• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aiem, Boşandığım eşim hepsinden çok bunaldım.

Eski eşinizle sadece kızınız hakkında konuşun ,sizin hayatınızla ilgili yorum yapma hakkı yok ona bu tavizi vermeyin,eğer onunla olsaydı ,mutlu olsaydınız zaten boşanmazdınız.Onu hayatınızda tuttuğunuz sürece kafanızı karışdıracakdır.

Yeni birisi konusunda ise acele etmeyin,daha çok gençsiniz,ailenize de bakmayın,40 yaşında seni kimse almaz vs gibi laflarını önemsemeyin,bundan sonra 2 kişilik karar vereceksiniz,öncelik kızınızda bunu unutmayın.

eşinle tekrar olabileceğini düşünüyor musun peki? aldatıılmayı kabul etmediğin için ayrıldın..Tekrar evlilik düşünür msün eşinle?:44:

İşte bu yönden kendime kızıyorum dönmek istiyorum ama bir yandan da bunu yapmayı kendime yediremiyorum ailesine karşı bak geri döndü gibi

Son düzenleme:
Evet çabuk atlattım hatta çok mutluyum...

beni yanlış anlamışsın,onca yazıdığım kelimelerin içinden çabuk atlatmışsına mı takıldın,kötü anlamda söylememiştim,burda görüyorum ayrılan arkadaşlar çok derinden etkileniyor bırak başkasıyla görüşmeyi daha kendilerine bile gelemeyenler var (ALLAH yardımcıları olsun) sen 5 ayda biriyle tanışıp görüşünce garip geldi ,belkide sen acını hafifletmek istedin bilemem ama bence çok çok erken..

İşte bu yönden kendime kızıyorum dönmek istiyorum ama bir yandan da bunu yapmayı kendime yediremiyorum ailesine karşı bak geri döndü gibi

peki şöyle birşey eşine bir daha aynı olayları yaşatmayacağı açısından güveniyor musun? En önemlisi o sana bu güveni verebiliyor mu?

Diyelim ki tekrar evlendiniz , Sil baştan mı başlayacaksın evliliğine yoksa tereddütle mi? Eğer çok az da olsa tereddütün varsa şüphen varsa eski eşinin olayı tekrarlayabileceğine karşı hiç başlama..

Eğer diyorsan ki ben çok seviyorumm affettim bir daha yapmayacağı konusunda da ona güvenim tam , ozaman devam et.Fakat bunları diyemiyorsan tekrar aynı olayları yaşama..

Geri dönerek hata yaparsın. Bugüne kadar eski kocayla tekrar evlenip mutlu olanını görmedim. Arada çocuğunuzu da mutsuz edersiniz, anne baba bir ayrı bir birlikte, çocuğun psikolojisi bozulur.

5 ay karar vermek icin kisa bir süre,unutmak icin kendini toplamak icin hersey icin cok erken bir süre...

daha yeni bosanmissiniz biraz nefes alin...herkes iyiliginizi istiyor ama bu kadar kisa sürede saglikli kararlar alinacagini sanmiyorum...

sevgilinizden ayrilsaniz neyse ama bosanmisiniz cok erken bence..ilerde tabi ki evlenebilirsiniz isterseniz ama su durumda cok saglikli gelmedi..

üstelik esinizi özlüyorsaniz

boşanmışken bir daha geri dönmeyin sonuçta haklı gerekçeleriniz vardı.
boşanalı çok olmamış zamanla o içinizde ki sevgide biter yolunuza bakarsınız.
o görüştüğünüz adamda bi tuhafmış ne demek sekreter olarak çalışma ahh keşke bende memur olsamda varsın sekreter diye burun kıvırsınlar.
etrafı da çok takmayın işiniz çocuğunuzdan başka kimseyle ilgilenmeyin boşverin.

