Aile yemeğinde görümce ve kaynanamla yaşanan 2. Büyük kavga.

Sonuna kadar haklısınız ikiniz de

Babası uyardı annes seyretti genelde uyarmaz. Kızı şunu alcaksın der annesi güler. Yalnız bende çalışıyorum. Çalışmasamda para ortakdır ama çalışıyorum. Harcanıcak tabi.
Ya calısmasanız bile artık bir ailesiniz eşiniz size harcamak zorunda zaten. Aileyede ayda yılda bir almalı normali bu. Eşinizi hep kullanmışlar Allah'tan eşin bu durumda akillanirda kendini kullandırtmaz.

İlk zamanlarda söylediğimde savunmasada kardeşimin kötü amacı yok benden istiyor karışmaman bizim için daha sağlıklı olur demişti gördük kardeşinin niyetini. Kardeşi yesin kafasında. Evimize pasta aldığımızda kızına yetiştiridi abin sana almamış diye. Değişikler ya.

Ki bana zamanında oğlum karısı için bize laf söylemez demişti kaynanam gözdağı vermek için. Ah ah ne olurdu gelin düşmanlığı olmasaydı. Görümcem kalktı gitti zaten laf yiyince birazdaha dursaydı abisi söylenince o da ağlardı. Onlarda dikkat etsinler canım yalnızken desinler yanımda oturuyor kocam koca adama saydırıyor.
Damat alıyor diye üzülüyorsunuzda ben alınca neden üzülmüyorsunuz dedi. Kırıldıda bende Zemheri. Ayıp valla.

Görümcenizde bir sıkıntı olabilir mi ya kendi sürekli al al bana al ama kendine gelince yok ,iki Cikolota alsa eşi veya babası ne değişir ki en fazla parasınıda verirsin gider, gorumcenin verdigi tepki abartı,damattan istenmez demesi abartı bilemedim yani çok uç geldi tepkileri, en iyisini yapmışsınız karismayarak bosverin yarın herkes iyi olur sizin dediğiniz kalırdı ortada, tehlikeli aile yahu sabır diliyorum

Erkeklerin bir şeyi anlaması için kendileri görmesi gerekiyor malesef. Bazen çok geç olsada . Siz ailesinin gerçeklerini yüzünüze vurduğununuzda onları ailesine malesefki daha fazla itiyorsunuz. Fazla yorum yapmayın en fazla bir cümle. Sen/biz hep alıyorsun ama birşey istediğinde bunu çok görüyorlar. Buda kendin konusuyormus gibi o duyacağı şekilde şöyle yeter.

Görümcende bir rahatsızlık var galiba.

Şu anlattıkların hiç normal değil sanki.

Çok çok üzüldüm.
Var Lale abla. O hep öyle. Yani belli olmuyor sağı solu çok iyiyken sen neden bizden birşey istiyorsun desem bana saydırır. Sanane çok sinirlendim falan der gider yani atarlı biraz 5 yaşıda da çocuğu var. Öfke sorunu var çocuğa da vuruyor. Ben anne değilim asla kınamıyorum bunalır eder ama çocuğa vuruyor itiyor. Beceriksiz git yap diye bağırıyor. Eşim çocuğa vurma dediğinde seninde görücem diye onada bağırıyor. Bende o yüzden duvar gibiyim.

Göreceğiz bakalım, bize de haber ver ne oldu ne bitti işin içine menfaat girince kvnin tribi biter bence
Ee tabi biletide ona göre almışlardır. Ya da araba isterler. Dememiştir kızına abin böyle böyle dedi senin hakkında diye. Biz abimle daha ciddi şeyler yaşadıkta ben biliyorum seni abicim der. Adama saygısızlık yapmıyorum çünkü. Ben giderken ona çikolata yaptırmıştım bayramda onlarda gelirken karpuz almış teşekkür ettim. Canı çekse gider alırım kocamdan da istese kocam gitmek istemese ben alayım abi canın sağolsun derim. O da alır bana çünkü. Bunlar garip.

Aslında kızını çok şımartmış yıllarca, izin vermemiş kendi işini görsün, zorluk çeksin, kıymet bilsin. Oğlu biraz akıllı ve anlayışlı, kendini de her şeyin önüne atan saftirik bi şey olunca kolayına gelmiş ona yıkmış sorumluluğu. Şimdi oğlu çekilince zamanında kolaylıkla halledebileceği durumlar önünde Hasan dağı gibi yükseldi. Kolay bırakmayacak. İki güne yatar hastaneye o, vasiyet falan yazar.

Ya yok atarlı,sinirli,şiddet yanlısı olmasından bahsetmiyorum.

Akbil,Gratis bilmemesi bence bir rahatsızlığını gösteriyor.

Neden doktora götürmüyorlar?

