ay bırak hastanelik olsun kocana sarmışlar daha ne olsun ki. kendiyle uğraşıp sizi bırakır. Ayrıca madem böyle kımıl zararlısı tipler ben olsam kocamı ince ince tatlı tatlı işler iyice soguturum. Yoklukları zarar vermez lakin varlıkları zarar verebilir bu ihtimali bilmek lazımSöyledi de kayınpederim mecbur alcaksın 2 can var orda kardeşinle yeğenin dedi. Kız adam suscak susturmadılar da. Kayınvalidem de dök kinini anladım ben seni ben ne yetiştirmişim diyor. Umarım kaynanam hastanelik falan olmaz.
Bende zorlarına gider diye sustum. Aslında eve gelince kocamla konuşucaktım ama ne konuşacsğım ? Adam zaten gergin olay taze. Kahvaltıyla duruyor saat olmuş 10. Biraz sakinleşince yemek varmı dedi. Adam nasıl sinirlendiyse düşünün yemeği bırakrı kalktı masadanBen sizin yerinizde olsam hic karışmam sadece firsat buldu demesinler diye telefonla arar hal hatir sorarim. Kaynana beni konuya dahil etmek isterse de politik olup konuyu kapatirim. Agzinizdan cikacak her laf ya kocanizin zoruna gider ya kaynananin ya gorumcenin. Hic gorusmeseniz hemen firsati buldu olur adı. Esiniz anasiyla kardesiyle gun sonunda yine can ciger olmasa da normale donecek. Bence bu sureci en az hasarla atlatmanin yolu politik davranmak. Rutin olarak ugrama durumunuz varsa belki bu sayede biraz sikligini azaltabilirsiniz ama asla firsat buldu dedirtecek radikal degisikligi simdi yapmayin. Sular durulunca istiyorsaniz yaparsiniz tabi.
Etseler kocan daha da ağır konuşacaktı, cesaret edememişler. Adam sana kolay kolay toz kondurmuyor.Kız etmiyorlar işte. Bekledim etsinlerde sesimi çıkarayım diye yok etmediler
Yapışırlar valla. Kardeş arasına girdin olur. Demekki sen doldurmuşsın olur. Ay ben bunu çekemem öylemi hay hay herkes kendi işine baksın derim olay daha da büyür. Cuma gidicekler eşim görmemezlik yapmaz diye düşünüyorum otagara kim bırakcak aa isterlermi yüzleri olurmu bilemem
Dönmez olur mu. Ama bilmiyorlar ki sebepleri yok. Kayınvalidem kızım evlendi ailesiyle arasına mesafeli girmedi çok korkuyorum oğlumda aynısı olsun derdi. Bunun için çabaladılar. Baskıladıkça ters tepsi. Çünkü biz kızı gibi değiliz öyle bir evliliğimiz yok. Ben her pazar onlarla kahvaltı yapamam kocamla hazırlıyoruz. Ben sürekli onlarla davete katılamam kocamla ayrı sosyal çevremiz var. Ben her iznimde onların akrabalarına gidemem kendi ailem ve evimde kocamla geçirmem gereken vakit var. Eşim kendi düzenini kurmaya çalıştıkça söylendiler. Söylendikçe eşim daha da uzaklaştıkça. Anlamıyorlar.
Biz aslında son 2 yıldır yapmıyoruz. Yani senede 3 kere falandır aldığımız. Belkide daha az. Karın ağrıları o yüzden. Kocama ondan saldırıyorlar. Eksisi gibi her gün olmadığı için aklı sıra cezalandırıyorlar. Benim görümcemin huyu pis katip. Daha geçenlerde hamburger aldık açtık onlara gittik görümcemede söyledik kocası istemedi yemek yemiş. Kadın soğan sevmiyormuş demedi kocası. Bu başladı bu ne yemem ben bunu demeye. Bana bunu mu aldınız diyip nimeti bıraktı yemedi. Bu ayıp değil mi ? Kocasıda çıkar ye soğanı abartma dedi ama yok kız bağırıyor. Ay bak yine sinirlendim. Kaynanama desem senin kızın daha ayıp şeyler yapıyor biz birşey demiyoruz diye ne olr ?
