Aile yemeğinde görümce ve kaynanamla yaşanan 2. Büyük kavga.

Allah Allah!

Ne iş yapıyor?

İşini nasıl yapıyor?

Eşin,kayınvaliden,kayınpederin,kadının kendi eşi niye bugüne kadar doktora götürmemişler?

Kıyafet değiştiremek ne demek?
Onlara bu durum normal mi geliyor yani?

O zaman eşin ve ebeveynleri de tuhaf bence?

İnsan ablasını alıp bir doktorla görüştürmez mi?

Ay çok üzüldüm.

Valla katip sümüklü falan herkes sırtına alıp taşıyor kadın sinir hastası numarasi yapa yapa dünyayı sömürüdü.
Kız kadın bir yerden bir yere gidemiyor, kart kullanamıyor,üstünü değiştiremiyor, ay ben de çok matah bişey sanmıştım ama yok be zavallının teki bu, anası olmazsa na pk yiyecek acaba?

Kıyafet değiştirme işi mağazadan farklı bedeni alamamak sanırım, üzerini değiştirememek değil.

Sizlik bir durum yok. Bukadar yemekti beni seviyor hediyeydi uzatmadan kestirmeden yazsanızda anlardık konuyu biz
Anliyorum memnun olmuşsunuz, içinizin yağları erimeye başlamış ama az da gazı ben vereyim derseniz kabak sizin başınıza patlar.
Kv deniz haklı, onlar kardeş
Bugün kapışırlar yarın barışırlar. Kötü siz olursunuz. Ha fırsat bu fırsat diye düşünüyor olabilirsiniz ama zararlı siz çıkarsınız
Eşiniz de madem bukadar farkındaydı, yapmasaymış.
Madem yapmış artık lafını yapmayacak yada bundan sonra yoluna bakacak.
Gördükü yaptklarının kıymeti yok, olmamış. Aklını kullanırsa bundan sonra ona göre davranr, kullanmazsa 2 gün sonra barıştıktan sonra kaldığı yerden devam eder

Hemde ne baskı. Çocuğuma aldığım herşeyin lafını yapar kendi çocuğuna da ister. Tuhaflar ya. Hala olma konusu açıldığında yüzü düşüyr.

Ben bakmıyorum mesela Katip. Mesela maça gittik eşimle kendiside aynı takımlı hiç davet edelimde demedim. Haftasonu gezeriz planlar yaparız aklıma gelmez sevmiyorum çünkü. Mesela evdeyim izinliyim diyelim ben tek gezmeyide severim heryere gidebiliriz eğlenirim ama onu çağırmak aklıma gelmez. İçimden gelmiyor. Abim karısını gezdirmiyor diye gülerdi ilk evlendiğimde.

Çok zekisiniz. O olaydan sonra kaynanam bırakıpta gitmez artık. Annesi yapıyor zaten. Covid oldu kaynanam. İlaç vitamin aldım getirdim. Ertesi gün işten geç geldik bakamadım sonraki gün uğradık diye kayınpederim nedem bakmıyorsunuz kadına yemek koymuyorsunuz dedi eşime. Laf bana ama. Kaynanam doldurmuş belli. Sus ben yapıyorum diye bir de. Saat 9 baba kendime yemeğim yok ne yemeğinden bahsediyorsun dediğimde söndüler. Takıklar bize.
Annesi gittiğinde belki aklı başına gelir.

Annesinin yanında aynı işyerinde çalışıyorlar. Yani annesinin kontrolünde aynı anda gidip aynı servisle dönüyorlar.
Eşim büyük kardeşinden Lale abla. Öyle alışmış normal geliyor herhalde. Eşim söyler ara ara doktora götürün bu iyi değil diye. Doktora gitmeyide bilmez ki. Randevu almasını sistemi hiçbşrşeyi. Annesiyle gitmişti bir kere otobüse binince gezdim diye sevinmiş.
Eşim tam tersidir. Her konuda bilgisi vardır özgüvenlidir. Eski Galatasaray alt yapısından. Sakatlanınca bırakmış. Muslerayla resimleri futbolcunun kramponları var evde. İki farklı karakter. Kocasıda memnun halinden.

