Ben hayırsız evlat mıyım???

bence de..annen geldiğinde altınları paraları evde bulundurma. aklına girer kandırır seni..

:))) nede olsa o evde büyüdüm korkma ben kolay kolay zoka yutmam.öyle bir ortamda her türlü koruyor insan kendini yoksa şimdi anne baba özlemi filan derken eşimi ikna ederdim para gönder diye Allah gözümü açtı benim.zaten hep annem derdi sen hayırsızsın diye diğer kızkardeşim yedirir anneme ben vermem oda hayırsız der ben şimdi şimdi anlıyorum anne olmak karşılıksızdır

üzücü bir tavsiye olacak ama ailenden uzak dur.
Kesinlikle para mevzularına da girmeyin.
Ölüm olur,hastalık olur koşarsın ama bu ne ya.
tahammül edilir gibi değil.
Sen kendini bildikten sonra onların hayırsız deyip dememesi
önemli değil.
Anlattığın kadarıyla hiçbiri dengeli bir karakterde değil.
Ne yapacaksın hayırlı evlat olmak için yokten yok yaratıp verecekmisin.
Kendi evliliğini,yuvanı mı dağıtacaksın.
ne yapabilirsin ki.
parayla mı hayırlı evlat olunuyor.
yapacağın tekşey gerçekten müşkül zamanlarında yardım elini uzatmak onun dışında uzak durmak.
80 milyar istemek te nedir yahu..
bu kk da okuduğum anne baba örnekleri beni çok şaşırtıyor ve üzüyor.
hamileymişsin bir de.doğacak bebeğine ve evine odaklan sen...

ölüm belki ama hastalık da da problem var..yalan söyleyebilirler..hastayız diye kendim şahit oldum böyle birşeye..o nedenle evleri var maaşları var satsınlar o zaman inanırım yoksa yalan da olabilir ben kaç kez gördüm :KK43:

birde babam sen benim herşeyimsin bana güven gerisine karışma eşin üzerse bana söyle diyor ...şaka gibi..bende sizden bana kötülük gelmezse eşimden gelmez diyorum başlıyor tartışma biz sana ne yaptık diye demek ki kafi değil yaptıkları...
bu arada eşime de sonsuz güvenim yok daha doğrusu hiç kimseye güvenim yok insan ciğ süt emmiştir yalnız Allaha güvenirim ben

baban öyle dediğinde he de geç. niye ters cevap veriyorsun ki?

hayırsız evlat değilsin. hatta fazla hayırlısın hak ettiklerinden fazlaa...

ailende olsa hak ettiklerinden fazla değer verme... çok üzgünüm ama biraz uzakdur.

ayrıca bir arkadaş da demiş, annen gelince takılarını altınlarını sıkı sakla...

ölüm belki ama hastalık da da problem var..yalan söyleyebilirler..hastayız diye kendim şahit oldum böyle birşeye..o nedenle evleri var maaşları var satsınlar o zaman inanırım yoksa yalan da olabilir ben kaç kez gördüm :KK43:

bunun ayrımını kendin yaparsın canım artık.
ailenin akılalmaz bintürlü işi var baksana.
üzücü gerçekten ama kendini,eşini yuvanı,doğacak bebeğini korumak adına uzak durmalısın.
evlatlık sadece para ile olmaz.
anne babalık ta keza öyle.
onların suçlamalarına da kulak asma.Herşeyi gören bilen Allah var yukarıda.
sen vicdanen rahat ol.
eşin de uzak dursun,iletişimde olması için bi sebep yok.
elinizi verseniz kolunuzu değil tüm geleceğinizi çalacak bir ailen var ne yazık ki...

eşine olan güvensizliğin çocukluğunda yaşadıklarından kaynaklanıyor. çok seviyorum desen bile bir tarafın asla mutlu değildir senin. bu da maalesef çocukluktan yadigar sana..
sen ailenin huyunu biliyorsan neden hem kendini üzüyorsun hem de olayları geriyorsun. verecekleri cevap belliyse eğer neden bildiğin cevabı almak için zorluyorsun şansını?

