aile içinde eşitsizlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben erkek kardeşiniz sandım.kiz kardesmis yapılan adaletsizlik eşinin tabiki sesi çıkmaz hazır gelen paraya neden ses çıkarsin ki işine geliyor
Evet kişilik meselesi sanırım. Benim agirima giderdi. Hemde erkek olsam daha çok... Yani eli kolu tutan aklı yerinde insan neden calismayip yaşlı insanlardan kendine bakmasını istesin ki...

Bana seçme şansı verilse sizin yolunuzu seçerdim. 28 yaşında hala bi baltaya sap olamamış birini mi kıskanıyorsunuz? Elinizde ekonomik özgürlüğünüz var aileniz, yuvanız, kurulu düzeniniz var. Savrulmak mı isterdiniz bunun yerine?

Anne babaya darılmak normal ama siz de ipsiz sapsız olsanız size de destek çıkılırdı diye düşünüyorum. Isteseniz reddedilseniz neyse de ihtiyacınız olmadığı için sizin üzerinize düşülmemiş.

Benzerini yaşadım durumunuzun tek fark bizdeki erkek kardeş.. Ben ve ablam anneme ev alırken yardım ettik Annem 6 yıl sonra erkek kardeşime ev aldı. Erkek kardeşim tam o zaman (biz anneme ev alırken elimizde avucumuzda ne varsa anneme verirken) kyk borcunu anneme ödetti. Bedellisini anneme ödetti. Doğru düzgün bi iş yerinde dikiş tutturamıyor. Annem “benden sonra ortalarda kalır” diye düşünüp ev aldı. Utanmasa benden sonra bizim kendimize aldığımız evde oturur kendi evinin kirasını alıp geçinir diyecek ama o cesareti görmüyor bizden. Ben bunun tartışmasını çok yaptım annemle kötü olan kıskanç olan ben oldum üstüne bir de beddua yedim. O yüzden kendi hallerine bıraktım onları. Ben evlat adaletsizliğini çok gördüm annemde, o yüzden benim niyetim evlatlarım arası adil olmak, onları öperken bile adil olmak istiyorum.. aman ne dolmuşum konunuzun altına içimi döktüm kusura bakmayın

Hayır ya bu kıskanma değil bence adaletsizliğe tepki gösterme.. bana niye yapmadınız diye hesap sorma.. yoksa elbette kimse “bir baltaya sap olamamış” birini kıskanmaz.. ama aynı anne baba evladısınız ikinize Farklı davranılıyor çok sinir bozucu bir durum. Bir yerde okumuştum en zor atlatılan travmalar anne babanın çocukları arası ayrımcılık yapmasıymış. İki tarafa da kötü davransa annem babam cahil diyip aklayabiliyorsunuz. Fakat birine farklı, diğerine farklı davranınca affedilmiyor ya da ben affedemedim.

isteyip reddedildiğim durumları yazdım aslında bir yorumda. yani kısaca öyle şeyler de oldu. önceliğimiz farklı sen bekle denildi kısaca... ipsiz sapsız olmayı seçen de kardeşim. aynı imkanlar önüne serildi. iş konusunda çok desteklenildi. iyi yerlere referans olundu. oralarda çalışırken bile saçma bahaneler ile çıktı işten. kıskanmak değil ama kızgınım evet.

kesinlikle öyle. teşekkürler yorum için=)

Görmedim yorumu. Konunuza istinaden yazdım yorumu.

Anne babaya dargınlık doğal dediğim gibi. Benim bir bisiklet hikayem var ne zaman aklıma gelse anneme hırslanırım mesela.

Siz de ona göre çekin sınırınızı. Madem o daha kıymetli yardımlarına da o koşsun. Zor bir durum. Anne baba sonuçta.

Konuyu anlayamadım, siz üvey falan mısınız bu ayrımın sebebi nedir hiç sordunuz mu? ben olsam sorardım.
sordum.. onun desteğe ihtiyacı var şimdi denildi... sen idare ediyorsun işte denildi.... sonra da işte kıskançlık yapma, bencil düşünme denildi. bende ondan yazdım buraya zaten. ben mi acaba farklı görüyorum diye! üvey miyim bilmiyorum ama 35 yaşına yakınım. herhalde üvey olsam söylerlerdi şu ana kadar diye umut ediyorum. kardeşimin büyüyeceğini, sorumluluk alacağını da düşünmüyorum. onun derdi yardım almak değil, yardımla hayat sürdürmeye çalışmak.. hep bahane, hep birşeyler ile bu yaşa geldi. bundan sonra anca vefatlarından sonra birşeyler değişir Allah gecinden versin ama öyle.... o ana kadar inşallah tüm mal varlığını da yemez.

kesinlikle.. teşekkür ederim..
bisiklet hikayesini merak ettim, özel değilse.

kesinlikle.. teşekkür ederim..
bisiklet hikayesini merak ettim, özel değilse.
Küçükken erkek kardeşimin bir bisikleti vardı. Evet onun vardı ben daha büyük olduğum halde :) Bana da veriyordu ama sonuçta onundu gönlümce binemiyordum ve çok istiyordum bir bisiklet.

