Aile yemeğinde görümce ve kaynanamla yaşanan 2. Büyük kavga.

Biz aslında son 2 yıldır yapmıyoruz. Yani senede 3 kere falandır aldığımız. Belkide daha az. Karın ağrıları o yüzden. Kocama ondan saldırıyorlar. Eksisi gibi her gün olmadığı için aklı sıra cezalandırıyorlar. Benim görümcemin huyu pis katip. Daha geçenlerde hamburger aldık açtık onlara gittik görümcemede söyledik kocası istemedi yemek yemiş. Kadın soğan sevmiyormuş demedi kocası. Bu başladı bu ne yemem ben bunu demeye. Bana bunu mu aldınız diyip nimeti bıraktı yemedi. Bu ayıp değil mi ? Kocasıda çıkar ye soğanı abartma dedi ama yok kız bağırıyor. Ay bak yine sinirlendim. Kaynanama desem senin kızın daha ayıp şeyler yapıyor biz birşey demiyoruz diye ne olr ?

Eşine göre hareket et, şimdi uğramaya kalkarsan, ağız aramaya geldi, seyre geldi derler arkandan. O daha tehlikeli, laf taşıyor bile derler.
Haftasonu memlekete gidicekler. Yolcu ederiz zaten. Bakalım nasıl olucak. Ben tanıyorum onları akıllanmak yerine kocamı cezalandırıp suratına bakmazlar ana kız. İlk kavgada da bunu yaptılar. Kocamın telefonunada bakmadılar annemler gelmişti davet ettik gelmediler. Değişikler

Bu şekilde yapmaz normalde eşim. Çok dolmuş bende beklemiyordum onları söylemesini. Üzülme düzelir demek aklıma geldi ama demesem daha iyi sanırım.
Görümcem yarım akıllı bile değil. Nasıl anlatsam bilmiyorum akbille otobüse binildiğini bile bilmez. Gratisten bak desem nereye yazıcam falan der. Şuraya gidp gelelim sen ordan gel desem anlamaz. Kart kullanmaz bilmez maaş kartıda eşindedir ne kadar yattığını da bilmez. Pazardan havuçta alamaz. Lakin bu beni ilgilendirmiyor eşime de söyledim zamanında taciz ettiklerinde. Kardeşin gidp canının istediğini alabilir almıyoruz diye vicdan yapmana gerek yok zamanında çokta aldık dedim.

Ben sessizliğinize bayıldım
Çizginiz güzel
Eşiniz de çok iyi yapmış
Hiçbir adım atmayın, siz eşinizin çizgisinde kalın

Görümceniz deli galiba, Allah sabır versin
Kendi bilir hayatında sadece amca kızları ve 45 yaşında biri var. O da çıkar ilişkisi. Sosyal hayatı sıfır.
Ben hep bu çizgideyim kendime yakışanı yapmak için çabalıyorum. Düşünsenize görümcemle laf dalaşına girdiğimizi.

Çok söyleyesim geliyor ama Cam gülü. Kusura bakmayın ama oğlunuz haklı kızınız bizi hep taciz ederken ayıp dinlemezdi biz isteyince mi ayıp oldu diye.

Dersen sen onu doldoran, ara bozan olursun. Zaten muhtemelen eskiden böyle değildi, değişti lafları dönüyor. Sessiz kalmak bazen en güzeli. Ama bazen

Ama şakayla karışık " valla anne ne kıymetli kızın var kocası, babası, abisi herkes ona çalışsın istiyorsun." Filan de. Ama araları düzelince.

