• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar, erkekler kadınlara nazaran daha fazla etki altında kalır. Şimdi sana kimseyi karıştırtmam der evlendikten sonra annem sonuçta şunu da yapıversen ne olur der. Onu baz almayın yani. Üstelik genellikle seküler olan tarafın fedakarlık yapması beklenir. Yani mesela türbanlı olsaydınız açılsın denmesi düşük ihtimaldi ama şimdi rahatça kapansın ne var denebilir. Ben alkol alan biriyim ve bazı şişeler çok hoş oluyor vitrine koyuyorum. Eğer birisi karışacak olsaydı muhtemelen aman canım kaldır bir iki gün için derlerdi. Şu an uzun süredir giden zamanınıza acıyorsunuz belki ama bu işin oluru yok. 8 seneniz gitmezse ömrünüz gider. Uzakta yaşasanız dahi kararlarınız 2 kişilik olmayacak. Ailesi gelip haftalarca kalacak. Düğününüz bile muhtemelen istediğiniz gibi olmayacak. Bence uzatmadan ayrılın

Giyinemezsin demiyor, boşuna bizi yormasinlar ugrasmayalim dırdır yapmasınlar diyor. Sorun siz benim kız arkadaşıma karisamazsiniz ben onu bu şekilde kabul ediyorum diyemeyisi. Yani kapalılık konusunda bunları dedi fakat daha ilerisi de lazım. Olay sadece kapanmak değil kısa kollu bir t-shirt un lafı olmaması gerek
Ayyy bu erkek arkadaş bende olsaydı bayılırdım ha yemin ederim ne bayık tip ya anasına laf söylemiyor beni de rica ayağıyla kendine uyduruyor tabii lafı bana geçiyor ya şu yaşta anneniz bunu giyme dese kıyamet koparırsınız elin annesinden size ne size dert olacağına giyin ona dert olsun

İşte onun haricinde de mühim bak sana uzunca anlatayım benim annem muhafazakar biri benim şu anki hayatım ona ters ama bu benim dik duruşum giyimim yaşantım dini felsefem ona o kadar zıt ki annem uyurken abdest alan insan uykuda ölürse abdestli gitsin diye ben deistim annem gelinlikle geldin kefenle gidersin kafasıyla yetişmiş nikah ona göre çoook kutsal bense 6 ayda artık aşk hissetmediğim için boşandım anneme göre açık yerlerim cehennemde yanacak ama ben dekolteye miniye bayılırım giyerim anneme göre bir kadın tek yaşamaz ama ben yaşarım ama bunlar anneme göre asla bana dayatmaz aradımı bardaysam bardayım derim sevgilim varsa sevgilimleyim derim o annemin hayatı bu benim , ben boşanırken de en büyük destek annemden geldi ilerde olacağına şimdi olsun dedi üzüldü ama baskı yapmadı ona göre bir erkekle aynı ortamda olmam günah ama eşimle evlenmeden 8 ay aynı evde yaşadım bildiği halde kötü ya da yönlendirici tek laf söylemedi o kendi doğrusunu yaşadı ben kendi ve bu benle alakalı bir şey ben dik durdum ben aman annem üzülmesin şunu giyeyim aman annem duymasın bunu yaptığımı da paylaşmiyim foto atmim vs deseydim bir karakterim kalmazdı aynı şekilde erkek arkadaşınızın da bir karakteri yok duruşu yok kendi annesine laf geçirip dik duramıyorsa o annenin karşısında siz hiç bir duruşts bulunamazsınız siz hiç laf geçiremezsiniz anca maske takarsınız o maske de aşk bitince libido tatmin olunca biter yaptığınız hatayla kalırsınız umarım anlayabilirsiniz
Teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir fark var sizin anneniz sadece muhafazakar mış, yobaz değilmiş. Muhafazakar ne insanlar biliyorum mis gibi anlayislilar. Kesinlikle dik duruş sergileyebilmek çok önemli benim de derdim bu

