Aidat vermedi diye sinemaya goturmeyen ögretmen

İşte diyorum ya hep, 1 sene hiç para toplanmasın ve elde ne kadar para varsa onunla yapılsın. Sabun mu bitti para yok, kapı mı kırıldı para yok. O zaman ancak anlar veliler gerekliliğini...

Toner,okullarda altin kadar degerli bilirsin ve bir toner (orjinal,doldurmalar makineyi bozuyor) 350-400 lira civarinda.1 Top kagit 9-10 lira civarinda.Hadi bakalim milli egitime soyleyin veliler toplasin da okullara 200er top kagit ve en az 10-15 er tane toner yollasinlar :)
Söz, o zaman sizden bagis dilenmeyecek okullar.

Okullar maalesef kaderine terkedilmiş durumda.Aşırı değil ama senelik en fazla 100-200toplayan okullar emin olun çocukları önemsediği için topluyorlardır.Temizlik ihtiyacı bile karşılanmıyor.Senelik 20lirayı bile toplayamıyoruz.Cebinde sigarası elinde lüks telefonu ile geliyor ve bu parayı vermeye durumum yok diyor.Yoksa keyfin bilir .Çocuğunu bu pis ortamda okutmaya kıyıyosan sen bilirsin diyorum.
Tuvaletler kokuyor heryer çöp içinde velilerin umrunda bile değil.Şikayet edip duruyolar ama el cebe de gitmiyor.
İdareciler ne yapıyor bu parayı diyenler Allah insaf versin,kendi evinizi bile parasız idare edebiliyor musunuz?Yüzlerce öğrencinin olduğu bir okul parasız nasıl idare etsin?
Eminim o öğretmene de idareciler baskı yaptığı için mecbur kalmıştır.Bi ara bana da baskı oldu cebimden vermek zorunda kaldım çünkü toplayamamıştım.Bence okulunuz temiz güvenilir ise üç beş lirayı çok görmeyin.50lira verince siz iflas etmezsiniz ama o parayı alamayan öğretmen baskı görebilir.

Helal Koalina. Yardır güzelim. Öğretmen 5 lira isteyince sinirden hoplayan arkadaşım günde neredeyse 2 paket sigara içiyor.
20 lira için takla atan ertesi gün bilmem nerede indirim var diye 3. su takımını alıyor.
Asgari ücretli çalışan,karnını zor doyuran insanlar için söyleyecek sözüm yok. Ama abim de öğretmen olduğu için çok iyi biliyorum ki sıra eğitime gelince nedense para olmuyor.
E zaten millet kendi çocuğunun eğitimini önemsemiyorsa devlet ne önemseyecek? Onlar da farkında :/

Geçen yıl kızımın okulunda oldu benzer bir olay. Okullar açıldıktan 1 ay sonra müdür gelmiş sınıfa kızımda dahil sınıfın yarısından çoğunu tahtaya kaldırmış aidatlarını vermeyenler diye isimlerini sayarak tek tek ve haraketler etmiş. Daha bismillah bir dur be adam sanki dönem sonu gelmiş. Kızım eve geldiğinde çok kötüydü, ağlayarak anlattı. Ertesi gün soluğu müdürün yanında aldım. Bu hareketenin açıklamasını istedim kem küm etti. Çocukları neden tahtaya çıkarıyorsun parayı çocuklar mı kazanıp getirecekler sana madem öyle velileri ara tek tek onlarla konuş çocukların ne suçu varda onlardan çıkarıyorsun bütün hırsını, gücü yeten yetene maşaallah dedim. Tabii birbirimize girdik haliyle, sana o aidatı tek şartla vereceğim bu saatten sonra bana okul aidatı olduğuna dair makbuz vereceksin dedim, bağış adı altında makbuz verebileceğini söyledi. Neden çünkü yaptığın yasal değil aidat adı altında para toplayamazsın ve bağış adı altında topladığın parayı da hiç kimseye mecburi şart olarak sunamazsın dedim. Aidatı gönderecektim ama bu saatten sonra bana okul aidatıdır makbuzu vermediğin sürece o parayı vermeyeceğim bildiğin yere git şikayet et ha ben mi ben seni zaten bildiğim her yere şikayet edeceğim, kızımı da benimle olan diyalogundan dolayı rencide etmeye devam edersen olay iyice karışır bilgin olsun dedim. Ve şikayet ettim de birkaç veli de aynı şekilde şikayette bulundu. Ne mi oldu, soruşturma başlatıldı o dönemin sonunu göremeden okuldan gitti.