Ne güzel valla kime nazı geçiyorsa ona hayatı zindan ediyor
Anne kız olup neler yaptılar. İlk evliyim zaten alışmaya çalışıyorum bi akrabaları karısını savunup ailesine saydırmış kaynanam onu anlatıyor bana. Benim oğlum yapmaz öyle ailesine laf söylemez kimse için tarzında laf dokundurdu. O kadar kötü hissettim ki kendimi noluyor dedim ya. Sonra sesimi çıkaramadım laf söylediler sustum görümcem hesap sordu sustum. Üzülüyorumda ama varlığımı hissstmiyorum.
Sonra ne oldu ? İlk tartışmada eşim kendinize gelin dedi benim yanımda. Bana ailedeki problemli gelinin benzetmesini yaptılar. Kocam yanına çağırdı gel otur diye huylarını bildiğim için gitmedim kıskanırlar falan boşver dedim kendime. Susmadılar dalga geçip sende şunun karısı gibi trip st istersen falan dediler. Sanki ben kocama dedim benim götümden ayrılma diye. Bu ilk değilmiş kaynanam çoğu kez demekki eşime de kadının kocasına benziyorsun diye söylenmiş. Kocam ilk sustu ama sonra paylattı. Sürekli yapıyorsun bunu anne susuyorum yeter dedi.
Ay ondada kaldım ortada. Birbirlerini yediler kayınpedrrim yine bana yemek yedirdi. Ye kızım diyor. Kız ben napıyım başka gelin olsa o laf sokmaya cevap verirdi ama ben yemekteyiz diye susmuştum. Kocam susmadı.

Dönmez olur mu. Ama bilmiyorlar ki sebepleri yok. Kayınvalidem kızım evlendi ailesiyle arasına mesafeli girmedi çok korkuyorum oğlumda aynısı olsun derdi. Bunun için çabaladılar. Baskıladıkça ters tepsi. Çünkü biz kızı gibi değiliz öyle bir evliliğimiz yok. Ben her pazar onlarla kahvaltı yapamam kocamla hazırlıyoruz. Ben sürekli onlarla davete katılamam kocamla ayrı sosyal çevremiz var. Ben her iznimde onların akrabalarına gidemem kendi ailem ve evimde kocamla geçirmem gereken vakit var. Eşim kendi düzenini kurmaya çalıştıkça söylendiler. Söylendikçe eşim daha da uzaklaştıkça. Anlamıyorlar.

Bence susmak hata hakedene hakettiği cevabı vermek gerek ki herkes haddini bilsin. İlla kavga gürültüyle değil tavırla da mümkün bu yoksa insanın tepesine çıkıyorlar

Ben sizin yerinizde olsam hic karışmam sadece firsat buldu demesinler diye telefonla arar hal hatir sorarim. Kaynana beni konuya dahil etmek isterse de politik olup konuyu kapatirim. Agzinizdan cikacak her laf ya kocanizin zoruna gider ya kaynananin ya gorumcenin. Hic gorusmeseniz hemen firsati buldu olur adı. Esiniz anasiyla kardesiyle gun sonunda yine can ciger olmasa da normale donecek. Bence bu sureci en az hasarla atlatmanin yolu politik davranmak. Rutin olarak ugrama durumunuz varsa belki bu sayede biraz sikligini azaltabilirsiniz ama asla firsat buldu dedirtecek radikal degisikligi simdi yapmayin. Sular durulunca istiyorsaniz yaparsiniz tabi.

O şu anda sinsi gelinin dolduduğunu düşündüğü oğlunu geri kazmanın yollarını arıyordur. S Sunshine1 sakın sakın tek kelime yorum yapma, senin yüzündeeeeeen diye saçına yapışır vallahi ikisi de. Çünkü onlara göre eşin salak, başkası göstermeden görmüyor.

Akıllıdır kızımız kk kadınlarından ders almayı biliyor
Küçüğüm çünkü 25 yaşındayım. Anneme kalsa kızım yazık kadına bi bakın uğrayın hasta falan olur o kadar olmasaydı diyip aklımı çeliyor. Ya da içimdeki ateşe yenik düşüp ama kızında böyle yaptı diyesim geliyor sonra susturuyorum kendimi. Şimdide dinleyip karışmayacağım. Yorum yok tıp. Zaten 2 hafta yoklar gidiyorlar haftasonu. Yalnız benim kocam böyle uzatmazdı ya. Bizde tartışırız 5 dakk sonra odadan seslenir kocana meyve getir hayatım hadi yiyelim gel gel diye. Adama noldu bende anlamadım.

Öylesi daha iyi boş ver, ne mal olduklarını gözüyle görüyor. kocan hiç istifini bozMayacak bence bu sefer. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…