• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada şuan benim icin herkesin yorumu çok değerli fakat beni çok iyi anladığınızı hissettirdiniz teşekkür ederim. Tabiki de ben de her şeyin farkındayım yaşayacağım zorlukları az buçuk kestirebiliyorum ama dediginiz gibi 8 sene oluşu, arada bir sevgi bağı olması vs bir anda kestirip atamiyor insan. Ben zaten aşktan gözüm kör olmuş gerçekleri göremeyen biri olsaydım inanın şimdiye çoktan evlenmistim uzun zamandır iş güç sahibiyiz askerlik vs hiçbir engelimiz yok. Dediğiniz bana çok mantıklı geliyor. Sanırım artık araya erkek arkadaşımı sokmadan bakın ben buyum değişmeyecegim mesajını çok net bir şekilde evlenmeden önce vermem gerekiyor. Gerisinde olacak olanlar kendiliğinden olacaktır diye düşünüyorum
Gazan mübarek olsun evlat...

Çok ağır yazmıssiniz okurken üzüldüm. Fakat söylemek istediklerinizde haklısınız ne diyim. Ben de bazı şeylerin farkındayım ki şu zamana kadar imkanımız olmasına rağmen evlenmedim. Arada bir sevgi bağı olunca insan güzel ihtimallere inanmak istiyor. Ama maalesef yaşamis tecrübeli hanımlardan aldığım geri dönüşler pek iç açıcı değil..
Ağır ama oldukça haklı şeyler. Nişanlın annesinden duyduğunu gelip sana yetiştiren (eminim ki aynısını kendi ailesine de yapan) bir insan. Yoksa nasıl haberin olurdu ki elbiseyeye kısa demis,şöyle demiş,böyle demis,torun istiyor,ben bakarım diyor, alt katta yaşayın diyor,temizlik hastası...
Sen kadını görmemişsin bile.
İşte nasıl sana anlatıyorsa senin hayat da naklen annesinin kulağında. Bence buna emin olabilirsin, bu tarz erkeklerin hepsi böyledir. Madem annesini susturdu,bitti gitti. Neden seni dolduracagini bile bile gelip bir de sana söylüyor? Böyle böyle işte, nefret ettirecek birbirinizden sonra karşınıza geçip "yoruldum artık ikinizden de" diye ağlayacak.
Sevgi diye yazdigin şeyleri okudum ama yüzüne güler yüzle bakmak, lan bile dememek, fedakarlık yapmak...
Eee?
Zaten olması gereken bu ki. Bunlar ekstra şeyler değil, olması gereken şeyler. İlk sevgilin olduğu için adamı ayrı yere koymuşsun ama ilişki dediğin zaten böyle bir şey. Bundan ayrılırsan hayırlısıyla sen de deneyimlersin zaten, iliski bu demektir.
Bu zaten şimdiden oluyor. Annemlere giderken böyle giyinmezsin (kısa kollu askılı bile değil üzerimdeki) boşuna bana soylenmesinler. Onun haricinde mühim değil biliyorsun diyor
Ne münasebet ya?
Nasıl bu lafa sakin kalabiliyorsun?
Daha birkaç gün önce annemle onun arkadaşına gittik, ben bir organizasyona davetliydim oranın yakınlarında. Evde giyindim süslendim çıktım. Dönüşte tekrar oraya uğradım,çay falan içtik, annemle eve gitmek için çıkacakken benden geldiğim şekil gibi pantolonumu giymeni istedi,"yanımda böyle çıplak gezemezsin" dedi. Üstelik elbisem kaç yıldır bende, severek giyindigim, çıtı pıtı, çok tatlı bir mini kolsuz bir elbise.
İşte sevgilin gibi düşünsem 'ne olacak, neden annemle kavga edeyim,giyinivereyim şuracıkta' diyecektim. Ama bu zihniyeti sevmiyorum. Çünkü ne münasebet? Bugün annemdir diye buna izin versem yarın sevgilimdir kocamdir diye aynı hareketi başkasına izin vermem gerekir. Anneme kiyafetimin çok güzel oldugunu, dışarda giyinmemin uygun olmayacağı bir kıyafet olsa zaten kendimin seçip giyinmeyecegimi söyledim. Baktım hala inat ediyor "benim yanımda böyle çıplak dolasamazsin" diye, ne kavga edeecgim, "iyi o zaman önden gideyim" dedim, toparlandım,ev sahibiyle öpüşüp çıktım. Sonra canım sıkıldı diye bir arkadaşımla dışarıda buluştum, kafa dagitip eve öyle döndüm:)
Benim annem de kolay biri değil. Bizim de onla taban tabana zıt görüşlerimiz var. Hatta benim hiç sevmeidgim bir siyasi oluşumun kadın kollarında bedavaya çalışıyor. Yalan ve troll haberleri yaydığı Facebook'u twitteri falan var:) karakter olarak da kendince haklı bulduğu konuda asla susmayan, baskın bir karakter. Biraz da ırkçı , ülkenin ve dunyanin büyük kesiminden nefret ediyor.
Ama benim için hiç problem değil, benim evlenecegim adam için de bence problem olmaz. Çünkü ben asla annemden duyduğumu hayatımdaki insana yetiştirmem, ya da annemin diyeceği - bize saçma gelen şeyleri- ciddiye almam . Bugüne kadar nasıl kendi hayat tarzım ve annem arasındaki dengeyi kurduysam evlilikten sonra da kurabilirim.
Derler ya, yaptıklarım yapacaklarımin teminatıdır diye. Ben buna güveniyorum açıkçası.
Ama sizin çocukta bu da yok. Kendi ne yapmis ki ailesine karşı size yapsın? Hala annesinin ona karşı çıkınca ayilıp bayilmalarina inanan birisi. Ben buna inanmayı 15 yaşımda bırakmıştım, artık benim tepkilerim sonrasi ayilıp bayilmayi bıraktı mesela.
Yani sözün özü, o adamdan ayrıl.
Hem içi ölmüş adamı ne yapacaksın ki, genç yaşta enerjisi çekilmiş. Zaten kendi kültüründe de olmadığı gibi hayati keyifli yaşamak,tatile gitmek, bilmemne. Bir ömür eksikliğini de yaşamaz. Dırdır dırdır dırdır, tatil tatil tatil, çıkalım çıkalım çıkalım diye papağan gibi öter durursun evde kendi kendine..benim babacigim da mesela aşırı evcimen bir adam. Evde huzurlu,mutlu. İşten eve gayet mutlulukla yaşıyor. O ve anneme iki günlük otel tatili almıştım,sehrimize yakın bir gol çevresinden. Gitmişler bir gece,ikinci gece kalmadan geri donmusler, gezdik yeterince diye:)))
Yani mesele para da değil, yakıt da değil, zaman da değil. Ev seviyor adam:) senin adamla evlenirsen o da böyle olur bence