İnanın ki herkesin yetişme büyüme şekli farklı aralarındaki ilişki farklı sana bana göre şekillendiremeyiz onların normali o öyle büyümüşler 30 yildir alışılagelmiş düzeni siz yanliş desenizde düzeltemezsiniz öyle büyümüşler çünkü onların iletisimide o şekilde bizde oglan kardesimle atışırız ederiz kasık bir ilişki yoktur aramızda laf dalaşı yaparız ses yükseltmeden sonra unutur gideriz vs. Kardes bunlar birsey demeyin vallahi size patlar barışır onlar bir süre sonra bulaşmayın eşinizede her fikrinizi söylemeyin nacizane fikrim

Benim gorumcem 40 yaşında senede bir kere izne gideriz 5 gun rahat vermez onu getirin bunu alin şunu yemeye gidelim cocuklari lunaparka gotur kokarec yiyelim alin gelin bir seyler icelim saymakla bitmez... Abi kardes ilişkisinden ziyade beleş yeme sevgisi çünkü kendi eşi asla elini cebine atmaz sigarasini kahvesini dondurmasini bize siparis verir. Bayram cikolatasina kadar gidince biz aliriz arifeye kadar bekleniriz. Senede bir kere olunca bir sekilde dayanilabiliyor... Zor bi durum sabirlar diliyorum size. Bence eşinize gore hareket edebilirsiniz. Tamamen iletisimi kesmeyip meraba meraba devam edilebilir diye düşünüyorum.

Ayırmamış yanından kızını Katip. Hala da öyle.

Bence sen hiç mi hicc gorumce, kv ile yüz göz olma. Sana direkt bir şey demedikleri sürece laf etme. Haa kendi evinize gidince eşinle "üzülme canım, sen haklıydın. Alt tarafı bı çikolata, bunun için seni küçük düşürmeye hakları yoktu ve ustelik kız kardeşin sana ust üste saygisizlik yaptı" diye içini rahatlatabilirsin. Çünkü gercekten adama da cok ayıp. Yani ne var ya enisteniz marketten bı çikolata almış. Gorumcenin de kocası var babası var. küçük bakkal çocuğu gibi ne kocandan zırt pırt bir şeyler istiyorlar. Köpek önüne atar gibi al geldi falan diyip masaya atmak ne demek... ve bunu insanlar içinde , karısının gözü önünde yalıyor adama. Ay çok terbiyesizce

Ya yok atarlı,sinirli,şiddet yanlısı olmasından bahsetmiyorum.

Akbil,Gratis bilmemesi bence bir rahatsızlığını gösteriyor.

Neden doktora götürmüyorlar?
Lale abla bilmiyorum ki tek bununla da değil. Gülerek bahsediyorlar. Bu zamana kadar abisi kocası götürdü yol iz bilmez diyor. Pazardan havuç lazımmış al gel demiş alamam demiş alamıyor. Ne bileyim kıyafet değiştiricek değiştiremiyor sosyal fobisi var sanırım ama çenesi çok iyi bize. Bende bu kadar beklemiyordum maaaşım ne kadar yatıyor bilmiyorum kartım kocamda ben anlamam diyince de çok şaşırmıştım. Hadi kart neysede bizim 1 durak sonraki ilçeyle 20 durak ilerdeki ilçeyide bilmiyor. 20 durak ilerdekine orası daha yakın diyor. Sürekli annesi kolluyor o yüzden.
Eşide para vermiyormuş sanırım kartda kullanamıyor. Sorun şu ki ona rağmen kayınvalidem damadını savunuyor.
Annesi diyelim bi akrabasında atıyorum Bakırköyde tek araba gidilir gidemiyor bilmiyor. Bu rimele trendyoldan bakma gratisten bak dedim Trendyol arama kısmına gratis yazdı. He o ne ki bilmiyorum diyor. Eşiyle de sosyal hayatı yok.

Normalde de atışıyorlar zaten laf dalaşına giriyorlar bu kavgaydı. Ciddi birşey yani.

Evet yanımda yaptı. Öncesinde de para muhabbeti geçmiş eşim ordan sinirlendi. Alır getiririm parayı sus diyince görümcem bağırdı beni sinirlendirme konu para değil al ye diye. Orda koptu.

Senin görümce maşallah tüm aileyi yöneten çete gibi . Biraz akillansin yarın senin çocuğun olunca ona da baskı uygulamaya kalkar eşin şimdiden sınırları cizsin ki cesaret edemesin boşver umuyorum bundan sonra aklı başına gelir canım

Ayırmamış yanından kızını Katip. Hala da öyle.
Terbiyeyi zamanında verecekti, bütün kritik dönemler atlatılmış, anamın dediği gibi öğrenmesi geçmiş. Aslında en büyük kötülüğü kızına etti, kimse onun şımarık kızına bir ömür bakmaz, herkesin evi yuvası sorumlulukları var.

Ne yönetmesi be? Yönetmek kim o sümüklü kim? İdare ediliyor, kollanıyor, o anası gittiğinde kedi yavrusuna dönecek o. Anası asıl yöneten. Öyle bir sinsi ki, bu güne kadar asıl sıkıntının o olduğunu kimse anlamadı, herkes ortada tepinen eniğini gördü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…