İşte diyorum ya hep, 1 sene hiç para toplanmasın ve elde ne kadar para varsa onunla yapılsın. Sabun mu bitti para yok, kapı mı kırıldı para yok. O zaman ancak anlar veliler gerekliliğini...
Helal Koalina. Yardır güzelim. Öğretmen 5 lira isteyince sinirden hoplayan arkadaşım günde neredeyse 2 paket sigara içiyor.Her zaman söylüyorum, elini suya sabuna atmayacaksın. O zaman nasıl olduğunu görür veliler. Şu an okullar bir şekilde dönüyorsa bilin ki öğretmenlerin üstün çabaları ile.
Kitaplar rezalet, ödev ve fotokopi yasak, para toplamak yasak ama ödenek de yok. Nasıl olacak güvenlik, temizlik, eğitim?
Bilmem kaç sene önce kermes düzenledik. 13 bin kadar bir para toplandı, etraftan dilenerek iğrenç renkli boya bağışı aldık. Sırf işçiliği için 13 bin verdik boyacıya. Millet küçücük evini binlerce liraya boyatıyor... Ondan sonra velilerin ağzına sakız oldu, kermeste kazananlar idarecilerin cebine gitmiş, para nerdeymiş. Bi öğrenmişsiniz para para, gelin o zaman okulu boyayın. 4 tane boyacı veli birleşse bedavaya boyanırdı ama kimse emek vermesin, para vermesin, ilgilenmesin. Karşılığında da üstün hizmet beklesin.
Okul ve sınıf paraları konusunda arkadaşım da para vermeyeni etkinliğe götürmüyor çünkü tepki olarak vermeyen var. 20 lira toplanıyor, 2 günlük sigara parası adamın. Okul için denip verilmiyor ama 40 liraya gezi, 50 liraya piknik denince koşa koşa geliyorlar. Öğretmenler parası olanla olmayanı bilir ve bir şekilde telafi eder diye düşünüyorum.
Aidat diye bişey yok zorla topluyorlar hala oglum 3 .sınıfta hala tek kuruş aidat vermek istemem ilk iki yıl vermedim ama bu yıl sözde sınıf için toplanacağını söyleyip 50 TL fazla aldılar ses etmedimArkadaslar merhaba
Abimin kızı 1. Sınıfta Ankarada bir ilkokula başladı. Okul donemlik 200 tl aidat topluyormuş. Güya bağış(!)
Abim 150 tl ödemiş kalan 50 tlyi ay başında verelim demişler. Ama öğretmen yiğenimi o 50 tl için tüm okulun gittiği sinemaya götürmemiş. Bir çocuk için ne büyük travma ne kadar üzücü bisey.
Üstelik aidat vermeyenlerin isimlerini sürekli whatsapptan tum velilere duyurum rencide ediyorlarmış. Surekli sıkıştırıyorlarmış.
Bu arada aynı okulda yasanan bir olay daha var. Komşumuzda 100 lira vermiş veli toplantısında 100 lirasını veremeyecegim. Onun yerine haftalık gelip sınıfı temizlesem olur mu diye sormuş. Ögretmen onuda yerin dibine sokmuş. Herkesin içinde utandırmış.
Şimdi bu ailelerin durumu belli asgari ucretle gecinmeye calışan aileler. Yapılanlar gerçekten çok ayıp. Ben o kadar üzüldüm ki. Insalanları maddiyat için rezil eden kucuk dusuren bu okuldan nasıl şikayetci olmalıyim sizce. Ne yapabilirim ? Hic bir kaydım yok şuan sadece anlatilanlar var. Ama çok sinirim bozuldu. Para istenir yasal olmasada ama vermeyeni rezil etmek nedir? Küçücük bir cocugu bir sinema için günlerce gözü yaşlı bırakan öğretmene gercekten öğretmen denir mi?
Haklisin.. maalesef laf cok icraat yok bizim milletteişte o mümkün olmuyor, yapmıyorlar yani. 10 lirayı esirgeyen insanlar günlerce uğraşır mı boyaya? Haftalarca sürüyor o boyama işi...
müdür öğretmene, öğretmen sınıf annesine, o da size demek ki...öğretmenler müdürlerin baskısı altında hırslarını çocuklardan çıkarıyorlar
ama bazıları gerçekten ucunu fazla kaçırıyor.
