- 9 Ağustos 2021
- 14.978
- 50.942
Valla katip sümüklü falan herkes sırtına alıp taşıyor kadın sinir hastası numarasi yapa yapa dünyayı sömürüdü.Ne yönetmesi be? Yönetmek kim o sümüklü kim? İdare ediliyor, kollanıyor, o anası gittiğinde kedi yavrusuna dönecek o.
Allah Allah!Lale abla bilmiyorum ki tek bununla da değil. Gülerek bahsediyorlar. Bu zamana kadar abisi kocası götürdü yol iz bilmez diyor. Pazardan havuç lazımmış al gel demiş alamam demiş alamıyor. Ne bileyim kıyafet değiştiricek değiştiremiyor sosyal fobisi var sanırım ama çenesi çok iyi bize. Bende bu kadar beklemiyordum maaaşım ne kadar yatıyor bilmiyorum kartım kocamda ben anlamam diyince de çok şaşırmıştım. Hadi kart neysede bizim 1 durak sonraki ilçeyle 20 durak ilerdeki ilçeyide bilmiyor. 20 durak ilerdekine orası daha yakın diyor. Sürekli annesi kolluyor o yüzden.
Eşide para vermiyormuş sanırım kartda kullanamıyor. Sorun şu ki ona rağmen kayınvalidem damadını savunuyor.
Annesi diyelim bi akrabasında atıyorum Bakırköyde tek araba gidilir gidemiyor bilmiyor. Bu rimele trendyoldan bakma gratisten bak dedim Trendyol arama kısmına gratis yazdı. He o ne ki bilmiyorum diyor. Eşiyle de sosyal hayatı yok.
Kız kadın bir yerden bir yere gidemiyor, kart kullanamıyor,üstünü değiştiremiyor, ay ben de çok matah bişey sanmıştım ama yok be zavallının teki bu, anası olmazsa na pk yiyecek acaba?Valla katip sümüklü falan herkes sırtına alıp taşıyor kadın sinir hastası numarasi yapa yapa dünyayı sömürüdü.
Kıyafet değiştirme işi mağazadan farklı bedeni alamamak sanırım, üzerini değiştirememek değil.Allah Allah!
Ne iş yapıyor?
İşini nasıl yapıyor?
Eşin,kayınvaliden,kayınpederin,kadının kendi eşi niye bugüne kadar doktora götürmemişler?
Kıyafet değiştiremek ne demek?
Onlara bu durum normal mi geliyor yani?
O zaman eşin ve ebeveynleri de tuhaf bence?
İnsan ablasını alıp bir doktorla görüştürmez mi?
Ay çok üzüldüm.
Sizlik bir durum yok. Bukadar yemekti beni seviyor hediyeydi uzatmadan kestirmeden yazsanızda anlardık konuyu bizHayırlı akşamlar kızlar. Evliliğimin 3. Yılında birlikteyiz. İlk yılını çok zorlanarak geçirdiğim bir evliliğim oldu. Gerek iletişim problemi gerekte eşimin alıştığı aile düzeninden kaynaklı mutsuz bir yıldı. Çok şükür eşimle iyiyiz. Çok yol katettik kendi sınırımı çizerekte kayınvalide ve görümce sorunlarımda %2 olarak kaldı diyebiliyoruz. Hatta kayınvalidem bana düşkün olmayada başladı bahsetmişimdir. Görümcemde biz senle görüşmedik bayadır dicek kadar da özlüyor sanırım. Ben kendi çizgimdeyim.
İlk yıllarda görümcemin eşime haftanın her günü birşeyler istemesi sonucu çok rahatsızlık duyardım. Misafirliğe gideriz sipariş verir bize gelirler onu al diye taciz eder almayız bağırır işe giderken yolda görür akşam şundan alcaksın der böyle 30 yaşındaki kadının saçma sapan istekleri. Eşimde alışmış tabi ailesinin kardeşine al kardeşin ne isterse yap söylemlerine yanlış olduğunu söylesemde kardeşiyle kendi arasında olduğunu söylemişti. Gelelim ilahi adalete. Uzatmayacağım görümcemin tacizlerine sayfalar yetmez. Evimizdeki pastanın hesabına kadar sorardı. 100 lira harçlığımız varken çocuğuna isteklerini mesajlar atardı.
İlk yılımız da yaşanan bir tartışma oldu eşimle aile tarafında. Kayınpederim iyidir onu saf dışı bırakıyorum. Bu tartışmada günde 2 kere görüştüğümüz için yemeğe işlerimden kaynaklı geç gitmemden ötürü gerilen kaynanam ve görümcem eşime kılıbık imalı laf sokmuştu. Görümcemde abisine bi işe yara da şunu ver tarzında birşeyler söylemişti. Eşim o akşam sert konuşma yaptı. Haddinizi bilin kendinize gelin saygısızlık yapmayacaksın dedi kardeşine. Uzamasın asıl konuya gelelim.
