Aiem, Boşandığım eşim hepsinden çok bunaldım.

esiniz yaptigi hatayi cok cabuk unutmusa benziyor
onu affetmis olsaydiniz
ailenizin istegi yada bulundugunuz bosluktan
baskasiyla gorusmezdiniz
esinizi seviyorsunuz bu bir gercek
aranizdaki buzlar cozulup tekrar diyalog icine girerseniz
baskasiyla gorustugunuz icin sizi suclamasina izin vermeyin

kimseyle gorusmeyeceginizi onunda hayatinizala ilgili ahkam kesmemesin (evlenemezsin gibi)
yada tehtid etmemesini (cocugun vekaletini alirim gibi) isteyin
biraz haddini bilsin
anlasilan o'da sizi cok seviyor ve pisman ama agzindan cikan sozlerle
bunu pek belli edemiyor

Önce kendi yaralarını sar, kendini affet verdiğin kararlar için, sonra başkasının yarasına bakarsın. 5 ay çok erken bir süre ki sen daha eski eşinle olan görüşmelerinizi bile düzene koyamamışsın. Kendine zaman ver ondan sonra karar.. Beğenilmek ilgi görmek çok güzel haklısın daha da fazlasını hak ediyorsun ama artık annesin hata yapma şansın yok.

Tatlım daha çok yeni. Kendine biraz daha zaman ver. Ertele bazı şeyleri. Bebeğin daha çok küçük. Kimse ona babasının gösterdiği şefkati, sevgiyi gösteremez.

Keşke eski eşine bir şans daha verebilsen.. Yüreğin affedebilse onu. Çok zor olduğunu biliyorum ama her aşk 2. şansı hak etmez mi? Yeni bir ilişkiye hiç hazır değilsin üstelik. Hala alışık oduğun adamı arıyorsun, özlüyorsun. Çok zor çok..

Boşandığın eski kocana neden eşim diyorsun ısrarla? En çok çocuğunun babasıdır sonuçta...

Geri alırsan da aldatmayı meşrulaştıracak ve bir daha, bir daha, bir daha yapacaktır. Adım kadar eminim.

Bir de özel kalem, sekreter her ne ise ama önemli bir yerde, önemli bir makamda, aslında çok da ciddi bir iş yapan ve son derece saygınlığı olan bir insan değil misin çalıştığın kurumda? Bizde öyledir çünkü. Bu görüştüğün arkadaşın da bunu bilmemesinin imkanı yok. Başka bir açıdan bak, memur olsan daha iyiydi çünkü kıyıda köşede olacaktın. Şimdi göz önündesin. Bay egomuzun hoşuna gitmemişşşşşş...

bence öyle bir konu ki, herkes kendine göre haklı ve yerinde davranıyor.
Yaşam böyle bir kaos işte...

alıntı ile cevap vermiyorum yasak oldugu için asude_bahar hanım
benim dikkat cekmeye calıştıgım nokta hala eski eş defteri tamamen kapanmamışken yeni biri ile görüşmek babaındaydı.
ayrıca kötü bişey yapılıyor imasıda vermedim..
ama hala eski duygular küllenmemişken başkası ile görüşmek dranasın hem kendi kafasının karkarışmasına hemde içinde o aşk varken baskası ile görüşmesinin dogru bulmadıgımı vurgulamaya çalıştım..
velhasıl dranasın eski konusnunda biliyorum ne zor şartlar altında eşinden boşandıgını ne sıkıntılar atlattığını hepimiz biliyoruz..
uaydın da aynı konu ile maruz kalmış ve boşanmanın eşiğinden dönmüştü ki üstelik eşi aldattığı kadınlar ev kurduğu halde
ama kızının babasına olan düşkünlüğü yeniden dedi içindeki sesi..
ama bu demek değilki aldatan eş eşdir düzen bozulmasın
sadce farklı kişiliklere sahibiz aynı olaylara aynı tepkileri vermiyorz maalesef..
aynı duygularımız gibi kimimiz bir kalemde silerkenkimiz yıllarca iç hesaplaşma yaşıyor...
dranas aynı tutku ile eşini özlüyorken kızıda baabya hasretken zamanla düşünüp taşınıp yeni yeniden demekte fayda var
ancakkkk yeni adaylarıda değerlendirmek benim için yanlış bu..