Ağır ama oldukça haklı şeyler. Nişanlın annesinden duyduğunu gelip sana yetiştiren (eminim ki aynısını kendi ailesine de yapan) bir insan. Yoksa nasıl haberin olurdu ki elbiseyeye kısa demis,şöyle demiş,böyle demis,torun istiyor,ben bakarım diyor, alt katta yaşayın diyor,temizlik hastası...
Sen kadını görmemişsin bile.
İşte nasıl sana anlatıyorsa senin hayat da naklen annesinin kulağında. Bence buna emin olabilirsin, bu tarz erkeklerin hepsi böyledir. Madem annesini susturdu,bitti gitti. Neden seni dolduracagini bile bile gelip bir de sana söylüyor? Böyle böyle işte, nefret ettirecek birbirinizden sonra karşınıza geçip "yoruldum artık ikinizden de" diye ağlayacak.
Sevgi diye yazdigin şeyleri okudum ama yüzüne güler yüzle bakmak, lan bile dememek, fedakarlık yapmak...
Eee?
Zaten olması gereken bu ki. Bunlar ekstra şeyler değil, olması gereken şeyler. İlk sevgilin olduğu için adamı ayrı yere koymuşsun ama ilişki dediğin zaten böyle bir şey. Bundan ayrılırsan hayırlısıyla sen de deneyimlersin zaten, iliski bu demektir.