çocukluğumdan koca bir anksiyete kaldı bana korkak ürkek savunmasız ama bazende kaplan gibi yırtıcı ...güvensizlik hem kendimde hem insanlara karşı var zaten...
ailem bile bile yapıyor işte bende onu anlamıyorum kaç kez dedim vermemmmmm diye...
misal şöyle abim sigarasız kaldı evde para yok babam git karşı komşudan para al dedi 20 tl yoksa 10 tl iste oda yoksa 5 tl versin :KK52: şaka değil gerçek :KK52: gider isterim kadın yok derdi (her zaman yok derdi) bakardı babam camdan kocası geliyor koş kocasından iste onda vardır derdi.
anlıyormusun????? bir örnek

:))) nede olsa o evde büyüdüm korkma ben kolay kolay zoka yutmam.öyle bir ortamda her türlü koruyor insan kendini yoksa şimdi anne baba özlemi filan derken eşimi ikna ederdim para gönder diye Allah gözümü açtı benim.zaten hep annem derdi sen hayırsızsın diye diğer kızkardeşim yedirir anneme ben vermem oda hayırsız der ben şimdi şimdi anlıyorum anne olmak karşılıksızdır

tamam korkmam:KK1: o evde büyüdün ama o zaman bu kadar altının paran yoktu sanırım. hem önceden ellerinin altındaydın. istediklerini er yada geç veriyordun. ama şimdi o kadar da kolay lokma değilsin. sömürmek için türlü numaralar çevirirler..

Son düzenleme:
Ben olsam görüşmem..
Doğumuma da gelmesini kabul etmem.

baban öyle dediğinde he de geç. niye ters cevap veriyorsun ki?

ya birazda duygusalım içimde kim vaar öfke var çoköfke sizşunu şuna sebep oldunuz diye bağırasım geliyor

eşimde vermeyecek bende biz Allaha şükür iyiyiz onlarda kendileri yaptı suçum yok fakat anlatmak istiyorum içim tuhaf yani şahitlendirmek haklı olduğumu duymak çünki abim çalışmadığı halde evde kraldı önüne yemek gelir önünden kaldırırdık anneme o çalışmıyor neden kendi hazırlamıyor dediğimde beni suçlardı onun abileri annemi bide dövermiş bizim ki dövmüyor diye minnet etmeliymişim..zaman zaman döverdi de abim..
babama ben felan istiyorum değince babam az ye derdi bana bende abime 300 tl sigara alıyorsun değince o abiniz derdi..
yani ben hep haksız olduğumu düşündüm şimdi anlıyorum haklıymışım

tamam korkmam:KK1: o evde büyüdün ama o zaman bu kadar altının paran yoktu sanırım. hem önceden ellerinin altındaydın. istediklerini er yada geç veriyordun. ama şimdi o kadar da kolay lokma değilsin. sömürmek için türlü numaralar çevirirler..

:KK9: :)) vallahi adam akıllı hakaret ediyorum küfür ediyorum küsüyorlar bir süre sonra aynı ...annem gelmezse eşimin ailesi laf eder oda var eşim anladı ama ailesi zaten başıma kakıyor :KK53: tam çözmüş değiller olayı ondan belli etmemek için yapıyorum

Son düzenleme:
babanın alkolik olduğunu okuduktan sonra normal gelişmeler beklemiyordum zaten ama bu kadar da beklemiyordum...bunlar senin biyolojik ailen atsan atamazsın, satsan satamazsın. ama aklın yolu bir doğru bir yaşam tarzları yok. eşin de anlamış.
ben olsam kendi evimi kurmuşum, düzenim var fazla yaklaşmazdım.

sana katiliyorum
hayir bu evde kimse normal degil
ama sizde pek normal sayilmazsiniz.

Tamam ne yasadiniz billemem ama.
Baban borç istiyor küfür ediyorsun
Annem esine sigara aldiriyor küfür ediyorsun.

Valla hayirlimisin-hayirsizmisin bilemem ama.
Ben bu konuda o zavalli geline üzüldüm.

Allah tez zamanda abin gibi bir psikopatin elinden kurtarsin onu.

Son düzenleme:
sana katiliyorum
hayur bu evde kimse normal degil
ama sizde pek normal sayilmazsiniz.

Tamam ne yasadiniz billemem ama.
Baban birc istiyor küfür ediyorsun
Annem esine sigara aldiriyor küfür ediyorsun.

Valla hayirlimisin-hayirsizmisin bilemem ama.
Ben bu konuda o zavalli geline üzüldüm.

