Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok teşekkürler tecrübenizi paylastiginiz icin. Her yazılanı dikkatle okuyorum
İlla evleneceğim diyorsan da şimdiki aklım olsa yapardım dediğim şey her istediğimi yapardım o bana öyle yaparken aman kavga etmeyelim huzurumuz kaçmasın diye susmazdım sevgimi kendime haksızlık yapacak kadar üstte koymazdım beni öyle kabul etmiyolarsa hadi bay bay derdim seni seven eğer seninle hayat kuracaksa seni her şeyinle kabul etmeli susup taviz verdikçe fazlasını istiyorlar ben bazı şeylerde taviz verdim bazılarında direttim hala bile direttiklerim için laf yiyorum ve kocamı parmağımda oynattığımı sanıyorlar böyle insanlara göre öyle parmakta oynatmak oluyo ikinizin kararı olmuyo asla çünkü oğullarının bir fikri olacağını bile düşünemiyolar ya onların dediğini yapan yada senin böyle görüyorlar baştan ve taviz de tavizi doğuruyor kimseye kendimi beğendirme sen neysen o ol seni öyle kabul etsinler yada etmesinler inan bana evlenince herşey daha da zor oluyo ben eşimi karşıma alıp mutlu olmadığımı böyle yapamacağımı anlattım çok ciddi bir şekilde öyle bazı şeyler değişti ama dediğim gibi baştan yapmadığım şeyler için bin pişmanım kızgınım sustuğun herşey için kendine yaptığım her haksızlık için kızgınım şimdi önce çekirdek ailem dese de evlilik sağlam zemine oturmayınca çürük zeminine kurulmuş lüx daire gibi oluyo inşallah hakkında hayırlısı olsun dönüp kendime söylerdim o ana dönsem dediğim şeyleri söylüyorum sana çok iyi düşün değerli bir insansın ve sen olmaktan vazgeçmemelisin bişey yapacaksan mesela kapanacaksan bu senin kararın olmalı kocanın bile değil ailem bile bana biz olsak sen boyun eğmezdin dediler ne diye kendime bunu yaptım diyorum sırf ayrılık acısını göze alamadığım için sevdiğim için sustum kesinlikle sevginin evliliğe yetmediğini görmüş oldum

Ne kadar güzel kırmadan ve açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim. Aslında ben de farkındayım her şeyin şuan yasananlar gelecegin fragmanı gibi oluyor.. her şey netliğe ulaşmadan evleneceğimi dusunmuyorum

üff ben de unutuyorum kayınvalidemi aramayı ya :)) yazık benimki de lafını yapmaz cool takılır...

En azından sonradan da olsa bir şeyleri oturtabilmissiniz. Akıl verecek konumda değilim fakat sanırım bebeğiniz de olmuş su saatten sonra geleceğe bakın geçmişi düşünmeyin derim, siz gerekeni geç de olsa yapmışsınız ve eşinizden geri dönüş alabilmissiniz. Umarım hep mutlu olursunuz teşekkür ederim tekrardan

Bak 10 sayfa yorum yazılmış ve insanlar gerçekten yardımcı olmaya çalışmışlar çünkü geleceğiniz çok tahmin edilebilir. Sevgilinizin yapması gereken kendisini de sizi de ailesine olduğunuz gibi kabul ettirmek.
Onların yanına giderken size kapalı giyin demek yerine ailesine benim kız arkadaşım böyle biri, onu bu şekilde sevdim bu konuda bize saygı duymanızı, müdahil olmamanız bekliyorum demesi gerekir. Bunu diyemeyen birinden düzgün hayat arkadaşı olmaz. Yani nasıl güvenebiliyorsunuz ki ailesine yalan söyleyen herkese söyleyebilir. Bakın benim hayat tecrübem kendisini ailesinden saklayan insanların başkalarını da kandırmaya meyilli oldukları yönünde. Bu yüzden en yakınlarına dahi kendini gizleyen biriyle dost dahi olmam çünkü bunu birebir yaşadım kaç kez.

Ailesine hak vermediği için mi ailemin yanında böyle giyinemezsin diyor ya da siz hiç tanımadığınız insanlar için kuzeninizin düğününde giydiğiniz kıyafete dikkat ediyorsunuz? Dikkat ettiğiniz halde eleştiriliyor ve bu eleştirileri erkek arkadaşınızdan dinliyorsunuz? Gerçekten hak vermeyen insan davranışı mı bunlar?

