Her zaman söylüyorum, elini suya sabuna atmayacaksın. O zaman nasıl olduğunu görür veliler. Şu an okullar bir şekilde dönüyorsa bilin ki öğretmenlerin üstün çabaları ile.
Kitaplar rezalet, ödev ve fotokopi yasak, para toplamak yasak ama ödenek de yok. Nasıl olacak güvenlik, temizlik, eğitim?
Bilmem kaç sene önce kermes düzenledik. 13 bin kadar bir para toplandı, etraftan dilenerek iğrenç renkli boya bağışı aldık. Sırf işçiliği için 13 bin verdik boyacıya. Millet küçücük evini binlerce liraya boyatıyor... Ondan sonra velilerin ağzına sakız oldu, kermeste kazananlar idarecilerin cebine gitmiş, para nerdeymiş. Bi öğrenmişsiniz para para, gelin o zaman okulu boyayın. 4 tane boyacı veli birleşse bedavaya boyanırdı ama kimse emek vermesin, para vermesin, ilgilenmesin. Karşılığında da üstün hizmet beklesin.
Okul ve sınıf paraları konusunda arkadaşım da para vermeyeni etkinliğe götürmüyor çünkü tepki olarak vermeyen var. 20 lira toplanıyor, 2 günlük sigara parası adamın. Okul için denip verilmiyor ama 40 liraya gezi, 50 liraya piknik denince koşa koşa geliyorlar. Öğretmenler parası olanla olmayanı bilir ve bir şekilde telafi eder diye düşünüyorum.