1 hafta öncesine kadar kayınvalideme uğradım. Yemek yapmış kızıda orda birlikte yiyelim dediler. Görümcemde seviyor herhalde beni hediye almış. Tamam geliriz dedik. Ay demez olaydım. Benim eşim takılır babasına arkadaş gibidir birşey istedi babasından marketten alması için. Kardeşi de söylendi kaç yaşındaki adamdan isteme diye. Ki görümcem defalarca babasını bakkala gönderip kendisi evdeyken siparişler veren biri. Sana almaz bana alır diye de laf söyledi abisine. Sanırım eşimde görümcemin eşinden istemiş. Ben bardakları getirirken eşimin sinirlenip kardeşine veririz parasını sus dediğini duydum. Görümcem benim arsızdır biraz bağırdı abisine konu para değil sus beni sinirlendirme diye. Kocası getirincede al geldi isteğin diyede masaya vurdu.
Sıkılmamanız için akışkan anlatmaya çalışıyorum umarım devam ederseniz çünkü ip burda koptu. Eşim sakindi kardeşine sus laf söylüyorsun birşeyler ima ediyorsun bende evladım sen karışma desede görümcem dahada bağırdı sesin çıkmasın al şunu diye. Benim eşim normalde kinci değildir 2 dakkaya söner siniri sabırlıdır ciddileşme işi son noktadır. Kalktı masadan. Kardeşi bağırdığı içinde bi kaç kelime kullandı küfür değil. Manyak mı bu tarzında. Görümcemde bağırıp çağırıp gitti.
Eşime yüklendi ailesi. Sen alsaydın damada düşmez diye. Babasıda kız haklı dedi. Biz damadın her işini yapıyoruz bu arada. Araba da veriyoruz eşim onun adına kredide çekiyor işi olduğunda dışardan malzeme alındığında alıyorda. Yani samimiler alınan çikolatanın lafı olmaz.
Eşim daha çok sinirlendi. Ben uyardım onu aynı saygısızlığı 2. Kez yapıyor susturmuyorsunuz anne sende yapıyorsun dedi. Bunca zaman benden istediği herşeyi aldım nankörlermiş dedi. Tabi kaynanam çok üzüldü siz böyle mi olucaksınız anlaşamıyorsunuz diye gözleri doldu. Doldu da hala eşime kardeşindir alcan diyor. Eşim benim bu zamana kadar farkında olup söyleyemediğim rahatsız olduğum herşeyi döktü ortaya 2 saat. Benden isteyince ayıp değilde ben isteyince mi ayıp bundan sonra benden hiçbirşey istemeyecek dedi. Kızlar bir yandan da üzüldüm ailedir geçer sinirleri yine alır görüşülür ama o ortamda ben napıcağımı bilemedim. Tek kelime etmedim konuya karışmadım. He abisine saygısızlık yaptı demeyii isterdim ama çok zararlı çıkardım. Ne bileyim ya da eşim haklı onca şey yaptık ettik bir istekte ne oldu diye ama onlar barışır gelin fitne fesat olur. Eşim söylendikçe kaynanam ağladı. Ben evlat ayırmıyorum sen değiştin demeye. Eşimle biz tartıştığımızda normalde 5 dakka sonra gelip özür diler ya da hata yaptım anladım der sarılır. Özür dilemesede unutur hatırlamaz ciddi kızgınlığı olmadıysa. Olduysa da sabaha unutur. O günden beri uğramadı eşim yanlarına ki biz aynı binadayız. Bakardı haftasonu girerdi iş çıkışları yok. Şuan bende ne yapsam bilmiyorum konuyu hiç açmadım. Demekki herşeyin farkındaymış eşim.
Yinede birşey desem kendisi söyleyince dokunmaz ama benim dokunur diyede konuşmadım. İyi birşeyler de söylesem nasıl olur bilemiyorum. Kayınvalimlede konu açıldığında kendi fikirlerimi kaçırırım diyede korkuyorum açıkcası tam bir yaprak dökümü olur :)
Ben şimdi ne yapayım ? Eşim 1 2 gün sinirliydi ama bana değil tabi şimdi iyi keyifliyiz lakin ailesiyle limoni olması enerjisinide etkiler diye düşünüyorum. Ben anlamıyorum görümcemin kimsesi yok birşey bilmez etmez yapayalnız aileside memlekete gidince ne yapıcak abisiyle didişiyor. Abisine böyle yapan bana neler yapmaz iyiki bu zamana kadar yüzgöz olmamışım. Saç başa girerdik herhalde.