Hiç karışmayın durumu fırsat bilin eşinizle arayı iyice ısıtın. Bir senleyken bir onlarlayken yaşadığı huzur ayrımını görsün. Annenizi de dinlemeyin iyi dünür olucam diye başınızı belalara saracak eski nesil çok sever dünür ailesine yaranmayı.Küçüğüm çünkü25 yaşındayım. Anneme kalsa kızım yazık kadına bi bakın uğrayın hasta falan olur o kadar olmasaydı diyip aklımı çeliyor. Ya da içimdeki ateşe yenik düşüp ama kızında böyle yaptı diyesim geliyor sonra susturuyorum kendimi. Şimdide dinleyip karışmayacağım. Yorum yok tıp. Zaten 2 hafta yoklar gidiyorlar haftasonu. Yalnız benim kocam böyle uzatmazdı ya. Bizde tartışırız 5 dakk sonra odadan seslenir kocana meyve getir hayatım hadi yiyelim gel gel diye. Adama noldu bende anlamadım.
Ben görümcemin yerinde olsam muhtemelen abi yapmamalıydım özür dilerim ama sende bana bunu dedin derdim. Kız bunlar nasıl gurur anlamıyorum ya. Hayvan terbiye ediyorlar sanki.Öylesi daha iyi boş ver, ne mal olduklarını gözüyle görüyor. kocan hiç istifini bozMayacak bence bu sefer. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
Ama ben kimsenin aile ilişkisine karışmıyorum ki zemheri. Adama büyü yapmadım. Normalde de sakin mizaçlıyımdır. Eve geldiğimde huzur buluyorum diyor neden benimle arasını bozsun ki. Ben dedim üstelik annem yemek yapmış bizide istiyor gidelim evdeki yemeği yarın yeriz dedim.Etseler kocan daha da ağır konuşacaktı, cesaret edememişler. Adam sana kolay kolay toz kondurmuyor.
Canına tak etti ne olacak. Ben olsam ben de saydırırdım. Pasta taşı, lokum taşı, dürüm taşı, taşıdığını da beğenmesin üzerine bir de 'gelirken bana şu çikoltadan alıversene' dedi diye kıyamet kopsun. Görümcenin istedikleri yanında çikolatanın lafı mı olur ya, baklava değil yani bu üç kuruşluk şey. Adamın fönlünü bu kadarcık bişe hoş tutmaya gocunuyor olay çıkarıyorlarsa bunu haketmişlerdir.Küçüğüm çünkü25 yaşındayım. Anneme kalsa kızım yazık kadına bi bakın uğrayın hasta falan olur o kadar olmasaydı diyip aklımı çeliyor. Ya da içimdeki ateşe yenik düşüp ama kızında böyle yaptı diyesim geliyor sonra susturuyorum kendimi. Şimdide dinleyip karışmayacağım. Yorum yok tıp. Zaten 2 hafta yoklar gidiyorlar haftasonu. Yalnız benim kocam böyle uzatmazdı ya. Bizde tartışırız 5 dakk sonra odadan seslenir kocana meyve getir hayatım hadi yiyelim gel gel diye. Adama noldu bende anlamadım.
Aslında şu camgülü. Kendilerini öyle yüceltiyorlar. Bizi önemsiyor diye havaları oluyor. Ya kaynanamın herkese abisi almış diye söylediğini bilirim. Biz almadıkki kızı istedi utanmadan misafirden pastaYa biliyor musun aslında mevzu pazar kahvaltısı değil, mevzu size saygı duyulmaması. Görümcenin yaptığı şımarıklık. Kızım bir kere dayısı ile bakkala gitmiş ben ona bile kızdım. Aldığı iki bisküvi ama seninki ayrı bir dünyadan. Bedavaci denilir böylesine.
O kavganın senin gözünün önünde gerçekleşmiş olması kadar utanç verici bir şey yok onlar için, şahane olmuş şahaneBende zorlarına gider diye sustum. Aslında eve gelince kocamla konuşucaktım ama ne konuşacsğım ? Adam zaten gergin olay taze. Kahvaltıyla duruyor saat olmuş 10. Biraz sakinleşince yemek varmı dedi. Adam nasıl sinirlendiyse düşünün yemeği bırakrı kalktı masadan
Görümcende bir rahatsızlık var galiba.Bu şekilde yapmaz normalde eşim. Çok dolmuş bende beklemiyordum onları söylemesini. Üzülme düzelir demek aklıma geldi ama demesem daha iyi sanırım.
Görümcem yarım akıllı bile değil. Nasıl anlatsam bilmiyorum akbille otobüse binildiğini bile bilmez. Gratisten bak desem nereye yazıcam falan der. Şuraya gidp gelelim sen ordan gel desem anlamaz. Kart kullanmaz bilmez maaş kartıda eşindedir ne kadar yattığını da bilmez. Pazardan havuçta alamaz. Lakin bu beni ilgilendirmiyor eşime de söyledim zamanında taciz ettiklerinde. Kardeşin gidp canının istediğini alabilir almıyoruz diye vicdan yapmana gerek yok zamanında çokta aldık dedim.