Şimdide sınıf anneleri başladı öğretmenciliğe
bi baskı yapıyolar aklın hayalin şaşar
devlet okulu ama devlet bakmıyor zaten
herkesin elini taşın altına koyması lazım
bu sene benim kız 1.sınıf 30 günü geçti devamsızlığı
en son influenza diye bir virüs bulaştı çocuğa
kandaki idrardaki enfeksiyon hiç geçmiyor zaten
çocuk çişini tutuyor eve kadar giremiyor kokudan lavaboya
hizmetli sayısı dersen 1 2 anca var
sonra bi bakıyorum herkesin çocuğu hasta hoooop müdüre çıkalım heryer leş gidelim bu ne böyle lafları havada uçuşuyor
dedimki elinde olmayana bişey deme hakkımız yok ama olanda versin ya bi zahmet
olmuyo işte temizlik falan sıkıntı personel olmadan olmuyor
ha verirsin paşa gibi paranı yine pislik götürür heryeri işte o zaman arşa kadar çıksın sesiniz
bizim okul aidat toplamıyor, sınıflar isterse kendi ihtiyaçları için topluyor. sene başında kayıt olurken istedikleri bağış 2 top fotokopi kağıdı. geçen bir velim soruyor 2 top fotokopi kağıdı verdik okula ne yaptılar onlarıToner,okullarda altin kadar degerli bilirsin ve bir toner (orjinal,doldurmalar makineyi bozuyor) 350-400 lira civarinda.1 Top kagit 9-10 lira civarinda.Hadi bakalim milli egitime soyleyin veliler toplasin da okullara 200er top kagit ve en az 10-15 er tane toner yollasinlar :)
Söz, o zaman sizden bagis dilenmeyecek okullar.
Devletin politikası yanlış. Para toplamak yasak olmamalı ancak belirli bir sınır getirilmeli. Yasak diye bangır bangır duyurular yapılınca insanların algılarıyla oynuyorlar. Millet zannediyor ki okulların bir eli yağda bir eli balda, her şeyi devlet karşılıyor bunlar da cebe atmak için para topluyor.Helal Koalina. Yardır güzelim. Öğretmen 5 lira isteyince sinirden hoplayan arkadaşım günde neredeyse 2 paket sigara içiyor.
20 lira için takla atan ertesi gün bilmem nerede indirim var diye 3. su takımını alıyor.
Asgari ücretli çalışan,karnını zor doyuran insanlar için söyleyecek sözüm yok. Ama abim de öğretmen olduğu için çok iyi biliyorum ki sıra eğitime gelince nedense para olmuyor.
E zaten millet kendi çocuğunun eğitimini önemsemiyorsa devlet ne önemseyecek? Onlar da farkında :/
Bildiğim kadarıyla yasal değil bu durum kimse bunun için zorlanamaz. Milli eğitime şikayet etsin kesinlikleArkadaslar merhaba
Abimin kızı 1. Sınıfta Ankarada bir ilkokula başladı. Okul donemlik 200 tl aidat topluyormuş. Güya bağış(!)
Abim 150 tl ödemiş kalan 50 tlyi ay başında verelim demişler. Ama öğretmen yiğenimi o 50 tl için tüm okulun gittiği sinemaya götürmemiş. Bir çocuk için ne büyük travma ne kadar üzücü bisey.
Üstelik aidat vermeyenlerin isimlerini sürekli whatsapptan tum velilere duyurum rencide ediyorlarmış. Surekli sıkıştırıyorlarmış.
Bu arada aynı okulda yasanan bir olay daha var. Komşumuzda 100 lira vermiş veli toplantısında 100 lirasını veremeyecegim. Onun yerine haftalık gelip sınıfı temizlesem olur mu diye sormuş. Ögretmen onuda yerin dibine sokmuş. Herkesin içinde utandırmış.