boşanalı 5 ay olmuş tekrar evliliği düşünmek için çok erken bence üstelik sen eski eşini özlediğini söylüyorsun yani kafanda hatta yüreğinde herşeyi bitirememişsin fikirlerin net değilken başka biriyle görüşmen hiç doğru değil:50:biraz kendine zaman ver canım.yaşın daha çok genç bu işler aceleye gelmez birde kızın var onuda düşünmelisin ayrıca hiçkimse için işinden vazgeçme:31:

boşanalı 5 ay olmuş tekrar evliliği düşünmek için çok erken bence üstelik sen eski eşini özlediğini söylüyorsun yani kafanda hatta yüreğinde herşeyi bitirememişsin fikirlerin net değilken başka biriyle görüşmen hiç doğru değil:50:biraz kendine zaman ver canım.yaşın daha çok genç bu işler aceleye gelmez birde kızın var onuda düşünmelisin ayrıca hiçkimse için işinden vazgeçme:31:

Hepiniz haklısınız tabi ki çok erken ama işte ısrar etmelerinden biraz da merakımdan gittim tanıştım
Eşime gelince onun bana yaptığı hatalara karşı onunla boşanarak onu cezalandırmaya kalktım çünkü o zamanlar kendime çok güveniyordum acı çeksin, benim gibisini bulamaz gibi bir sürü egolarım vardı. Acı çekti, ağladı ama ben tam tersi ilk zamanlar çok mutluydum istediğim saatte girip çıkıyordum altımda araba kızımı alıp kafama göre takılıyordum ama şimdi bunların hepsi bitti aslında ben yeni acı çekmeye başladım onu o kadar çok özlüyorum ki şu an bunları yazarken bile ağlamak istiyorum. Annem yaza temelli memlekete dönüyor kızımı kreş yaşı geldi kendimi o kadar yanlız hissediyorum ki...
Eşime gelince daha bir hafta önce istiyorsan yaptığımı işi bırakırım başka şehire taşınalım ailemle bir arada olmak zorunda değilsin dedi ama işini benim yüzünden bırakmasını istemem ama şimdi herşeyi mahvettim bu adamla görüştüğüm için benimle konuşmak istemiyor haklı mı değil onun yaptıklarından sonra...

Görüşmeniz iyi olmuş bence.. Böylece durumunuzu iyi analiz etmeye başlamışsınız. (Önceki konularınızı kısmen biliyorum)
Biraz fazla metanetli gelmişti bana yorumlarınız (yanlış anlamayın lütfen, sadece öyle hissettim)
Evlilikler bittiğinde bir dönem oluyor... herkes aynı yaşamıyor ama en azından benzer şeyler olduğunu biliyorum, gözlemliyorum.
Siz o dönemi şimdi yaşamaya başladınız yani 5 ay sonra...
Eşinizi özlemeniz, onunla tekrar bir araya gelmek istemeniz gayet normal doğal bir durum... yaşanmışlıklar var, geçmişte hissedilenler var, alışkanlıklar var, çocuk var... var da var...
ve sizin tanıştırıldığınız bu beyle görüşmenizden dolayı bu ihtimali ortadan kaldırdığınızı düşünüyorsunuz... Yanılıyorsunuz..
Görüşmeniz iyi olmuş dedim ya hani.. eşinizin bunu öğrenmesi de bence iyi olmuş... Şimdi düşünecek.. ben olmasam da hayatında birileri olacak.. yeni bir hayat kuracak...bana bağımlı değil.. daha mutlu bile olabilir gibi.... bunu düşünmesi sizin açınızdan iyi... Bırakın düşünsün...

Size geri dönerse kaybetme korkusunu hep yaşayacak... hayatınızda vazgeçilmez olmayacağını öğreniyor... kolay değil.. Zaman tanıyın kendinize ve eski eşinize...
Su akıp yolunu bulacak emin olun :)

Bu arada, yeni tanıştığınız beyle ilgili verdiğiniz bilgilere dayanarak söyleyebilirim ki...yüksek ego sahibi biri gibi geldi bana.. ve bu sizi çok mutsuz eder.. sürekli kendinizi ona uydurmak zorunda hissedersiniz.. sürekli eleştirilirsiniz..vs.