Ne münasebet ya?
Nasıl bu lafa sakin kalabiliyorsun?
Daha birkaç gün önce annemle onun arkadaşına gittik, ben bir organizasyona davetliydim oranın yakınlarında. Evde giyindim süslendim çıktım. Dönüşte tekrar oraya uğradım,çay falan içtik, annemle eve gitmek için çıkacakken benden geldiğim şekil gibi pantolonumu giymeni istedi,"yanımda böyle çıplak gezemezsin" dedi. Üstelik elbisem kaç yıldır bende, severek giyindigim, çıtı pıtı, çok tatlı bir mini kolsuz bir elbise.
İşte sevgilin gibi düşünsem 'ne olacak, neden annemle kavga edeyim,giyinivereyim şuracıkta' diyecektim. Ama bu zihniyeti sevmiyorum. Çünkü ne münasebet? Bugün annemdir diye buna izin versem yarın sevgilimdir kocamdir diye aynı hareketi başkasına izin vermem gerekir. Anneme kiyafetimin çok güzel oldugunu, dışarda giyinmemin uygun olmayacağı bir kıyafet olsa zaten kendimin seçip giyinmeyecegimi söyledim. Baktım hala inat ediyor "benim yanımda böyle çıplak dolasamazsin" diye, ne kavga edeecgim, "iyi o zaman önden gideyim" dedim, toparlandım,ev sahibiyle öpüşüp çıktım. Sonra canım sıkıldı diye bir arkadaşımla dışarıda buluştum, kafa dagitip eve öyle döndüm:)
Benim annem de kolay biri değil. Bizim de onla taban tabana zıt görüşlerimiz var. Hatta benim hiç sevmeidgim bir siyasi oluşumun kadın kollarında bedavaya çalışıyor. Yalan ve troll haberleri yaydığı Facebook'u twitteri falan var:) karakter olarak da kendince haklı bulduğu konuda asla susmayan, baskın bir karakter. Biraz da ırkçı , ülkenin ve dunyanin büyük kesiminden nefret ediyor.
Ama benim için hiç problem değil, benim evlenecegim adam için de bence problem olmaz. Çünkü ben asla annemden duyduğumu hayatımdaki insana yetiştirmem, ya da annemin diyeceği - bize saçma gelen şeyleri- ciddiye almam . Bugüne kadar nasıl kendi hayat tarzım ve annem arasındaki dengeyi kurduysam evlilikten sonra da kurabilirim.
Derler ya, yaptıklarım yapacaklarımin teminatıdır diye. Ben buna güveniyorum açıkçası.
Ama sizin çocukta bu da yok. Kendi ne yapmis ki ailesine karşı size yapsın? Hala annesinin ona karşı çıkınca ayilıp bayilmalarina inanan birisi. Ben buna inanmayı 15 yaşımda bırakmıştım, artık benim tepkilerim sonrasi ayilıp bayilmayi bıraktı mesela.
Yani sözün özü, o adamdan ayrıl.
Hem içi ölmüş adamı ne yapacaksın ki, genç yaşta enerjisi çekilmiş. Zaten kendi kültüründe de olmadığı gibi hayati keyifli yaşamak,tatile gitmek, bilmemne. Bir ömür eksikliğini de yaşamaz. Dırdır dırdır dırdır, tatil tatil tatil, çıkalım çıkalım çıkalım diye papağan gibi öter durursun evde kendi kendine..benim babacigim da mesela aşırı evcimen bir adam. Evde huzurlu,mutlu. İşten eve gayet mutlulukla yaşıyor. O ve anneme iki günlük otel tatili almıştım,sehrimize yakın bir gol çevresinden. Gitmişler bir gece,ikinci gece kalmadan geri donmusler, gezdik yeterince diye:)))
Yani mesele para da değil, yakıt da değil, zaman da değil. Ev seviyor adam:) senin adamla evlenirsen o da böyle olur bence
Duruşunuzu sevdim. Erkek arkadaşım da keşke bu dik duruşta olsaydi. Dediğim gibi haklısınız savunma yapamıyorum çok fazla. Sadece bu kadar uzun zamandır benim aklım neredeymis kendime kiziyorum bazen. Ne ailesine ne başka bir şeye odaklandım hep anı yaşadım. Tabi sanırım yaşımın kucuk olmasının da etkisi vardi

Ben de mutlu olma ihtimalinizi daha düşük görüyorum. Erkek arkadaşınız arayı bulamayacak gibi duruyor. Mesela sizin kıyafetinize yorum yaptığını neden gelip anlattı? Demek ki o da aynı düşünüyor, ayrıca bir de laf yetiştirme huyu var.
Aile zaten size hiç uygun olmadığı gibi, erkek arkadaşınız da uygun değil. Siz daha sosyalsiniz, sıkılırsınız gibi geldi bana.
Benim eşimin ailesi rahattır, amcası ve onun ailesi sizin müstakbel kayın aile gibi, geçen hafta bizdeydiler. İyi insanlar ama inanın ben o ailede asla ama asla yapamazdım. Hatta içimden amca çocukları ama ne kadar farklılar diye geçirdim. Onların gelinine de onlara uygundu. Herkes olması gereken yerde mutlu. Evlilik 1/2 yıllık bir şey değil ki..

