Aidat diye bişey yok zorla topluyorlar hala oglum 3 .sınıfta hala tek kuruş aidat vermek istemem ilk iki yıl vermedim ama bu yıl sözde sınıf için toplanacağını söyleyip 50 TL fazla aldılar ses etmedim
Ama vermek zorunda değilsiniz öğretmenin sesini kaydedin yada yazışmalarını şikayet edin
Bı cocugun bu şekilde kırılması çok kötü donem için 200 lira aidat da baya fazlaymis bizimkiler yıllık 100 TL istiyorlar
Yoo dostum yooo ne isterseniz veririmGel bizim okula, aidat toplanmıyor sadece 2 top fotokopi kağıdı alınıyorSınıflar da ihtiyaç oldukça malzeme istiyor veya cüzi paralar toplanıyor.
Bizim köy de çok yanaşmıyordu yardıma ama kırk takla attık.Yoo dostum yooo ne isterseniz veririm
Yeter ki çocuğum bir tık da olsa insani koşullarda eğitim alsın.
Abim Batman ve Diyarbakır da bazı köy okullarında da zamanında görev yaptı.
Hani köy okulu diyince insanın gözünde kötü şartlarda yaşayan,fakirlik çeken insanlar geliyor ama o köydekiler hiç de öyle değildi.
Bütün varlıklarına rağmen okulların hali perişandı.
Yaw insan bi çivi bile çakmak istemez mi?
Ne garip...
ay çok ilgin.. doğunun en ücra yerinde çalıştım, şimdi de gdoğudayım 3. kurumum valla böyle bir şey görmedim.Aynen öyle neler neler...
Walla donuyoruz kaloriferleri açmıyorlar
Konuya emekli Veli olarak katılıyorum başarılar dilerim :) normal Veli toplantılarına bile kaç Veli katılıyor sizce?Valla toplanti yapilsin madem mesleklerini bilionuz madem o kisileri gorevlendirin.. emri vaki yapin yani..diger zanaati olmayanlarda baska isler yapsinlar.. biliorum dendii kdr basit degil.
Ablam dogrusuda bu degil mi? Anlamiorum bu kdr ilgisiz nasil oluolar niye oluolar? Sene sonunda ana sinifindaki yikanacak oyuncaklari getirioruz yikayip goturuoz biz.. birde senin anlattign masa ortusu.. yahu her hafta herkesin evinde makina calisiodur.. bunu sorun yapicak ne var anlamiorum.Konuya emekli Veli olarak katılıyorum başarılar dilerim :) normal Veli toplantılarına bile kaç Veli katılıyor sizce?
Kızım ilkokula giderken sınıf mevcudu 32'ydi, taş çatlasın 15 Veli toplantılara gelirdi, hele 3 velimiz vardı ki çocuklar mezun olana kadar karne günleri de dahil kendileriyle tanışma fırsatımız olmadı hiç.
Çocuklarıyla ilgilenen veliler müstesna, onlar üzerine alınmasın ama kimileri de var, çocuğu okula başladığı andan itibaren asla okulda göremiyorsunuz kendilerini, bizim sınıfın sıra örtüleri vardı, binbir emekle kendi aramızda para denkleştirip diktirdik, her hafta sonu sınıf listesine göre yıkanması için çocuklara verilirdi, ona bile itiraz etti veliler, 5 Veli kendi aramızda anlaşıp her hafta birimiz alıp yıkayıp ütüledik.
Yapıyorlar maalesef, hadi onu geçtim, sana yemin ederim öyle veliler vardı ki çocukların karne aldığı gün bile okula gelmezlerdi, toplantılara asla katılmazlardı, sınıf piknikleri olur veya gösteriler düzenlenir gelmezlerdi, insan çocuğunun gösterisini hiç mi merak etmez, hasta, bakıma muhtaç olsalar anlayacağım ama değillerdi, en son artık çocuklar mezun oldu bir gün tesadüf eseri parkta karşılaştık kızımın sınıf arkadaşıyla, yanındaki annesiymiş, mune teyze bu da benim annem dedi çocuk, baktım kadın sapasağlam turp gibi, çocukların psikolojisinden bahsediyoruz, evet çocukların psikolojisi önemlidir, bazı öğretmenler de mesleğine yakışmıyor gerçekten ama bu kadar ilgisiz velilerde çocukların psikolojisini etkiliyor, okul bahçesinde yanında anne babaları olan çocuklara bakıyorlar, bir de kendilerine bakıyorlar boyunları bükülüyor yazık değil mi?Ablam dogrusuda bu degil mi? Anlamiorum bu kdr ilgisiz nasil oluolar niye oluolar? Sene sonunda ana sinifindaki yikanacak oyuncaklari getirioruz yikayip goturuoz biz.. birde senin anlattign masa ortusu.. yahu her hafta herkesin evinde makina calisiodur.. bunu sorun yapicak ne var anlamiorum.