Bu konuya bir açıklık getireyim çünkü çoğunluk sizin verdiğiniz tepkiyi vermiş, bu zaten olması gereken bir şey diye. Çevremde kız arkadaşlarımın iliskileri olsun, nişanlilar olsun, evliler olsun. Biraz gözlem yaptığımda ya da sohbet arasında dertlestiklerinde çoğunlukla yüzeysel bir ilişki görüyorum duyuyorum. Bu çağımızda sık gördüğümüz bir şey kimse kimseye pek tahammül edemiyor kırmamak için ugrasmiyor çok fazla da gözünün içine bakma durumu herkeste olan bir şey değil, yani o yüzden yazmıştım yoksa tabiki de katılıyorum bunlar zaten olması gereken seyler. Sanırım kötü örnekleri göre göre zaten olması gereken şeyler gözümde daha da değerli hale geldi bu da bir ihtimal
sosyal medyanın çıkmasıyla maalesef toplum yüzeysel ilişkileri normalleştirdi , bu bana çok tuhaf geliyor, aynı konuları dert edip tartışamayacağım, fikrimi merak etmeyen, anlam aranmayan, sorgulanmayan yüzeysel ilişkiler ve hayatlar çok yavan..
ben 36 yaşındayım sanırım bu tür derin ilişkiler daha çok bizim çağımıza ait şimdikiler telefona bakmadan 2 muhabbet edemiyor ya da en zor günlerde biribrlerinin gözlerinin içine akamıyorlar herhalde... ama sağlıklısı tabii ki bu değil siz de farkındasınızdır.
bana göre sadece siyasi görüş ayrılığı bile büyük bir problem çünkü düşünceler eninde sonunda yaşamımız olur.

Teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir fark var sizin anneniz sadece muhafazakar mış, yobaz değilmiş. Muhafazakar ne insanlar biliyorum mis gibi anlayislilar. Kesinlikle dik duruş sergileyebilmek çok önemli benim de derdim bu
E siz niye bu yobaz aileye girmek istiyorsunuz ciddi ciddi kimsenin size karışmayacağına laf söylemeyeceğine efendi gibi bayramda seyranda toplu görüşmelerde bir saat falan göreceğinizi sonea eğlenceli vakit geçireceğinizi mi sanıyorsunuz maalesef öyle olmayacak

Giyinemezsin demiyor, boşuna bizi yormasinlar ugrasmayalim dırdır yapmasınlar diyor. Sorun siz benim kız arkadaşıma karisamazsiniz ben onu bu şekilde kabul ediyorum diyemeyisi. Yani kapalılık konusunda bunları dedi fakat daha ilerisi de lazım. Olay sadece kapanmak değil kısa kollu bir t-shirt un lafı olmaması gerek
Tadı kaçmaması için uğraştığı taraf hep ailesi yalnız. Kendisi ailesinden 180 derece farklı bir hayat tarzı seçerek zaten bir çatışma yaratmış ve bununla yüzleşmeye erteliyor yalnızca. Kaçması ve bu kaçışa sizi dahil etmeye çalışması yerine çözmesi lazım. Niye hep idare eden siz olasınız? Ne var yani karşılığında? Kimse gelinine açıl kapan demeye cüret edememeli.

Tadı kaçmaması için uğraştığı taraf hep ailesi yalnız. Kendisi ailesinden 180 derece farklı bir hayat tarzı seçerek zaten bir çatışma yaratmış ve bununla yüzleşmeye erteliyor yalnızca. Kaçması ve bu kaçışa sizi dahil etmeye çalışması yerine çözmesi lazım. Niye hep idare eden siz olasınız? Ne var yani karşılığında? Kimse gelinine açıl kapan demeye cüret edememeli.
Ailesinden 180 derece farklı bir yaşam tarzı seçtiğini sanmıyorum. Maksimum 20 derecedir o. Şu an sadece kızı kendi yaşam şekline uydurmak için köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor.