İşte buraya üye olup içimi dokme sebebim de bu. Boyle bir aileye tabiki de girmek istemiyorum. Ama erkek arkadaşım her ne kadar ailesine karşı fazla dik duruş sergileyemese bile hiç onlar gibi olmadığı için uzakta yaşarsak vs tüm ihtimalleri kafamda düşünüyorum ve yaşayanlardan tecrübelerini dinliyorum o yüzden buradayım. Toz pembe değilim şuan...
Uzakta yaşamak inan ki çözüm değil inan bunun doğumu var doğum günü var allah korusun kazası belası var kv kp vefatı var var da var

Fikriniz sabitse gerçeklerinde farkındaysanız
Burdan ne duymayı bekliyordunuz
Yalancı teselliler mi
Gerçekten anlamıyorum
Uzak bir şehirde ailelerden uzak yaşarsak durumun farklı olup olmayacağını merak ediyorum hep, tecrübeli hanımlardan dinlemek istedim ve farklı görüşler almak ufkumu açıyor. Bazı kişiler neden bu kadar tepkili anlamıyorum birisi de demiş ki akli melekeleriniz mi yerinde değil. Yani tabikide her şeyin farkındayım ama olaylar öyle gelişmiyor onca birlikte geçirilen zaman ya halledebilirsek ya uzaklaşirsak iyi olursa vs ihtimalleri hep düşünüyor insan doğal olarak.. ama bu demek değil ki teselli arıyorum teselli arasam konuyu açmam kendimi avuturdum zaten. Lütfen bu kadar tepkili olmayin

İsteklere bak hele evlatlarım mutlu olsun dicegine gezmesin titiz olsun vs vs. Yahu hem gezerim hem kocamla ilgilenir hem evime bakarım kime ne? Bak evlenince karışmaz annem olayı tamamen yalan. Arada resmiyet yokken bu kadar konuşan kadın evlenince at koşturur depar atar.
Sevgilini sen tanıyorsun eğer seni ezdirmeyecek başka yerde oturacak herkese sınır bildirebilecekse bırakma kaç sene olmuş. Ama yok denge kuramayan biri olduğunu düşünüyorsan kesinlikle zararın neresinden dönersen kar. Sadece kız erkek değil aileler de evleniyor uyum çok önemli

Lütfen bu yazdıklarınızı başkası yazmış gibi okur musunuz? Vereceğiniz tavsiyeyi lütfen ama lütfen kendinize uygulayın. Konu sahibi sen canına mı susadın ben okurken darlandım sen fragmanı yazmışsın birde bunun filmi var kendine bunu yapma yapma yapma.

İlk bir kaç sayfayı okudum çoğu şey yazılmış zaten ben tel bir şeyi düşünün demeye geldim.

İleride bir kız çocuğunuz olsa bu ailenin içinde büyüsün ister misiniz? O çok sevdiğiniz erkek arkadaşınız kızınızı babanızın sizi yetiştirdiği gibi yetiştirmek ister mi? Daha sizi tanımadan oğluyla sizin kıyafetini hakkında size laf gönderen kadın kızınızı istediğiniz gibi yetiştirmenize müsade edecek mi? El kadar bebelere yazın şort bile giydirseniz laf eder bu zihniyet.

Boşansanız bile çocuğunuz bu ailenin parçası olacak. Bunu kaldırabilir misiniz?

İsteklere bak hele evlatlarım mutlu olsun dicegine gezmesin titiz olsun vs vs. Yahu hem gezerim hem kocamla ilgilenir hem evime bakarım kime ne? Bak evlenince karışmaz annem olayı tamamen yalan. Arada resmiyet yokken bu kadar konuşan kadın evlenince at koşturur depar atar.
Sevgilini sen tanıyorsun eğer seni ezdirmeyecek başka yerde oturacak herkese sınır bildirebilecekse bırakma kaç sene olmuş. Ama yok denge kuramayan biri olduğunu düşünüyorsan kesinlikle zararın neresinden dönersen kar. Sadece kız erkek değil aileler de evleniyor uyum çok önemli
Soylediklerinizin birebir aynısını söyledim erkek arkadaşıma. Sen karışmaz diyorsun ama daha nişanlı bile değiliz bu kadar yorum yapan insan illaki karışır diyorum. Ben kendisine de söyledim evlenince bana karisamazsin dedim hem yakında oturmayı ben de istemiyorum diyor. Gezmeye bayılırım erkek arkadaşım çok iyi biliyor, bu kimseyi de ilgilendirmez buna karisilmasi maalesef tamamen saçmalık. Ama buna da cevabı hazır gezicez tabiki doya doya gezicez kime ne diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back