İlk tartışmadan sonra kaynanam hastanelik olmuştu öyle konuştular şimdide iyi değildir eminim. Çok korkardı evlatlarının arasının açılmasından. Öyle yetiştirmiş kimse umrunzda olmasın siz bir olun. Banada çok laf dokundurmuştur aralarına kimseyi sokmazlar diye. Korkusu başına geliyor çünkü kardeşlik bu değil. Hepimizin ailesi var kardeş sevgisini böyle bağımlı baskılarsan bir noktadan sonra çığrından çıkar. En çokta benim yanımda oldu eşim kardeşine kötü konuştu diye üzülmüştür. Bende üzüldüm açıkcası ama görümcem bunu çoğunlukla yapıyordu zaten
Sıktımsam uzun olduysa kusuruma bakmayın çok daha uzunda da sığdıramıyorum.
Hemde ne baskı. Çocuğuma aldığım herşeyin lafını yapar kendi çocuğuna da ister. Tuhaflar ya. Hala olma konusu açıldığında yüzü düşüyr.Senin görümce maşallah tüm aileyi yöneten çete gibi . Biraz akillansin yarın senin çocuğun olunca ona da baskı uygulamaya kalkar eşin şimdiden sınırları cizsin ki cesaret edemesin boşver umuyorum bundan sonra aklı başına gelir canım
Hamile misin kız, altta gebelik cetvelin yokHemde ne baskı. Çocuğuma aldığım herşeyin lafını yapar kendi çocuğuna da ister. Tuhaflar ya. Hala olma konusu açıldığında yüzü düşüyr.
Ben bakmıyorum mesela Katip. Mesela maça gittik eşimle kendiside aynı takımlı hiç davet edelimde demedim. Haftasonu gezeriz planlar yaparız aklıma gelmez sevmiyorum çünkü. Mesela evdeyim izinliyim diyelim ben tek gezmeyide severim heryere gidebiliriz eğlenirim ama onu çağırmak aklıma gelmez. İçimden gelmiyor. Abim karısını gezdirmiyor diye gülerdi ilk evlendiğimde.Terbiyeyi zamanında verecekti, bütün kritik dönemler atlatılmış, anamın dediği gibi öğrenmesi geçmiş. Aslında en büyük kötülüğü kızına etti, kimse onun şımarık kızına bir ömür bakmaz, herkesin evi yuvası sorumlulukları var.
Hayırlısı bakalım düşünüyoruz şuanlık yok bi kaç ay oldu korunmayı bırakalıHamile misin kız, altta gebelik cetvelin yok
Hakkında hayırlısı olsun, rabbim gönlüne göre versin inşallahHayırlısı bakalım düşünüyoruz şuanlık yok bi kaç ay oldu korunmayı bırakalı
Çok zekisiniz. O olaydan sonra kaynanam bırakıpta gitmez artık. Annesi yapıyor zaten. Covid oldu kaynanam. İlaç vitamin aldım getirdim. Ertesi gün işten geç geldik bakamadım sonraki gün uğradık diye kayınpederim nedem bakmıyorsunuz kadına yemek koymuyorsunuz dedi eşime. Laf bana ama. Kaynanam doldurmuş belli. Sus ben yapıyorum diye bir de. Saat 9 baba kendime yemeğim yok ne yemeğinden bahsediyorsun dediğimde söndüler. Takıklar bize.Ne yönetmesi be? Yönetmek kim o sümüklü kim? İdare ediliyor, kollanıyor, o anası gittiğinde kedi yavrusuna dönecek o. Anası asıl yöneten. Öyle bir sinsi ki, bu güne kadar asıl sıkıntının o olduğunu kimse anlamadı, herkes ortada tepinen eniğini gördü.
Annesinin yanında aynı işyerinde çalışıyorlar. Yani annesinin kontrolünde aynı anda gidip aynı servisle dönüyorlar.Allah Allah!
Ne iş yapıyor?
İşini nasıl yapıyor?
Eşin,kayınvaliden,kayınpederin,kadının kendi eşi niye bugüne kadar doktora götürmemişler?
Kıyafet değiştiremek ne demek?
Onlara bu durum normal mi geliyor yani?
O zaman eşin ve ebeveynleri de tuhaf bence?
İnsan ablasını alıp bir doktorla görüştürmez mi?
Ay çok üzüldüm.