Bir gün annem elinde bisikletle geldi çarşıdan. Çok sevindim sonunda bana da aldıkları için çünkü gerçekten çok istiyordum, içim gidiyordu. Meğer erkek kardeşiminki kırıldı diye ona yenisini almış :)

Hiç ağzımı bile açmamıştım. Ne zaman aklıma gelse hırslanır üzülürüm. 24 yaşındayım hala bisiklet görünce canım gidiyor. İçimde ukde kalmış :)

evet gerçekten de üzücü olmuş. erkek daha çok bisiklet araba sever mantığındandır belki yada sizin istediğinizi anlamadılar belki de bilemiyorum. ne diyim, en kötü anı bu olsun =)

Şimdi ne durumdasınız peki? Hem ailenizle hem kardeşinizle?

evet gerçekten de üzücü olmuş. erkek daha çok bisiklet araba sever mantığındandır belki yada sizin istediğinizi anlamadılar belki de bilemiyorum. ne diyim, en kötü anı bu olsun =)
Istediğimi biliyorlardı da ne biliyim hala bi bahane bulamıyorum nedenine. Üstüne düşünmemek daha iyi sanırım :)

Şimdi ne durumdasınız peki? Hem ailenizle hem kardeşinizle?
Annem çok zorlanarak okuttu bizi. 2 bölüm bitirdim sadece onun sayesinde. Erkek kardeşim de çift anadal yapıyor. Iyiyiz yani bi problemimiz yok. Hepimizin üstüne titreyen bir anne aslında ama sanırım o zamanın şartları onu gerektirmiş. Bilemiyorum :)

tüm yorumları okudum.
aile içi para mal mülk durumlarının konu olması bana hep çok entresan geliyor.
ben 33 yaşıdayım evliyim. kardeşim 25 yaşında bekar
ben lise tatili dahil üni bitincede anında işe başladım hep çalışmayı bildim kendi paramı kazanmalıydım beni mutlu eden buydu.
kardeşim üniyi bitireli sanırım 4 sene oluyor 3 kez kpss ye hazırlandı kontenjan açılmadı bir şekilde olmadı. şimdi yine hazırlanıyor. sınava hazırlanırken dikkati dağılmasın diye çalışmıyorda. ailem bakıyor pek tabi. özel istekleri oluyor. 4 gün önce yüz kremi için benden 600 istedi mesela. işsiz güçsüzsün ne kremi demek aklıma gelmedi gönderdim. ha kendime o kremi alır mıyım? hayır.
lüks harcamalarını ailemin karşılıyor olmasıda beni rahatsız etmiyor. onun tarzı o

ben kazandığımı harcamayı tercih ettim. ailemden para alsam borçlu hisseder hediye yada bişeyle telafi etmeye kalkarım. ilk çocukların çoğu sanırım bu şekilde oluyor daha sorumluluk sahibi. 2.ler şımartılarak büyütülüyor. ilk çocukta yapılan hatalar yapılmıyor. ama istemiş olsam ailemin bana hayır diyeceğini de sanmam.

kendi kendime yetiyor olmak beni tatmin ediyor. kardeşime az verilmiş çok verilmiş bana verilmemiş bu hesaplar aile içinde olmamalı diye düşünüyorum. isteseniz ve verilebilecekken verilmiyorsa tabi ki fazlasıyla kırıcı olur. ama siz de kendinize yetmeyi tercih etmiş gibisiniz. bu hesaplarla içinizi bulandırmamak en iyisi olacaktır.

Mesela Bende tam tersiydi ablamı çok ezmisler akrabalarin lafina bakıp okula yollamamislar ömrü cocuklugundan beri çalışarak didinerek geçmiş zorla nisanlamislar iş yerlerinde sozlu fiziki tacize uğramış babama sesini cikaramamis yıllarca cunku işten cikinca babam onu suclarmis kizarmis ağır konusurmus çalışmaya gonlun yok falan diye ama bana tam tersi okumam için uğraştılar evlenme durumunu hiç istemediler önce kendi ayaginin üzerinde dur diye ama ben bunu kendime yediremiyorum ablamın çektikleri aklıma geldikçe onlardan hiç bişey istemiyorum ablam rahat yasayamadi ben de yaşayamam diyorum en ufak saçımın teline zarar gelse hala ablam koşar o kıza yapılanları affedemem her fırsatta da annemle babamın yüzüne vuruyorum kardeşlik boyle bişey ben rahat yasayayim o eziyet çeksin demek kardeslik değildir

haklısınız. yıllarca öyle yaptım ama bugun sabah tekrar kardeşin iş kuracak para lazım, taşınacak vs konusu açılınca dayanamayıp patladım. çünkü bana dokunan kısımları da olacak. yine darda kalacaklar. hadi gel bi toparla kızım diyecekler bana da biliyorum.

Ailende kardesinde degismez ailene kardesime yaptiklarinizi banada yapmazsaniz hakkimi helal etmiyorum yada artik sizinle gorusmiycem tarzinda bir rest cekebilirsiniz krdesiniz herseyini somurmus sizin hakkiniz olanlarida. Vefat durumunda benden isticek demissiniz tabiki hicbisey vermeyeceksiniz gitsin calissin aciyip az biraz bisey verirseniz asla arkasi gelmez asalak yasamaya alismis cunku

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…