- 9 Şubat 2010
- 17.835
- 39.769
Eşine göre hareket et, şimdi uğramaya kalkarsan, ağız aramaya geldi, seyre geldi derler arkandan. O daha tehlikeli, laf taşıyor bile derler.Adım atayım mı uğrayıp hal hatır sorayım mı yoksa eşime göremi hareket edeyim şuan ?
Biz aslında son 2 yıldır yapmıyoruz. Yani senede 3 kere falandır aldığımız. Belkide daha az. Karın ağrıları o yüzden. Kocama ondan saldırıyorlar. Eksisi gibi her gün olmadığı için aklı sıra cezalandırıyorlar. Benim görümcemin huyu pis katip. Daha geçenlerde hamburger aldık açtık onlara gittik görümcemede söyledik kocası istemedi yemek yemiş. Kadın soğan sevmiyormuş demedi kocası. Bu başladı bu ne yemem ben bunu demeye. Bana bunu mu aldınız diyip nimeti bıraktı yemedi. Bu ayıp değil mi ? Kocasıda çıkar ye soğanı abartma dedi ama yok kız bağırıyor. Ay bak yine sinirlendim. Kaynanama desem senin kızın daha ayıp şeyler yapıyor biz birşey demiyoruz diye ne olr ?Bak demedi deme yakında o enişte de karın ağrısını belli edecek. Kocan piyasadan çekilince iş başa düşecek, o kocan akıllı olup hemen yumuşamazsa görümcen 1 ay aç kalmış serengeti yırtıcısı gibi olacak, Allah yarattı demeyecek o kocaya.Zavallı kaynana, oğlunun emekleri ile ayakta zor tuttuğu düzenin yıkılışını gözleri yaşlı izleyecek.
Haftasonu memlekete gidicekler. Yolcu ederiz zaten. Bakalım nasıl olucak. Ben tanıyorum onları akıllanmak yerine kocamı cezalandırıp suratına bakmazlar ana kız. İlk kavgada da bunu yaptılar. Kocamın telefonunada bakmadılar annemler gelmişti davet ettik gelmediler. DeğişiklerEşine göre hareket et, şimdi uğramaya kalkarsan, ağız aramaya geldi, seyre geldi derler arkandan. O daha tehlikeli, laf taşıyor bile derler.
Bu şekilde yapmaz normalde eşim. Çok dolmuş bende beklemiyordum onları söylemesini. Üzülme düzelir demek aklıma geldi ama demesem daha iyi sanırım.Aradaki 5 sayfayı okumadım ne yazdılar bilmiyorum. Kocan konuyu açmazsa sakın yorum yapma. Belli ki eşinde bardak taşmış artık, araya mesafe koymak istiyor. İyi de yapıyor. Herkes haddini bilecek. Görümcen yarım akıllıya yakın bir kıvamda olduğundan aile onu ekstra kollamaya damadı hoş tutmaya çalışıyor bunu anlıyorum ama kocanı da bu kadar ezmamaliler. Sen iki tarafa da en ufak bir kelime etsen suç üzerine kalır sakın yorum yapma. Kv sana ağlamaya kalkarsa 'oğlun bu konuda benimle konuşmadı hiç, ne düşünüyor bilmiyorum' de ve kapat. Düzelir üzülme falan de ama sakın haklı haksız meselesine girme. Eşin de seninle dertleşmek isterse 'seni anlıyorum' diyerek dinle ama sakın kendi şikayetlerini dile getirme. Kocan aklı başında bir insan, sana yapılanları da kendine yapılanları da görüyor. Bunu yaptıysa emin ol son noktadadır ve ne yaptığının da gayet farkındadır.
Kendi bilir hayatında sadece amca kızları ve 45 yaşında biri var. O da çıkar ilişkisi. Sosyal hayatı sıfır.Ben sessizliğinize bayıldım
Çizginiz güzel
Eşiniz de çok iyi yapmış
Hiçbir adım atmayın, siz eşinizin çizgisinde kalın
Görümceniz deli galiba, Allah sabır versin
Kız etmiyorlar işte. Bekledim etsinlerde sesimi çıkarayım diye yok etmedilerBak sana laf ederlerse susma ama orasi kırmızı çizgin olsun , zaten bu saatten sonra zor laf ederler
Ben uzman değilim ama ankisyete bozukluğu var. Siniri öfkesi ondan. Sadece bize yapıyor kimseye çıkmıyor sesi. Yemez yani. Banada direk yapamaz.Görümcenizin tedavi olması şart
Ne güzel valla kime nazı geçiyorsa ona hayatı zindan ediyorBen uzman değilim ama ankisyete bozukluğu var. Siniri öfkesi ondan. Sadece bize yapıyor kimseye çıkmıyor sesi. Yemez yani. Banada direk yapamaz.
Çok söyleyesim geliyor ama Cam gülü. Kusura bakmayın ama oğlunuz haklı kızınız bizi hep taciz ederken ayıp dinlemezdi biz isteyince mi ayıp oldu diye.