O yüzden böyleler bence. Yok canım benim geçen şal sayfamı sordu attım sipariş verememiş. Diyorum seç ordan beğen ben nerden bileyim hangisini alırsın. Ben bilmiyorum dedi seçti kartımla ben aldım kocası attı ibanıma. Kendi adına Trendyolu bile yok. Sepete ekleyince kocasına düşüyor o söylüyor bilmiyor. 100 kere de 1 kere falandır yani yaptığı.Kız kadın bir yerden bir yere gidemiyor, kart kullanamıyor,üstünü değiştiremiyor, ay ben de çok matah bişey sanmıştım ama yok be zavallının teki bu, anası olmazsa na pk yiyecek acaba?
Bakalım göreceğiz zamanla. Sessiz kalacağım.Sizlik bir durum yok. Bukadar yemekti beni seviyor hediyeydi uzatmadan kestirmeden yazsanızda anlardık konuyu biz
Anliyorum memnun olmuşsunuz, içinizin yağları erimeye başlamış ama az da gazı ben vereyim derseniz kabak sizin başınıza patlar.
Kv deniz haklı, onlar kardeş
Bugün kapışırlar yarın barışırlar. Kötü siz olursunuz. Ha fırsat bu fırsat diye düşünüyor olabilirsiniz ama zararlı siz çıkarsınız
Eşiniz de madem bukadar farkındaydı, yapmasaymış.
Madem yapmış artık lafını yapmayacak yada bundan sonra yoluna bakacak.
Gördükü yaptklarının kıymeti yok, olmamış. Aklını kullanırsa bundan sonra ona göre davranr, kullanmazsa 2 gün sonra barıştıktan sonra kaldığı yerden devam eder
Amin canım herkesin. Nasip bakalım Allah büyüktür.Hakkında hayırlısı olsun, rabbim gönlüne göre versin inşallah
alışveriş işlerinden kendinizi çekin kocanıza 1 çikolata çok görenlerin angarya işini yapmayın anasıyla alsın ne alacaksaO yüzden böyleler bence. Yok canım benim geçen şal sayfamı sordu attım sipariş verememiş. Diyorum seç ordan beğen ben nerden bileyim hangisini alırsın. Ben bilmiyorum dedi seçti kartımla ben aldım kocası attı ibanıma. Kendi adına Trendyolu bile yok. Sepete ekleyince kocasına düşüyor o söylüyor bilmiyor. 100 kere de 1 kere falandır yani yaptığı.
Kaynanan çok tanıdık bir tip, klasik Anadolu anası, gücünün yettiğini yapar yetmediğini de kutsal analığına makbul karılığına yediremez, sağa sola sorumluluk yıkmaya başlar, bu genelde en uysal evlat olur, sen hayırdır dersen ağlar zırlar tansiyonu falan çıkar, manipule eder falan.Çok zekisiniz. O olaydan sonra kaynanam bırakıpta gitmez artık. Annesi yapıyor zaten. Covid oldu kaynanam. İlaç vitamin aldım getirdim. Ertesi gün işten geç geldik bakamadım sonraki gün uğradık diye kayınpederim nedem bakmıyorsunuz kadına yemek koymuyorsunuz dedi eşime. Laf bana ama. Kaynanam doldurmuş belli. Sus ben yapıyorum diye bir de. Saat 9 baba kendime yemeğim yok ne yemeğinden bahsediyorsun dediğimde söndüler. Takıklar bize.
Annesi gittiğinde belki aklı başına gelir.
Aslında şu camgülü. Kendilerini öyle yüceltiyorlar. Bizi önemsiyor diye havaları oluyor. Ya kaynanamın herkese abisi almış diye söylediğini bilirim. Biz almadıkki kızı istedi utanmadan misafirden pasta
Bilmiyorum konu ile alakasız kalır mı ama bir sorum var. Kayınpederiniz gerçekten iyi mi yoksa sadece sessiz mi? Size yapılan ayıplar esnasında konuyu değiştiriyor, sizi iyi hissettirecek bir kelam ediyor, eşine "hanım boşver" gibi hafif müdahalelerde bulunuyor mu ya da konu bitince siz orada değilken eşine bir şey diyor mu (deyip demediğini anlarsınız) yoksa sadece susuyor mu? Çünkü çoğu kadın kayınbabasını iyi sanıyor ama genelde sadece sessiz oluyorlar, sizi uğraşmaya değer görmüyorlar ve içten içe size yapılan ayıplara hak verip destekliyorlar. Oysa ki eşler birbirlerinin ayıplarından bir noktada sorumludur bence. Kayınvalideniz iyi olsa da kayınpeder sussa sorun yok ama biri sizin ev huzurunuzu bozuyorken kayınbabanız sessiz kalıyorsa sandığınız kadar iyi biri olmayabilir.Kayınpederim iyidir onu saf dışı bırakıyorum.