Dranas, merhaba.
Önceki "aldatılma" konunu baştan sona okudum.
Ve üzüldüm.
Bazen düşünüyorum ki "kimseye ikinci şansı vermemeli. Ve bence bir insan ilk hatada silinmeli"
Böyle olması lazım. Evet çok zor oluyor silmek. Hatasının cezasını vermek. Acılı bir süreç. Ama hak edene hak ettiğini vermek gerek galiba.
Sen hiç tereddüt etmeden bunu yapmışsın. Ki bu her "benim" diyenin yapabileceği bir davranış değil.
Bu senin çok güçlü olduğunu gösteriyor.
Eşine geri dönmeli misin? Bilmiyorum.
Aslında boşanman ona iyi bir ders olmuştur. Bir daha aldatacağını sanmıyorum.
Çok kararsız kaldım :(

Gerçekten kendimi çok çaresiz hissediyorum.
Biliyorsunuz boşandım boşanalı nerdeyse beş ay oldu ama eşimle hep görüştüm hala haftada bir kaç kere görüşüyoruz malum küçük kızımız var.
O istemeyerek boşandı ama yaptıklarını içimi sindiremedim ve gerçekten ona ders olsun diye boşandım bile bile lades yaptım:14:
İtiraf etmekten korkuyorum ama onu çok özlüyorum aslında onu hep sevdim ama o yaptığı iğrençlikleri yüzünden nefret etmiştim.
Bir ara geri dönmeye karar verdim ama hala çok kararsızım çünkü hala kavga ediyoruz ve en son tartıştığımızda ona seninle bir daha evlenmeyi düşünmüyorum dedim.
İş yerinden bir tanıdığım çok sevdiğim biri beni biriyle tanıştırmak istedi başta kabul etmedim çok ısrar etti nereye kadar böyle yanlız olacak diye aslında kızım olmasa evlenmek başka birini sevmek daha kolay gelirdi ama kızımı başka bir adamla aynı evde yaşamasına izin vermem ona haksızlık olur diye düşünüyorum. Annem, ablam ve abim böyle yalnız olmaz kırk yaşında mı evleneceksin seni o yaşta kimse almaz gibi konuşmalardan da sıkıldım. Evlenmesem ne olacak ki bir gün pişman mı olurum:26:
Neyse sonuçta o kişiyle gittim görüştüm gerçekten çok düzgün birine benziyordu ben 28 yaşımdayım ama görüştüğüm kişi 36 yaşında yaşa çok takılmadım çünkü genç gösteriyor ama çok güzel bir işi var Türkiye'nin sayılı kişilerden biri makam sahibi biri ve ileri de daha tanınan biri olacağı kesin ama hiç evlenmemiş annesi babası vefat etmiş uzun yıllar yurt dışındaymış evliliğe yeni sıra gelmiş durumu çok iyi biri ama hiç evlenmemiş olması beni korkuttu açıkcası. Bizimkiler bu kişinin mesleğini öğrenince sen deli misin niye istemiyorsun falan dediler iyi dedim bir kaç kere daha görüştük zaten kendisi burada değil başka bir ilin ilçesinde görev yapıyor ilçede söz sahibi biri. Neyse son görüşmemizde bana (ben bu arada memurum ama kamu kurumunda önemli birnin sekreterliğini yapıyorum) evlilik durumu olduğunda benim sekreterlik yapmamı istemiyormuş beyefendi çünkü ben onu temsil ediyormuşum:51: içimden havanı yesinler dedim ben de o zaman başka meslekten biriyle tanışmasını önerdim ben öyle demek istemedim falan filan diye toparladı. Asıl sorun abim boşandığım eşime görüştüğüm kişiyi söylemiş üstüne vazifeymiş gibi bunu bilerek yaptığını biliyorum çünkü tekrar barışmamızı istemiyor. Dün aradı telefonda ağladı resmen son kararı ver dedi istemiyorsan hayatından tamamiyle çıkacağım dedi o adamla evlenmek istiyorsan da çocuğun velayetini alırım kızımı başka bir adamla aynı evde yaşamasına izin veremem dedi. Ben zaten evlenmeyi falan daha düşünmüyorum ama bana ya çocukla ömür boyu yanlız yaşa ya da çocuğu bırak böyle bir mantık olabilir mi ben zaten ilk düşündüğüm şey kızım daha iki buçuk yaşında pat diye evlenecek halim de yok ama bu şekilde baskı kurmasına da dayanamıyorum. İçim sıkıldığı için yazdım o görüştüğüm kişi de beni tanıştıran arkadaşım söyledi ben çok beğenmiş evlenirsek bana ve kızıma çok iyi bir hayat sunarmış bir de ben onunla ciddi birşeyler düşünürsem onun yaşadığı ilçeye gideceğim falan filan işte.......