Hakkında hayırlısı olsun çok iyi düşün umarım herşey güzel olur

Sence annesinin eleştirdiği elbisenin haberini getiren, kadir gecesi aramadı ayıplamasını anlatan insan ailesine hak vermiyor mu?.
İnsan söylediklerinde değil söyleyemediklerindedir.
Tavırlarında, davranışlarında ara gerçeği, ağzından çıkanlarda değil.
Bende onlar gibi düşünüyorum dese bunun sonunun ya tartışmayla ya ayrılıkla biteceğini biliyor. Seni sevdiği için kendisini olmasını istediğin insan gibi anlatıyor olabilir mi? Bunu tekrar düşün derim.

Bu zaten şimdiden oluyor. Annemlere giderken böyle giyinmezsin (kısa kollu askılı bile değil üzerimdeki) boşuna bana soylenmesinler. Onun haricinde mühim değil biliyorsun diyor
İşte onun haricinde de mühim bak sana uzunca anlatayım benim annem muhafazakar biri benim şu anki hayatım ona ters ama bu benim dik duruşum giyimim yaşantım dini felsefem ona o kadar zıt ki annem uyurken abdest alan insan uykuda ölürse abdestli gitsin diye ben deistim annem gelinlikle geldin kefenle gidersin kafasıyla yetişmiş nikah ona göre çoook kutsal bense 6 ayda artık aşk hissetmediğim için boşandım anneme göre açık yerlerim cehennemde yanacak ama ben dekolteye miniye bayılırım giyerim anneme göre bir kadın tek yaşamaz ama ben yaşarım ama bunlar anneme göre asla bana dayatmaz aradımı bardaysam bardayım derim sevgilim varsa sevgilimleyim derim o annemin hayatı bu benim , ben boşanırken de en büyük destek annemden geldi ilerde olacağına şimdi olsun dedi üzüldü ama baskı yapmadı ona göre bir erkekle aynı ortamda olmam günah ama eşimle evlenmeden 8 ay aynı evde yaşadım bildiği halde kötü ya da yönlendirici tek laf söylemedi o kendi doğrusunu yaşadı ben kendi ve bu benle alakalı bir şey ben dik durdum ben aman annem üzülmesin şunu giyeyim aman annem duymasın bunu yaptığımı da paylaşmiyim foto atmim vs deseydim bir karakterim kalmazdı aynı şekilde erkek arkadaşınızın da bir karakteri yok duruşu yok kendi annesine laf geçirip dik duramıyorsa o annenin karşısında siz hiç bir duruşts bulunamazsınız siz hiç laf geçiremezsiniz anca maske takarsınız o maske de aşk bitince libido tatmin olunca biter yaptığınız hatayla kalırsınız umarım anlayabilirsiniz

zaten olması gereken şeyler yani...hımm..ben ikna oldum

Giyinemezsin demiyor, boşuna bizi yormasinlar ugrasmayalim dırdır yapmasınlar diyor. Sorun siz benim kız arkadaşıma karisamazsiniz ben onu bu şekilde kabul ediyorum diyemeyisi. Yani kapalılık konusunda bunları dedi fakat daha ilerisi de lazım. Olay sadece kapanmak değil kısa kollu bir t-shirt un lafı olmaması gerek

Erkek arkadaşınız için hem pasif hem de içi geçmiş diyorsunuz. Ailesi deseniz, yoruma dahi açık değil, o kadar net. Eğer bu kişiyle evlenirseniz kendinize enn büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Olmaması gereken her şey ilişkinizde mevcut. Hayatınızı ateşe atmak istiyorsanız yol belli. Umarım duygularınızla değil de, bilincinizle karar verirsiniz.

Normal olanı bu zaten canım bu aaaa ne mükemmel denilecek şeyler değil olması gereken aşk sevgi saygı olan her iki kişi arasında olması gereken bu ve daha fazlası

Mantıklı olmak gerekirse bu iş zor. Erkek arkadaşınız çok dik durup kendi ailesini evin içine karıştırmazsa küçük bir ihtimal...
Çok isterdim olur demek ama sonradan daha çok üzülmektense baştan mantıklı davranmak en iyisi gibi..