Şimdi bu ailelerin durumu belli asgari ucretle gecinmeye calışan aileler. Yapılanlar gerçekten çok ayıp. Ben o kadar üzüldüm ki. Insalanları maddiyat için rezil eden kucuk dusuren bu okuldan nasıl şikayetci olmalıyim sizce. Ne yapabilirim ? Hic bir kaydım yok şuan sadece anlatilanlar var. Ama çok sinirim bozuldu. Para istenir yasal olmasada ama vermeyeni rezil etmek nedir? Küçücük bir cocugu bir sinema için günlerce gözü yaşlı bırakan öğretmene gercekten öğretmen denir mi?
Ama buradaki durum çok farklı. Küçük bo çocuğun kırılan hevesi söz konusumüdür öğretmene, öğretmen sınıf annesine, o da size demek ki...
bizim okul aidat toplamıyor, sınıflar isterse kendi ihtiyaçları için topluyor. sene başında kayıt olurken istedikleri bağış 2 top fotokopi kağıdı. geçen bir velim soruyor 2 top fotokopi kağıdı verdik okula ne yaptılar onlarıyahu verdiğin kağıt ne yapmış olabilirler yemediler ya...
Devletin politikası yanlış. Para toplamak yasak olmamalı ancak belirli bir sınır getirilmeli. Yasak diye bangır bangır duyurular yapılınca insanların algılarıyla oynuyorlar. Millet zannediyor ki okulların bir eli yağda bir eli balda, her şeyi devlet karşılıyor bunlar da cebe atmak için para topluyor.
Şaşırdığım da her öğretmen konusunda okulların ödeneği yok diye pankart açıyoruz hala yeni bir konu açılınca "para toplanıyorsa bimere cimere bilmem nereye şikayet et" diyenler var.
Ben çok da inanmadım konuya. Daha doğrusu bir yerlerde eksik var gibi geldi.Ama buradaki durum çok farklı. Küçük bo çocuğun kırılan hevesi söz konusu
Tabi ki haklı olabilirsiniz. 1 yıl öğretmenlik yaptım sadece biz de böyle para topladık ama getirmeyene neden diye soramiyoruz bile. Topladığımız paraya da idare el koymuştu içinden bize az bi şey vermişti malzeme almamız icin. Neler gördü bu gözlerBen çok da inanmadım konuya. Daha doğrusu bir yerlerde eksik var gibi geldi.
Gezilerde sinemalarda muhakkak izin kağıdı gelir eve hele ki hafta sonu olacaksa. Bedavaysa nede aidat vermeyeni götürmesinler? Paralıysa ayrıca toplanır zaten okul aidatıyla ne alakası var? Bunları anlayamadım ancak öğretmen hakkında çok da iyi şeyler düşünmedim, temizlik olayı falan. Bunlar zaten toplantıda değil özel olarak konuşulması gereken şeyler.
Ben sistemden de ülkeden de umudumu kestim. O yüzden herkes başının çaresine baksın moduna girdim.müdür öğretmene, öğretmen sınıf annesine, o da size demek ki...
bizim okul aidat toplamıyor, sınıflar isterse kendi ihtiyaçları için topluyor. sene başında kayıt olurken istedikleri bağış 2 top fotokopi kağıdı. geçen bir velim soruyor 2 top fotokopi kağıdı verdik okula ne yaptılar onlarıyahu verdiğin kağıt ne yapmış olabilirler yemediler ya...
Devletin politikası yanlış. Para toplamak yasak olmamalı ancak belirli bir sınır getirilmeli. Yasak diye bangır bangır duyurular yapılınca insanların algılarıyla oynuyorlar. Millet zannediyor ki okulların bir eli yağda bir eli balda, her şeyi devlet karşılıyor bunlar da cebe atmak için para topluyor.
Şaşırdığım da her öğretmen konusunda okulların ödeneği yok diye pankart açıyoruz hala yeni bir konu açılınca "para toplanıyorsa bimere cimere bilmem nereye şikayet et" diyenler var.
Gel bizim okula, aidat toplanmıyor sadece 2 top fotokopi kağıdı alınıyorBen sistemden de ülkeden de umudumu kestim. O yüzden herkes başının çaresine baksın moduna girdim.
Özel okula gönderemiyoruz. Ama şimdi aylık 200 lira verin diyen bir devlet okulu olsa inan hiç tereddütsüz veririm.