- 9 Şubat 2010
- 17.783
- 39.571
-
- Konu Sahibi parfumkokusu
İçinde durup seni yiyeceğine, söyle onları yesin, asla sakınma lafını. Ben öyle yapıyorum. Pişman olacağımı da hiç sanmıyorumÖyle konuştuğumda kiskanclik yaptığım iddia edildi. Neyini kiskanacaksam.. Kardeşimin ise umrunda değil. Onemseyecegini de sanmıyorum. Artık şunu geliştirdim Allah beni kimseye muhtaç etmesin. Kimseyi de bana muhtaç etmesin. Çünkü çok kötü konuşurum şu saatten sonra
Affetmedim ki, sadece allah korkusundan yapıyorum. Kardeşim çiftçi, hayvanları bırakıp 20 gün hastanede kalamaz. Bir de acıyorsun hallerine 70 yaşında insan, sen olmazsan perişan olacaklarını bilmek vicdan yaptırıyor.Yanlış anlamazsanız bir şey soracağım size bariz haksızlık yapılırken nasıl hastanede kalan onlara bakan siz oluyorsunuz? Yani nasıl yapabiliyorsunuz bunu? Yanlış anlamayın ben de benzer durumdayım ben affedemiyorum yapılan haksızlıkları. Uykularımdan uyandırıp ağlatıyor bazen çocukluğumda ve halen yapılan haksızlıklar. Siz nasıl affedebildiniz
Yani çok değişik tipler değiller. Klasik buğday tenli aile.. ayırıcı özellikleri yok yani. Belirgin bir ben yada renkli göz vs. Benziyorum ama çok da birebir değilAnne babanıza kardeşinize benziyor musunuz hani evlatlık olabilir miyim dediniz ya bazen çocuk olmuyor evlatlık alıyorlar sonra ardından çocuğu olan oluyor
Teşekkür ederim. Yorumlara bakınca aslında o kadar çok kişi olduğunu da bilmiyordum benzer şeyler yaşayan...Sana sarılmak istiyorum şu an yıllarca aynısını yaşadım her seyimi tek başıma yaptım bende sırf dugunde annem tek diye bütün altın ve paraları ben bıraktım zor durumlar biliyorum
naz niyaz meselesi. bana nazı geçer ve bunun farkında :)Ay ama abladan 600 lira krem parası istemek çok absürt ya. İhtiyaç olan bir şey olsa neyse.
Evet bunu aslında farketmeye başladım dün akşam. Haksızlıkla yapılan hicbirseyleri ya yolunda gitmedi, ya olmadı, ya o para onlara da hayır getirmedi. O da ilahi adalet kısmı oluyor sanirimBunları yaşayan ne ilk ne son evlatsın. Ben de yok sayılan taraftayım, şu an yanımda tedavi görüyor biri, 20 gün doğru düzgün çocuklarımı bile görmeden yanında hastanede kaldım allah razı olsun bile duymadım. Kardeşime mal kaçırma derdinde kendisi. (Çok bir mal yok, ayrıca ben zaten kardeşime mirastan feragat ettiğimi uzun yıllar önce söylemiştim.)
Allah havale etmekten başka seçeneğin yok. Babana da gereken her şeyi söylemişsin, içinde kalmamış. Değişmezler, boşa kafaya takıp üzülme, bırak ettiklerini çekmeye devam etsinler. Sen onurunla ayaklarının üzerinde kal. Ahirette hesaplaşacaksınız inşallah hepsiyle.
Evlat sayısı da kadar evi olmayan insanların çocuklarını kira ödemeden oturtmasını anlayamıyorum asla. O çocuğun da diğeri değil mi neden onlar kira veriyor o kadar. Bizim ailede de vardi böyle bir hikaye.
Affetmedim ki, sadece allah korkusundan yapıyorum. Kardeşim çiftçi, hayvanları bırakıp 20 gün hastanede kalamaz. Bir de acıyorsun hallerine 70 yaşında insan, sen olmazsan perişan olacaklarını bilmek vicdan yaptırıyor.