Abla hani biz temiz bi toplumduk bati bizden ogrenmisti banyoyu.. ne ara bole pis olduk ya : ( cocuklar niye bole yapio onu dusunmuek lazim.. normal bi cocuk yapmaz ole..Yapıyorlar maalesef, hadi onu geçtim, sana yemin ederim öyle veliler vardı ki çocukların karne aldığı gün bile okula gelmezlerdi, toplantılara asla katılmazlardı, sınıf piknikleri olur veya gösteriler düzenlenir gelmezlerdi, insan çocuğunun gösterisini hiç mi merak etmez, hasta, bakıma muhtaç olsalar anlayacağım ama değillerdi, en son artık çocuklar mezun oldu bir gün tesadüf eseri parkta karşılaştık kızımın sınıf arkadaşıyla, yanındaki annesiymiş, mune teyze bu da benim annem dedi çocuk, baktım kadın sapasağlam turp gibi, çocukların psikolojisinden bahsediyoruz, evet çocukların psikolojisi önemlidir, bazı öğretmenler de mesleğine yakışmıyor gerçekten ama bu kadar ilgisiz velilerde çocukların psikolojisini etkiliyor, okul bahçesinde yanında anne babaları olan çocuklara bakıyorlar, bir de kendilerine bakıyorlar boyunları bükülüyor yazık değil mi?
Şimdi gel de böyle Veli'den para iste, kendisini göremiyorsun ki para isteyesin, sadece okulun çabalarıyla olmuyor bu işler, laf lafı açıyor zar zor alınan sıvı sabunların içine şaka yapıyoruz deyip tuvaletini yapan erkek çocukları olurdu, temizlik görevlisi isyan etti bir gün onunki de can, velilere söylüyorsun bana mısın demiyorlar, sifonlarda kızların pedleri, sifonda pedin ne işi var? Kızım okul tuvaletine girmek istemezdi o yüzden, sıvı sabunları kullanamıyordu çocukların yaptıkları yüzünden, koşa koşa eve geliyorduk gerisini sen düşün :))
Abla hani biz temiz bi toplumduk bati bizden ogrenmisti banyoyu.. ne ara bole pis olduk ya : ( cocuklar niye bole yapio onu dusunmuek lazim.. normal bi cocuk yapmaz ole..
Dedigin gibide cocuga oluo aile ilgisizse.... ben kendi oglumdan biliorum.. yanibda olduum zmnlarda o kdr sevinioki okulda.. simariyo bile :)
Hic bir sekilde okulda goremediginiz ailelerin umru bile olmaz cocuk para yuzunden sinemaya gidememis faaliyetten elsik kalmis.. bunlari takacak insan zaten cocugu icin biraz kilini kipirdatir yani
Hah abla bide o var.. herseye bi kac kisi kosturuo geriye kalanlar ustune konuyo.. anliorum mesela simdi kucuk bebegim var vs gidemiorum eskisi gibi.. ama hamileyken bile gitmisliim var sagligim el verdigi muddetce.. biz ayni kafada degiliz o insanlarida anlayamayiz ablacimBenim tek çocuğum vardı, ev kadını olup iş güç olmayınca da peşinde dolanmaya vaktim oldu deyim yerindeyse, okula sık sık giderdim, öyle olunca da temizlik görevlisine kadar okuldaki herkesi tanıma imkanın oluyor, görevlimiz erkekti, adam tuvaletleri şakır şakır yıkar paklardı ama sonra bir bakardı sifondan pedler çıkıyor, sıvı sabunların içinden de tuvalet
Aynı muhitin insanı olunca şahsen tanımasan da göz aşinalığı oluyor çocukların ailelerine, bazısı çeker takım elbiseyi, gözde güneş gözlüğü hava bin beş yüz ama iş çocuğun gezi etkinliği olunca para vermezlerdi, hadi gezi fuzuli geliyor diyelim, MEB listesinde yer alan çocukların okuması gereken kitaplar oluyor, o kitapları almazlardı, kitap bu zararı olmaz yararı olur ama yok, o bile masraf görünürdü gözlerine.
Valla şahsen ben Veli olarak öğretmenlerden ziyade velilerden yaka silkmiştim, duyarsızlıkları beni kızdırıyordu.