Eğer bu bahsettiğin kişi siyasi anlamda makam sahibi ise ona şunu hatırlat; bu ülke ne makamlar gördü, senin(hiç tanımadığım bir adanın) bir cümlen/cümlesi ile mesleğimi değiştirecek değilim. Ayrıca senin bulunduğun yer sekreterya değil "Özel Kalem" bunu da kendisine hatırlat. Bir kamu kurumunda Başkan/Gn.Müd vs den sonra Özel Kalem gelir. Organizasyon Şemasında da görülür sağ koludur(benim tabirimle sağ kol müdürü ahahahah). Basit bir telefon açma, bağlama değildir. Senin de önün açık.

Seni ve yaşadıklarını çok iyi bildiğim için net konuşucam; lütfen kendine ve eşine eziyet etmekten vazgeç. Sen onu coktan affettin. Kendine kızına ex eşe bunu yapma. Birilerinin baskısı ya da kafa karışıklığın yüzünden de görüşme şu adamlarla. Üzülen sen oluyorsun.

Hepiniz haklısınız tabi ki çok erken ama işte ısrar etmelerinden biraz da merakımdan gittim tanıştım
Eşime gelince onun bana yaptığı hatalara karşı onunla boşanarak onu cezalandırmaya kalktım çünkü o zamanlar kendime çok güveniyordum acı çeksin, benim gibisini bulamaz gibi bir sürü egolarım vardı. Acı çekti, ağladı ama ben tam tersi ilk zamanlar çok mutluydum istediğim saatte girip çıkıyordum altımda araba kızımı alıp kafama göre takılıyordum ama şimdi bunların hepsi bitti aslında ben yeni acı çekmeye başladım onu o kadar çok özlüyorum ki şu an bunları yazarken bile ağlamak istiyorum. Annem yaza temelli memlekete dönüyor kızımı kreş yaşı geldi kendimi o kadar yanlız hissediyorum ki...
Eşime gelince daha bir hafta önce istiyorsan yaptığımı işi bırakırım başka şehire taşınalım ailemle bir arada olmak zorunda değilsin dedi ama işini benim yüzünden bırakmasını istemem ama şimdi herşeyi mahvettim bu adamla görüştüğüm için benimle konuşmak istemiyor haklı mı değil onun yaptıklarından sonra...

yaa ne bileyim yüksek makama ki biri egolarına yenilip evlenmiş boşanmış biri ile birlikte olmak istermi sakın yanlış anlama yani cevreyide düşünmek zorunda çünkü
iyice düşünüp taşınmak lazım..
eski eşinde haklı başkası ile görüşüyosan onu da düşünmek yanlış olurrr..
bunun adı aldatmadır....

