Aidat vermedi diye sinemaya goturmeyen ögretmen

ben olsam o öğretmeni sosyal medyada ifşa eder yaptığını da fotoğrafına capslerdim. ondan sonra görürdü gününü. isterse dava etsin.

Okulun bagli oldugu meb e şikayet etmeniz lazim idarecilere de sikayet edin belki haberleri yoktur

Bu işte başka bir iş var, o toplanan paydan öğretmenlere de verildiğini düşünüyorum yoksa hiçbir öğretmenin bu kadar bağış da bağış diye sapıtması mantıklı değil, diğeri de değil de neyse!
Şikayet edeceksiniz mobbing uygulanıyor bu durumu çözün diyeceksiniz önce ilçe milli eğitime gidin çözmezseniz bimer ve cimere yazarım bizden zorla para topladındığını diyin

benim kardeşim öğretmen. okulun hademesi var. ve meb karşılıyor her şeyi. daha öğrencilerinde 1 lira almışlığı yok. sizce o okula başka meb mi bakıyor??

şikayet etmeyip napacak??
düşünsenize parası yetmeyen temizlik yapayım gelip demiş onu bile aşağılamış adı eğitimci!
şikayetle belki biraz düzelir.

Bilip bilmeyen,isin icinde olup olmayan herkes konustugu icin sadece yorumlari dehsetle okuyorum.

benim kardeşim öğretmen. okulun hademesi var. ve meb karşılıyor her şeyi. daha öğrencilerinde 1 lira almışlığı yok. sizce o okula başka meb mi bakıyor??
Valla bilemeyecegim:) 34 yasindayim annem babam ogretmen. Daha bahsettiginiz sekil okul gormedim. Ama var diyorsaniz vardir hatta yoksul cocuklara yardim icin gittigimiz okullarda pislik diz boyuydu hep. Kapida gorevli olmaz elini kolunu sallar iceri girersin falan. Gorduklerim o sekilde.

Bir kaç veli toplanıp ilçe milli eğitime gidebilirsiniz.
bimere ve alo 147'e şikayet edebilirsiniz. 15 iş günü içinde cevap verilmek zorunda.
Milli eğitimde çalışıyorum. Bu tür şikayetlerinin yaptırım uygulanmasa da ciddiye alınıyor.

Olayı eksik anlattığınızı düşünüyorum.. Öğretmende kendi cebine atmak için istemiyor bu parayı. Okullara ödenek yok denecek kadar az. (meslek liseleri, imamhatipler,anadolu lisesi haricinde)

NOT: Aidat vermedim diye karnesini alamayan kişi.

Son düzenleme:

yani almayan da olunca insanın aklı karışıyor. şu an benim aklıma direkt idarecilerin bişeyler karıştırdığı geliyor.
düşünsenize çocuğuna 1 lira harçlık veremeyenler var. onlar için 200 lira ciddi para yani. kaldı ki birkaç tane çocuğu olanlar var.
bence herkes koşulsuz eğitim hakkından yararlanmalı.

bir de son olarak bunu yazmaya gereği duydum. paralı etkinlikler tamamen kaldırılmalı okullarda. sınıfta film izletebilirler çocuklara mesela. ya da sınıfta ufak bir piknik. küçük ödüllü yarışmalar falan. sinema tiyatro gibi ücretli etkinlikleri çocuklar ailesiyle yapmalı.

Aidatla sinema etkinliğinin hiç bir alakası olduğunu düşünmüyorum , konuda mutlaka bir eksiklik var .. Tahminim ücretli bir etkinlikti ve siz de ücreti vermediğiniz için çocuk sinemaya gidemedi .. Bakın 11 yıllık öğretmenim , bu zamana kadar kendi cebimden sayısız öğrencinin beslenmesini de aldım , tiyatro sinema gezi paralarını da verdim , ama şu son bir haftada çok iyilik yaptığım bir velinin bazı tutumlarından dolayı bundan o tarz olan velilere hiç bir şey yapmamayı düşünüyorum

Idareci bir seyler karistirabilir mi bilemiyorum ama okulun ihtiyaclari icin devletin verdigi paralar bellidir ve cogu idareci bu bilgiyi paylasir zaten velilerle. Eski usulde panolara asarlardi gelen para bu ihtiyaclar da bu diye. Kadrolu hademelerin temizlik yapip yapmamasi kendi insaflarina kalmistir genelde. Ki yapsa bile cok buyuk okullar var tek hademe yetmez.