Kız kadın bir yerden bir yere gidemiyor, kart kullanamıyor,üstünü değiştiremiyor, ay ben de çok matah bişey sanmıştım ama yok be zavallının teki bu, anası olmazsa na pk yiyecek acaba?
O yüzden böyleler bence. Yok canım benim geçen şal sayfamı sordu attım sipariş verememiş. Diyorum seç ordan beğen ben nerden bileyim hangisini alırsın. Ben bilmiyorum dedi seçti kartımla ben aldım kocası attı ibanıma. Kendi adına Trendyolu bile yok. Sepete ekleyince kocasına düşüyor o söylüyor bilmiyor. 100 kere de 1 kere falandır yani yaptığı.

Bakalım göreceğiz zamanla. Sessiz kalacağım.

alışveriş işlerinden kendinizi çekin kocanıza 1 çikolata çok görenlerin angarya işini yapmayın anasıyla alsın ne alacaksa

Kaynanan çok tanıdık bir tip, klasik Anadolu anası, gücünün yettiğini yapar yetmediğini de kutsal analığına makbul karılığına yediremez, sağa sola sorumluluk yıkmaya başlar, bu genelde en uysal evlat olur, sen hayırdır dersen ağlar zırlar tansiyonu falan çıkar, manipule eder falan.

Aslında şu camgülü. Kendilerini öyle yüceltiyorlar. Bizi önemsiyor diye havaları oluyor. Ya kaynanamın herkese abisi almış diye söylediğini bilirim. Biz almadıkki kızı istedi utanmadan misafirden pasta

Komikler valla. Baaaaak en iyi abi benim oğlum, en iyi anne benim. Araları ne kadar iyi desinler.

Aslında bozacaksın anne kızın zorla aldırdı diye. Almayınca çocuk gibi ağlıyor

Bu tarz aile ilişkileri zaten olmamış ilişkiler.
Bir cikolata aldi almadi vs bana basit geliyor.
Sizlik durum da yok.
Onlar üç gün sonra birşey olmamış gibi devam ederler.
Çok bilmemek bilsende görmemek üç maymunu oynamak gerekli.
Benim eşimin aileside aşırı içli dişli tuhaf hareketleri var .
Birbirlerine rahat şekilde herseyi derler kavga da etseler çok şiddetli biçimde birşey olmamış gibi devam ederler vs.
Herkesin aile dinamiği farkli.
Ben uzakta da olduğum için çok muhatab değilim eşim anlatirsa da kendi fikirlerimi söylemiyorum mesela .
Çünkü onlar bir şekilde tolere ediyorlar ben yorum yapsam kabak bana patlar gerek yok.

Kayınpederim iyidir onu saf dışı bırakıyorum.
Bilmiyorum konu ile alakasız kalır mı ama bir sorum var. Kayınpederiniz gerçekten iyi mi yoksa sadece sessiz mi? Size yapılan ayıplar esnasında konuyu değiştiriyor, sizi iyi hissettirecek bir kelam ediyor, eşine "hanım boşver" gibi hafif müdahalelerde bulunuyor mu ya da konu bitince siz orada değilken eşine bir şey diyor mu (deyip demediğini anlarsınız) yoksa sadece susuyor mu? Çünkü çoğu kadın kayınbabasını iyi sanıyor ama genelde sadece sessiz oluyorlar, sizi uğraşmaya değer görmüyorlar ve içten içe size yapılan ayıplara hak verip destekliyorlar. Oysa ki eşler birbirlerinin ayıplarından bir noktada sorumludur bence. Kayınvalideniz iyi olsa da kayınpeder sussa sorun yok ama biri sizin ev huzurunuzu bozuyorken kayınbabanız sessiz kalıyorsa sandığınız kadar iyi biri olmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…