dranascım,

aileni anlıyorum. senden uzak yaşadıkları için, akıllarının sende kalmasını istemiyorlar, bu sebeple kendilerince doğru olduğuna inandıkları şeyi yapıp sana bir eş bulmaya çalışıyorlar..

sen eşini seviyorsun
onun sana mazide yaşattıklarını da affettin
kızın babasıyla başka bir erkekle olduğunda daha mutlu olacak
ailenin de derdi başında bir erkek olması..
maddiyat değil
eski eşinin de maddiyatı iyi zaten, sorun yoktu o noktada

son olaya eşin çok büyük, aşılamaz bir tepki vermemiş
sen onu seçtiğinde, sorun ortadan kalkacak..

aceleye gerek yok, birkaç hafta düşün
hala görüşlerin değişmezse, eski eşine yönel sadece
ailene de durumu izah et
ne sen farklı arayışlara gir, ne ailen girsin..

görüştüğün kişiye gelelim..
hayatta elde ettiği tek başarısı, evlenmeyip, hayatı erteleyip, tek şeye yani "kariyer"e odaklanarak elde ettiği makam belli ki
ne sana, ne kızına, özlem duyduğun ilgili, sevgi dolu, şefkatli ev erkeği figürü bu adamdan imkanı yok çıkmaz
kaale bile alma derim..

bu arada sen devlet memurusun zaten.. memur vs sekreter ayrımı enteresan olmuş..

Son düzenleme:
yaşadığınız ayrılık daha çok yeni ve hala bazı şeyleri atlatamamışken yeni bir ilişkiye başlamak bence doğru adım değil.zaten eşinizle severek boşonmışsınız,ona bir ceza vermek adına bunu yapmışsınız..ama ceza vereyim diye insan boşanır mı aklım almıyor,üstelik ortada birde çocuğunuz var.keşke size yaptıkları ve aldattığı için boşansaydınız o zaman daha güçlü olabilir ve çıkış yolunu başka bir adamda aramazdınız.bence kendinizi bir süre dinlenmeye çekin,bu süreçte karşı cinsle ilgili hiçbir muhabbete de germeyin.ruhunuz ve bedeninizin buna ihtiyacı var.sırf aileniz laf çarpıtıyor diye bir ilişkiye başlayıp mutlu olamazsınız.bakın maddi gücünüzde var,kızınız da yanınızda.bunlar güzel şeyler.eski eşinizlede bu kadar sık görüşmeyin bence.

yaa ne bileyim yüksek makama ki biri egolarına yenilip evlenmiş boşanmış biri ile birlikte olmak istermi sakın yanlış anlama yani cevreyide düşünmek zorunda çünkü
iyice düşünüp taşınmak lazım..
eski eşinde haklı başkası ile görüşüyosan onu da düşünmek yanlış olurrr..
bunun adı aldatmadır....

boşanmış bir kadının, sadece görüşme amaçlı bir erkekle bir kaç kere kamuya açık yerde oturup bir çay kahve içmesi, aldatma kavramı ile mi adlandırılır FatmaOzkan?

Son düzenleme:
Yorumların hepsini ve yazdıklarınızı okudum ama sanırım ben herkesten farklı düşünüyorum
Eski eşinizle niye ayrıldığınızı tam anlayamadım ama aldatılma var anladığım kadarıyla
Üstelik eşiniz sizi aldatmış fakat düzenli bi ilişki yaşamıyor başkasıyla şu anda sanırım
Çünkü boşanalı 5 ay olmuş ve size geri dönmek istiyor.
Belliki hata olduğunu anladı sizi kaybetme korkusunu yaşadı ve pişman oldu
Sizde seviyorsunuz ve hala atamadınız içinizden sizde kaybetme korkusunu yaşadınız
Eski eşine dönmek istiyorsun ama gurur ve çevre yorumları vs nedeniyle bunu yapmaya cesaretin yok bence ..

Back