Bahsettiginiz yoksulluk derecelerindeki aileler icin kart cikarttiriliyor ve idareye muracaat halinde onlarin cocuklarindan para alinmiyor zaten. Ama ornek vereyim anasinin babasinin sigara ictigi ve cocuguna bir lira vermedigi aileler de var ve cogunlukta bunlar.

Parasiz egitim evet her bireyin hakki. Ama bu guclu bir devletle olur. Bana sorsaniz neler neler olmali da. Maalesef kimsenin onemsedigi yok. Duzeni kurarken dogru kisilerle dogru isler yapilsa keske.

Yuh iftiraya gelin , o okulun ihtiyaçları nasıl dönüyor biliyor musunuz ? Bağışlarla , ayda bir yapılan tiyatro sinema etkinlikleriyle , öğretmenlere nasıl böyle bir iftira atarsınız , ekran görüntüsünü aldım ve bütün öğretmen sitelerinde paylaşacağım bu durumu !

Yani böyle sacmasapan bir şey yapacaksan bir çıkarım olmalı. Onun dışında sinemaya da h.sonu giden okul görmedim. Bakın öğretmen h.ici yetmemis. H.sonunu bile harcayıp üstüne sorumluluk alıp iş yapmış. Kötü öğretmen bunu yapar mı? Okulların aidat toplanmasından bile öğretmeni suçlu çıkaran bir kesim var ki surda. Evlrer şenlik.

merhaba
gittiği okul hangi bakanlığa bağlı.İlçesi nedir?

="sonundaoldu, post: 55519408, member: 350488"]şikayet etmeyip napacak??
düşünsenize parası yetmeyen temizlik yapayım gelip demiş onu bile aşağılamış adı eğitimci!
şikayetle belki biraz düzelir.
şikayet etsin demedim
Daha mantıklı bişey söyleyecek var mı dedim.

ya tabi eğitim sistemimiz çok fena. ülkemizin bence en önemli sorunu bu. her akşam haber izlerken illa bu konuda şikayetleniyoruz evde.
o sigara parası verip çocuğuna harcamayan zaten bu işin peşine düşmez. çocuğu umrunda mı ki??
ama bir devlet olarak ya da duyarlı vatandaş olarak çocuğunu önemsemeyenleri boşverip o çocukları biz önemsemeliyiz bence.
mesela bir görümcem var çoluk çocuğu için acayip çabalarlar. eşinin ne sigarası var ne kötü bir harcaması.
bu adam asgari ücret alıyor ve 3 çocuk okula yolluyor. evi de kira. çocuğu koraya almışlar üst baş lazımmış kara kara düşünüyor napıcam diye ya bunlar çok üzücü işte.

bir de bizim de küçükken durumumuz yoktu. kardeşim fen lisesini kazandı. bundan 10 yıl önce falan 500 lira verin yoksa kayıt yok dediler. düşünsenize çocuk dirsek çürütüp kazanıyor ama para olmadığı için gidemiyor. sonra amcam öğretmendi devreye girip yazdırdı. bir de durumu zayıf diye not almışlar.
neyse yardım dağıtan bir yer varmış herkesin içinde çağırmışlar kardeşimi. toplayıp götürmüşler durumu olmayanları. birer poşet vermişler. zaten utanmış ergen çocuk. poşeti açmış kocaman erkek atleti erkek kilodu çorabı falan. bu arada kardeşim kız. otobüse bırakmış inmiş. o zaman çok üzülmüştük
tabi şimdiler de anlatıp anlatıp gülüyoruz.
yani nerden tutsan elde kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…