Göreceğiz bakalım, bize de haber ver ne oldu ne bittiYapışırlar valla. Kardeş arasına girdin olur. Demekki sen doldurmuşsın olur. Ay ben bunu çekemem öylemi hay hay herkes kendi işine baksın derim olay daha da büyür. Cuma gidicekler eşim görmemezlik yapmaz diye düşünüyorum otagara kim bırakcak aa isterlermi yüzleri olurmu bilemem
Onu söyleyebilecek akıl yok görümcende, uzman değilim ama herkesten gizlenmiş bir hafif düzey zihinsel yetersiz olduğunu düşünüyorum ben, inşallah çocukarına da aktarılmamıştır.Ben görümcemin yerinde olsam muhtemelen abi yapmamalıydım özür dilerim ama sende bana bunu dedin derdim. Kız bunlar nasıl gurur anlamıyorum ya. Hayvan terbiye ediyorlar sanki.
Annesinin üzüldüğünü zannetmiyorum duygu sömürüsü gibi geldi. İyi ebeveyn olsa kızını uyarırdı. Rahatsız olduğunu şey evlendikten sonra borumuz geçmiyor. Bize harcamiyor karısına harcıyor kıskançlığı.eşim yapmaz inşallah ama zamanla geçer diye düşünüyorum. Evet eşim bana bir çikolata almayan bu saatten sonrada birşey yapmasın dedi. Eşim laf söyledikçe annesi daha da üzüldü.
Ben bile bu kadar saydıramazdım Allahım işte içimi biliyor. Eşimde onu söyledi. Bana bi çikolata alamayanda bundan sonra hiçbirşey yapmasın bu kadar olay oldu dedi. Kaynanamda hala çikolata mevzu değil damattan istiyorsun diyor. Kocamda damat benden istemiyormu hiç diyor. 1 buçuk saat falan sürdü babası sus diyor kocam susmuyorCanına tak etti ne olacak. Ben olsam ben de saydırırdım. Pasta taşı, lokum taşı, dürüm taşı, taşıdığını da beğenmesin üzerine bir de 'gelirken bana şu çikoltadan alıversene' dedi diye kıyamet kopsun. Görümcenin istedikleri yanında çikolatanın lafı mı olur ya, baklava değil yani bu üç kuruşluk şey. Adamın fönlünü bu kadarcık bişe hoş tutmaya gocunuyor olay çıkarıyorlarsa bunu haketmişlerdir.
Senin ağzını açmana bile gerek yok, kocan aklı başı da ve sabırlı bir adam, gemileri yakıyorsa haklıdır. Senin bir şey söylemene gerek bile yok, gerçekten izle ve keyfini çıkar. Adam senin yerine de saydırmış zaten, intikamın alınmış ve ellerin tertemiz
Babası uyardı annes seyretti genelde uyarmaz. Kızı şunu alcaksın der annesi güler. Yalnız bende çalışıyorum. Çalışmasamda para ortakdır ama çalışıyorum. Harcanıcak tabi.Annesinin üzüldüğünü zannetmiyorum duygu sömürüsü gibi geldi. İyi ebeveyn olsa kızını uyarırdı. Rahatsız olduğunu şey evlendikten sonra borumuz geçmiyor. Bize harcamiyor karısına harcıyor kıskançlığı.
Valla banada biri al geldi işte ye diyip masaya vursa sadece masadan kalkmam evden de giderdim. Ona bozuldu zaten eşim. Bende evladım babamdan isteyebilirim sana noluyor dedi. Ya ne bileyim papatyam bayramdan beri birlikte daha yeni yemek yedik 1 ay olmuş onuda idare edemiyorlar sık değil ki bu.Adamin yaşadıklarına bak kocasını götür getir kardeşinin önüne dünyaları dök , kardeşin sırf bir çikolata istendi diye ortalığı yıksın sonra anne ve baban sana kizsinlar . Adam ailede tırnağın ucu kadar sevilmiyor değer verilmiyor . Sizin aile içi bana çok tuhaf geliyor bu şartlarda hala iç icesiniz. Ben olsam kocama da ailesine de zerrece üzülmem . Aklı varsa kocamın bir zahmet bundan sonra kendini kullandırmaz karışmam etmem. Bu zamana kadar çok konuştuk kanarya adam bir çikolatayla sonunda anladı gibi belli de olmaz senin ki