3 arkadaşım var biri bekar bi dr ile evlendi kimseye eski evlilikten bahsedilmiyor..
ama arkadaşımın cocugu yanına gelldiğinde anneye abla diyor..
2. arkadaşımnkiş yine bekar bi yönetici ile evlendi cocukları dahi yanına gelemiyor..
3.arkadşım ise kesinlikle eski olaydan evde yanlızkken bike bahsetmek yasak..
ayrıca memlekte gittiğinde eski eş annesine yakın oturdugundan anneye ziyarete gitmesi bile yasak..

ama olayki bu evliliklerde yeni eşler eski ile sorunlarının olmadığını ve yeni bir hayatın sözünü vermişlerdi..

neden aldatma oluyor anlamadım..
eşler resmi olarak boşanmış..aldatmaya ilişkin en ufak bir nokta göremiyorum..
sadece eski eş konu sahibinin başka adaylarla görüşmesini sindiremiyor..
konu sahibi,eski eşine de seninle tekrar evleneceğim diye alenen bir söz vermiş değil..
nerede aldatma?

Bu durum aldatmaya girerse ben heralde defalarca aldatılmış oluyorum :S
Bu görüştüğüm kişiye gelince de açıkcası bir daha görüşmeyi düşünmüyorum
Gitsin hayatını hiç evlenmemiş biriyle kursun bunu da telefonda söyledim
Ben o zihniyette biri değilim diyor
Ay bir de sonradan öğrendim bunun boy takıntısı varmış 170 boy altında biriyle evlenmeyi düşünmüyormuş
Ben 170 boyumla teğet geçmişim

Benim exe gelince adam konuşmuyor benimle ciddi anlamda aldatmış olsam ne olurdu acaba diyorum :26: bu kadar kafaya takacak ne var ki

Senin eşinin tutumuna göre, senin onu boşaman çok haklı bir davranış olmalı. Ama oysa eşin bunu kabul edemiyor.
Baksana, bir görüştün diye senle konuşmuyorsa ....

belki yanlış anlamış olabilirim ama sanki hala eşini seviyorsun ve ondan bir adım bekliyorsun gibime geliyor,erkekler böyle kendileri her haltı yerler seni en ufak bir hatanda silerler,bence kendine ve kızına zaman ver,güzel bir yol çiz kendinize,geçmiş geçmişte kalsın geriye bakma..

Onunla barıştığımda geçmişi yüzüne vurmamam lazım her şeyi unutmam lazım yoksa tekrar başa döneriz gibi geliyor

ayy pabucumun kenarı..adam olmuşta kimseyi beğenmiyor..

orta fol yok yumurta yok daha şimdiden tepeden bakıyor ..işin çok güzel arkadaşım ne o adam ne de çevrendekilerin lafını takma..

sen deseydin buna 36 yaşına kadar neden evlenemediğin belli bu ukalalıkla zor tabi diye.valla ben olsam bir daha yüzünü görmeyeceksem içimde kalmasın diye derdim..

yarın öbür gün istifa edip yanına gitsen dul geldin bana lütfedip yanımda taşıyorum falanda der..anlamaz o senin halinden..

demekki hala tam kopamais senden hala seni esi goryor olsa gerek ayricada seviyor seni..
sende belki ona karsi duydugun hislerin farkinda..
kendin duygularinin ne boyutta oldgunu biliyor ve kendine zaman veriyorsun iste aceleye getirmeden zamanla bi kaara verceksin
senin ve kizin icin..
ayrica alienin dedigide dogru
evet bi kadin ayaklarinin uzerinde duracak kadar guclu ve dirayetli olabilir ama
yarin kizin buyuyecek ve kendi ailesi olacak insallah o gunleri sende gorursun
o zaman illaki yoldas istersin...
hakkinda hayirlisi olsun...