Hah abla bide o var.. herseye bi kac kisi kosturuo geriye kalanlar ustune konuyo.. anliorum mesela simdi kucuk bebegim var vs gidemiorum eskisi gibi.. ama hamileyken bile gitmisliim var sagligim el verdigi muddetce.. biz ayni kafada degiliz o insanlarida anlayamayiz ablacim
İste budur.="minik meleklerim, post: 55520587, member: 826582"]Aidat diye bişey yok zorla topluyorlar hala oglum 3 .sınıfta hala tek kuruş aidat vermek istemem ilk iki yıl vermedim ama bu yıl sözde sınıf için toplanacağını söyleyip 50 TL fazla aldılar ses etmedim
Ama vermek zorunda değilsiniz öğretmenin sesini kaydedin yada yazışmalarını şikayet edin
Bı cocugun bu şekilde kırılması çok kötü donem için 200 lira aidat da baya fazlaymis bizimkiler yıllık 100 TL istiyorlar
İste budur.
yok demeyeceğim tabii ki kinaye yapmıştım zaten. Aynen sizin dediklerinizi yazacaktım ama o kadar övünerek söylemiş ki hiç oralı olmayacagini düşündüm.="Chelzy, post: 55525367, member: 61237"]Ne de olsa illaki veren enayi aileler var yani :) Baskalarinin bu yaptigi bagistan diger cocuklarin da faydalandiginin farkindasiniz degil mi ? Bunu icinize sindirebilir misiniz ? Cidden merak ediyorum. Biten top kagittan,sivi sabuna,kirilan camdan kullanilmayacak hale gelen siralardan masraf bu toplanan paradan cikarken ve faydalanilirken disaridan "Iste bu " diyecek misiniz cidden?
Ablacim bu tarz seyler iki tarafli surekli ogretmene yuklenipmez veliye yuklenilmez.. mesela herkes ustune duseni yapsaydida sende kizinin gosterisini normal bir veli gibi izleseydin.. zor ablacim ama insanlar bole maalesefAblacım, biz hamile, bebekli, hasta ya da bakıma muhtaç hastası olanlara ses etmezdik, hiç beklentimiz olmadı onlardan ama bazı veliler vardı, okula gelmesi için hiç manisi yok ama gelmezlerdi, çalışan kesim düşünülüp hafta sonu yapılırdı veli toplantıları, yine katılan sayısı az olurdu, hep ben yazıyorum, konuyu gasp ettim resmen ama 1. sınıfta okuma bayramı yapacağız, folklor olsun dediler ama folklor hocası parası vermediler, şu gösteri olsun bu gösteri olsun dediler, iyi güzel ama hepsi için para lazım, para kısmına gelince kimseden ses yok, biz 4 veli toplandık, ben folklordan anlarım, çocuklara folklor figürleri öğrettim, diğer arkadaşım rondlarına çalıştırdı, bir diğeri rollerini ezberletti, 32 kişilik sınıfı gösteriye hazırladık, kıyafet almak istemeyenlerin çocuklarının ne suçu var, boyunları mı bükülsün, kıyafetleri bile kendimiz ayarlamaya uğraştık, maksat çocuklar o gün hep beraber gösteriye çıksın, o heyecanı yaşasın, çıkardık da, çok güzel bir gün yaşadılar, sana yeminle ben kızımın okuma bayramını seyredemedim çünkü kulis arkasında çocukları giydirip hazırlamakla uğraştım, ben de veliydim, eşim ailem kızımı sahnede görüp alkışlarken ben çocuklara arkadan replik veriyordum.
Okullarda çok sıkıntılar var evet, bazı şeyler eksik, yanlış, bazı idareciler ve öğretmenler işini doğru yapmıyor buna da evet ama veliler de elini taşın altına koymalı, kermes olur harıl harıl bebek yelekleri patikleri örerdim kermese konsunda satılsın diye, züccaciyeye gider kermeste satılabilecek şeyler alır okula gönderirdim, sonra da kermese gider onları satın alırdım, ben de veliydim yahu.
Aynen öyle, hepimiz birilerini suçlayıp topu karşı tarafa atabiliriz ama söz konusu çocukların eğitimi ve geleceğiyse herkes elinden geleni yapmalı.Ablacim bu tarz seyler iki tarafli surekli ogretmene yuklenipmez veliye yuklenilmez.. mesela herkes ustune duseni yapsaydida sende kizinin gosterisini normal bir veli gibi izleseydin.. zor ablacim ama insanlar bole maalesef