aile içinde eşitsizlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet güzle fikir. görüşmek istemiyordum ama düşününce haklısınız. Konu sanki para gibi olacak. Mesafe en güzeli

Evet güzle fikir. görüşmek istemiyordum ama düşününce haklısınız. Konu sanki para gibi olacak. Mesafe en guzeli

Aman eşine yansimasin da sorun. Gecinemiyorlar sen de yardım et diye. Bana denildi çünkü payladiktan sonra bir daha cesaret edemediler

Evet güzle fikir. görüşmek istemiyordum ama düşününce haklısınız. Konu sanki para gibi olacak. Mesafe en güzeli

Gorusmeyi keserseniz caniniz daha çok sıkılır. Okuttuk, meslek sahibi yaptik, para icin gorusmuyor deyip hayirsiz evlat muamelesinyaparlar. Iyice kalbiniz kirilir

Ben her seyi kendi paramla alıyorum marka vs. İşi de torpilsiz buldum. Bugüne kadar ailem ya da cevremden tek torpil referans almadan bir yerlere geldim. Kardesim ise iş yok diyor çalışmıyor. Evet iş yok türkiye’de hiç iş olmadı ki ekonomi hep kötüydü bu bahane değil. Ben yeri geldi döner sattım, yeri geldi pizzacı da çalıştım, fuar hostesliği yaptım vs. öğrenciyken 18-19 yaşlarında başladım çalışmaya bu tip işlere. Şuan kardeşim 24 yaşında tek bir iş deneyimi yok. Öğrenciyken de çalışmadı, mezun oldu 3 sene oldu hala annemler üzerinden geçiniyor. Ona demiyorum ama ben kardeşimin çalışacağını düşünmüyorum umarım yanılırım. Dedim ya güçlü karakterimiz var bunu göstermişiz istemsizce sonuçta yalnız başımıza kalmışız geçmişe geri dönsem mızmız bir çocuk olurdum.

Vala evlenecek cesareti buldularsa geçinmeyi bilecekler. Hayat zaten zor. Birde bu tip insanlar zorlaştırmasın. Kardeş olsada biryere kadar bence. Hani engeli olsa, çalışamasa neyse. Ama keyfi çalışmayıp yatan insana ben para falan vermem. Kötü kalbini kırarım.

Siz kendinize yatırım yapmışssınız ne güzel. Aileniz verici oldugu sürece çalışmaz.Benim kaynım 32 yakında 5 senedir çalışmıyor.Hiçbir vasfı yok. İş begenmiyor.Nereye kadar çalışmayacak merak ediyorum.Bende sizin gibi markette falan çalıştım. Kyk kredisi çekip üniversite okudum.Onlarda çabalasınlar.

Erkek kardestir diye dusundum ama kızmış. Sen de guclu görünme, bugune kadar talebin olmadigi icin yok sayilmissindir. Istekte bulun, kem kum ederlerse ona gore sınır belirlersin.

Sizinki cok sacma zaten her seyiniz yakın, cidden merak ettim onu bu kadar önemli kılan şey ne? Kendime zarar veririm falan mi diyor?

Zaten sürekli ailesinden geçindiği gibi onları zarara uğratan, bir türlü sorumluluk sahibi olamayan kardeş şımartıldığı için bu durumda oluyor oysa ki anne babanız sınır koysaydı size destek olmadıkları gibi aynısını kardeşinize de yapsalarda kardeşinizde mecbur çalışmak zorunda kalacaktı. Ama evet evlat ayrımı olduğu bariz. Ve nasıl neden yapıyorlar ben hiç anlamıyorum. Aileler elbette çocuklarına maddi manevi destek olacak aile olmak budur bencede. Ama krizi fırsata çeviren, ihtiaç olmadığı halde sırf sömürmek adına sürekli para isteyen biri varsa ailede bence o destek kesilmeli.

Sizinki cok sacma zaten her seyiniz yakın, cidden merak ettim onu bu kadar önemli kılan şey ne? Kendime zarar veririm falan mi diyor?
Vaktinde intihar denemeleri oldu. Çocukken de bir hastalik atlattı sanırım ondan kaynaklı hep onu kaybetme korkusu var. Ama hiç dusunmuyorlar mesela bana bişi olsa hiç vicdan yaparlarmiydi. Haksızlık ettik diye düşünürler miydi

Bu yoruma katılmıyorum. Evet istememiş olabilir konu sahibi. Burada dengeyi kuracak olan ailedir. Bir tarafı sürekli yardım ederken diğer tarafta en azından torunlarını mutlu edebilirler. Eğitimini destekleyebilirler.

Kardeşinin bu sebatsızlığı başına bela zaten, kim ister böyle olmayı. Bence böyle olmadığın için şükret.

Benim bir komşum var, 40 yıllık komşuyuz küçük çocuğu benimle yaşıt büyüğü 50sine yaklaştı zamanında büyüğü el üstünde tutup küçüğü dışlar hatta döverdi şu an küçük fransada çalışıyor ona destek oluyor büyük olan da 20 senedir kumar yuzudnen krediler çekip komşuma ödetiyor, eşi iki çocuğuyla boşadı.

Tavrınızı koyun ailenize şimdiden.

tamamen bu üstesinden gelir, diğerine acıma sendromu..

Offf valla büyük konusmak istemem ama ailemin verdiği tacizi ben veremem kardeşime. Çalışır insan zorda kalır hastalık girer eyvallah. Ama keyfinin ceremesini ben ödeyemem.

tamamen bu üstesinden gelir, diğerine acıma sendromu..
Üstesinden geliyoruz çok şükür ama severek değil. Pek çok şeyi erteleyerek mesela. Bazı şeyleri kısarak. Ben çocuğumu her şekilde okuturum çok şükür diyorum. Ama destek verseler mesela daha iyi bir okula gitse. Bugüne kadar çocuk anaokuluna başladı bı botunu bı montunu biz alalım demediler. Anca doğum günü yılbaşında zorunluluktan aldılar. Ayıp olmasın diye bence.. hatta bir bayram çocuğa çıkarıp 50 TL bile vermediler. O ara kardeşin yeni evlendi borcum var dediler. 50 TL ile batmazlardi mesela. Bu arada durumu kötü değil ailemin. 35 bin civarı gelirleri var

Ben erkek kardeşiniz sandım.kiz kardesmis yapılan adaletsizlik eşinin tabiki sesi çıkmaz hazır gelen paraya neden ses çıkarsin ki işine geliyor

Umarım ailenize ve kardeşinize bu olaylardan sonra sınırları koymussunuzdur. Çünkü bunu hak ediyorlar
Bugün yaşandı tartışma. Henüz konuşmadım onlarla. Yılların birikimi vardı içimde söyledim. Anladıklarını sanmıyorum. Mesafe koyacağım. Ama bir üye konuşmama yapmayın bu kez de para için konuşmuyorsunuz diye düşünürler dedi.hakli geldi. Mesafe koya koya arayı açmayı planlıyorum şuanda.kimsenin kaprisi ile uğraşacak gücüm ve vaktim yok artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…