E siz niye bu yobaz aileye girmek istiyorsunuz ciddi ciddi kimsenin size karışmayacağına laf söylemeyeceğine efendi gibi bayramda seyranda toplu görüşmelerde bir saat falan göreceğinizi sonea eğlenceli vakit geçireceğinizi mi sanıyorsunuz maalesef öyle olmayacak
İşte buraya üye olup içimi dokme sebebim de bu. Boyle bir aileye tabiki de girmek istemiyorum. Ama erkek arkadaşım her ne kadar ailesine karşı fazla dik duruş sergileyemese bile hiç onlar gibi olmadığı için uzakta yaşarsak vs tüm ihtimalleri kafamda düşünüyorum ve yaşayanlardan tecrübelerini dinliyorum o yüzden buradayım. Toz pembe değilim şuan...

İşte buraya üye olup içimi dokme sebebim de bu. Boyle bir aileye tabiki de girmek istemiyorum. Ama erkek arkadaşım her ne kadar ailesine karşı fazla dik duruş sergileyemese bile hiç onlar gibi olmadığı için uzakta yaşarsak vs tüm ihtimalleri kafamda düşünüyorum ve yaşayanlardan tecrübelerini dinliyorum o yüzden buradayım. Toz pembe değilim şuan...
Sen ne yap biliyormusun anneleri tanıştır önce,kendi annen eve dönünce sana neler söyleyeceğini biliyorum.

Sevgilinizin lafıyla hiç tanımadığınız annesine "muhafazakar değil yobaz" mı diyorsunuz yani ?

Adamın size "annem söyledi" diye anlattıklarını, gerçekten kadının söyleyip söylemediğini bilmiyorsunuz.

Ancak kadına yobaz deme hakkını kendinizde buluyorsunuz.

Siz bu hakkı kendinizde buluyorsanız ; kadın o sözleri gerçekten söylemişse de birbirinize denksiniz , sakın vazgeçmeyin sevgilinizden.

Birden kesip atamazsınız o kadar yıl emek duygu var. Bıraksanız da aklınızda hep bir acaba olacak. Acaba annesi sorun olmaz mıydı? Annesi karışmadı belki uzakta otururdum vs.

Gidin annesiyle tanışın. İşi resmiyete de dökmeye başlayın. Annesiyle konuşun da ben böyle böyleyim kırmızı çizgilerinizden vazgecmeyeceginizin imajını verin.

Sonrası annesi cidden baskınsa sizi istemediğin dair oğlunu fitler oğlu size yansıtır gibi geliyor. Böylece ayrılırsaniz da aklınızda soru işareti yarım kalmışlık olmaz. Sözden dönmek nişanı atmak boşanmaya göre hiçbir sey.
Daha fazla uzatmayın 8 sene olmuş zaten kararınızı verin. Uzattıkça daha zor olur her şey.
Olumlu olursa annesi sizi severse karismazsa. Ya da sevgiliniz arayı bulursa evlenirsiniz

Bu zaten şimdiden oluyor. Annemlere giderken böyle giyinmezsin (kısa kollu askılı bile değil üzerimdeki) boşuna bana soylenmesinler. Onun haricinde mühim değil biliyorsun diyor
Peki bu "ben kendi aile yapım nedeniyle onlarla ilişkimi bozmamak adına bu konuda ödün veremem, laf işitip başımı ağrıtamam. Bunu sen yap" demek değil mi?
Bu tavrı ile evlendiğimizde de kök aile ilişkilerimi bozmamak, anne babamı sözüm ona kırmamak adına, evlilik ilişkimden yani senden ödün bekleyeceğim demiş size. Parçaya değil bütüne bak lütfen.

maalesef Türk milleti olarak cool takılamıyoruz , kişisel alanlara saygımız yok.Bu yöndem kayınvalidem kıymetlidir, kimsenin özel işini merak etmez küçük mevzuları dert etmez.(kocam da aynıdır, mesela annesi bir sey söylese de gelip bana anlatmaz olumsuz şeyleri,kesinlikle laf taşımaz,benim iletişim hatalarımı da gerekirse düzeltir uyarır). yani böyle insanlar da var...
umarım siz de doğru kararı verebilirsin
maalesef Türk milleti olarak cool takılamıyoruz , kişisel alanlara saygımız yok.Bu yöndem kayınvalidem kıymetlidir, kimsenin özel işini merak etmez küçük mevzuları dert etmez.(kocam da aynıdır, mesela annesi bir sey söylese de gelip bana anlatmaz olumsuz şeyleri,kesinlikle laf taşımaz,benim iletişim hatalarımı da gerekirse düzeltir uyarır). yani böyle insanlar da var...
umarım siz de doğru kararı verebilirsiniz.
Eşiniz ve ailesi aynı benim ailemmiş. Ailem hiç kimseye karışmaz kimsenin hayatına yorum dahi yapmaz ve kimseyi yargılamazlar. Ne dedikoduları vardır ne başka bir şeyleri. Kendi ailem gibi bir aileye denk gelmeyi isterdim

