Anne kız olup neler yaptılar. İlk evliyim zaten alışmaya çalışıyorum bi akrabaları karısını savunup ailesine saydırmış kaynanam onu anlatıyor bana. Benim oğlum yapmaz öyle ailesine laf söylemez kimse için tarzında laf dokundurdu. O kadar kötü hissettim ki kendimi noluyor dedim ya. Sonra sesimi çıkaramadım laf söylediler sustum görümcem hesap sordu sustum. Üzülüyorumda ama varlığımı hissstmiyorum.
Sonra ne oldu ? İlk tartışmada eşim kendinize gelin dedi benim yanımda. Bana ailedeki problemli gelinin benzetmesini yaptılar. Kocam yanına çağırdı gel otur diye huylarını bildiğim için gitmedim kıskanırlar falan boşver dedim kendime. Susmadılar dalga geçip sende şunun karısı gibi trip st istersen falan dediler. Sanki ben kocama dedim benim götümden ayrılma diye. Bu ilk değilmiş kaynanam çoğu kez demekki eşime de kadının kocasına benziyorsun diye söylenmiş. Kocam ilk sustu ama sonra paylattı. Sürekli yapıyorsun bunu anne susuyorum yeter dedi.
Ay ondada kaldım ortada. Birbirlerini yediler kayınpedrrim yine bana yemek yedirdi. Ye kızım diyor. Kız ben napıyım
başka gelin olsa o laf sokmaya cevap verirdi ama ben yemekteyiz diye susmuştum. Kocam susmadı.