off bende 21 yasinda 18 aylik oglumla baba evine döndüm gecen pazardan beri.kararliyim bosanicam ama tek üzüldügüm nokta oglum.acaba ona acirlarmi acaba ilerde bu onu etkilermi diye kafayi yemek üzereyim.hatta egostlikmi yapiyorum ogluma bunu yapmaya hakkim avrmi diye icim icimi yiyio

kusura bakmayın kırmak için söylemiyorumda başarısız bir evlilikten çıkıp bu kadar hızlı bir şekilde başkasıyla görüşmeniz bana yanlış geldi daha 5 ay nedirki insanlar 3 4 ay evlerinin terk ediyolar geri dönüyolar siz eşinizi çıkartıp haytaınızdan başkasını hayatınıza sokmayı düşünüyorsunuz kızınız çok yıpranır hızlı kararlar yanlış kararlar verdirir insana sizinle aynı durumda olsam asla evliliği düşünmezdim en azından bir kaç sene..

kizinin babasi var neden evlencegi kisi baba olsun babalik yapsinki ?hem daha bey ay olmus ne bu acele anlam veremiyorum

Dranas merhaba..

Durumlarımız benzediği için konularını takip ediyorum. Kafama takılan bir nokta var,belki yazmışsındır ama ben kaçırmış olabilirim. Eski eşin sana,ayrılma sebebiniz olan bayan ile evleneceğini söylememiş miydi? Durumlar değişti mi?
Durumların değiştiğini varsayarak cevabıma gelirsek,bende 15 aylık oğlumla 1 aydır eşimden ayrı yaşıyorum ve boşanma kararı verdim. Benim eşimde asla evlenemeyeceğimi,evlenirsem oğlumu benden alacağını söylüyor. Bunun da etkisi ile ben açıkcası önümüzdeki uzun yıllar evlenmeyi düşünmüyorum. Muhakkak tanıştırılmak istenen adaylar olacaktır ama onlarla da görüşmeyi düşünmüyorum. Bu demk olur mu ki hayatımda kimse olmayacak? Böyle bir sözü kim verebilir ki? Elbette çok uygun gördüğüm birisi olursa aşık olmakta sakınca görmem ama dilim yanmışken neden evlilik isteyeyim ki..
Sana tavsiyem ise ancak bu olabilir. Kabul etsek de,etmesek de duygusal bir boşluktayız. Sevilmeye,sadık kalınmaya layık insanlar olduğumuzu hatırlamak istiyoruz. Evlilik için acele etme. Çünkü sen de kızına babası tarafından söylense önemsemeyeceğin sertlikte bir şey dahi söylense,dünyaları yıkarsın. Yıllar ne getirir belli olmaz..
Ayrıca ben denenmişi denemek konusunda çok olumsuzum. Eski eş,tekrar evlenilmeye layık biri olsaydı boşanılmadı. Çünkü bakıyorum ki bu aşamada o kadar çok insan düzelmesi için çaba gösteriyor ki. E bunlara karşı dik durabildiysen sevgin bitmiş demektir.neden tekrar??

ben herseyden once ,esınıze ders vermek amaclı bosanmanıza takıldım .
yaptıgı seyler sızı eger cok yıprattıysa ders vermek ıstıyorsanız eger,
bosanmak yerıne kusun bır sure ayrı kalın falan fıstan ıste.
ama ders vermek ıcın bosanmak gercekten cok kotu bır karar olmus .
sonucta cocuk oyuncagı degıl cıddı bır durum .
ders vermek ıcın bosandıgınız kısı sonrasın da belkı bıraktıgınız yer de bıle olmayabılır .
genel olarak yazdıklarınızdan sunu anlıyorum kı ,bosandıgınız esınızı hala cok onemsıyorsunuz.
abınızın sızınle ılgılı durumu esınıze bahsetmesı de ,bu yuzden canınızı sıkmıs .
esınızın sızden vazgecmesını ıstemıyorsunuz ,
cunku gerı donmeyı dusundugunuz cok belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…