Allah tez zamanda abin gibi bir psikopatin elinden kurtarsin onu.

yahu o kadar konuyu okuyup anlamadıysan hakikatten anlamazsın
ben bağırıp küfür etmezsem inadına üstüme geliyorlar..tamam yokmuş diye bir algı mevcut değil ya geri püskürteceksin yada izin vereceksin taciz etmelerine...
annemde günde bir paket sigara içiyor kendi parası var çalışıyor ve bana takılan paralardan aldı gördüm neden yanında taşımıyor parasını da en özel ihtiyacını damadına aldırıyor benim gururum yok mu???
geline üzülmüyorum geri barışmışlar kaçtı kurtardı kendini derken...o kadar yaşadığı şeye rağmen..ben ne diyim..
ama anlamazsın ya sen oda başka mevzu

çocukluğumdan koca bir anksiyete kaldı bana korkak ürkek savunmasız ama bazende kaplan gibi yırtıcı ...güvensizlik hem kendimde hem insanlara karşı var zaten...
ailem bile bile yapıyor işte bende onu anlamıyorum kaç kez dedim vermemmmmm diye...
misal şöyle abim sigarasız kaldı evde para yok babam git karşı komşudan para al dedi 20 tl yoksa 10 tl iste oda yoksa 5 tl versin :KK52: şaka değil gerçek :KK52: gider isterim kadın yok derdi (her zaman yok derdi) bakardı babam camdan kocası geliyor koş kocasından iste onda vardır derdi.
anlıyormusun????? bir örnek

Çok feci gerçekten. Bir baba çocuğunu hele de bir kız evladını bu duruma düşürüyorsa sözler tükenmişlik sendromu yaşıyor şu an..
Bir kere para getirmek babanın görevi. Hadi çalışır çabalar neyse yapamıyordur basireti bağlıdır deriz. Bir de sigara parası için komşuya çocuklarını göndermesi.. hiçbir babalık vasfı taşımıyor benim melikelerime göre..
Sen neden kendine dert ediyorsun bunları? Ailen ayrılmış. Bunun da sağlıklı bir yuva olarak kalmasını istiyorsan babanlarla görüşme. Küs demiyorum ama evinden uzak tut.

Çok feci gerçekten. Bir baba çocuğunu hele de bir kız evladını bu duruma düşürüyorsa sözler tükenmişlik sendromu yaşıyor şu an..
Bir kere para getirmek babanın görevi. Hadi çalışır çabalar neyse yapamıyordur basireti bağlıdır deriz. Bir de sigara parası için komşuya çocuklarını göndermesi.. hiçbir babalık vasfı taşımıyor benim melikelerime göre..
Sen neden kendine dert ediyorsun bunları? Ailen ayrılmış. Bunun da sağlıklı bir yuva olarak kalmasını istiyorsan babanlarla görüşme. Küs demiyorum ama evinden uzak tut.

abim ekmek almaya bile üşenirdi babam kıza söve bizi gönderirdi..
biz ekmek alır gelirdik kızkardeşim yada ben utanmadan oturup yerdi

abim hiç kıskanmazdı bizi işine gelince kıskanırdı..
bunları sorun etmem şu ki içimde yara kalmış bazen buraya girerim yazarım yazarım çıkarım kime anlatayım ki??? böyle bişey anlatılmaz işte
beni tanımayanlar günlük hayatta beni bilmeyenler bile eleştiriyorlar birde tanıdıklar olsa başa kakarlar

yahu o kadar konuyu okuyup anlamadıysan hakikatten anlamazsın
ben bağırıp küfür etmezsem inadına üstüme geliyorlar..tamam yokmuş diye bir algı mevcut değil ya geri püskürteceksin yada izin vereceksin taciz etmelerine...
annemde günde bir paket sigara içiyor kendi parası var çalışıyor ve bana takılan paralardan aldı gördüm neden yanında taşımıyor parasını da en özel ihtiyacını damadına aldırıyor benim gururum yok mu???
geline üzülmüyorum geri barışmışlar kaçtı kurtardı kendini derken...o kadar yaşadığı şeye rağmen..ben ne diyim..
ama anlamazsın ya sen oda başka mevzu

arkadasim ben sizi anliyorum.
Cok sukur anlama kapasitemde problem yok.

Hayir sen sormussunya BEN HAYİRSİZ EVLATMİYİM diye
bende ona istinaden yazdim.

Allah emrediyor ANNEye BABAya ÖF BİLE DİYEMEZSİN diye.
Evet haklisiniZ sizi esinize ve esinizin ailesine karsi mahcup etmeye haklari yok.
Evet haklisiniz sizinde gururunuz var.

Ama sizi maddi manevi rahatsiz huzursuz ediyorlarsa
mesafeni koy.

HAYİR demeyi bil.

Evet aileniz 4 4luk degil ama.