Anne kız olup neler yaptılar. İlk evliyim zaten alışmaya çalışıyorum bi akrabaları karısını savunup ailesine saydırmış kaynanam onu anlatıyor bana. Benim oğlum yapmaz öyle ailesine laf söylemez kimse için tarzında laf dokundurdu. O kadar kötü hissettim ki kendimi noluyor dedim ya. Sonra sesimi çıkaramadım laf söylediler sustum görümcem hesap sordu sustum. Üzülüyorumda ama varlığımı hissstmiyorum.Ne güzel valla kime nazı geçiyorsa ona hayatı zindan ediyor
Dönmez olur mu. Ama bilmiyorlar ki sebepleri yok. Kayınvalidem kızım evlendi ailesiyle arasına mesafeli girmedi çok korkuyorum oğlumda aynısı olsun derdi. Bunun için çabaladılar. Baskıladıkça ters tepsi. Çünkü biz kızı gibi değiliz öyle bir evliliğimiz yok. Ben her pazar onlarla kahvaltı yapamam kocamla hazırlıyoruz. Ben sürekli onlarla davete katılamam kocamla ayrı sosyal çevremiz var. Ben her iznimde onların akrabalarına gidemem kendi ailem ve evimde kocamla geçirmem gereken vakit var. Eşim kendi düzenini kurmaya çalıştıkça söylendiler. Söylendikçe eşim daha da uzaklaştıkça. Anlamıyorlar.Dersen sen onu doldoran, ara bozan olursun. Zaten muhtemelen eskiden böyle değildi, değişti lafları dönüyor. Sessiz kalmak bazen en güzeli. Ama bazen
Ama şakayla karışık " valla anne ne kıymetli kızın var kocası, babası, abisi herkes ona çalışsın istiyorsun." Filan de. Ama araları düzelince.
Bence susmak hata hakedene hakettiği cevabı vermek gerek ki herkes haddini bilsin. İlla kavga gürültüyle değil tavırla da mümkün bu yoksa insanın tepesine çıkıyorlarAnne kız olup neler yaptılar. İlk evliyim zaten alışmaya çalışıyorum bi akrabaları karısını savunup ailesine saydırmış kaynanam onu anlatıyor bana. Benim oğlum yapmaz öyle ailesine laf söylemez kimse için tarzında laf dokundurdu. O kadar kötü hissettim ki kendimi noluyor dedim ya. Sonra sesimi çıkaramadım laf söylediler sustum görümcem hesap sordu sustum. Üzülüyorumda ama varlığımı hissstmiyorum.
Sonra ne oldu ? İlk tartışmada eşim kendinize gelin dedi benim yanımda. Bana ailedeki problemli gelinin benzetmesini yaptılar. Kocam yanına çağırdı gel otur diye huylarını bildiğim için gitmedim kıskanırlar falan boşver dedim kendime. Susmadılar dalga geçip sende şunun karısı gibi trip st istersen falan dediler. Sanki ben kocama dedim benim götümden ayrılma diye. Bu ilk değilmiş kaynanam çoğu kez demekki eşime de kadının kocasına benziyorsun diye söylenmiş. Kocam ilk sustu ama sonra paylattı. Sürekli yapıyorsun bunu anne susuyorum yeter dedi.
Ay ondada kaldım ortada. Birbirlerini yediler kayınpedrrim yine bana yemek yedirdi. Ye kızım diyor. Kız ben napıyımbaşka gelin olsa o laf sokmaya cevap verirdi ama ben yemekteyiz diye susmuştum. Kocam susmadı.
Akıllıdır kızımız kk kadınlarından ders almayı biliyorKendisi burda son derece nadir bir parça olarak her şeyin farkında, laf da dinliyor.
O şu anda sinsi gelinin dolduduğunu düşündüğü oğlunu geri kazmanın yollarını arıyordur. S Sunshine1 sakın sakın tek kelime yorum yapma, senin yüzündeeeeeen diye saçına yapışır vallahi ikisi de. Çünkü onlara göre eşin salak, başkası göstermeden görmüyor.Bak demedi deme yakında o enişte de karın ağrısını belli edecek. Kocan piyasadan çekilince iş başa düşecek, o kocan akıllı olup hemen yumuşamazsa görümcen 1 ay aç kalmış serengeti yırtıcısı gibi olacak, Allah yarattı demeyecek o kocaya.Zavallı kaynana, oğlunun emekleri ile ayakta zor tuttuğu düzenin yıkılışını gözleri yaşlı izleyecek.
Küçüğüm çünküAkıllıdır kızımız kk kadınlarından ders almayı biliyor
Bazen yapasım gelmiyorda değil sonra diyorum boşver sunshime hemcinsin o senin sakin olllllHem yemegimi yer hem arada benzin serpistirirm ben olsam. O gorumcejjn de sacini ruküya egilirken elime dolar bzbxbxbbxhs
Öylesi daha iyi boş ver, ne mal olduklarını gözüyle görüyor. kocan hiç istifini bozMayacak bence bu sefer. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.Haftasonu memlekete gidicekler. Yolcu ederiz zaten. Bakalım nasıl olucak. Ben tanıyorum onları akıllanmak yerine kocamı cezalandırıp suratına bakmazlar ana kız. İlk kavgada da bunu yaptılar. Kocamın telefonunada bakmadılar annemler gelmişti davet ettik gelmediler. Değişikler