Aidat diye bişey yok zorla topluyorlar hala oglum 3 .sınıfta hala tek kuruş aidat vermek istemem ilk iki yıl vermedim ama bu yıl sözde sınıf için toplanacağını söyleyip 50 TL fazla aldılar ses etmedim

Ama vermek zorunda değilsiniz öğretmenin sesini kaydedin yada yazışmalarını şikayet edin

Bı cocugun bu şekilde kırılması çok kötü donem için 200 lira aidat da baya fazlaymis bizimkiler yıllık 100 TL istiyorlar

Acil şikayet etsinler, zorunlu bağış mı olur? Allah kahretsin, çocuk ruhundan, gelişimindn anlamayan insanlar nasıl öğretmen olabiliyorlar anlamıyorum. Kpssde matematik soracaklarına psikoloji testi yapsalar keşke. Yazık yavrulara, minicikken sınıf ayrımına maruz kalıyorlar.

müdür öğretmene, öğretmen sınıf annesine, o da size demek ki...

bizim okul aidat toplamıyor, sınıflar isterse kendi ihtiyaçları için topluyor. sene başında kayıt olurken istedikleri bağış 2 top fotokopi kağıdı. geçen bir velim soruyor 2 top fotokopi kağıdı verdik okula ne yaptılar onları yahu verdiğin kağıt ne yapmış olabilirler yemediler ya...

Devletin politikası yanlış. Para toplamak yasak olmamalı ancak belirli bir sınır getirilmeli. Yasak diye bangır bangır duyurular yapılınca insanların algılarıyla oynuyorlar. Millet zannediyor ki okulların bir eli yağda bir eli balda, her şeyi devlet karşılıyor bunlar da cebe atmak için para topluyor.
Şaşırdığım da her öğretmen konusunda okulların ödeneği yok diye pankart açıyoruz hala yeni bir konu açılınca "para toplanıyorsa bimere cimere bilmem nereye şikayet et" diyenler var.

Bildiğim kadarıyla yasal değil bu durum kimse bunun için zorlanamaz. Milli eğitime şikayet etsin kesinlikle

Yazık o çocuğun yaşadığına çok üzüldüm bende olsam şikayet ederdim bir öğretmen yüzünden çocuğun okul hayatı maf oldu şimdi bütün öğretmenler o çocuğun gözünde kötü

Ama buradaki durum çok farklı. Küçük bo çocuğun kırılan hevesi söz konusu

Burda politika ta baştan yanlış, devlet okulları dökülüyor ama devlet bu okulları finanse etmek yerine çocuğunu özele yazdıracak olanlara ödenek veriyor, mesela 10 bin tl ise okul, devlet diyor ki 3 binini ben vereyim, e kardeşim kalan 7 bini verecek durumda olan o 3 bini de verir çocuğunu özele göndermeyi düşündü ise, çünkü bunun düşüncesi bile lüks, eve iki asgari ücret giren bi aile bunu düşünebilir mi mesela

adına devlet okulu diyeceksin ama devlet okulunu bırakıp özeli finanse edeceksin, insanlar tepki göstermekte haklı, hele ki kişileri ifşa etmek falan çok yanlış, ama resmin bütününü görmek lazım öğretmen ve idareci zurnanın son deliği, sistemi yanlış kuran devlet asıl sorumlu

Ayrıca bağış gönülden kopar, yani açın bakın kelime anlamına, zorla bağış toplandığını da Türkiyeden başka yerde göremeyiz heralde

Ama buradaki durum çok farklı. Küçük bo çocuğun kırılan hevesi söz konusu
Ben çok da inanmadım konuya. Daha doğrusu bir yerlerde eksik var gibi geldi.
Gezilerde sinemalarda muhakkak izin kağıdı gelir eve hele ki hafta sonu olacaksa. Bedavaysa nede aidat vermeyeni götürmesinler? Paralıysa ayrıca toplanır zaten okul aidatıyla ne alakası var? Bunları anlayamadım ancak öğretmen hakkında çok da iyi şeyler düşünmedim, temizlik olayı falan. Bunlar zaten toplantıda değil özel olarak konuşulması gereken şeyler.

Tabi ki haklı olabilirsiniz. 1 yıl öğretmenlik yaptım sadece biz de böyle para topladık ama getirmeyene neden diye soramiyoruz bile. Topladığımız paraya da idare el koymuştu içinden bize az bi şey vermişti malzeme almamız icin. Neler gördü bu gözler

yanlış mesaj

Ben sistemden de ülkeden de umudumu kestim. O yüzden herkes başının çaresine baksın moduna girdim.
Özel okula gönderemiyoruz. Ama şimdi aylık 200 lira verin diyen bir devlet okulu olsa inan hiç tereddütsüz veririm.

O çocugu o kadar iyi anlıyorum ki .
Bizimde pek durumumuz iyi değildi küçükken.
Okulda herkes giderdi gezilere ben hiç gidemezdim .
Annem üzülmesin diye ağlamazdım da
ahh ahhh

Gel bizim okula, aidat toplanmıyor sadece 2 top fotokopi kağıdı alınıyor Sınıflar da ihtiyaç oldukça malzeme istiyor veya cüzi paralar toplanıyor.

zorla iyilik olmuyor işte. öğretmenler arada pres kaldı. bence de para toplanmasın. ne olursa olsun ya. yazık şu ülkedeki öğretmenlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…