Bence HAYİRSİZ EVLATSİNİZ....(annenize babaniza kufur ettininiz icin)

Son düzenleme:
Başlık paraları filan benim çok aklımın almadığı konular ama anne baba cahil,fırsatçı,abinin kendine hayrı yok.Evlenmişsin çocuk sahibisin,sanırım eşinle de mutlusun.
Bence arana mesafeni koy.Mesela 2 gündür babamı aramıyorum diyorsun.2 gün çok bir zaman değil ki,ne diye hergün arayasın.Bu kadar hırlaşmanın yüzgöz olmanın gereği yok ki.Bence eşine bile yansıtmamalısın.Ailenle birbirinize küfürleşeek bağrışarak,hem günaha girersin,hem de dejenere olur ilişkiler.Tavrını koruyacaksın,para istediklerinde paramız yok,eşimde kimseden borç isteyemez diyeceksin.Abin ne almış ne etmiş ne yapıyor.Bence umursama fazla da müdahil olma.

hanımlar teşekkür ediyorum ve çıkıyorum işim var biraz..
burada şunu söyleyeyim şu an bir problem yok ailemle arama bu sefer gerçekten bir set öreceğim...
para filan vermeyip hiç aramayıp sormayıp araya mesafe koyacağım
size anlattım çünki içimde yara kaldı iç dökmek böyle bişey
Allah herkese sağlıklı düzgün yuva versin kimseyi haksızlıkla ezilmek zorunda bırakmasın aklı olmayana akıl versin...
birdeşöyle yok böyle demeyin insanın başına herşey gelir..
bir psikoloğa gidicem yakında çoğu zaman uysal sakin biriyim aileme karşı bambaşka olsam da günlük hayatımda haksızlığa uğramadığım müddetçe neşeli bile sayılırım :KK76: hani psikopata bağlamış değilim :KK52: ailemin huyunu bildiğimden onların anlayacağı tarzda konuşuyorum diyelim :KK17:
lütfen çocuk yapmadan önce fedakarlık gerektiğini unutmayın...
inşallah ben iyi bir anne olurum hepimiz oluruz

Bu ne ya?
Okurken ruhum daraldi.

Seni surekli enayi yerine koymaya calisiyorlar.
Ne bicim bir aile bu?
Akli basinda bir Allah'in kulu yok.

Bence evliliginin selameti icin uzak dur

Başlık paraları filan benim çok aklımın almadığı konular ama anne baba cahil,fırsatçı,abinin kendine hayrı yok.Evlenmişsin çocuk sahibisin,sanırım eşinle de mutlusun.
Bence arana mesafeni koy.Mesela 2 gündür babamı aramıyorum diyorsun.2 gün çok bir zaman değil ki,ne diye hergün arayasın.Bu kadar hırlaşmanın yüzgöz olmanın gereği yok ki.Bence eşine bile yansıtmamalısın.Ailenle birbirinize küfürleşeek bağrışarak,hem günaha girersin,hem de dejenere olur ilişkiler.Tavrını koruyacaksın,para istediklerinde paramız yok,eşimde kimseden borç isteyemez diyeceksin.Abin ne almış ne etmiş ne yapıyor.Bence umursama fazla da müdahil olma.

eşimden çok sakladım ama babam açıp telefonu para istemiş..kaç ay telefonunu vermedim eşimin bir gün kontorsüzdüm ondan aradım insan eşinin no sunu saklar mı ana babasından???yani öyle insanlar...ben yoruldum valla..allah kimseye vermesin bana da birdaha tattırmasın

Her satırda şok üstüne şok yaşadım vicdansızlık ayrı, ahlaksızlık ayrı üzgünüm ama yorumum aynen bu, babanız nasıl bu kadar talepkar olabiliyor aklım almıyor?
Abinizi bu kadar üstün tutma sebepleri erkek oluşundan mı?
Eve ne olduğu belirsiz insanları getiriyor, erkektir o ihtiyaçları var denilebiliyor.
Bir insan da hiç mi utanmaz, yüz kızarma olmaz?
Nasıl der söyle eşin ailesinden şu kadar istesin, üstelik bir de bir gün öderim diyor. :KK53:

Bak ne güzel evlenmiş bir yuva kurmuşsun anladığım kadarıyla eşin anlayışlı bir insanmış ki, yerinde olan bir çok kişi bu kadar sabredemezdi, ne yapsın adam görüşmek istemeyip? Üzülerek söylüyorum ki ailenden uzak durmalısın, geçmişi bırakıp geleceğe bakma zamanı, yoksa sende eşin de huzur bulamayacaksınız hiç bir zaman..:KK50:

Son düzenleme:
X