Ailesinden 180 derece farklı bir yaşam tarzı seçtiğini sanmıyorum. Maksimum 20 derecedir o. Şu an sadece kızı kendi yaşam şekline uydurmak için köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor.
Konu sahibesinin anlattığına göre sevgilisiyle aynı kafadalar. He ama ailesine daha muhafakarmış gibi yapan biri sevgilisine de daha liberalmiş gibi davranabilir. İşte zaten önceki yorumumda da bu yüzden güvenilmez bulduğumu söyledim. Iki tarafa da duymak istediklerini söyleyip idare edeyim diyebilir. Belki de kendi ailesine de kız da böyle yetişmiş napsın falan diyordur.

Birden kesip atamazsınız o kadar yıl emek duygu var. Bıraksanız da aklınızda hep bir acaba olacak. Acaba annesi sorun olmaz mıydı? Annesi karışmadı belki uzakta otururdum vs.

Gidin annesiyle tanışın. İşi resmiyete de dökmeye başlayın. Annesiyle konuşun da ben böyle böyleyim kırmızı çizgilerinizden vazgecmeyeceginizin imajını verin.

Sonrası annesi cidden baskınsa sizi istemediğin dair oğlunu fitler oğlu size yansıtır gibi geliyor. Böylece ayrılırsaniz da aklınızda soru işareti yarım kalmışlık olmaz. Sözden dönmek nişanı atmak boşanmaya göre hiçbir sey.
Daha fazla uzatmayın 8 sene olmuş zaten kararınızı verin. Uzattıkça daha zor olur her şey.
Olumlu olursa annesi sizi severse karismazsa. Ya da sevgiliniz arayı bulursa evlenirsiniz
Burada şuan benim icin herkesin yorumu çok değerli fakat beni çok iyi anladığınızı hissettirdiniz teşekkür ederim. Tabiki de ben de her şeyin farkındayım yaşayacağım zorlukları az buçuk kestirebiliyorum ama dediginiz gibi 8 sene oluşu, arada bir sevgi bağı olması vs bir anda kestirip atamiyor insan. Ben zaten aşktan gözüm kör olmuş gerçekleri göremeyen biri olsaydım inanın şimdiye çoktan evlenmistim uzun zamandır iş güç sahibiyiz askerlik vs hiçbir engelimiz yok. Dediğiniz bana çok mantıklı geliyor. Sanırım artık araya erkek arkadaşımı sokmadan bakın ben buyum değişmeyecegim mesajını çok net bir şekilde evlenmeden önce vermem gerekiyor. Gerisinde olacak olanlar kendiliğinden olacaktır diye düşünüyorum

Sevgilinizin “evlenince karışmazlar” demesine çok güldüm :))

Bence evlenirseniz ilk 2-3 yıl mücadelelerle geçer. Duyacağınız şeyleri size söyleyeyim: Annem seni çok seviyor senin iyiliğin için söylüyor, ben de karışmalarını istemiyorum ama laftan anlamıyorlar ne yapabilirim, ne yaşanırsa yaşansın görüşmek zorundayız,sen de çok dikbaşlısın biraz uyum sağlasan ne olur….

İşte mücadeleyle geçen yıllar sonrasında belki mutlu bir evliliğiniz olur. Ama o yaşanmışlıklar hiçbir zaman unutulmuyor. Ailesi bu şekildeyken eşini onlardan uzak tutabilen erkek sayısı 100 kişide 5 kişi falandır.

Evlenince karışmayacağı düşünülen o aile aslında pusuda bekliyor genç çiftin evlenmesini :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back