydolmadınız?
Aileni malesef değiştiremezsin lisede okul formam kısa kollu olduğu için annem üzerine uzun gömlek giydirip öyle gönderirdi hatta liseye kapalı gitmem için çok baskı yaptı. Sürekli psikolojik baskı yaptı, üniversitede kesin yapacaksın yoksa sana bokunu yediririz dedi, kazansan da göndermeyiz tarzı baskılara maruz kaldım sonunda artık yeter deyip lisenin sonuna doğru hadi ben kapanayım dedim ve açık liseye geçip dershaneye devam ettim. Sonra üniversiteyi kazandım, kapalıydım. Tesettürü sevmeye çalıştım sonra mesleğimi aldıktan sonra açılacak oldum, çok tepki gösterdiler ama açıldım . Malesef böyle yanlarında yine çok açık giyiniyorum ama çalıştığım yerde istediğim gibi giyiniyorum bazen nefret ediyorum onlardan ama sonra affediyorum onlar öyle öğrenmiş diye.
Alınan ürüne duruşa vs yorum yapmak yönlendirmek ayrı ama HER mağazaya gittiğinde kızın açık neden bu kadar kapalı giydiriyosun demek ayrı kimsenin açıklığına kapalılığına mağazada çalışan yorum yapamaz konu sahibi bunalmış abartıyor saygıyı bu yaştan sonra özellikle sizden öğrenecek değilimÇeşit çeşit insan var.gayet de yorum yapan bir sürü çalışan var.hepsi de olumlu yorum değil.biri anneme senin omuzların düşük olduğu için güzel durmadı demişti.ben kaç defa denk geldim.direkt sallamasyon demek doğru değil.saygısızlık hatta.
Şu an hangi sınıfı okuyorsunuz peki?Ben açık öğretime çok geç kaydoldum
Malesef bir dönem iyi değildim
Okuldan da kendi isteğim ile çıkma kararı aldım
Ailem de dershaneye sadece 1 seferlik izin veriyor
Bende son sene almayı o zaman fırsatı değerlendirmeyi düşünüyorum
Açık öğretim de sınıf yoktur dersler var 24 dersim kaldıŞu an hangi sınıfı okuyorsunuz peki?
Muhafazakar ailenin dibinden geldimHayır abartılı yazmıyorum belkide siz yaşamadığınız için bu durumu bilmiyorsunuz
Her muhafazakar aile karışmıyor çocuklarına . Bazıları kendi seçimleri , nasıl mutluysa evladım öyle yaşasın diyor. Bazıları da çok baskıcı. Ben ne dersem o diyor.Muhafazakar ailenin dibinden geldimkarşında verdiği savaşları bedeli ne olursa olsun kazanmış bir savaşçı var canım. Ve kendimle gurur duyuyorum ✌
Onun yorumunu görünce inanın bende şaşırdım burdaki saçlışan kişiler kendi fikirlerini söyler.Çeşit çeşit insan var.gayet de yorum yapan bir sürü çalışan var.hepsi de olumlu yorum değil.biri anneme senin omuzların düşük olduğu için güzel durmadı demişti.ben kaç defa denk geldim.direkt sallamasyon demek doğru değil.saygısızlık hatta.
Ablanız nasıl giyiniyor iki kardeş birlikte alışveriş yapıyormuşunuz yoksa anne ile birlikte mi gidiyorsunuz üçünüz deHayır abartılı yazmıyorum belkide siz yaşamadığınız için bu durumu bilmiyorsunuz
Ablam kaplı ve inanın çarşaf giymek istiyor hata seviyor kapanmayı ablam da annem ile gidiyorAblanız nasıl giyiniyor iki kardeş birlikte alışveriş yapıyormuşunuz yoksa anne ile birlikte mi gidiyorsunuz üçünüz de
Ben her gittiğim mağaza soruyor demedim.Alınan ürüne duruşa vs yorum yapmak yönlendirmek ayrı ama HER mağazaya gittiğinde kızın açık neden bu kadar kapalı giydiriyosun demek ayrı kimsenin açıklığına kapalılığına mağazada çalışan yorum yapamaz konu sahibi bunalmış abartıyor saygıyı bu yaştan sonra özellikle sizden öğrenecek değilim
2 yıllık sağlık yaz lise bitince. Hem 4 yıl beklemezsin aileni çekmezsin hem de iş imkanı var sağlığın kolayca.Ablam kaplı ve inanın çarşaf giymek istiyor hata seviyor kapanmayı ablam da annem ile gidiyor
Ben bundan çok korkuyorumAklıma şey geldi: Bir gün oğlumu parkta tuvalete götürüyorum, önümüzde bir genç kız, kot yırtık şortlu, üzerinde de bol tişört.. Tek wc vardı önce o girdi biz de onu bekliyoruz. Dışarı çıkarken altında uzun bol pantolon , wc de sigara kokuyordu. Üzerini değişmiş, sigara içmiş çıkmış. Aileden bayağı baskı gördüğünü anladım.
Size sağlam bir bölüm kazanıp il dışına çıkmalısınız. Ben ilk pantolonu ünide giyebildim 18 yaşında, saçımı sarıya ilk 29 yaşinda boyatabildim, öğretmenlik sırasında. İlk tatile evlenınce çıkabildim 36 yaşında,tatile izin yoktu.Tabi bu her adımda yine zorlandım, öğretmen olmam da çok mühim değildi babam için. Ama şimdi yanımda eş de yok, hayatım tamamen kendi elimde. Valizi alıyorum, babam vedalaşırken öğreniyor nereye gittiğimi, gülümseyerek güle güle giy diyordu.(Bizle kaldığı dönem) İşsiz ve parasız, otoritesi de kalmadı artık.
O çatı altından çıkacaksınız.Para güçtür, özgürlüktür, unutma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?