Çocuklarım da aklı erecek yaşta, bu gün ben anne babama sırtımı dönersem yarın onlardan vicdan beklemeye hakkım olmaz gibi geliyor. Erdemli insan olmanın ne olduğunu bilsinler istiyorum
Kesinlikle öyle. Bir de şu var. Kardeşim bir kadin. Yani herkesten çok ayakları üzerinde durması lazım. Yaşı 30a yaklaştı. Şimdi baba baksın sonra koca baksın. O da bakarsa. Eşi bosasa ileride ben ne yapacağım diye düşünmüyor bile. Hep iyi anlarda yasayacakmis gibi hissediyoruz. Ama gelecekte böyle olacağının garsntisi yok....insanlar maalesef nazının geçebildiği insanları ezerler... aynısını yaşıyorum. konuşunca paragöz deniyor ama sıkıntı para değil anlamıyorlar. insan çok kırılıyor...
Kesinlikle çok doğru tasvir etmişsiniz. Kardeşimi maaşa bağladılar. Teşekkür ederim yorumunuz için.Çalışıp çalışmamak kardeşinizin tercihi ama çalışmıyorsa maddi anlamda güvendiği kişi ailesi olmamalı.
Bence insanlar evlendiğinde ailelerden hiç beklentisi olmalı.
Şunu bekleyebilirsin,
Mesela çocuğun vardır, ailende torun diye çocuğa oyuncak - kıyafet alabilir. Bunu maddi açıdan değil de, sevilme ve değer görme ihtiyacından bekleyebilirsin.
Bir oyuncak ne kadar pahalı olabilir ki ? A-101'de geçenlerde 20 TL'ye oyuncak araba vardı mesela. Alıp gelseler, mutlu ederler torunu. Ya da o kadar da imkan hiç yoksa, alıp bir parka götürebilirler.
Sizin aileniz, kardeşinizi bildiğiniz maaşa bağlamış. Zor bir dönemden geçiyor olsa, dönemsel bazı yardımlar yapılabilir. Burada aynı şeyler iki kardeşe yapılması gerekmez. Fakat anladığım kadarıyla zor bir dönemden de geçmiyorlar.
Ben sizi haklı buldum.
Evet kendimi geri çektim çok kırıcı bir diyalog geçti az önce aramizda. Ben hissettiklerimi açık açık soyledim. Sanırım gerçekten sevilmiyormusum ben bunu anladimçok kırıldığınızın farkındayım. ama böyle insanlar kendilerini geçindirecek birini bulur yine. siz bile olabilirsiniz. beklentilerinizi düşük tutup kendinizi geri çekin. kıymetiniz anlaşılması lazım. benim ailem bir akrabamıza kızım bizi hiç böyle kırmamıştı dert yanmış ona bir şey yapmadık diye söylemişler. bunu hissetmeleri bile hoşuma gitmişti.
öyle yaptım ama o zaman da aldığım yanıtlar çok kalp kırıcı oldu. sanırım birşeyleri söylerken tüm olasılıkları da göz önüne almak gerekiyor.İçinde durup seni yiyeceğine, söyle onları yesin, asla sakınma lafını. Ben öyle yapıyorum. Pişman olacağımı da hiç sanmıyorum
Ne dediler?Evet kendimi geri çektim çok kırıcı bir diyalog geçti az önce aramizda. Ben hissettiklerimi açık açık soyledim. Sanırım gerçekten sevilmiyormusum ben bunu anladim
Sizin hakkiniz yeniyor sakin koseye cekilmeyin yuzlerine vurdukca burmaya devam edin ama ben sunu merak ettim esi ne diyor bu duruma ok aileniz yardim ediyor ama kimse boyle bir kocasi olsun istemez, esinin tavirlari
Ben 40 yaşındayım, artık ne deseler koymuyor. Bir şeyleri zorla elde etmek öyle normalleşmiş ki benim için asla geri adım atmıyorum. Kıracak yerleri de kalmadı zaten. Biriktirdiklerim onları daha fazla kırıyor.öyle yaptım ama o zaman da aldığım yanıtlar çok kalp kırıcı oldu. sanırım birşeyleri söylerken tüm olasılıkları da göz önüne almak gerekiyor.