Ne kadar şanslı olduğunuzu bir bilsenizz. Cook takilan insandan zarar gelmez diye düşünüyorum
maalesef Türk milleti olarak cool takılamıyoruz , kişisel alanlara saygımız yok.Bu yöndem kayınvalidem kıymetlidir, kimsenin özel işini merak etmez küçük mevzuları dert etmez.(kocam da aynıdır, mesela annesi bir sey söylese de gelip bana anlatmaz olumsuz şeyleri,kesinlikle laf taşımaz,benim iletişim hatalarımı da gerekirse düzeltir uyarır). yani böyle insanlar da var...
umarım siz de doğru kararı verebilirsiniz.

Bu kadarda ödlek olunmaz yani,Türkçe mealini söyleyim sana,çeneni kapa ses etme demiş.
Bu zaten şimdiden oluyor. Annemlere giderken böyle giyinmezsin (kısa kollu askılı bile değil üzerimdeki) boşuna bana soylenmesinler. Onun haricinde mühim değil biliyorsun diyor
Hala ne desek boş sana,evlen o zaman gör dünyanın kaç bucak olduğunu,adam şimdiden seni kısıtlama yoluna girmiş bile.
Bak evlat sana bir şeyanlatayım aç kulağını iyi dinle.

Anne babalar evlatlarını kaybediyor,şehit veriyorlar sen bu baskıcı aileden dolayı bu çocuktan bile vazgeçemiyorsun.
Bu kadar mı aşıksın gözün kör olmuş,kaç tane insan sana bunun yanlış kararlar olduğunu hayatını mahvedeceiğini söylüyor.
İşin zor değil,zora sokan sensin burada.

Hayır kısa kollu tişört de değil çıplak da gezseniz sorun olmaması gerek.

Hayır siz karışamazsınız ben onu böyle kabul ediyorum da diyemez, dememeli. Siz kabul edilecek bir meta değilsiniz. Bazı kelimeler farketmezsiniz ama çok ağır anlamlar içerir, kabul etmek gibi mesela.

Söylemesi gereken ben bu kızı böyle tanıdım, böyle sevdim, şimdi değişmesini isteyemem. Ben kendimde bu hakkı görmüyorsam ki göremem sizin görmeniz doğru değil.

Bak bu cümlenin hemen hemen aynısını benim 9 yıllık eşim crop giydiğim için kendisine neden izin veriyorsun karının böyle giyinmesine diyen kendi öz amcama söylemişti. Sonunu haddinizi bilin diye bitirmişti. Sevdiği kadının arkasında duran adam böyle yapar çünkü.

Size bakarken gözlerinin içi gülüyor da annesine bakarken gülmüyor mu, sizi annesine ailesine tercih edecek mi? Bu kişiyle evli kalmanızın tek yolu annesinin lafından çıkmamanızla olur. Ya da ailenizi yaşantınızı duygularınızı isteklerinizi unutacaksınız.

İyi gidin test edin o halde. Saçınızın teline gerek yok annesine rest çeksin, ben bu kızla evleneceğim, kimse ona karışamaz kendisi nasıl isterse öyle giyinir, nereye isterse gider. Bu binada oturmayacağız kendi seçtiğimiz yerde oturacağız. Kimseden eşimle evliliğimle ilgili tek kelime duymak istemiyorum desin. Bunu sizin yanınızda yapsın ama kendi kulağınızla duyun.
Milletin dilinde tüy bitti ama siz her şeye bahane buldunuz. Gidin evlenin bizzat yaşayın, kayınvalide adayı büyük aşkınızı nasıl eritecek kendiniz görün. Bakın sorunlu problemli evlilikte aşk maşk kalmaz.

zaten olması gereken şeyler yani...hımm..ben ikna oldum
Bu konuya bir açıklık getireyim çünkü çoğunluk sizin verdiğiniz tepkiyi vermiş, bu zaten olması gereken bir şey diye. Çevremde kız arkadaşlarımın iliskileri olsun, nişanlilar olsun, evliler olsun. Biraz gözlem yaptığımda ya da sohbet arasında dertlestiklerinde çoğunlukla yüzeysel bir ilişki görüyorum duyuyorum. Bu çağımızda sık gördüğümüz bir şey kimse kimseye pek tahammül edemiyor kırmamak için ugrasmiyor çok fazla da gözünün içine bakma durumu herkeste olan bir şey değil, yani o yüzden yazmıştım yoksa tabiki de katılıyorum bunlar zaten olması gereken seyler. Sanırım kötü örnekleri göre göre zaten olması gereken şeyler gözümde daha da değerli hale geldi bu da bir ihtimal

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…